Πώς να προσθέσετε φίλους στο Spotify (με ή χωρίς Facebook)

Το Spotify συνεχίζει να προσθέτει λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης στην εφαρμογή, μετατρέποντάς την από ένα απλό πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής σε μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων. Αν θέλετε να απολαύσετε μουσική μαζί με τους φίλους σας, μπορείτε να τους προσθέσετε στο Spotify.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προσθέσετε φίλους στο Spotify, τόσο με όσο και χωρίς Facebook. Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να βρείτε, να προσθέσετε και να αφαιρέσετε έναν φίλο στο Spotify.

Γιατί να προσθέσετε φίλους στο Spotify;

Το Spotify έχει αρκετά κοινωνικά χαρακτηριστικά στην εφαρμογή. Η κοινή χρήση από το Spotify σάς επιτρέπει να μοιράζεστε συνδέσμους για τα τραγούδια που ακούτε. Οι ομαδικές συνεδρίες στο ηχείο επιτρέπουν σε πολλούς χρήστες να συμμετέχουν σε μια περίοδο λειτουργίας και να ελέγχουν ποια τραγούδια του Spotify θα αναπαράγονται στη συνέχεια (διατίθεται μόνο για χρήστες Spotify Premium ). Το περίφημο Spotify Wrapped σάς δίνει μια επισκόπηση της μουσικής και των ειδών που έπαιξατε περισσότερο κατά τη διάρκεια του έτους και μπορείτε επίσης να μοιραστείτε τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες με τους φίλους σας στο διαδίκτυο.

Στη συνέχεια, υπάρχουν προφανείς λειτουργίες, όπως οι Συνεργατικές λίστες αναπαραγωγής που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε λίστες αναπαραγωγής μουσικής ή podcast του Spotify με πολλά άτομα. Τέλος, υπάρχει η επιλογή Ακολουθήστε φίλους στο Spotify για να ανταλλάξετε τα αγαπημένα σας τραγούδια και να παρακολουθείτε ο ένας τη δραστηριότητα ακρόασης του άλλου στην εφαρμογή. Μπορείτε να βρείτε αυτήν τη δραστηριότητα στην ενότητα Δραστηριότητα φίλων ή Κοινότητα της εφαρμογής Spotify.

Πώς να ενεργοποιήσετε την επιλογή Friend Activity

Το Friend Activity σάς δίνει μια ματιά στις προτιμήσεις μουσικής Spotify των φίλων σας. Αυτή η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη στην εφαρμογή Spotify από προεπιλογή.

Εάν μόλις εγκαταστήσατε το Spotify και χρειάζεστε βοήθεια για να βρείτε την ενότητα με την ένδειξη Δραστηριότητα φίλου στην πλαϊνή γραμμή στα δεξιά, δοκιμάστε να κάνετε το παράθυρο του Spotify μεγαλύτερο και δείτε αν εμφανίζεται. Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να το βρείτε, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα με μη αυτόματο τρόπο. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Ανοίξτε το Spotify και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Spotify.

Κάτω από τη φωτογραφία προφίλ και το όνομα χρήστη του Spotify, επιλέξτε το κάτω βέλος για να ανοίξετε το Μενού.

Από το Μενού, ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Εμφάνιση > Δείτε τι παίζουν οι φίλοι σας.

Τώρα μπορείτε να δείτε τη δραστηριότητα ακρόασης των φίλων σας στη δεξιά πλευρά της οθόνης. Εάν θέλετε επίσης να μοιραστείτε τη δραστηριότητα ακρόασης μαζί τους, επιστρέψτε στο Μενού Spotify και ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Κοινωνικά > Κοινή χρήση της δραστηριότητας ακρόασης στο Spotify.

Πώς να προσθέσετε φίλους στο Spotify χρησιμοποιώντας το Facebook

Για να συμπληρώσετε την ενότητα Δραστηριότητα φίλων του Spotify, θα πρέπει να προσθέσετε φίλους στο προφίλ σας στο Spotify. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι χρησιμοποιώντας το Facebook. Οι οδηγίες για να το κάνετε αυτό διαφέρουν ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιείτε.

Πώς να συνδέσετε το Spotify με το Facebook

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στο Spotify με τον λογαριασμό σας στο Facebook στην εφαρμογή για κινητά. Τα βήματα είναι τα ίδια τόσο για Android όσο και για iOS.

Ανοίξτε την εφαρμογή Spotify στο smartphone σας.

Στην επάνω αριστερή γωνία, επιλέξτε το εικονίδιο με το γρανάζι για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και ακολουθήστε τη διαδρομή Κοινωνικά > Σύνδεση στο Facebook.

Θα ανακατευθυνθείτε στο Facebook, όπου πρέπει να εισαγάγετε τα στοιχεία σύνδεσής σας στο Facebook για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να συνδέσετε το Spotify και τον λογαριασμό σας στο Facebook στην εφαρμογή για υπολογιστές.

Ανοίξτε την εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή Spotify στον υπολογιστή σας.

Στην επάνω δεξιά γωνία της αρχικής οθόνης της εφαρμογής, δίπλα στη δραστηριότητα φίλου, επιλέξτε την επιλογή Προσθήκη φίλων.

Στη συνέχεια, το Spotify θα σας ζητήσει να συνδεθείτε με το Facebook. Επιλέξτε αυτήν την επιλογή για επιβεβαίωση.

Στο παράθυρο του Facebook, εισαγάγετε τα στοιχεία σύνδεσής σας για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook.

Μόλις συγχρονιστεί ο λογαριασμός σας στο Spotify με το Facebook, αυτές οι ρυθμίσεις ισχύουν για όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος αναπαραγωγής ιστού και της εφαρμογής για κινητά.

Πώς να προσθέσετε φίλους στο Facebook στο Spotify

Τώρα που οι λογαριασμοί σας είναι συνδεδεμένοι, μπορείτε να προσθέσετε φίλους στο Facebook στο Spotify. Για να βρείτε φίλους στην εφαρμογή για κινητά, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Στην εφαρμογή Spotify για κινητά, επιλέξτε Αρχική σελίδα στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης για να ανοίξετε την αρχική σελίδα.

Στη συνέχεια, επιλέξτε το εικονίδιο με το γρανάζι για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

Επιλέξτε Προβολή προφίλ στο επάνω μέρος της οθόνης.

Επιλέξτε το εικονίδιο Περισσότερες επιλογές (τρεις οριζόντιες κουκκίδες για iPhone ή τρεις κάθετες κουκκίδες για Android).

Επιλέξτε Εύρεση φίλων.

Μπορείτε να επιλέξετε φίλους που θέλετε να προσθέσετε χειροκίνητα από τη λίστα φίλων και να επιλέξετε το κουμπί Παρακολούθηση δίπλα στο όνομά τους ή επιλέξτε Ακολουθήστε όλους.

Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή για υπολογιστές, δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε τους φίλους σας στο Facebook στον υπολογιστή σας.

Στην εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή Spotify, βρείτε τον πίνακα Δραστηριότητα φίλων στη δεξιά πλευρά της οθόνης.

Επιλέξτε Προσθήκη φίλων στο επάνω μέρος του πίνακα. Το Spotify θα σας δείξει πόσοι από τους φίλους σας στο Facebook είναι στο Spotify.

Μπορείτε να προσθέσετε τους φίλους σας από τη λίστα έναν προς έναν ή να χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο αναζήτησης για να βρείτε ένα συγκεκριμένο άτομο με το όνομα.

Πώς να προσθέσετε φίλους στο Spotify χωρίς Facebook

Εάν εσείς ή οι φίλοι που θέλετε να προσθέσετε δεν έχετε λογαριασμούς Facebook, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική μέθοδο για να τους ακολουθήσετε σε αυτήν την υπηρεσία ροής μουσικής. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί επίσης για όσους δεν θέλουν να συγχρονίσουν το Spotify με τους λογαριασμούς τους στο Facebook.

Εάν το όνομα του φίλου σας δεν είναι κοινό, μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε το όνομά του για να αναζητήσετε το προφίλ αυτού του φίλου στο Spotify. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε Αναζήτηση στην εφαρμογή Spotify και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το όνομα στη γραμμή αναζήτησης στο πάνω μέρος της οθόνης. Εάν το όνομα είναι αρκετά μοναδικό, ο λογαριασμός του φίλου σας θα εμφανίζεται στα κορυφαία αποτελέσματα.

Εάν δεν υπάρχει, επιλέξτε Προφίλ και κάντε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε αν μπορείτε να βρείτε τον φίλο σας ανάμεσα σε όλα τα προφίλ με αυτό το όνομα.

Εάν και πάλι δεν λειτουργεί, θα πρέπει να βρείτε το όνομα χρήστη του φίλου σας για να τον προσθέσετε στους φίλους σας στο Spotify.

Πώς να προσθέσετε φίλους στο Spotify με όνομα χρήστη

Η προσθήκη ενός φίλου στο Spotify με όνομα χρήστη είναι εύκολη. Απλώς πρέπει να βάλετε το όνομα χρήστη τους στη γραμμή αναζήτησης και να επιλέξετε το προφίλ τους από τη λίστα των αποτελεσμάτων. Ωστόσο, ο φίλος σας μπορεί τώρα να γνωρίζει το όνομα χρήστη του, καθώς δεν εμφανίζεται στην κύρια οθόνη της εφαρμογής Spotify. Θα πρέπει πρώτα να τους δείξετε πώς να βρίσκουν και να κοινοποιούν το όνομα χρήστη τους στο Spotify .

Για να βρείτε το όνομα χρήστη σας στο Spotify στην επιφάνεια εργασίας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Ανοίξτε το Spotify και επιλέξτε το κάτω βέλος κάτω από το όνομα χρήστη σας στο επάνω μέρος της οθόνης.

Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Λογαριασμός.

Αυτό θα σας μεταφέρει στην ιστοσελίδα με τα στοιχεία του λογαριασμού σας στο Spotify. Εδώ θα βρείτε το όνομα χρήστη σας στο Spotify.

Αντιγράψτε το όνομα χρήστη και επικολλήστε το στη γραμμή αναζήτησης του Spotify για να εντοπίσετε τον λογαριασμό στον οποίο ανήκει το όνομα χρήστη.

Για να βρείτε ένα όνομα χρήστη Spotify στο κινητό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Ανοίξτε το Spotify και επιλέξτε το εικονίδιο με το γρανάζι για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

Κάτω από την εικόνα του προφίλ σας, επιλέξτε Προβολή προφίλ.

Επιλέξτε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες για να ανοίξετε το Μενού λογαριασμού Spotify.

Επιλέξτε Κοινή χρήση > Αντιγραφή συνδέσμου.

Αυτός ο σύνδεσμος θα περιέχει το όνομα χρήστη σας και θα οδηγεί στον λογαριασμό σας στο Spotify.

Πώς να αφαιρέσετε έναν φίλο στο Spotify

Εάν προσθέσατε κάποιον στους φίλους σας στο Spotify κατά λάθος ή αλλάξατε γνώμη σχετικά με το να ακολουθείτε κάποιον, μπορείτε να τον αφαιρέσετε από τη λίστα φίλων σας με μερικά κλικ.

Βρείτε τον φίλο που θέλετε να καταργήσετε την παρακολούθηση στο Spotify χρησιμοποιώντας την ενότητα Δραστηριότητα φίλων της εφαρμογής.

Επιλέξτε το όνομά τους για να ανοίξετε τη σελίδα τους στο Spotify.

Στη σελίδα τους, επιλέξτε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες δίπλα στην επιλογή Ακολουθώ.

Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Κατάργηση παρακολούθησης. Εναλλακτικά, επιλέξτε το κουμπί Following για να καταργήσετε την παρακολούθηση τους.

Όταν η λέξη Ακολουθεί αλλάζει σε Ακολούθηση, σημαίνει ότι δεν ακολουθείτε πλέον το άτομο και δεν θα εμφανίζεται στην ενότητα Δραστηριότητα φίλων.

Μοιραστείτε τα αγαπημένα σας κομμάτια με τα αγαπημένα σας άτομα

Είτε θέλετε να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook στο Spotify είτε όχι, μπορείτε να προσθέσετε τους φίλους σας στο Spotify για να μοιραστείτε τις λίστες αναπαραγωγής μουσικής μαζί τους. Φυσικά, μπορείτε ακόμα να στείλετε συνδέσμους για τα τραγούδια που ακούτε με τον παλιό τρόπο, όπως η αντιγραφή τους σε ένα μήνυμα WhatsApp. Ωστόσο, είναι πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης του Spotify για να μοιραστείτε τα αγαπημένα σας κομμάτια και να ανακαλύψετε νέα μουσική με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης:Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής στο Spotify

Πώς να μοιραστείτε μια λίστα αναπαραγωγής Spotify

Πώς να αποκλείσετε κάποιον στο Spotify το 2023

Πώς να δημιουργήσετε και να σαρώσετε κωδικούς Spotify το 2023 (Οδηγός βήμα προς βήμα)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4824

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *