Πώς να καθαρίσετε το φάκελο WinSxS στα Windows 11 (3 Μέθοδοι)

Παρόλο που τα Windows είναι το καλύτερο και πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα για επιτραπέζιους υπολογιστές, εξακολουθεί να έχει πολλά ελαττώματα. Τα Windows είναι λιγότερο βελτιστοποιημένα από το macOS, γεγονός που οδηγεί σε περισσότερη αποθήκευση και κατανάλωση πόρων.

Το ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συχνά οι χρήστες των Windows είναι ο ανεπαρκής αποθηκευτικός χώρος. Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στα Windows, όπως μπορείτε να απεγκαταστήσετε προγράμματα, να διαγράψετε φωτογραφίες και βίντεο κ.λπ., τι γίνεται αν δεν θέλετε να αφαιρέσετε προσωπικά αρχεία και εξακολουθείτε να θέλετε να επεκτείνετε τον χώρο αποθήκευσης;

Σε μια τέτοια περίπτωση, πρέπει να καθαρίσετε το φάκελο WinSxS στον υπολογιστή σας με Windows. Αυτό το άρθρο θα συζητήσει λεπτομερώς το WinSxS και πώς μπορείτε να καθαρίσετε αυτόν τον φάκελο. Ας αρχίσουμε.

Πώς να σαρώσετε ένα μεμονωμένο αρχείο ή φάκελο με την ασφάλεια των Windows(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τι είναι ο φάκελος WinSxS στα Windows;

Λοιπόν, το WinSxS (Windows Side by Side) είναι ένας φάκελος που βρίσκεται στη μονάδα εγκατάστασης του συστήματός σας. Είναι όπου τα Windows αποθηκεύουν τα αρχεία ανάκτησης, τα αρχεία που χρειάζονται για την εγκατάσταση ενημερώσεων, τις προηγούμενες εκδόσεις των στοιχείων των Windows και πολλά άλλα.

Είναι ένας πολύ σημαντικός φάκελος και σας βοηθά να επαναφέρετε την προηγούμενη κατάσταση σε περίπτωση βλάβης του λογισμικού. Δεδομένου ότι τα Windows χρησιμοποιούν συχνά αυτό το WinSxS για την αποθήκευση νέων αρχείων, το μέγεθος του φακέλου μπορεί να επεκταθεί με την πάροδο του χρόνου, οδηγώντας σε πρόβλημα χαμηλού χώρου στο δίσκο.

Ο φάκελος βρίσκεται στη μονάδα εγκατάστασης του συστήματός σας. Για παράδειγμα, εάν το C: Drive είναι η μονάδα εγκατάστασης του συστήματός σας, θα βρείτε τον φάκελο WinSxS στη διαδρομή C:WindowsWinSxS .

Όταν ανοίγετε αυτόν τον φάκελο, θα παρατηρήσετε ότι τα αρχεία αποθηκεύονται σε περισσότερα από ένα σημεία στο λειτουργικό σύστημα. Ωστόσο, υπάρχει μόνο ένα αντίγραφο ενός αρχείου και τα υπόλοιπα αρχεία είναι απλώς σκληροί σύνδεσμοι.

 

Οι καλύτεροι τρόποι για να μειώσετε το μέγεθος του φακέλου WinSxS

Δεν μπορείτε να διαγράψετε το WinSxS και δεν πρέπει να προσπαθήσετε να το διαγράψετε. Η διαγραφή των αρχείων από το φάκελο WinSxS ενδέχεται να διακόψει τη λειτουργικότητα του λειτουργικού συστήματος. Στη χειρότερη περίπτωση, ο υπολογιστής σας μπορεί ακόμη και να μην εκκινήσει. Ως εκ τούτου, ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε το μέγεθος του φακέλου WinSxS είναι χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο εργαλείο εκκαθάρισης δίσκου.

Πώς να προγραμματίσετε τον τερματισμό λειτουργίας στα Windows 11 (Προγραμματιστής εργασιών)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

1) Μειώστε το μέγεθος του φακέλου WinSxS μέσω του Task Scheduler

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Task Scheduler για να μειώσετε το μέγεθος του φακέλου WinSxS στα Windows 11. Δείτε τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα απ ‘όλα, κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Task Scheduler . Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Task Scheduler από τη λίστα επιλογών.

 

2. Στο Task Scheduler, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή:

Task Scheduler LibraryMicrosoftWindowsServicingStartComponentCleanup

 

3. Στο StartComponentCleanup, κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση στην ενότητα Selected Item.

 

Αυτό θα εκτελέσει το εργαλείο StartComponentCleanup και θα μειώσει το μέγεθος του φακέλου WinSxS.

2) Εκκαθαρίστε το WinSxS χρησιμοποιώντας το Εργαλείο εκκαθάρισης δίσκου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Disk Cleanup για να μειώσετε το μέγεθος του φακέλου WinSxS. Ακολουθούν μερικά από τα απλά βήματα που κοινοποιούνται παρακάτω.

1. Αρχικά, ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 11. Κάντε δεξί κλικ στη μονάδα εγκατάστασης του συστήματός σας και επιλέξτε Ιδιότητες. Εναλλακτικά, ανοίξτε την αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Εκκαθάριση δίσκου. Στη συνέχεια, ανοίξτε το βοηθητικό πρόγραμμα Disk Cleanup από τη λίστα.

Πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη μικρογραφιών στα Windows 11 (3 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Στις Ιδιότητες τοπικού δίσκου, κάντε κλικ στο κουμπί Εκκαθάριση δίσκου. Εάν χρησιμοποιείτε το βοηθητικό πρόγραμμα Disk Cleanup, πρέπει να επιλέξετε τη μονάδα δίσκου που θέλετε να καθαρίσετε.

 

3. Στη γραμμή εντολών Εκκαθάριση δίσκου, κάντε κλικ στο κουμπί Εκκαθάριση αρχείων συστήματος .

 

4. Τώρα επιλέξτε όλα τα πλαίσια ελέγχου και κάντε κλικ στο κουμπί Ok .

 

Αυτό είναι! Το βοηθητικό πρόγραμμα Disk Cleanup θα εκτελεστεί και θα καθαρίσει όλα τα περιττά αρχεία συστήματος.

3) Εκκαθαρίστε το φάκελο WinSxS μέσω CMD

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών για να καθαρίσετε το φάκελο WinSxS. Πρέπει να ακολουθήσετε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Γραμμή εντολών. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στη Γραμμή εντολών και επιλέξτε «Εκτέλεση ως διαχειριστής» .

 

2. Στη γραμμή εντολών, εκτελέστε την εντολή:

DISM.exe /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup

 

3. Αυτό θα διαγράψει τη συγκεκριμένη ομάδα αρχείων από το φάκελο WinSxS. Εάν θέλετε να καθαρίσετε παλαιότερες εκδόσεις στοιχείων των Windows, εκτελέστε την εντολή:

DISM.exe /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup /ResetBase

Πώς να αποσυμπιέσετε αρχεία στα Windows 11 (5 καλύτερες μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να καθαρίσετε το φάκελο WinSxS μέσω της γραμμής εντολών στα Windows 11.

 

Έτσι, αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι για να μειώσετε το μέγεθος του φακέλου WinSxS στα Windows 11. Δεν πρέπει να διαγράψετε αυτόν τον φάκελο με οποιοδήποτε κόστος. εάν θέλετε να μειώσετε το μέγεθος, απλώς ακολουθήστε τις κοινές μας μεθόδους. 

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4927

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: