Πώς να μετακινήσετε τη γραμμή εργασιών των Windows 11 προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά και να προσαρμόσετε

Πώς να μετακινήσετε τη γραμμή εργασιών των Windows 11 προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά και να προσαρμόσετε

Εάν είστε ένα από τα πολλά άτομα που τελικά χρησιμοποιούν τα Windows 11, πιθανότατα παίζετε με όλες τις νέες δυνατότητες που είναι διαθέσιμες .

Ένα από τα πρώτα χαρακτηριστικά με τα οποία μπορεί να θέλετε να παίξετε είναι η δυνατότητα επανατοποθέτησης της γραμμής εργασιών των Windows 11 προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά ή πώς να την προσαρμόσετε περαιτέρω με διαφορετικούς τρόπους. Σε αυτό το σεμινάριο, θα μάθετε πώς.

Πώς να μετακινήσετε τη γραμμή εργασιών των Windows 11 προς τα αριστερά

Ένα από τα πράγματα που πιθανότατα έχετε προσέξει την πρώτη φορά που εκκινήσατε το λειτουργικό σύστημα Windows 11 είναι το γεγονός ότι τα κύρια εικονίδια της γραμμής εργασιών βρίσκονται στο κέντρο της γραμμής εργασιών στο κάτω μέρος της επιφάνειας εργασίας.

Δύο θέσεις είναι διαθέσιμες στις ρυθμίσεις της γραμμής εργασιών για να επανατοποθετήσετε εκεί που εμφανίζονται το εικονίδιο του μενού έναρξης και τα εικονίδια της εφαρμογής στη γραμμή εργασιών. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε στην αριστερή ή στη δεξιά πλευρά της οθόνης (αυτό είναι στην πραγματικότητα το κέντρο της γραμμής εργασιών, καθώς τα εικονίδια ώρας, ημερομηνίας και συστήματος βρίσκονται στη δεξιά πλευρά).

Προτιμάτε την τυπική αριστερή τοποθεσία για το μενού Έναρξη και τα εικονίδια της εφαρμογής; Η ρύθμιση αυτού είναι απλή. 

Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Ρυθμίσεις γραμμής εργασιών .

Στο παράθυρο ρυθμίσεων της γραμμής εργασιών, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα “Συμπεριφορές γραμμής εργασιών” και αλλάξτε την επιλογή στα δεξιά της στοίχισης της γραμμής εργασιών από το κέντρο προς τα αριστερά .

Κλείστε αυτό το μενού. 

Όταν αλλάξατε τη ρύθμιση, θα πρέπει να έχετε παρατηρήσει ότι το μενού Έναρξη και όλα τα εικονίδια της γραμμής εργασιών είναι πλέον ευθυγραμμισμένα στην αριστερή πλευρά της γραμμής εργασιών.

Εάν αυτό είναι αρκετά καλό, μπορείτε να σταματήσετε να διαβάζετε αυτό το άρθρο τώρα. Αλλά αν θέλετε να τοποθετήσετε αυτά τα εικονίδια της γραμμής εργασιών σε άλλες θέσεις στην επιφάνεια εργασίας ή να τα προσαρμόσετε περαιτέρω — διαβάστε.

Η εφαρμογή Microsoft Xbox PC Τώρα υποδεικνύει την απόδοση του παιχνιδιού πριν από τη λήψη(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μετακινήστε τη γραμμή εργασιών των Windows 11 στην κορυφή της επιφάνειας εργασίας

Εάν το αριστερό ή το κέντρο της γραμμής εργασιών δεν είναι αρκετή ευελιξία για εσάς, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τη γραμμή εργασιών και σε άλλες θέσεις στην επιφάνεια εργασίας.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό με ένα απλό hack μητρώου

Επιλέξτε το μενού Έναρξη, πληκτρολογήστε Regedit και επιλέξτε Επεξεργαστής Μητρώου . Μεταβείτε στο ComputerHKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerStuckRects3 .Κάντε διπλό κλικ στο κλειδί μητρώου Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στην 5η στήλη στην 5η στήλη. 

Πληκτρολογήστε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες τιμές ανάλογα με τη θέση στην οποία θέλετε να μετακινήσετε τη γραμμή εργασιών.

00: Αριστερή πλευρά01: Πάνω μέρος της οθόνης02: Δεξιά πλευρά03: Κάτω μέρος της οθόνης

Για να μετακινήσετε τη γραμμή εργασιών στο επάνω μέρος της οθόνης, πληκτρολογήστε 01 και επιλέξτε OK . Κλείστε τον επεξεργαστή μητρώου και ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών (Πατήστε Ctrl-Shift-Esc ). Στην καρτέλα Διεργασίες , κάντε κύλιση προς τα κάτω στην Εξερεύνηση των Windows , κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε Επανεκκίνηση

Μόλις γίνει επανεκκίνηση της Εξερεύνησης των Windows, θα επανεκκινήσει τη γραμμή εργασιών και θα την τοποθετήσει στο σημείο που την έχετε διαμορφώσει με το tweak του μητρώου. στην κορυφή της επιφάνειας εργασίας των Windows.

Όπως μπορείτε να δείτε, είναι πολύ εύκολο να μετακινήσετε τη θέση της γραμμής εργασιών όπου θέλετε να την τοποθετήσετε στην επιφάνεια εργασίας των Windows 11. Αλλά υπάρχουν μερικοί επιπλέον τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσαρμόσετε και τη γραμμή εργασιών των Windows 11.

Πώς να ρυθμίσετε επαναλαμβανόμενες υπενθυμίσεις στα Windows(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να προσαρμόσετε τη γραμμή εργασιών των Windows 11

Υπάρχουν μερικοί άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσαρμόσετε τη γραμμή εργασιών των Windows 11. Μπορείτε να το κάνετε αυτό στις ρυθμίσεις Εξατομίκευση της γραμμής εργασιών στις Ρυθμίσεις των Windows. 

Για να γινει αυτο:

Επιλέξτε το μενού Έναρξη, πληκτρολογήστε Ρυθμίσεις και επιλέξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Επιλέξτε Εξατομίκευση στο αριστερό μενού. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Γραμμή εργασιών στο δεξιό παράθυρο. Χρησιμοποιήστε την ενότητα Στοιχεία γραμμής εργασιών για να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε εάν θέλετε να εμφανίζεται κάποιο από τα ακόλουθα στοιχεία στη γραμμή εργασιών: Αναζήτηση των Windows, Προβολή εργασιών, Γραφικά στοιχεία ή Συζήτηση ομάδων.

Κάνοντας κύλιση λίγο πιο κάτω, θα δείτε την ενότητα “Εικονίδια γωνίας γραμμής εργασιών”. Εδώ μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το εικονίδιο στυλό, το εικονίδιο του πληκτρολογίου αφής ή το εικονίδιο εικονικής επιφάνειας αφής στη γραμμή εργασιών.

Η ενότητα “Υπερχείλιση γωνίας γραμμής εργασιών” είναι όπου μπορείτε να διαμορφώσετε τη γωνία της γραμμής εργασιών ώστε να εμφανίζει εικονίδια για στοιχεία όπως η Εξερεύνηση των Windows, η Διαχείριση εργασιών ή οι Ενημερώσεις των Windows. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στις “Συμπεριφορές της γραμμής εργασιών” για να ορίσετε τη στοίχιση της γραμμής εργασιών, να ενεργοποιήσετε εικονίδια για μη αναγνωσμένα μηνύματα, πολλά επιλογές εμφάνισης, κοινή χρήση παραθύρων και ρυθμίσεις εμφάνισης επιφάνειας εργασίας.

Μόλις προσαρμόσετε τη γραμμή εργασιών, απλώς επιστρέψτε στην επιφάνεια εργασίας για να αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε.

Φυσικά, μια τελευταία μέθοδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσαρμόσετε ό,τι εμφανίζεται στον πίνακα εργαλείων είναι παρόμοια με αυτήν που θα μπορούσατε να κάνετε στα Windows 10 — καρφιτσώνοντας ή ξεκαρφιτσώνοντας εικονίδια εφαρμογών.

Απλώς κάντε δεξί κλικ σε οποιαδήποτε εφαρμογή θέλετε να καταργήσετε και επιλέξτε Ξεκαρφίτσωμα από τη γραμμή εργασιών για να αφαιρέσετε οριστικά αυτό το εικονίδιο εφαρμογής από τη γραμμή εργασιών.

Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να προσαρμόσετε τα εικονίδια εφαρμογών που εμφανίζονται στη γραμμή εργασιών κάθε φορά που εκκινείτε τα Windows 11. 

Το λατρεύετε ή το μισείτε, τα Windows 11 μας δίνουν μια νέα διεπαφή χρήστη που μπορεί να μην κάνει όλους χαρούμενους. Ωστόσο, υπάρχουν τουλάχιστον μερικές διαφορετικές επιλογές για να διαλέξετε όταν πρόκειται για τη γραμμή εργασιών των Windows 11.

 

9 τρόποι αντιμετώπισης προβλημάτων ήχου Chromecast(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
German German Greek Greek Italian Italian