Πώς να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο σε 5 λεπτά με το WordPress

Πώς να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο σε 5 λεπτά με το WordPress

Τι είναι το WordPress;

Για πολλούς, όταν σκέφτονται το WordPress, σκέφτονται “blog”. Και ενώ το WordPress είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες blogging στον κόσμο, το WordPress είναι επίσης ένα πλήρες σύστημα διαχείρισης περιεχομένου και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη δημιουργία πολλών διαφορετικών τύπων ιστοσελίδων. Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πόσο εύκολο μπορεί να είναι να ξεκινήσετε γρήγορα το blog ή τον ιστότοπό σας.

Ρύθμιση ιστότοπου ή ιστολογίου

Είτε θέλετε να μάθετε πώς να δημιουργείτε ένα ιστολόγιο είτε να δημιουργείτε έναν ιστότοπο για πρώτη φορά, τα πρώτα βήματα είναι πάντα τα ίδια, αλλά πριν ξεκινήσετε, πρέπει να αποφασίσετε πώς θέλετε να τον ρυθμίσετε. Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν είτε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων είτε ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) όπως το WordPress, καθώς αυτά είναι τα πιο εύκολα εάν δεν έχετε ξεκινήσει ποτέ έναν ιστότοπο. Ωστόσο, για την πιο προηγμένη επιλογή, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο από την αρχή, αλλά αυτό απαιτεί δεξιότητες κωδικοποίησης.

Για λόγους απλότητας, αναλύουμε τον τρόπο δημιουργίας ενός ιστότοπου ή ενός ιστολογίου σε βήματα που ακολουθούνται εύκολα χρησιμοποιώντας το WordPress. Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σας!

 1. Αγοράστε ένα όνομα τομέα
 2. Επιλέξτε έναν πάροχο φιλοξενίας Ιστού & Ρύθμιση του λογαριασμού φιλοξενίας σας
 3. Εγκαταστήστε το WordPress

Κι όμως! Ένας στους έξι users χρησιμοποιεί για password το όνομα του κατοικίδιού του!

Βήμα 1: Αγορά ονόματος τομέα

Εάν δεν έχετε ήδη όνομα τομέα για τον νέο ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας, το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να επιλέξετε ένα όνομα τομέα που ταιριάζει καλύτερα στην επιχείρηση ή το ιστολόγιό σας. Μόλις αποφασίσετε για ένα όνομα τομέα και είναι διαθέσιμο για αγορά, το επόμενο βήμα για να το αγοράσετε!

Έχετε ήδη αποφασίσει να χρησιμοποιήσετε το Bluehost ως πάροχο φιλοξενίας; Παρέχουμε πιο λεπτομερή βήματα παρακάτω για την εισαγωγή ή την αγορά του τομέα σας και τη ρύθμιση του λογαριασμού φιλοξενίας σας ταυτόχρονα.

Βήμα 2: Επιλογή οικοδεσπότη Ιστού

Υπάρχουν πολλές εταιρείες φιλοξενίας εκεί έξω, αλλά για έναν ιστότοπο WordPress, το Bluehost θα πρέπει σίγουρα να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας οποιουδήποτε. Το Bluehost προτείνεται από το WordPress για φιλοξενία ιστοτόπων και λειτουργεί για περισσότερα από 10 χρόνια.

Για να ρυθμίσετε τον λογαριασμό φιλοξενίας σας με το Bluehost, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Θα επιταχύνει τη διαδικασία να σκεφτείτε ένα όνομα τομέα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και να έχετε έτοιμη την πιστωτική σας κάρτα για πληρωμή πριν ξεκινήσετε.

Ρυθμίστε τον λογαριασμό φιλοξενίας σας

Για να ξεκινήσετε, μεταβείτε στην αρχική σελίδα του Bluehost και κάντε κλικ στο “Έναρξη”.

Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε ένα όνομα τομέα για τον ιστότοπό σας. Εάν έχετε ήδη ένα όνομα τομέα, μπορείτε να το εισαγάγετε εδώ και θα πρέπει απλώς να ακολουθήσετε μερικά επιπλέον βήματα για να βεβαιωθείτε ότι το DNS σας δείχνει το Bluehost . Εάν δεν διαθέτετε ήδη όνομα τομέα, μπορείτε να αγοράσετε ένα από δεξιά κατά τη διαδικασία εγγραφής και το καλύτερο είναι ότι παρέχεται δωρεάν με την αγορά του νέου διαχειριζόμενου λογαριασμού φιλοξενίας WordPress .

Αφού εισαγάγετε ένα όνομα τομέα, θα συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία.

Στη συνέχεια, θα επιλέξετε ποιο πακέτο φιλοξενίας θέλετε. Η κανονική, κοινόχρηστη φιλοξενία κοστολογείται με όρους 12, 24 και 36 μηνών. Για να εξοικονομήσετε χρήματα, όσο πιο μακροπρόθεσμα αγοράζετε, τόσο χαμηλότερο θα είναι το μηνιαίο επιτόκιο. Για παράδειγμα, επιλέγοντας έναν όρο φιλοξενίας 36 μηνών, μπορείτε να λάβετε μια εξαιρετική εισαγωγική τιμή 3,95 $/μήνα. Και, επειδή έχετε επιλέξει να φιλοξενείτε με το Bluehost, εάν χρειάζεστε κάτι περισσότερο από έναν κοινόχρηστο λογαριασμό φιλοξενίας, το Bluehost παρέχει απρόσκοπτες αναβαθμίσεις σε λογαριασμούς VPS ή αποκλειστικούς διακομιστή φιλοξενίας από το εσωτερικό του πίνακα ελέγχου σας.

Υπάρχουν λίγες άλλες προσφορές που παρέχονται κατά την εγγραφή, τις οποίες μπορείτε να συμπεριλάβετε κατά την κρίση σας. Ένα που προτείνουμε είναι το Domain Privacy, μια υπηρεσία επί πληρωμή που επιτρέπει τη διατήρηση προσωπικών πληροφοριών απόρρητες στις βάσεις δεδομένων WHOIS.

Αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και επιλέξετε το πακέτο φιλοξενίας σας, κάντε κλικ στο κουμπί «Επόμενο» για να ολοκληρώσετε την αγορά σας. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Password Generator για να δημιουργήσετε έναν ισχυρό και ασφαλή κωδικό πρόσβασης ή να δημιουργήσετε έναν μόνοι σας. Απαιτείται να έχετε κεφαλαία και πεζά γράμματα, έναν αριθμό και έναν ειδικό χαρακτήρα (?!#, κ.λπ.) προκειμένου να έχετε έναν αρκετά ισχυρό κωδικό πρόσβασης για την προστασία του λογαριασμού σας.

Τώρα που είστε όλοι εγγεγραμμένοι και μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας, μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του WordPress!

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Telegram για να στείλετε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας και Βίντεο

Βήμα 3: Εγκατάσταση WordPress

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν το πιο περίπλοκο βήμα, αλλά η Bluehost έχει εργαστεί σκληρά για να κάνει αυτό ένα από τα πιο εύκολα πράγματα για εσάς χρησιμοποιώντας το νέο MOJO Marketplace για την εγκατάσταση του WordPress και άλλων εφαρμογών. Στο cPanel σας, κάντε κύλιση στην ενότητα με τίτλο «MOJO Marketplace» και επιλέξτε το κουμπί «Εγκαταστάσεις με ένα κλικ». Αυτό θα σας μεταφέρει σε μια σελίδα στο MOJO Marketplace που ονομάζεται Σενάρια και Πλατφόρμες. Η ενότητα του ιστολογίου βρίσκεται στην κορυφή, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε εδώ είναι να κάνετε κλικ στο εικονίδιο του WordPress.

Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο εγκατάστασης. Κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί «Έναρξη» που θα ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης του WordPress, η οποία έχει μερικά εύκολα βήματα.

Βήμα 1: Επιλέξτε πού θέλετε να εγκαταστήσετε το WordPress. Αυτός μπορεί να είναι οποιοσδήποτε τομέας στον λογαριασμό σας ή ένας υποτομέας ή ένας φάκελος για έναν από τους τομείς σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Έλεγχος τομέα”, το οποίο θα βεβαιωθείτε ότι ο τομέας έχει εκχωρηθεί και δείχνει στον λογαριασμό σας. Ενδέχεται να λάβετε μια προειδοποίηση ότι αντικαθιστάτε αρχεία, αλλά εφόσον δεν έχετε δημιουργήσει ακόμη άλλο ιστότοπο, μπορείτε να επιλέξετε το πλαίσιο και να συνεχίσετε. Αυτό γίνεται κυρίως για να βεβαιωθείτε ότι θέλετε πραγματικά να το εγκαταστήσετε σε αυτήν τη θέση. Εάν έχετε δημιουργήσει άλλους ιστότοπους, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν αντικαθιστάτε κάτι σημαντικό.

Ελέγξτε τον τομέα σας

Ελέγξτε τον τομέα σας

Βήμα 2: Εμφάνιση προηγμένων επιλογών. Αυτή η ενότητα σάς επιτρέπει να ορίσετε το δικό σας όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης για την εγκατάσταση του WordPress. Συνιστάται η χρήση διαφορετικού ονόματος χρήστη από το “admin” και ενός πολύ ισχυρού κωδικού πρόσβασης. Βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο “Αυτόματη δημιουργία νέας βάσης δεδομένων για αυτήν την εγκατάσταση” είναι επιλεγμένο, εκτός εάν έχετε ήδη ρυθμίσει μια βάση δεδομένων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Βήμα 3: Αφού διαβάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις, επιλέξτε το πλαίσιο που υποδεικνύει ότι το κάνατε και μετά κάντε κλικ στην «Εγκατάσταση τώρα».

Εγκαταστήστε το WordPress

Πώς να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο σε 5 λεπτά με το WordPress

Εγκαταστήστε το WordPress

Τώρα θα δείτε τη σελίδα προόδου, η οποία θα σας δείξει πόσο μακριά είναι η εγκατάσταση. Μόλις εγκατασταθεί πλήρως το WordPress, θα σας δώσει τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας, τη διεύθυνση URL σύνδεσης διαχειριστή, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Θα λάβετε ένα αντίγραφο αυτών των πληροφοριών, εκτός από τον κωδικό πρόσβασής σας, και στο email σας. Φροντίστε να το φυλάξετε σε ασφαλές μέρος.

Γραμμή προόδου εγκατάστασης WordPress

Γραμμή προόδου εγκατάστασης WordPress

Τώρα μπορείτε να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας WordPress μεταβαίνοντας στη διεύθυνση URL σύνδεσης διαχειριστή. Εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Σύνδεση». Αυτό θα σας μεταφέρει στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Γιατί οι Blogger προτιμούν το Bluehost: Ο ταχύτερος, πιο αξιόπιστος πάροχος φιλοξενίας Ιστού

Τι έπεται?

Συγχαρητήρια! Δημιουργήσατε με επιτυχία έναν ιστότοπο σε λιγότερο από 5 λεπτά. Από εδώ, μπορείτε να σχεδιάσετε τον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας πρότυπα και πρόσθετα. Μπορείτε να ελέγξετε οτιδήποτε έχει να κάνει με τον ιστότοπό σας στο WordPress, όπως τη δημιουργία σελίδων, τη σύνταξη αναρτήσεων ιστολογίου και την αλλαγή της εμφάνισης.

Μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα πρόσθετα και συμβουλές για να αξιοποιήσετε περισσότερο το WordPress για να ρυθμίσετε τον ιστότοπό σας για επιτυχία!

 1. Εγκαταστήστε πρόσθετα – τα 3 κορυφαία πρόσθετα
  • SEO (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης) – Yoast SEO
  • Φόρμες Επικοινωνίας – Φόρμες WP
  • Google Analytics
 2. Βελτιστοποιήστε τον ιστότοπό σας για τις μηχανές αναζήτησης
 3. Σύνδεση με λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να επιτρέπεται η κοινή χρήση περιεχομένου

Πώς να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο σε 5 λεπτά με το WordPress

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
German German Greek Greek Italian Italian