Πώς να σαρώσετε και να διορθώσετε κατεστραμμένα αρχεία των Windows

Κανένα λειτουργικό σύστημα δεν είναι εντελώς απαλλαγμένο από σφάλματα. Λειτουργικά συστήματα επιτραπέζιων υπολογιστών όπως τα Windows έχουν περισσότερα σφάλματα από τους ανταγωνιστές τους, αλλά το καλό είναι ότι μπορείτε να διορθώσετε τα περισσότερα προβλήματα στα Windows χωρίς καθαρή εγκατάσταση.

Τις περισσότερες φορές ή όχι, οι χρήστες των Windows αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη χρήση των υπολογιστών τους. Οι χρήστες ενδέχεται να δουν μηνύματα σφάλματος, σφάλματα προγράμματος οδήγησης, μια μπλε οθόνη θανάτου, έναν ατελείωτο βρόχο επανεκκίνησης και πολλά άλλα. Τις περισσότερες φορές, αυτά τα προβλήματα συνδέονται με κατεστραμμένα αρχεία συστήματος και μπορείτε εύκολα να τα διορθώσετε.

Πώς να επιδιορθώσετε τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος των Windows 11 (5 καλύτεροι τρόποι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Βήματα για τη σάρωση και τη διόρθωση κατεστραμμένων αρχείων των Windows

Ως εκ τούτου, έχουμε μοιραστεί μερικές απλές μεθόδους για τη σάρωση και την επιδιόρθωση κατεστραμμένων αρχείων των Windows σε αυτόν τον λεπτομερή οδηγό. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκλειστούν όλα τα σφάλματα και τα προβλήματα που οφείλονται σε κατεστραμμένα αρχεία συστήματος ή που λείπουν. Ας αρχίσουμε.

1. Πρώτα, πατήστε το κουμπί των Windows  και μετά πληκτρολογήστε  Powershell , και τώρα θα εμφανιστεί η επιλογή Windows Powershell, κάντε δεξί κλικ πάνω της και επιλέξτε  Εκτέλεση ως διαχειριστής. 

 

2. Τώρα, στο PowerShell, πληκτρολογήστε την εντολή sfc /scannow για να σαρώσετε όλα τα κατεστραμμένα αρχεία.

3. Τώρα, πρέπει να διορθώσετε τα αρχεία και για αυτό, πρέπει να εισαγάγετε την παρακάτω εντολή στο Powershell.
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Πώς να διορθώσετε κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης στα Windows 10/11 (5 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4. Τώρα, τα Windows θα αρχίσουν να διορθώνουν τα αρχεία και θα πρέπει να είστε υπομονετικοί σε αυτή τη διαδικασία καθώς θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθεί.

5. Τώρα, χρειάζεστε το πραγματικό αρχείο ISO για να ανακτήσετε το αρχείο. Για αυτό, πρέπει να κάνετε λήψη του αρχείου ISO των Windows  της συγκεκριμένης έκδοσης.

6. Όταν γίνει λήψη του αρχείου, κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε την επιλογή προσάρτηση .

7. Τώρα επιστρέψτε στο παράθυρο του PowerShell και εισαγάγετε την παρακάτω εντολή.
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Πηγή:wim:X:sourcesinstall.wim:1

Σημείωση: Αντικαταστήστε το γράμμα “X” με το πραγματικό γράμμα μονάδας δίσκου του μέσου εγκατάστασης των Windows.

Το αριστερό κλικ δεν λειτουργεί στα Windows 10; Κορυφαίοι 7 τρόποι επίλυσης(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

8. Τώρα εκτελέστε την παρακάτω εντολή στο PowerShell sfc /scannow

 

Αυτό είναι! Τώρα θα δείτε το μήνυμα ότι το αρχείο των Windows ανακτήθηκε με επιτυχία.

Διορθώστε τα κατεστραμμένα αρχεία των Windows εάν η εντολή SFC απέτυχε να επιδιορθωθεί

Μερικές φορές, η εντολή SFC αποτυγχάνει να διορθώσει τα κατεστραμμένα αρχεία των Windows. Θα σας εμφανίσει ένα μήνυμα όπως “Η προστασία πόρων των Windows εντόπισε κατεστραμμένα αρχεία αλλά δεν μπόρεσε να διορθώσει ορισμένα από αυτά”. Έτσι, εάν η εντολή SFC δεν εκτελεστεί ή δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα κατεστραμμένα αρχεία, τότε η εντολή DISM μερικές φορές διορθώνει το υποκείμενο σύστημα των Windows.

Πώς να σαρώσετε ένα μεμονωμένο αρχείο ή φάκελο με την ασφάλεια των Windows(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ωστόσο, συνήθως δεν χρειάζεται να εκτελέσετε την εντολή DSIM. Χρησιμοποιήστε το μόνο εάν η εντολή SFC αποτύχει να διορθώσει τα υποκείμενα προβλήματα.

1. Πρώτα απ ‘όλα, ανοίξτε τη Γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή. Τώρα πρέπει να εισάγετε τις παρακάτω εντολές.

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

2. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μεταξύ 10-15 λεπτών για να ολοκληρωθεί. Η διαδικασία κόλλησε σε αρκετά τοις εκατό, αλλά δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε.

 

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία σάρωσης, θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα της εντολής DISM. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας με Windows και, στη συνέχεια, εκτελέστε ξανά την εντολή SFC. Αυτή τη φορά, η εντολή SFC θα εκτελεστεί σωστά και θα διορθώσει τα κατεστραμμένα αρχεία.

Εφαρμογή ασφαλείας των Windows στα Windows 11 και Πώς να την επαναφέρετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Επιδιόρθωση αρχείων συστήματος όταν τα Windows απέτυχαν να εκκινήσουν

1. Πρέπει να έχετε το DVD εγκατάστασης των Windows. μπορείτε να δανειστείτε ένα από έναν φίλο ή να χρησιμοποιήσετε μια μονάδα Recovery που δημιουργήθηκε σε οποιονδήποτε υπολογιστή. Τοποθετήστε το DVD εγκατάστασης των Windows και εκκινήστε το στον υπολογιστή σας.

2. Μόλις εκκινήσετε, θα δείτε την επιλογή εγκατάστασης των Windows. Στο πρώτο βήμα, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τη γλώσσα και τη μορφή ώρας. Κάντε κλικ στο « Επόμενο » για να συνεχίσετε.

 

3. Τώρα, στην επόμενη σελίδα, πρέπει να κάνετε κλικ στο Repair Your Computer .

 

4. Τώρα, θα ερωτηθείτε πώς θέλετε να συνεχίσετε να επισκευάζετε τον υπολογιστή σας. Εδώ πρέπει να επιλέξετε την επιλογή ” Αντιμετώπιση προβλημάτων

 

5. Τώρα στο επόμενο βήμα, θα σας δοθούν δύο επιλογές. πρέπει να επιλέξετε Advanced Option .

 

6. Τώρα, στην ενότητα “Επιλογές για προχωρημένους”, επιλέξτε ” Γραμμή εντολών

 

7. Τώρα, στη γραμμή εντολών, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εντολή ‘dir’. Η εντολή θα σας βοηθήσει να βρείτε το γράμμα μονάδας δίσκου του διαμερίσματος των Windows. Όπως στο στιγμιότυπο οθόνης παρακάτω. D: έχει το πραγματικό διαμέρισμα των Windows.

 

8. Πρέπει να εκτελέσετε την εντολή ‘SFC’ για να επιδιορθώσετε την εγκατάσταση των Windows. Θα διορθώσει όλα τα κατεστραμμένα αρχεία. , εισάγετε την εντολή

sfc /scannow /offbootdir=D: /offwindir=D:windows

 

Σημείωση: μπορείτε να αντικαταστήσετε το D: με το πραγματικό γράμμα μονάδας δίσκου στην παραπάνω εντολή

Τώρα, περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η σάρωση. Μόλις ολοκληρωθεί, επανεκκινήστε το σύστημα και απολαύστε. Αυτό θα διορθώσει το πρόβλημα των κατεστραμμένων αρχείων των Windows.

Επαναφορά συστήματος και επαναφορά

Εάν οι δύο μέθοδοι αποτύχουν, πρέπει να εκτελέσετε το εργαλείο επαναφοράς συστήματος για να διορθώσετε το πρόβλημα. Το εργαλείο επαναφοράς συστήματος συμπεριλήφθηκε στα Windows 10 και 8.1.

Το εργαλείο επαναφέρει τα αρχεία του λειτουργικού σας συστήματος στην προηγούμενη κατάσταση, μια εποχή που τα αρχεία δεν ήταν κατεστραμμένα. Ωστόσο, θυμηθείτε το όνομα των βασικών εφαρμογών ή δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας στον εξωτερικό σκληρό δίσκο ή στο Pendrive, επειδή η επαναφορά συστήματος θα διαγράψει ορισμένες από τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή σας.

1. Πρώτα, στη γραμμή αναζήτησης των Windows, πληκτρολογήστε “Επαναφορά Συστήματος” και, στη συνέχεια, ανοίξτε το Δημιουργία σημείου επαναφοράς .

 

2. Πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί διαμόρφωσης .

 

3. Πρέπει να ενεργοποιήσετε το « Ενεργοποίηση προστασίας συστήματος », να κάνετε το επίπεδο Μέγιστης χρήσης 5-10% και να πατήσετε Εφαρμογή.

 

Επαναφορά:

Μπορείτε επίσης να διορθώσετε το κατεστραμμένο αρχείο των Windows κάνοντας πλήρη επαναφορά. Για αυτό, ανοίξτε το πλαίσιο αναζήτησης και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε “Επαναφορά συστήματος” και στην περιοχή Επαναφορά αυτού του υπολογιστή, κάντε κλικ στο “Έναρξη”

 

Τώρα θα δείτε δύο επιλογές “Keep My Files” και “Remove Everything”. Επιλέξτε την επιλογή σύμφωνα με την επιθυμία σας.

Επομένως, ο παραπάνω οδηγός αφορά τη Σάρωση και τη διόρθωση κατεστραμμένων αρχείων των Windows . Χρησιμοποιήστε αυτήν τη μέθοδο και διορθώστε γρήγορα τυχόν κατεστραμμένα αρχεία στο λειτουργικό σύστημα Windows χρησιμοποιώντας το Powershell. Εάν έχετε κολλήσει στο βήμα και χρειάζεστε βοήθεια, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top