Πώς να κανετε format ενα USB

Πώς να κανετε format ενα USB

Μόλις αγοράσατε μια νέα μονάδα USB Flash, αλλά δεν εμφανίζεται στην Εξερεύνηση αρχείων του υπολογιστή σας; Δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο να μορφοποιήσουμε μια μονάδα flash USB, επειδή τα περισσότερα έχουν διαμορφωθεί εκτός συσκευασίας.

Αλλά, για κάποιο λόγο, ίσως χρειαστεί να διαμορφώσετε ξανά τη μονάδα USB Flash Drive. Γενικά, οι χρήστες διαμορφώνουν μια μονάδα flash USB λόγω ασυμβατότητας του συστήματος αρχείων, αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλοι λόγοι, όπως η αύξηση της ταχύτητας ή η διόρθωση των σφαλμάτων.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, είναι εύκολο να διαμορφώσετε μια μονάδα flash USB σε Windows και MacOS. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί διαφορετικούς τρόπους διαμορφώστε μια μονάδα flash USB στα Windows. Ας αρχίσουμε.

Διαβάστε επίσης: 10 εύχρηστα εργαλεία που πρέπει να έχετε στη μονάδα flash USB

Τύποι Συστημάτων Αρχείων

Πριν μορφοποιήσετε μια μονάδα flash USB, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα διαφορετικά συστήματα αρχείων που χρησιμοποιούνται κατά τη μορφοποίηση. Τέσσερα συστήματα αρχείων χρησιμοποιούνται κυρίως σε μονάδες flash USB. Εδώ είναι.

FAT32: Αυτό είναι το πιο κοινό σύστημα αρχείων που χρησιμοποιείται στο λειτουργικό σύστημα Windows, αλλά είναι επίσης συμβατό με συστήματα Mac. Το πρόβλημα με το FAT32 είναι ότι περιορίζει το μέγεθος του αρχείου στα 4 GB.

NTFS: Εάν θέλετε να καταργήσετε το όριο μεγέθους αρχείου των 4 GB του FAT32, μπορείτε να εξετάσετε το NTFS. Το NTFS είναι ένα από τα πιο κοινά συστήματα αρχείων που χρησιμοποιούνται στα Windows. Ωστόσο, το NTFS είναι μόνο για ανάγνωση σε MacOS. θα χρειαστείτε άλλες εφαρμογές για να γράψετε τα αρχεία.

exFAT: Το exFAT είναι ένα σύγχρονο σύστημα αρχείων συμβατό με Windows και Mac. Αυτό το σύστημα αρχείων δεν έχει περιορισμούς. Ωστόσο, αυτό πρέπει να έχει καλύτερη συμβατότητα με παλαιότερα λειτουργικά συστήματα.

Εκτεταμένο Mac OS: Το MacOS Extended προορίζεται μόνο για χρήστες Mac και δεν έχει συμβατότητα με τα Windows. Επομένως, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα Flash USB μόνο σε Mac, το Mac OS Extended θα πρέπει να είναι η επιλογή συστήματος αρχείων που προτιμάτε.

Πώς να μορφοποιήσετε τη μονάδα flash USB στα Windows;

Τώρα που γνωρίζετε τις διάφορες επιλογές συστήματος αρχείων, μπορείτε να ακολουθήσετε τις μεθόδους για να μορφοποιήσετε τη μονάδα USB. Εδώ είναι οι καλύτεροι τρόποι για να διαμορφώστε μια μονάδα flash USB στα Windows.

Διαμορφώστε τη μονάδα flash USB από την Εξερεύνηση αρχείων

Η μέθοδος εξερεύνησης αρχείων για τη μορφοποίηση μιας μονάδας USB Flash είναι η πιο εύκολη από όλες. Το εργαλείο μορφοποίησης είναι εύκολο στη χρήση και διαμορφώνει τη μονάδα δίσκου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Δείτε πώς να μορφοποιήστε ένα USB μονάδα flash από την εξερεύνηση αρχείων των Windows.

1. Συνδέστε τη μονάδα flash USB στον υπολογιστή σας με Windows.

2. Κάντε διπλό κλικ Αυτό το PC ή πατήστε Windows Key + E κουμπί. Αυτό θα ανοίξει αμέσως την εξερεύνηση αρχείων.

3. Κάτω από τις συσκευές και τις μονάδες δίσκου, κάντε δεξί κλικ στη μονάδα flash USB και επιλέξτε Μορφή.

Μορφή

4. Στη γραμμή εντολών Format, κάντε κλικ στο Αναπτυσσόμενο μενού συστήματος αρχείων και επιλέξτε το σύστημα αρχείων που είναι συμβατό με Windows (NTFS, FAT32, exFAT). Εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε και σε Mac, επιλέξτε exFAT ή FAT32.

Αναπτυσσόμενο μενού συστήματος αρχείων

5. Μεταβείτε με την προεπιλεγμένη επιλογή στο Μέγεθος μονάδας κατανομής αναπτυσσόμενο.

Μέγεθος μονάδας κατανομής

6. Στη συνέχεια, στο πεδίο Ετικέτα τόμου, εισάγετε το όνομα θέλετε να το δώσετε στη μονάδα flash USB. Για παράδειγμα, Techviral USB.

εισάγετε το όνομα

7. Στην επιλογή Μορφή, επιλέξτε το Γρήγορη διαμόρφωση.

Γρήγορη διαμόρφωση

8. Τέλος, κάντε κλικ στο Αρχή κουμπί για να ξεκινήσει η διαμόρφωση της μονάδας flash USB.

9. Στη γραμμή εντολών επιβεβαίωσης μορφής, επιλέξτε Εντάξει.

Εντάξει

Αυτό είναι! Αυτό είναι το πόσο εύκολο είναι να διαμορφώσετε μια μονάδα flash USB από την Εξερεύνηση αρχείων στα Windows. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να διαμορφώσετε μια μονάδα στυλό σε έναν υπολογιστή με Windows. Άλλες μέθοδοι είναι λίγο πιο περίπλοκες από αυτήν.

Διαμορφώστε τη μονάδα flash USB από το Disk Management Utility

Το βοηθητικό πρόγραμμα διαχείρισης δίσκων στα Windows μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαμόρφωση οποιασδήποτε συνδεδεμένης μονάδας δίσκου. Η μορφοποίηση από το βοηθητικό πρόγραμμα διαχείρισης δίσκων μπορεί να είναι περίπλοκη, αλλά έχετε περισσότερες επιλογές. Δείτε πώς μπορείτε να διαμορφώσετε μια μονάδα USB Flash χρησιμοποιώντας το Βοηθητικό πρόγραμμα διαχείρισης δίσκων.

1. Κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Disk Management Utility. Τώρα ανοίξτε το Δημιουργία και διαμόρφωση διαμερίσματος σκληρού δίσκου από τη λίστα.

Δημιουργία και διαμόρφωση διαμερίσματος σκληρού δίσκου

2. Αυτό θα ανοίξει το Βοηθητικό πρόγραμμα διαχείρισης δίσκων στον υπολογιστή σας.

3. Το βοηθητικό πρόγραμμα διαχείρισης δίσκων θα σας δείξει το σύστημα αρχείων που χρησιμοποιείται σε κάθε τόμο μονάδας δίσκου εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας.

σύστημα αρχείων που χρησιμοποιείται σε κάθε μονάδα δίσκου

4. Κάντε δεξί κλικ στο USB Flash Drive και επιλέξτε Μορφή.

Μορφή

5. Στο Format Prompt, πληκτρολογήστε το Ετικέτα τόμου όπως το Techviral USB.

Ετικέτα τόμου

6. Κάντε κλικ στο Αναπτυσσόμενο μενού συστήματος αρχείων και επιλέξτε το σύστημα αρχείων της επιλογής σας.

Αναπτυσσόμενο μενού συστήματος αρχείων

7. Επιλέξτε Προκαθορισμένο στο μέγεθος της μονάδας κατανομής.

Προκαθορισμένο

8. Μόλις γίνει, έλεγχος το Εκτελέστε α Γρήγορη διαμόρφωση επιλογή και κάντε κλικ Εντάξει.

Γρήγορη διαμόρφωση

9. Στη γραμμή εντολών επιβεβαίωσης, κάντε κλικ στο Εντάξει κουμπί.

Εντάξει

Αυτό είναι! Αυτή είναι μια άλλη μέθοδος για τη μορφοποίηση μιας μονάδας flash USB στα Windows χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα Διαχείριση δίσκων. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε διαμερίσματα για τη μονάδα flash USB από το Disk Management Utility.

Διαμορφώστε μια μονάδα flash USB στα Windows χρησιμοποιώντας CMD

Αν θέλετε έναν πιο περίπλοκο τρόπο μορφοποίηση ενός USB stick στα Windows, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το CMD. Το CMD συνιστάται όταν η μονάδα flash USB αποτυγχάνει να μορφοποιήσει από το βοηθητικό πρόγραμμα Disk Management.

Η χρήση CMD για τη διαμόρφωση μιας μονάδας USB Flash μπορεί να είναι περίπλοκη, αλλά είναι πολύ αποτελεσματική και μπορεί ακόμη και να αντιμετωπίσει μονάδες που κλειδώνονται από κακόβουλο λογισμικό. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε CMD. Κάντε δεξί κλικ στο CMD και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

2. Όταν ανοίξει η γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε diskpart και πατήστε Εισαγω.

diskpart

3. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το δίσκος λίστας εντολή και πατήστε Enter.

δίσκος λίστας

4. Τώρα εκτελέστε το επιλέξτε δίσκο + αριθμό (Αντικαταστήστε τον αριθμό με τον πραγματικό αριθμό που εμφανίζεται δίπλα στη μονάδα USB). Για παράδειγμα, επιλέξτε δίσκο 2

επιλέξτε δίσκο + αριθμό

5. Τώρα πληκτρολογήστε όγκος λίστας και πατήστε Εισαγω.

όγκος λίστας

6. Θα δείτε τώρα κάθε τόμο διαθέσιμο στον υπολογιστή σας. Επιλέξτε τον τόμο εκτελώντας την εντολή: επιλέξτε αριθμό τόμου.

επιλέξτε αριθμό τόμου

Σημείωση: Αντικαταστήστε τον αριθμό με τον πραγματικό αριθμό του τόμου σας.

7. Αυτό θα επιλέξει τη μονάδα δίσκου. Τώρα εκτελέστε την εντολή:

μορφοποίηση fs=ntfs γρήγορα

μορφοποίηση fs=ntfs γρήγορα

Σημείωση: Αντικαταστήστε το NFTS με το σύστημα αρχείων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

8. Μόλις μορφοποιηθεί η μονάδα flash USB, πληκτρολογήστε έξοδος στη Γραμμή εντολών.

έξοδος

Αυτό είναι! Αυτό θα μορφοποιήσει τη μονάδα flash USB στο λειτουργικό σύστημα Windows.

Διαμορφώστε τη μονάδα flash USB χρησιμοποιώντας το εργαλείο μορφοποίησης USB

Το Εργαλείο μορφοποίησης USB ή τα βοηθητικά προγράμματα διαχείρισης δίσκων είναι εξαιρετικά για τη διαχείριση των υπαρχόντων κατατμήσεων.

Τα εργαλεία διαχείρισης δίσκων τρίτων για Windows παρέχουν εύκολες επιλογές για αλλαγή μεγέθους/μετακίνηση διαμερισμάτων, συγχώνευση διαμερισμάτων, κλωνοποίηση δίσκων, μετεγκατάσταση λειτουργικού συστήματος σε διαφορετικές μονάδες δίσκου, διαγραφή υπαρχόντων κατατμήσεων και πολλά άλλα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία για να διαμορφώσετε τη μονάδα USB Flash σας. Η διαμόρφωση μιας μονάδας flash USB με ένα εργαλείο μορφής USB είναι πολύ πιο εύκολη και παρέχει περισσότερους ελέγχους.

Έχουμε ήδη μοιραστεί μια λίστα με τα καλύτερα εργαλεία διαχείρισης δίσκων για Windows. Ορισμένα εργαλεία στη λίστα θα σας επιτρέψουν να διαμορφώσετε μια μονάδα flash USB.

Μορφοποίηση μονάδων USB σε MacOS

Εάν το Mac δεν εντοπίζει τη μονάδα USB Flash, το πιθανότερο είναι ότι η μονάδα έχει διαμορφωθεί με ένα μη συμβατό σύστημα αρχείων. Ως εκ τούτου, πρέπει να το διαμορφώσετε ξανά με ένα συμβατό. Δείτε πώς να μορφοποίηση μονάδας flash USB σε Mac.

Μορφοποίηση μονάδων USB σε MacOS

  • Τοποθετήστε τη μονάδα flash USB στο Mac σας.
  • Τώρα πλοηγηθείτε στο Εφαρμογές > Βοηθητικά προγράμματα > Βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου.
  • Εκκινήστε το Disk Utility και επιλέξτε τη μονάδα USB.
  • Στο επάνω μέρος του Disk Utility, επιλέξτε Εξάλειψη επιλογή.
  • Τώρα πληκτρολογήστε ένα όνομα για τη μονάδα USB και επιλέξτε το Μορφοποίηση συστήματος αρχείων.
  • Αφού επιλέξετε, κάντε κλικ στο Εξάλειψη.
  • Αυτό θα μορφοποιήσει τη μονάδα USB. Μόλις ολοκληρωθεί, κάντε κλικ στο Εγινε κουμπί.

Αυτό είναι! Έτσι είναι εύκολο να διαμορφώσετε μια μονάδα flash USB στο macOS. Μόλις μορφοποιηθεί, η μονάδα USB θα ρυθμιστεί για αποθήκευση εικόνων, βίντεο, εγγράφων ή οποιωνδήποτε άλλων τύπων αρχείων.

Συχνές Ερωτήσεις

Πρέπει να διαμορφώσω μια νέα μονάδα USB Flash;

Ενώ η διαμόρφωση μιας νέας μονάδας flash USB δεν είναι απαραίτητη, μπορείτε να τη μορφοποιήσετε εάν πιστεύετε ότι η μονάδα USB έχει χρησιμοποιηθεί προηγουμένως από κάποιον άλλο. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά τη χρήση της μονάδας flash USB, μπορείτε να τη μορφοποιήσετε.

Τι κάνει η μορφοποίηση ενός USB;

Η μορφοποίηση αφαιρεί όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε μια μονάδα USB. Είναι μια διαδικασία προετοιμασίας μιας συσκευής αποθήκευσης, όπως HDD, SSD ή μονάδα flash για την αποθήκευση πληροφοριών.

Πώς μπορώ να διαγράψω τα πάντα από ένα USB stick;

Μπορείτε να διαγράψετε μη αυτόματα το περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε ένα USB stick. Διαφορετικά, μπορείτε να το μορφοποιήσετε ακολουθώντας τις μεθόδους που έχουμε μοιραστεί για να διαγράψετε κάθε κομμάτι δεδομένων που είναι αποθηκευμένα σε μια μονάδα USB.

Μπορώ να ανακτήσω δεδομένα από μια διαμορφωμένη μονάδα flash USB;

Η ανάκτηση δεδομένων από μια διαμορφωμένη μονάδα flash USB είναι δύσκολη, αλλά πολλά εργαλεία τρίτων μπορούν να το κάνουν. Το ποσοστό επιτυχίας είναι συνήθως χαμηλό, αλλά μπορείτε ακόμα να το δοκιμάσετε εάν τα χαμένα δεδομένα είναι πολύ σημαντικά.

Ποιο είναι το προτεινόμενο μέγεθος μονάδας εκχώρησης USB;

Η προτεινόμενη μορφή μεγέθους μονάδας εκχώρησης USB είναι η προεπιλεγμένη ή προεπιλεγμένη. Εάν η μονάδα flash είναι μικρότερη από 8 GB, το καλύτερο μέγεθος μονάδας εκχώρησης είναι 4096 byte. Εάν είναι μεγαλύτερο από 8 GB αλλά μικρότερο από 16 GB, 8192 byte. Και αν η μονάδα flash είναι μεγαλύτερη από 16 GB, το συνιστώμενο μέγεθος μονάδας εκχώρησης είναι 16 kilobyte.

Πώς να διαμορφώσετε USB σε FAT32;

Για να μορφοποιήσετε USB σε FAT32, πρέπει να ακολουθήσετε τις μεθόδους που έχουμε μοιραστεί. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει FAT32 στο αναπτυσσόμενο μενού συστήματος αρχείων.

Έτσι, αυτές είναι οι λίγες απλές μέθοδοι για να διαμορφώσετε μια μονάδα flash USB σε Windows και MacOS. Έχουμε συζητήσει όλες τις μεθόδους εργασίας για τη διαμόρφωση των μονάδων USB με ένα κατάλληλο σύστημα αρχείων. Επομένως, φροντίστε να χρησιμοποιείτε αυτές τις μεθόδους όποτε χρειάζεται.

Διαβάστε επίσης:

τρόποι για να κάνετε μια ενημέρωση κονσόλας PlayStation 5 (PS5).

Πώς να ενεργοποιήσετε την ειδοποίηση LED Flash στο iPhone

Πώς να γράψετε CD, DVD και δίσκους Blu-ray στα Windows 11

Format Υπολογιστή

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *