Πώς να προσθέσετε σελίδες σε ένα έγγραφο Google Docs

Όταν δημιουργείτε ένα νέο έγγραφο των Εγγράφων Google, σκέφτεστε τη δομή του εκ των προτέρων; Για παράδειγμα, ξέρετε πώς να προσθέτετε σελίδες, α πίνακας περιεχομένων, ή πώς να αριθμήσετε τις σελίδες; Η οργάνωση μπορεί να ενισχύσει την παραγωγικότητά σας και να βελτιώσει τη ροή εργασίας σας.

Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα διερευνήσουμε πόσο εύκολο είναι να προσθέσετε επιπλέον σελίδες σε ένα έγγραφο των Εγγράφων Google με απλά βήματα. Θα σας δώσουμε επίσης συμβουλές για την κατάργηση των αλλαγών σελίδας, την εισαγωγή αριθμών σελίδων και την προσθήκη πίνακα περιεχομένων για να σας δώσουμε όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να εργαστείτε στο έργο σας. Επίσης, εάν σκοπεύετε να γίνετε ισχυρός χρήστης των Εγγράφων Google, ανατρέξτε στον οδηγό μας για τις συντομεύσεις πληκτρολογίου των Εγγράφων Google.

Πώς να προσθέσετε μια σελίδα στα Έγγραφα Google σε επιτραπέζιο υπολογιστή

Τα Έγγραφα Google αποφασίζουν πότε θα φτάσετε στο τέλος της σελίδας και θα ξεκινήσει αυτόματα μια νέα κενή σελίδα καθώς πληκτρολογείτε. Ωστόσο, εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια νέα σελίδα σε ένα προσαρμοσμένο σημείο αντί να αφήσετε τα Έγγραφα Google να αποφασίσουν, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισαγάγετε μια αλλαγή σελίδας. Δείτε πώς να το κάνετε:

  1. Ανοίξτε το έγγραφό σας.
  2. Επιλέξτε το σημείο όπου θέλετε να εισαγάγετε μια αλλαγή σελίδας με ένα κλικ του ποντικιού.
  3. Παω σε Εισάγετε στο μενού της γραμμής εργαλείων.
  4. Επιλέγω Διακοπή από το αναπτυσσόμενο μενού και στη συνέχεια Αλλαγή σελίδας από το πλαϊνό μενού.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συντομεύσεις πληκτρολογίου για να εισαγάγετε μια αλλαγή σελίδας. Απλά πατήστε Ctrl + Enter στο πληκτρολόγιό σας.

Θα παρατηρήσετε περισσότερες επιλογές σε ένα πλευρικό μενού παρά απλώς μια αλλαγή σελίδας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε Αλλαγή ενότητας (επόμενη σελίδα) για να προσθέσετε μια σελίδα. Ωστόσο, α Διάλειμμα ενότητας (συνεχές) δεν είναι καλή επιλογή, καθώς θα ξεκινήσει μόνο μια νέα ενότητα στην ίδια σελίδα αντί να προσθέσει μια νέα

Η αλλαγή σελίδας είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν το έγγραφό σας έχει μια επικεφαλίδα ή εάν βρίσκεστε κοντά στο κάτω μέρος της σελίδας αλλά πρέπει να ξεκινήσετε μια νέα παράγραφο. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να χωρίσετε τα έγγραφά σας σε θέματα ή κατηγορίες και να ξεκινήσετε το καθένα από αυτά σε μια νέα σελίδα.

Πώς να προσθέσετε μια σελίδα στα Έγγραφα Google σε μια κινητή συσκευή

Η προσθήκη μιας αλλαγής σελίδας στα Έγγραφα Google σε μια κινητή συσκευή είναι εξίσου απλή με την πραγματοποίηση της σε επιτραπέζιο υπολογιστή. Ωστόσο, τα βήματα είναι ελαφρώς διαφορετικά:

  1. Ανοίξτε το αρχείο των Εγγράφων Google στη συσκευή σας Android ή iOS.
  2. Πήγαινε στο μικρό εικονίδιο μολυβιού στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης.
  3. Πατήστε την οθόνη στο έγγραφο όπου θα εισαγάγετε μια αλλαγή σελίδας. Αυτό θα τοποθετήσει έναν δρομέα σε αυτό το σημείο.
  4. Πατήστε το κουμπί συν στο επάνω μέρος της οθόνης.
  5. ο Εισάγετε θα εμφανιστεί το μενού. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Αλλαγή σελίδας.

Συγχαρητήρια, προσθέσατε μια νέα σελίδα στο έγγραφό σας στα Έγγραφα Google στο smartphone σας! Όπως μπορείτε να δείτε, η διαδικασία είναι απλή. Τώρα μπορείτε να διαχειριστείτε τη διάταξη των εγγράφων σας εν κινήσει.

Πώς να αφαιρέσετε αλλαγές σελίδας

Έτσι αποφασίσατε ότι πρέπει να καταργήσετε την αλλαγή σελίδας. Τοποθετήστε τον κέρσορα σας κάτω από το διάλειμμα και πατήστε Backspace στο πληκτρολόγιό σας για να διαγράψετε την αλλαγή σελίδας. Αυτό είναι!

Οργανώστε τις ιδέες σας στα Έγγραφα Google

Η εργασία στα Έγγραφα Google μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να οργανώσετε πολλές ιδέες σε ένα κοινόχρηστο έγγραφο. Αφιερώνοντας χρόνο για να προσθέσετε σελίδες κατά τη διαδικασία δημιουργίας εγγράφων, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ψηφιακό κέντρο για ακόμη περισσότερο περιεχόμενο. Αυτό θα σας διευκολύνει πολύ να διαμορφώσετε και να οργανώσετε τις σκέψεις σας και να κάνετε τις συνεργασίες με άλλους απλούστερες και πιο γρήγορες. Παρόλο που η χρήση πολλών σελίδων προσθέτει πολυπλοκότητα σε ένα Έγγραφο, αποτελούν ανεκτίμητο πλεονέκτημα εάν εργάζεστε σε εκτεταμένα έργα ή γράφετε μακροσκελής έργα οποιουδήποτε είδους. Επίσης, μην ξεχνάς ότι μπορείς εισάγετε αριθμούς σελίδων καθώς και για να κρατήσει τα πάντα καλύτερα οργανωμένα.

12 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για τα Docs Google

Πώς να κατεβάσετε εικόνες από τα Έγγραφα Google

Πώς να εξάγετε σελίδες από PDF στον υπολογιστή ή το smartphone σας

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4824

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *