Πώς να μετατρέψετε το MKV σε MP4 στα Windows 11 (4 Μέθοδοι)

Μπορεί να είστε πολύ εξοικειωμένοι με τη μορφή αρχείου MKV, εάν κατεβάζετε συχνά βίντεο από το Διαδίκτυο. Το MKV είναι μια μορφή πολυμέσων που μπορεί να αποθηκεύσει πολλά κομμάτια ήχου και υπότιτλους σε ένα μόνο αρχείο. Η μορφή αρχείου MKV δεν είναι νέα, αλλά πολλά προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο για υπολογιστή με Windows δεν την υποστηρίζουν.

Η αναπαραγωγή ενός αρχείου MKV μπορεί μερικές φορές να γίνει δύσκολη, ειδικά σε ένα νέο λειτουργικό σύστημα όπως ο υπολογιστής Windows 11. Επομένως, εάν δεν μπορείτε να αναπαράγετε αρχεία MKV στα Windows 11, πρέπει να μετατρέψετε τα αρχεία MKV σε πιο συμβατές μορφές, όπως MP4 ή MOV.

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν εκατοντάδες εφαρμογές αναπαραγωγής πολυμέσων διαθέσιμες για τα Windows 11 και όλες μπορούν να μετατρέψουν τα αρχεία MKV σας σε μορφή MP4. Επομένως, αν ψάχνετε τρόπους για να μετατρέψετε βίντεο MKV σε MP4 στα Windows 11, έχετε φτάσει στη σωστή σελίδα.

Μετατροπή MKV σε MP4 στα Windows 11

Αυτό το άρθρο θα μοιραστεί μερικούς από τους καλύτερους τρόπους μετατροπής βίντεο MKV σε MP4 στα Windows 11. Αυτές οι μέθοδοι θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε τη μορφή αρχείου MKV σε MP4 μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Ας αρχίσουμε.

1) Μετατρέψτε τα βίντεο MKV σε MP4 χρησιμοποιώντας οποιονδήποτε μετατροπέα βίντεο

Λοιπόν, το Any Video Converter είναι μια δωρεάν εφαρμογή μετατροπέα βίντεο για Windows 11 που μπορεί να μετατρέψει τα βίντεό σας MKV σε MP4. Ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα για να μετατρέψετε βίντεο MKV σε MP4 .

Πρώτα απ ‘όλα, κατεβάστε και εγκαταστήστε το Any Video Converter στη συσκευή σας Windows 11. Μόλις εγκατασταθεί, ανοίξτε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας.
Τώρα, στην κύρια διεπαφή του Any Video Converter, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη ή Σύρετε αρχεία . Στη συνέχεια, επιλέξτε το αρχείο MKV που θέλετε να μετατρέψετε σε MP4.
Αφού το επιλέξετε, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού μορφής δίπλα στο κουμπί Μετατροπή τώρα. Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε τη μορφή MP4 .
Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Μετατροπή τώρα .

Αυτό είναι! Τώρα το Any Video Convert θα μετατρέψει τα βίντεό σας MKV σε μορφή MP4. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά για να ολοκληρωθεί.

2) Μετατρέψτε το MKV σε MP4 χρησιμοποιώντας το Format Factory

Το Format Factory είναι μια άλλη καλύτερη δωρεάν εφαρμογή μετατροπέα βίντεο για Windows 11 που μπορεί να μετατρέψει αρχεία MKV σε MP4. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Format Factory για να μετατρέψετε αρχεία MKV σε μορφή MP4.

Πρώτα απ ‘όλα, κατεβάστε και εγκαταστήστε το Format Factory στον υπολογιστή σας με Windows 11. Φροντίστε να αφαιρέσετε τα πρόσθετα κατά την εγκατάσταση.
Μόλις εγκατασταθεί, ανοίξτε το Format Factory στον υπολογιστή σας. Στο αριστερό παράθυρο, κάντε κλικ στην επιλογή MP4 όπως φαίνεται παρακάτω.
Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη αρχείων στο παράθυρο μετατροπής και επιλέξτε το αρχείο MKV σας . Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ .
Τώρα, στην αρχική σελίδα του FormatFactory, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη για να ξεκινήσει η μετατροπή βίντεο.

Αυτό είναι! Πρέπει να περιμένετε έως ότου το FormatFactory μετατρέψει τα αρχεία MKV σας σε μορφή MP4.

3) Μετατρέψτε το MKV σε MP4 χρησιμοποιώντας το Avidemux

Το Avidemux είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα για επεξεργασία βίντεο και διακωδικοποίηση αρχείων πολυμέσων. Το εργαλείο χρησιμοποιεί re-muxing αντί για εκ νέου κωδικοποίηση για τη μετατροπή βίντεο, η οποία επιταχύνει τη μετατροπή βίντεο και ελαχιστοποιεί την απώλεια ποιότητας. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Avidemux για να μετατρέψετε βίντεο MKV σε MP4 στα Windows 11.

Πρώτα απ ‘όλα, κατεβάστε και εγκαταστήστε το Avidemux στον υπολογιστή σας με Windows 11.
Μόλις εγκατασταθεί, ανοίξτε το πρόγραμμα και σύρετε και αποθέστε το βίντεο MKV στη διεπαφή του Avidemux.
Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού για μορφή εξόδου και επιλέξτε MP4 muxer .
Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο μενού Αρχείο και επιλέξτε την επιλογή « Αποθήκευση ». Στη συνέχεια, επιλέξτε τη θέση αποθήκευσης.
Τώρα, το Avidemux θα μετατρέψει το βίντεο MKV σας σε MP4.

Αυτό είναι! Η ταχύτητα μετατροπής αρχείων είναι εξαιρετικά γρήγορη στο Avidemux. Θα μετατρέψει τα βίντεο MKV σας σε MP4 μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

4) Χρήση άλλων μετατροπέων βίντεο

Όπως κάθε Video Converter, FormatFactory και Avidemux, άλλες εφαρμογές μετατροπέα βίντεο είναι διαθέσιμες για τα Windows 11. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από αυτές για να μετατρέψετε αρχεία MKV σε μορφή MP4.

Κάποιος μετατροπέας βίντεο για υπολογιστή προσφέρει επίσης δυνατότητες επεξεργασίας βίντεο όπως το Avidemux. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες επεξεργασίας βίντεο για να κόψετε, να περικόψετε ή να συνδέσετε βίντεο κλιπ. Ωστόσο, πραγματοποιήστε λήψη μετατροπέων βίντεο για Windows 11 από αξιόπιστες πηγές.

Μπορείτε να βασιστείτε σε οποιαδήποτε μέθοδο για να μετατρέψετε τα βίντεό σας MKV σε μορφή MP4 . Έτσι, αυτοί είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους μετατροπής βίντεο MKV σε MP4 στα Windows 11.

Πώς να μετατρέψετε βίντεο MKV σε μορφή MP4

Πώς να παίξετε το αρχείο MKV στο Android

 καλύτερα δωρεάν προγράμματα αναπαραγωγής MKV

directVortex
directVortex
Άρθρα: 5043

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

%d