Πώς να προστατέψετε με κωδικό πρόσβασης τα αρχεία του Google Drive το 2022 (3 Μέθοδοι)

Το Google Drive είναι μια εξαιρετική υπηρεσία cloud εκεί έξω. Λαμβάνετε 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στον οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα και κάθε άλλο τύπο αρχείου. Παρόλο που το Google Drive είναι ασφαλές και απαιτεί κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να βελτιώσετε την ασφάλεια των αποθηκευμένων αρχείων σας προσθέτοντας έναν κωδικό πρόσβασης σε αυτό.

Μπορείτε να κλειδώσετε τα αρχεία του Google Drive με κωδικό πρόσβασης, αλλά απαιτεί σκληρή δουλειά. Στην πραγματικότητα, το Google Drive δεν υποστηρίζει καμία λειτουργία προστασίας αρχείων ή προστασίας με κωδικό πρόσβασης για αποθηκευμένα αρχεία. Ωστόσο, ορισμένες λύσεις σάς επιτρέπουν να προστατεύετε με κωδικό πρόσβασης τα αρχεία του Google Drive .

Εναλλακτικές λύσεις για το iCloud Drive για iPhone ή iPad το 2022(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3 καλύτεροι τρόποι για την προστασία των αρχείων Google Drive με κωδικό πρόσβασης

Ως εκ τούτου, εάν αναζητάτε τρόπους προστασίας των αρχείων του Google Drive με κωδικό πρόσβασης, διαβάζετε το σωστό άρθρο. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικούς καλύτερους τρόπους για την προστασία των αρχείων με κωδικό πρόσβασης στο Google Drive . Ας τσεκάρουμε.

1) Περιορίστε την πρόσβαση στα αρχεία στο Google Drive

Εφόσον το Google Drive δεν υποστηρίζει επίσημα αρχεία προστασίας με κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να περιορίσετε την πρόσβαση στα αρχεία. Ο περιορισμός της πρόσβασης στα αρχεία στο Google Drive είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποτρέψετε τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα αρχεία σας. Δείτε πώς μπορείτε να περιορίσετε την πρόσβαση σε αρχεία στο Google Drive .

1. Ανοίξτε το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης ιστού και επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Google Drive .

Πώς να προστατέψετε αρχεία PDF με κωδικό πρόσβασης στα Windows 11 (Χωρίς κανένα λογισμικό)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο Google Drive στο οποίο θέλετε να περιορίσετε την πρόσβαση και επιλέξτε Λήψη συνδέσμου .

 

3. Τώρα, στη Γενική πρόσβαση, επιλέξτε Περιορισμένη και κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος .

 

4. Εάν θέλετε να μοιραστείτε το περιορισμένο αρχείο με τον φίλο σας, εισαγάγετε τη διεύθυνση email του στο πεδίο Προσθήκη ατόμων και ομάδων.

 

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να περιορίσετε την πρόσβαση σε αρχεία στο Google Drive. Εάν δεν έχετε μοιραστεί το αρχείο σας με κανέναν, μόνο εσείς μπορείτε να δείτε το αρχείο του Google Drive από τη διεύθυνση URL.

Πώς να προστατέψετε με κωδικό πρόσβασης αρχεία PDF στο Android (2 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2) Αρχεία προστασίας με κωδικό πρόσβασης μέσω Φόρμες Google

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις Φόρμες Google για να δημιουργήσετε μια φόρμα που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης και να προσθέσετε τον σύνδεσμο κοινής χρήσης του Google Drive μέσα σε αυτήν. Με αυτόν τον τρόπο, ο χρήστης πρέπει πρώτα να ξεκλειδώσει τις Φόρμες Google με κωδικό πρόσβασης για να αποκτήσει πρόσβαση στο αρχείο Google Drive. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στο κουμπί (+ Νέο) στο Google Drive.

 

2. Από τη λίστα επιλογών που εμφανίζεται, κάντε κλικ στις Φόρμες Google > Κενή φόρμα .

 

3. Στον ιστότοπο της Φόρμας Google, ονομάστε τη φόρμα που δημιουργήθηκε πρόσφατα .

 

4. Στη συνέχεια, πατήστε στο πεδίο που λέει Untitled Question και προσθέστε τη λεπτομέρεια του κωδικού πρόσβασης . Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα του και επιλέξτε Σύντομη απάντηση .

10 Καλύτερη βάση στήριξης ISO για Windows 10 το 2022(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

5. Στην κάτω δεξιά γωνία, ενεργοποιήστε την εναλλαγή Απαιτείται . Στη συνέχεια, κάντε κλικ στις τρεις τελείες δίπλα της και επιλέξτε Επικύρωση απόκρισης .

 

6. Τώρα, θα βρείτε μερικές ακόμη επιλογές στη φόρμα σας. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Κείμενο ως κωδικό πρόσβασης, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Αριθμός και επιλέξτε Κείμενο .

 

7. Τώρα, πληκτρολογήστε τον Κωδικό πρόσβασης στο πεδίο κειμένου. Εισαγάγετε το μήνυμα λανθασμένου κωδικού πρόσβασης στο πεδίο κειμένου Προσαρμοσμένο σφάλμα.

 

8. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Ρυθμίσεις , όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

 

9. Τώρα μετακινηθείτε προς τα κάτω στην Παρουσίαση και κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία δίπλα στο μήνυμα επιβεβαίωσης .

 

10. Στο πεδίο Μήνυμα επιβεβαίωσης, εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του Google Drive και κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση .

 

11. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Αποστολή στην επάνω δεξιά γωνία.

 

12. Τώρα μεταβείτε στην καρτέλα συνδέσμου στη φόρμα Αποστολή και αντιγράψτε τον σύνδεσμο των Εγγράφων Google .

 

Αυτό είναι! Αφού λάβετε τον σύνδεσμο των Εγγράφων Google, μπορείτε να τον στείλετε σε οποιονδήποτε άλλο χρήστη. Όταν κάποιος ανοίξει τη φόρμα, θα του ζητηθεί να εισάγει τον κωδικό πρόσβασης. Οι χρήστες που εισάγουν τον σωστό κωδικό πρόσβασης θα λάβουν τη διεύθυνση URL του αρχείου Google Drive.

Πώς να προσαρτήσετε το φάκελο ως μονάδα δίσκου στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3) Κωδικός πρόσβασης Προστατέψτε τα Αρχεία του Google Drive πριν από τη μεταφόρτωση

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συμπιεστές αρχείων για να δημιουργήσετε ένα αρχείο ZIP/RAR που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης που περιέχει τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τα έγγραφά σας κ.λπ. Αφού δημιουργήσετε ένα αρχείο RAR ή ZIP που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να το ανεβάσετε στο Google Drive. Με αυτόν τον τρόπο, όταν κάποιος κάνει λήψη του αρχείου ZIP/RAR από τον σύνδεσμο Google Drive, θα του ζητηθεί να εισαγάγει τον κωδικό πρόσβασης για πρόσβαση στα αρχεία.

1. Πρώτα απ ‘όλα, κατεβάστε και εγκαταστήστε το WinRAR στον υπολογιστή σας με Windows.

2. Μόλις εγκατασταθεί, μεταβείτε στο αρχείο που θέλετε να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης. Κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε Προσθήκη στο αρχείο .

 

3. Τώρα, κάντε κλικ στο Ορισμός κωδικού πρόσβασης στο όνομα και τις παραμέτρους αρχείου.

 

4. Στη γραμμή εντολών Enter password, πληκτρολογήστε και εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασης . Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ .

 

5. Τώρα, στη γραμμή εντολών Αρχειοθέτηση με κωδικό πρόσβασης, κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για την προστασία με κωδικό πρόσβασης οποιωνδήποτε αρχείων στα Windows 11. Μετά την προστασία του αρχείου με κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να το ανεβάσετε στο Google Drive και να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο αρχείου. Όταν κάποιος κάνει λήψη του αρχείου ZIP, θα του ζητηθεί να εισάγει τον κωδικό πρόσβασης για να ξεκλειδώσει τα αρχεία.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλους συμπιεστές αρχείων τρίτων στα Windows 11 για να δημιουργήσετε ένα αρχείο RAR/ZIP που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης.

Έτσι, αυτοί είναι οι λίγοι καλύτεροι τρόποι για την προστασία των αρχείων του Google Drive με κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε εύκολα να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης τα αρχεία σας στο Google Drive ακολουθώντας τα κοινά μας βήματα. Εάν γνωρίζετε άλλους τρόπους προστασίας των αρχείων του Google Drive με κωδικό πρόσβασης, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

 

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4914

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: