Πώς να συνδέσετε το Roku σε Wi-Fi χωρίς τηλεχειριστήριο

Το Roku streaming stick είναι μια από τις πιο ευέλικτες επιλογές για ψυχαγωγία ροής. Σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στις αγαπημένες σας υπηρεσίες όπως το Apple TV και το HBO Max ή ακόμα και να χρησιμοποιείτε τον κατοπτρισμό οθόνης για την αναπαραγωγή περιεχομένου από το τηλέφωνό σας. Περιλαμβάνει επίσης ένα εύχρηστο τηλεχειριστήριο για τον έλεγχο της συσκευής Roku, αλλά εξακολουθείτε να έχετε επιλογές ακόμα κι αν χάσετε το τηλεχειριστήριο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Roku για να ελέγξετε το Roku, ακόμα κι αν δεν υπάρχει Wi-Fi. Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να προβάλετε περιεχόμενο Roku TV απευθείας μέσω της εφαρμογής χωρίς να χρειάζεται να κάνετε μετάδοση στην τηλεόρασή σας – ένας εύκολος τρόπος για να χάσετε χρόνο ενώ λείπετε από το σπίτι.

Τι θα χρειαστείτε

Πριν ξεκινήσετε αυτήν τη διαδικασία, πρέπει να συνδέσετε το Roku στο τηλέφωνό σας μέσω Wi-Fi. Εάν το Roku σας δεν είναι συνδεδεμένο στο δίκτυό σας Wi-Fi, έχετε κολλήσει και πιθανότατα θα ήταν καλύτερα να αγοράσετε ένα τηλεχειριστήριο αντικατάστασης Roku ή να δανειστείτε ένα από κάποιον άλλο.

Θα χρειαστεί να κάνετε λήψη της εφαρμογής Roku στην κινητή συσκευή σας είτε από το App Store είτε από το Google Play Store , ανάλογα με το αν χρησιμοποιείτε συσκευή iPhone ή Android. Μόλις κατεβάσετε την εφαρμογή, ανοίξτε την.

Πατήστε Συσκευές στο κάτω μέρος της οθόνης.
Θα δείτε όλες τις διαθέσιμες συσκευές εάν το τηλέφωνό σας και η συσκευή Roku είναι συνδεδεμένα στο ίδιο SSID του δρομολογητή . Πατήστε το Roku σας.
Πατήστε το κουμπί Αρχική σελίδα στο κάτω μέρος της οθόνης.

Αφού το κάνετε αυτό, θα έχετε τον έλεγχο του Roku σας μέσω της εφαρμογής Roku για κινητά. Αυτό λειτουργεί τόσο σε iOS όσο και σε Android.

Πώς να συνδέσετε το Roku σε WiFi χωρίς τηλεχειριστήριο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σημειώσετε σχετικά με αυτήν τη διαδικασία είναι ότι το Roku σας πρέπει να είναι συνδεδεμένο στο τηλέφωνό σας για να λειτουργήσει. Για να συνδέσετε το τηλέφωνό σας στο Roku σας, πρέπει να είναι σε σύνδεση Wi-Fi. Εάν δεν μπορείτε να συνδεθείτε σε Wi-Fi και το τηλέφωνό σας δεν είναι ήδη εγγεγραμμένο στο Roku, έχετε κολλήσει.

Σημείωση: Υπήρχε μια επιλογή hotspot για κινητά όπου μπορούσατε να συνδέσετε το Roku σας στο hotspot του κινητού σας τηλεφώνου, αλλά αυτή η μέθοδος δεν λειτουργεί πλέον.

Αυτή η μέθοδος είναι για όταν χάνετε το τηλεχειριστήριό σας, αλλά πρέπει να επανασυνδέσετε το Roku στο Wi-Fi αφού αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασης.

Ανοίξτε την εφαρμογή Roku στο smartphone σας και πατήστε το εικονίδιο Remote στο κάτω μέρος της οθόνης.

Χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο της εφαρμογής, πλοηγηθείτε στο Roku και επιλέξτε Ρυθμίσεις > Δίκτυο.
Από το μενού ρυθμίσεων δικτύου, επιλέξτε Ρύθμιση σύνδεσης > Ασύρματο.
Επιλέξτε το νέο δίκτυο στο οποίο θέλετε να συνδεθείτε και πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης.

Θα χάσετε την πρόσβαση στο Roku από το τηλέφωνό σας όταν συνδεθείτε σε ένα νέο δίκτυο. Επομένως, θα χρειαστεί να συνδέσετε το τηλέφωνό σας σε αυτό το νέο δίκτυο Wi-Fi για να ελέγξετε το Roku σας. Ωστόσο, δεν θα έχετε πρόβλημα εάν το Roku είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο. Επαναλάβετε τα βήματα στην ενότητα ένα. ίσως χρειαστεί να συνδέσετε το τηλέφωνό σας στο ίδιο δίκτυο για να ανακτήσετε τον έλεγχο του Roku.

Ο έλεγχος του Roku με το τηλέφωνό σας λειτουργεί ακόμα και χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο. Αυτό συμβαίνει επειδή οι εντολές μεταφέρονται μέσω του ασύρματου δικτύου του δρομολογητή σας και όχι μέσω του Διαδικτύου.

Εάν δεν είχατε κατεβάσει την εφαρμογή Roku και χάσατε το τηλεχειριστήριό σας, η καλύτερη επιλογή είναι να αναζητήσετε κάποιον που θα σας επιτρέψει να δανειστείτε ένα τηλεχειριστήριο Roku ή να παραγγείλετε ένα τηλεχειριστήριο αντικατάστασης.

Επίσης, αν δεν διαθέτετε ήδη ένα Roku και σκέφτεστε να το αγοράσετε, είναι μια εξαιρετική συσκευή – αλλά φροντίστε να συνδέσετε το τηλέφωνό σας αμέσως σε αυτό, για κάθε ενδεχόμενο.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
German German Greek Greek Italian Italian