Πώς να προστατέψετε τη συσκευή σας από εφαρμογές κατασκοπείας

Πώς να προστατέψετε τη συσκευή σας από εφαρμογές κατασκοπείας

Οι άνθρωποι πάντα διδάσκονται να φροντίζουν την ασφάλεια και την ασφάλειά τους. Αλλά αυτές οι έννοιες έχουν αποκτήσει νέο νόημα στον σύγχρονο κόσμο. Ο ψηφιακός κόσμος έχει επίσης πολλά μυστήρια και όλοι εκτιθέμεθα σε σημαντικούς κινδύνους όταν χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο. Χρησιμοποιούμε τις κινητές συσκευές μας καθημερινά, αφήνοντας ένα ψηφιακό αποτύπωμα στο δίκτυο. Αυτές οι ιδιωτικές πληροφορίες μπορούν να γίνουν στόχος για άτομα με δόλιες προθέσεις.

Χρειάζεστε πραγματικά λογισμικό προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας Windows ή Mac;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Δεν μπορούμε καν να φανταστούμε ποιος μπορεί να μας κατασκοπεύσει και να το εκμεταλλευτεί. Οι πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες τεχνικές hacking είναι η ακρόαση και η εγγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών, η λήψη πλήκτρων και η ανάγνωση επιστολών email και μηνυμάτων SMS. Σήμερα, είναι ακόμη δυνατό να βρείτε την τρέχουσα τοποθεσία κάποιου, εγκαθιστώντας έναν εντοπιστή θέσης κάρτας sim

Οι χάκερ εγκαθιστούν κακόβουλο λογισμικό στο τηλέφωνο κάποιου για να φτάσουν σε τέτοια αποτελέσματα, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να περάσουν απαρατήρητα. Μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε ότι κάτι δεν πάει καλά με τη συσκευή σας μέχρι να γίνουν εμφανείς διαρροές δεδομένων και διαταραχές smartphone. Οι χάκερ βρίσκουν κενά στα εργαλεία παρακολούθησης στις κινητές συσκευές μας και τα σπάνε, αποκτώντας πρόσβαση στον ιδιωτικό μας ψηφιακό κόσμο.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε ιδιωτικές τις συνομιλίες, τις φωτογραφίες, τα βίντεο και όλους τους κωδικούς πρόσβασης, πρέπει να γνωρίζετε μερικές αποτελεσματικές μεθόδους για να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις εισβολής. Όλες αυτές οι συμβουλές και συμβουλές είναι εύκολο να ακολουθηθούν και δεν θα σας πάρουν πολύ χρόνο, επομένως θα είστε σίγουροι ότι το τηλέφωνό σας προστατεύεται.

Ας δούμε λοιπόν προσεκτικά ποια πιθανά μέτρα μπορείτε να λάβετε για να ασφαλίσετε τον εαυτό σας από κακόβουλο λογισμικό.

Τι είναι ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων και γιατί πρέπει να τον χρησιμοποιήσετε;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

1. Δημιουργήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης

 Είναι ο πιο βασικός κανόνας για όλους τους κατόχους smartphone. Κλειδώνετε την πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα σε διαφορετικούς λογαριασμούς και επιβεβαιώνετε ή επαληθεύετε την ταυτότητά σας ως χρήστη με αυτόν τον μοναδικό κωδικό. Είναι σημαντικό να το κρατήσετε μυστικό και να μην το γράψετε στις σημειώσεις γιατί ποτέ δεν θα μάθετε ποιος θα σας αρπάξει το τηλέφωνό σας όταν δεν το παρακολουθείτε. Η απλή δημιουργία κωδικού πρόσβασης δεν θα δημιουργήσει ένα ισχυρό επίπεδο προστασίας, επειδή πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες για να κάνετε τον κωδικό πρόσβασής σας δύσκολο να σπάσει. Το Secure and Robust πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 12 χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων αριθμών, ειδικών χαρακτήρων και κεφαλαίων γραμμάτων. Οι περισσότεροι ιστότοποι δίνουν στους χρήστες αυτές τις συμβουλές και προτροπές, έτσι δεν θα μπορείτε καν να συνδεθείτε χωρίς ισχυρό κωδικό πρόσβασης.

Προστασία συσκευής από εφαρμογές κατασκοπείας
Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο Facebook(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Χρησιμοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Αυτό το μοναδικό εργαλείο επιτήρησης δημιουργεί διπλή προστασία στο smartphone σας. Βασίζεται σε δύο μεθόδους επαλήθευσης ταυτότητας. Έτσι, μαζί με την εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης, πρέπει να παρέχετε και μια άλλη πληροφορία για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ευαίσθητα συστήματα. Οι μοναδικοί κωδικοί μπορούν να σταλούν μέσω SMS, αναγνωριστικού προσώπου, ερωτήσεων ασφαλείας ή δακτυλικών αποτυπωμάτων. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να ολοκληρώσετε αυτά τα δύο βήματα για να ξεκλειδώσετε ορισμένες λειτουργίες, αλλά αξίζει τον κόπο. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς μηχανισμούς ασφαλείας που δυσκολεύουν τους χάκερ να εισχωρήσουν κρυφά στο smartphone σας.

3. Διαχείριση δικαιωμάτων που ζητούνται από εφαρμογές

 Δώστε μεγάλη προσοχή στα δεδομένα που θέλει να έχει πρόσβαση η εφαρμογή πριν τη λήψη της. Μην κάνετε απλώς κλικ στο «Συμφωνώ» χωρίς σκέψη για να επιταχύνετε τη διαδικασία εγκατάστασης στο τηλέφωνό σας. Οι περισσότερες εφαρμογές απαιτούν πρόσβαση στην κάμερα, τις σημειώσεις, το ημερολόγιο, τα SMS, τις επαφές τηλεφώνου και τις συνομιλίες σας. Εάν η εφαρμογή έγινε λήψη από επαληθευμένες πηγές, δεν υπάρχει τίποτα που να σας ενδιαφέρει. Αλλά είναι ακόμα καλύτερο να αλλάξετε αυτές τις άδειες στις ρυθμίσεις για να προστατευτείτε από πιθανούς κινδύνους.

Πώς να ενεργοποιήσετε άγνωστες πηγές στο Kodi [Όλες οι εκδόσεις](Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4. Εγκαταστήστε το καλό λογισμικό προστασίας από ιούς

Υπάρχουν πολλά οικονομικά προσιτά προγράμματα που σχεδιάστηκαν στην πέμπτη θέση με κακόβουλο λογισμικό. Οι χρήστες iPhone και Android μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν και να δημιουργήσουν ισχυρή προστασία smartphone. Αυτό το λογισμικό προστασίας από ιούς μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξάλειψη των απαρχαιωμένων και περιττών αρχείων και να σας προειδοποιήσει για πιθανούς κινδύνους.

5. Εγκαταστήστε εφαρμογές μόνο από επαληθευμένες πηγές

Οι παραβιασμένες εκδόσεις αυτών των εφαρμογών ενδέχεται να έχουν μολυνθεί από ιούς που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στις κινητές συσκευές σας. Κατά κανόνα, οι άνθρωποι θέλουν να παρακάμψουν τις χρεώσεις σε επίσημες πηγές όπως το App Store ή το Play Store , αλλά σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλύτερο να ξοδέψετε κάποια χρήματα παρά να παλέψετε με διακοπές στα smartphone.

6. Πραγματοποιήστε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

Αυτή η συμβουλή θα ισχύει για άτομα που είναι έτοιμοι να εντοπίσουν λογισμικό υποκλοπής spyware στα smartphone τους. Η πραγματοποίηση επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων θα διορθώσει προβλήματα ασφαλείας, αλλά θα διαγράψει όλα τα δεδομένα στο τηλέφωνό σας, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών, των βίντεο, όλων των εφαρμογών και άλλων δεδομένων.

7. Χρησιμοποιήστε το Vpn κατά τη σύνδεση σε Wi-Fi σε δημόσιους χώρους

 Ένας χάκερ μπορεί εύκολα να υποκλέψει τις προσωπικές σας πληροφορίες εάν είστε συνδεδεμένοι σε ένα μη ασφαλές δίκτυο. Οι υπηρεσίες VPN κρυπτογραφούν την κίνηση στο Διαδίκτυο, έτσι ώστε οι χάκερ να μην μπορούν να εισχωρήσουν κρυφά στο τηλέφωνό σας.

συμπέρασμα

Έτσι, αυτό το άρθρο θα γίνει ένας χρήσιμος οδηγός για να δημιουργήσετε ασυναγώνιστη προστασία για το smartphone σας. Εάν ακολουθήσετε όλες αυτές τις συμβουλές, μεθόδους και συμβουλές, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για την ασφάλειά σας.

 

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4905

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *