Πώς να στείλετε έναν φάκελο μέσω email (Οδηγός βήμα προς βήμα)

Οι υπηρεσίες email όπως το Gmail, το Yahoo και το Outlook μας επιτρέπουν να ανεβάζουμε ήχο, βίντεο, έγγραφα, αρχεία ZIP και πολλά άλλα. Τι γίνεται όμως αν θέλετε να επισυνάψετε έναν ολόκληρο φάκελο;

Αν μιλάμε για την υπηρεσία email που χρησιμοποιείται περισσότερο – το Gmail, η υπηρεσία δεν σας επιτρέπει να επισυνάψετε φάκελο σε ένα email. σας επιτρέπει μόνο να επισυνάψετε μεμονωμένα αρχεία. Επομένως, εάν θέλετε να επισυνάψετε έναν ολόκληρο φάκελο σε ένα email, πρώτα, πρέπει να μετατρέψετε αυτόν τον φάκελο σε αρχείο RAR ή ZIP.

Έτσι, αν ψάχνετε τρόπους για να επισυνάψετε έναν ολόκληρο φάκελο σε ένα email, διαβάζετε τον σωστό οδηγό. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε έναν οδηγό βήμα προς βήμα πώς να επισυνάψετε ένα φάκελο σε ένα email στο Gmail.

Διαβάστε επίσης: Πώς να επισυνάψετε ένα φάκελο σε ένα email

Τρόποι αποστολής φακέλου μέσω email

Σημείωση: Για να δείξουμε τη διαδικασία, χρησιμοποιήσαμε το Gmail. Η διαδικασία είναι η ίδια για το Outlook και το Yahoo Mail.

Επισύναψη φακέλου σε ένα email στην έκδοση Ιστού του Gmail

Σε αυτήν τη μέθοδο, θα χρησιμοποιήσουμε την έκδοση Ιστού του Gmail (Επιτραπέζιος υπολογιστής) για να επισυνάψουμε έναν φάκελο σε ένα email. Εδώ είναι μερικά από τα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο που θέλετε να επισυνάψετε και επιλέξτε Αποστολή σε > Συμπιεσμένος (συμπιεσμένος) φάκελος επιλογή.

Συμπιεσμένος (συμπιεσμένος) φάκελος

2. Αυτό θα μετατρέψτε το φάκελο σε αρχείο ZIP. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλα συμπιεστές τρίτων κατασκευαστών για συμπίεση ενός φακέλου σε αρχείο ZIP.

μετατρέψτε το φάκελο σε αρχείο ZIP

3. Τώρα, ανοίξτε το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης και ανοίξτε το Gmail.com.

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Σύνταξη και γράψτε ένα νέο email. Στο κάτω μέρος του παραθύρου Νέο μήνυμα, κάντε κλικ στο Επισύναψη Αρχείων εικονίδιο, όπως φαίνεται παρακάτω.

Επισύναψη Αρχείων

5. Τώρα, πρέπει επισυνάψτε το αρχείο ZIP που δημιουργήσατε. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Στείλετε κουμπί.

επισυνάψτε το αρχείο ZIP που δημιουργήσατε

Αυτό είναι! Τελείωσες. Ο παραλήπτης πρέπει να εξαγάγει το αρχείο ZIP για να λάβει τους φακέλους.

Επισύναψη φακέλου σε ένα email στο Gmail για Android

Εάν χρησιμοποιείτε το Gmail από τη συσκευή σας Android, πρέπει να ακολουθήσετε αυτήν τη μέθοδο για να επισυνάψετε έναν φάκελο που είναι αποθηκευμένος στο smartphone Android. Εδώ είναι μερικά από τα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Σημείωση: Οι περισσότερες συσκευές Android διαθέτουν ενσωματωμένο συμπιεστή αρχείων. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να βρείτε την επιλογή Συμπίεση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές συμπιεστή αρχείων τρίτων για Android.

1. Πρώτον, επιλέξτε το φάκελο θέλετε να επισυνάψετε και πατήστε στο τρεις τελείες όπως φαίνεται παρακάτω.

πατήστε στις τρεις τελείες

2. Στη συνέχεια, πατήστε το Συμπιέζω επιλογή συμπίεσης του φακέλου σε αρχείο ZIP.

Συμπιέζω

3. Μόλις συμπιεστεί, ανοίξτε το Εφαρμογή Gmail για Android και συντάξτε ένα email.

4. Στη συνέχεια, πατήστε στο Επισύναψη εικονιδίου, όπως φαίνεται παρακάτω.

Επισύναψη εικονιδίου

5. Τώρα επιλέξτε το ‘Επισυνάψετε το αρχείο’ και επιλέξτε το αρχείο ZIP που μόλις δημιουργήσατε.

6. Μόλις ολοκληρώσετε τις αλλαγές, πατήστε στο Στείλετε κουμπί.

πατήστε το κουμπί Αποστολή

Αυτό είναι! Τελείωσες. Ο παραλήπτης πρέπει να εξαγάγει το αρχείο ZIP για να λάβει τους φακέλους.

Πώς να στείλετε έναν φάκελο μέσω email χωρίς να τον κουμπώσετε;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προσθέσετε έναν φάκελο ως συνημμένο σε ένα email. Ένας τρόπος είναι να μετατρέψετε τον φάκελο σε αρχείο ZIP ή RAR και στη συνέχεια να τον στείλετε ως email στο Gmail.

Άλλοι τρόποι περιλαμβάνουν τη μεταφόρτωση του φακέλου σε υπηρεσίες αποθήκευσης cloud όπως Dropbox, Google Drive, κ.λπ., και κοινή χρήση του συνδέσμου στο email. Στην πραγματικότητα, το Gmail δημιουργήθηκε για να καταργήσει τους φακέλους και την ταξινόμηση. Ως εκ τούτου, δεν μπορείτε να στείλετε φακέλους σε αυτό απευθείας.

Ωστόσο, μπορείτε να καταργήσετε αυτούς τους περιορισμούς ανεβάζοντας τον φάκελο που θέλετε να στείλετε στο Google Drive ή σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία αποθήκευσης cloud και αποστολή του συνδέσμου στο email. Με αυτόν τον τρόπο, ο παραλήπτης πρέπει να κάνει κλικ στον σύνδεσμό σας για πρόσβαση στον φάκελο.

Είναι αρκετά εύκολο να επισυνάψτε ένα φάκελο σε ένα email, ειδικά χρησιμοποιώντας το Gmail. Η διαδικασία είναι η ίδια και για άλλες υπηρεσίες email. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης:

Σφάλμα 42125 Το αρχείο ZIP είναι κατεστραμμένο; 6 καλύτεροι τρόποι για να το διορθώσετε

Πώς να αλλάξετε τη θέση του φακέλου στιγμιότυπου οθόνης στα Windows 11

Πώς να διορθώσετε το Gmail που δεν λειτουργεί στο Chrome (8 Μέθοδοι)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4892

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *