Πώς να συγχωνεύσετε κελιά σε έναν πίνακα Εγγράφων Google

Ένας πίνακας σάς παρέχει έναν τακτοποιημένο και καθαρό τρόπο δομής των λεπτομερειών στο έγγραφό σας. Εάν θέλετε να προσαρμόσετε τον τρόπο εμφάνισης των δεδομένων, θα σας δείξουμε πώς να συγχωνεύετε κελιά στα Έγγραφα Google για πίνακες στον ιστό, Android και iPhone.

Ίσως θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνιση ενός πίνακα συμπεριλαμβάνοντας μια σειρά τίτλου ή να βελτιώσετε την αναγνωσιμότητά του καλύπτοντας τις κεφαλίδες στηλών. Μπορείτε να κάνετε και τα δύο αυτά πράγματα εύκολα, συγχωνεύοντας κελιά στον πίνακα Εγγράφων Google.

Διαβάστε επίσης: Πώς να συγχωνεύσετε το Instagram και το Messenger

Πώς να συγχωνεύσετε κελιά στα Έγγραφα Google στον Ιστό

Αν είσαι εργάζονται στα Έγγραφα Google στον ιστό, η συγχώνευση κελιών πίνακα απαιτεί μόνο μερικά βήματα. Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να συνδυάσετε μόνο γειτονικά κελιά, αλλά μπορείτε να συγχωνεύσετε κάθετα ή οριζόντια.

Ξεκινήστε επιλέγοντας τα κελιά που θέλετε να συγχωνεύσετε. Μπορείτε να το κάνετε αυτό επιλέγοντας το πρώτο κελί και σύροντας τον κέρσορα στα υπόλοιπα. Στη συνέχεια, θα δείτε τα κελιά επισημασμένα.

Κάντε δεξί κλικ σε ένα από τα επιλεγμένα κελιά και επιλέξτε Συγχώνευση κελιών στο μενού συντομεύσεων.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει – θα πρέπει να δείτε τα κελιά σας συγχωνευμένα σε ένα.

Καταργήστε τη συγχώνευση κελιών στα Έγγραφα Google στον Ιστό

Εάν αποφασίσετε αργότερα ότι τα συνδυασμένα κελιά δεν λειτουργούν, μπορείτε να τα αποσυνδέσετε το ίδιο εύκολα. Να θυμάστε ότι μπορείτε να καταργήσετε τη συγχώνευση μόνο κελιών που έχετε συγχωνεύσει στο παρελθόν.

Κάντε δεξί κλικ στο συγχωνευμένο κελί και επιλέξτε Καταργήστε τη συγχώνευση κελιών στο μενού συντομεύσεων.

Στη συνέχεια, θα δείτε τα κύτταρά σας να επιστρέφουν στην αρχική τους κατάσταση.

Πώς να συγχωνεύσετε κελιά στα Έγγραφα Google στο Android

Εάν επωφεληθείτε από την εργασία με τα Έγγραφα Google σας εν κινήσει, μπορείτε επίσης να συγχωνεύσετε κελιά πίνακα στην εφαρμογή στο Android. Επιπλέον, έχετε δύο διαφορετικούς τρόπους για να το κάνετε.

  1. Ανοίξτε το έγγραφό σας και επιλέξτε τα κελιά του πίνακα που θέλετε να συνδυάσετε. Μπορείτε να το κάνετε αυτό σύροντας την μπλε κουκκίδα μέσα από τα κελιά.
  1. Επίλεξε το Επεξεργασία κουμπί (μολύβι) εάν χρειάζεται και, στη συνέχεια, κάντε ένα από τα παρακάτω για να συγχωνεύσετε τα κελιά:
  • Πατήστε το Συγχώνευση κελιών κουμπί στη γραμμή εργαλείων στο κάτω μέρος της οθόνης.
  • Πατήστε τις τρεις τελείες στην πλωτή γραμμή εργαλείων που εμφανίζεται στην οθόνη και επιλέξτε Συγχώνευση κελιών στο αναπτυσσόμενο μενού.
  1. Στη συνέχεια, θα δείτε τα συγχωνευμένα κελιά σας, έτοιμα για εργασία.

Για να καταργήσετε τη συγχώνευση του κελιού αργότερα, ακολουθήστε τα ίδια βήματα και είτε αποεπιλέξτε το Συγχώνευση κουμπί ή επιλέξτε Καταργήστε τη συγχώνευση κελιών στο μενού με τις τρεις κουκκίδες.

Πώς να συγχωνεύσετε κελιά στα Έγγραφα Google σε iPhone και iPad

Παρόμοια με το Android, μπορείτε να συγχωνεύσετε κελιά στην εφαρμογή Έγγραφα Google σε iPhone και iPad και να χρησιμοποιήσετε μία από τις δύο μεθόδους.

  1. Ανοίξτε το έγγραφό σας και επιλέξτε τα κελιά του πίνακα που θέλετε να συνδυάσετε σύροντας τη μπλε κουκκίδα μέσα από τα κελιά.
  1. Επίλεξε το Επεξεργασία κουμπί εάν είναι απαραίτητο και, στη συνέχεια, κάντε ένα από τα παρακάτω για να συγχωνεύσετε τα κελιά:
  2. Πατήστε το Συγχώνευση κελιών κουμπί στη γραμμή εργαλείων στο κάτω μέρος (iPhone) ή στο επάνω μέρος (iPad) της οθόνης.
  1. Πατήστε το Μορφή κουμπί (υπογραμμισμένο A) στο επάνω μέρος, επιλέξτε το Τραπέζι καρτέλα στο αναδυόμενο μενού και ενεργοποιήστε την εναλλαγή για Συγχώνευση κελιών.
  1. Στη συνέχεια, θα δείτε τα κελιά σας να συγχωνεύονται σε ένα μόνο κελί.

Για να καταργήσετε τη συγχώνευση του κελιού αργότερα, ακολουθήστε τα ίδια βήματα και είτε αποεπιλέξτε το Συγχώνευση κουμπί ή απενεργοποιήστε το Συγχώνευση κελιών μεταβάλλω.

Είτε πρόκειται για τίτλο, επικεφαλίδες ή άλλα δεδομένα, μπορείτε να συγχωνεύσετε εύκολα κελιά σε έναν πίνακα Εγγράφων Google.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να προσθέσετε, να επεξεργαστείτε, να ταξινομήσετε και να χωρίσετε έναν πίνακα στα Έγγραφα Google

Πώς να συγχωνεύσετε εύκολα φακέλους στα Windows 11

Πώς να ελέγξετε για μερικές αντιστοιχίσεις στο Excel

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4824

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *