Πώς να προστατευτείτε από την παραβίαση διευθύνσεων IP (5 Μέθοδοι)

Η διεύθυνση IP ή η διεύθυνση πρωτοκόλλου Διαδικτύου είναι ένας μοναδικός αριθμός που εκχωρείται σε κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο. Το smartphone, ο υπολογιστής σας και άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο έχουν μοναδικές διευθύνσεις IP.

Ενώ οι περισσότεροι από εμάς δεν νοιαζόμαστε για την προστασία των διευθύνσεών μας IP, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου ενδιαφέρονται μάλλον να παραβιάσουν τη διεύθυνση IP σας. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι κυβερνοεγκληματίες προσπαθούν να παραβιάσουν τη διεύθυνση IP σας.

Οι παραβιασμένες διευθύνσεις IP χρησιμοποιούνται συχνά για παράνομες δραστηριότητες. μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη λήψη μη εξουσιοδοτημένων δεδομένων στο διαδίκτυο και πολλά άλλα. Οι χάκερ μπορεί ακόμη και να προσπαθήσουν να παραβιάσουν τη διεύθυνση IP σας για να εντοπίσουν την τοποθεσία σας για κακόβουλες δραστηριότητες στο μέλλον.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα πράγματα, είναι καλύτερο να προστατεύετε τις διευθύνσεις IP από τους χάκερ. Αν και δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος για να προστατευτείτε από την παραβίαση διεύθυνσης IP, υπάρχουν μερικά πράγματα που δυσκολεύουν την παραβίαση IP για τους χάκερ.

Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τη συλλογή δεδομένων για κινητά(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Οι καλύτεροι τρόποι για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από το Hacking διευθύνσεων IP

Ως εκ τούτου, σε αυτόν τον οδηγό, έχουμε παραθέσει μερικούς από τους καλύτερους τρόπους προστασίας των διευθύνσεων IP από τους χάκερ . Όλα αυτά είναι βασικές συμβουλές και μπορείτε να τα εφαρμόσετε για τα καλά. Ας αρχίσουμε.

1. Χρησιμοποιήστε εφαρμογές VPN

 

Για να προστατευθείτε από την παραβίαση διευθύνσεων IP, πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε εικονικά ιδιωτικά δίκτυα ή εφαρμογές VPN. Το VPN είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές απορρήτου και ασφάλειας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον υπολογιστή ή το κινητό σας.

Το VPN καλύπτει την πραγματική σας διεύθυνση IP και σας παρέχει ένα κρυπτογραφημένο τούνελ για όλες τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες. Έτσι, ακόμα κι αν ένας χάκερ προσπαθήσει να χακάρει τη διεύθυνση IP σας, θα έχει πρόσβαση μόνο στην κρυπτογραφημένη διεύθυνση IP που παρέχεται από το VPN.

Εκτός από αυτό, οι εφαρμογές VPN για Windows παρέχουν επίσης πρόσθετες δυνατότητες, όπως ξεμπλοκάρισμα αποκλεισμένων τοποθεσιών, προστασία δικτύου WiFi και πολλά άλλα.

Εκχωρήστε μια στατική διεύθυνση IP σε εκτυπωτή ή οποιαδήποτε συσκευή δικτύου(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Ασφαλίστε το δίκτυό σας

 

Ο δεύτερος καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε το Διαδίκτυό σας από την παραβίαση διεύθυνσης IP είναι να ασφαλίσετε τον δρομολογητή σας. Πρέπει να ρυθμίσετε ένα τείχος προστασίας ή ένα λογισμικό προστασίας από ιούς στο δρομολογητή σας για να αποφύγετε απόπειρες εισβολής.

Η εγκατάσταση λογισμικού ασφαλείας στον δρομολογητή προστατεύει τη διεύθυνση IP σας και σας προειδοποιεί για πιθανές δραστηριότητες ηλεκτρονικού ψαρέματος και κατασκοπείας.

Επίσης, ενημερώστε το υλικολογισμικό του δρομολογητή μόλις φτάσει. Το ενημερωμένο υλικολογισμικό εξαλείφει πολλά προβλήματα ασφάλειας και μειώνει τον κίνδυνο παραβίασης της διεύθυνσης IP.

Πώς να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σε υπολογιστή, Android και iPhone(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3. Να χρησιμοποιείτε πάντα ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης

 

Για να προστατεύσετε τη συσκευή σας από την παραβίαση διεύθυνσης IP, πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν ασφαλή και μοναδικό κωδικό πρόσβασης στην πύλη του δρομολογητή σας. Επίσης, φροντίστε να χρησιμοποιείτε έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης στη συσκευή σας, καθώς είναι το μόνο εμπόδιο που περιορίζει τους χάκερ από την πρόσβαση σε αυτήν.

Το ίδιο ισχύει και για τους διαδικτυακούς σας λογαριασμούς. Η ρύθμιση ενός μοναδικού κωδικού πρόσβασης παντού είναι μια καλή πρακτική ασφαλείας.

Ένας μοναδικός κωδικός πρόσβασης θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα συνδυασμό κεφαλαίων και πεζών αλφαβήτων, αριθμών και ειδικών χαρακτήρων. Αυτό σίγουρα θα σας βοηθήσει να υπερασπιστείτε τη συσκευή σας από πιθανές απόπειρες εισβολής διεύθυνσης IP.

Παραβίαση δεδομένων Plex Faced. Τώρα θέλει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4. Χρησιμοποιήστε τη δυναμική διεύθυνση IP

 

Εάν έχετε έναν ιστότοπο ή διαθέτετε διακομιστή που τροφοδοτεί παιχνίδια, εφαρμογές και άλλα πράγματα, είναι καλύτερο να επιλέξετε μια δυναμική διεύθυνση IP.

Συνήθως, οι διακομιστές έχουν στατικές διευθύνσεις IP που παραμένουν ίδιες για μέρες, παρέχοντας στους χάκερ αρκετό χρόνο για να τις αποκωδικοποιήσουν. Συγκριτικά, οι δυναμικές διευθύνσεις IP αλλάζουν συνεχώς, καθιστώντας δύσκολη την αποκωδικοποίηση για τους χάκερ.

Επομένως, εάν είναι δυνατόν, είναι καλύτερο να επιλέξετε μια δυναμική διεύθυνση IP αντί για μια στατική. Αυτό θα μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες χακάρισμα της διεύθυνσης IP.

5. Μην κάνετε κλικ σε ύποπτους συνδέσμους στα email

 

Οι χάκερ συχνά χρησιμοποιούν μηχανισμούς αρπαγής διεύθυνσης IP για να λάβουν τα στοιχεία και την τοποθεσία σας IP. Συχνά σας στέλνουν χρήστες της διεύθυνσης IP μέσω email μέσω συνδέσμου.

Μόλις κάνετε κλικ σε αυτούς τους συνδέσμους, η διεύθυνση IP και οι πληροφορίες της συσκευής σας αρπάζονται και προωθούνται.

Έτσι, όταν ανοίγετε ένα email, δώστε προσοχή στο περιεχόμενο. Κάντε κλικ στους συνδέσμους μόνο εάν φαίνονται νόμιμοι και αξιόπιστοι.

 

Έτσι, αυτοί είναι μόνο μερικοί καλύτεροι τρόποι για να αποτρέψετε τον εαυτό σας από την παραβίαση διεύθυνσης IP. Όλα αυτά είναι καλές πρακτικές ασφαλείας που πρέπει να ακολουθήσετε.

Τρόπος αναζήτησης αρχείων Google Drive από τη γραμμή διευθύνσεων του Chrome(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5306

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *