Πώς να ζευγαρώσετε ένα τηλεχειριστήριο Roku

Θέλετε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας Roku; Θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι το τηλεχειριστήριό σας λειτουργεί. Το πρώτο βήμα που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να αντιστοιχίσετε το τηλεχειριστήριο Roku με τη συσκευή σας.

Αυτή η διαδικασία είναι αρκετά απλή, αλλά απαιτεί να ακολουθήσετε έναν καθορισμένο αριθμό βημάτων για να την ολοκληρώσετε. Εάν δεν είστε βέβαιοι πώς να αντιστοιχίσετε ένα τηλεχειριστήριο Roku, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Πώς να προσδιορίσετε τον τύπο του τηλεχειριστηρίου σας Roku

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία σύζευξης Roku, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε τον τύπο του τηλεχειριστηρίου Roku που διαθέτετε, καθώς μπορεί να μην χρειάζεται καθόλου να κάνετε σύζευξη με το τηλεχειριστήριό σας. Οι συσκευές Roku χρησιμοποιούν έναν από τους δύο γενικούς τύπους τηλεχειριστηρίων: α Απλό τηλεχειριστήριο και ένα Τηλεχειριστήριο φωνής.

ο Roku απλό τηλεχειριστήριο χρησιμοποιεί τεχνολογία υπέρυθρου φωτός, που απαιτεί άμεση οπτική επαφή για να λειτουργήσει σωστά. Θα έχει περιορισμένο αριθμό κουμπιών και δεν θα διαθέτει κουμπί μικροφώνου για φωνητικές εντολές. Αυτός ο τύπος τηλεχειριστηρίου δεν απαιτεί σύζευξη – χρειάζεται απλώς μπαταρίες για να λειτουργήσει.

ο Τηλεχειριστήριο φωνής Roku χρησιμοποιεί συνδεσιμότητα Wi-Fi και δεν χρειάζεται άμεση οπτική επαφή. Έχει περισσότερα κουμπιά από το απλό τηλεχειριστήριο, συνήθως περιλαμβάνει ένα κουμπί μικροφώνου που επιτρέπει τις δυνατότητες φωνητικών εντολών. Αυτός ο τύπος τηλεχειριστηρίου θα πρέπει να αντιστοιχιστεί με τη συσκευή σας Roku για να λειτουργήσει σωστά.

Για να προσδιορίσετε τον τύπο του τηλεχειριστηρίου Roku, επιθεωρήστε το τηλεχειριστήριο και αναζητήστε το κουμπί μικροφώνου. Εάν υπάρχει το κουμπί μικροφώνου, είναι ένα τηλεχειριστήριο φωνής Roku. Αν όχι, είναι ένα απλό τηλεχειριστήριο Roku. Τώρα που προσδιορίσατε τον τύπο του τηλεχειριστηρίου σας, μπορείτε να προχωρήσετε στην κατάλληλη διαδικασία σύζευξης.

Πώς να αντιστοιχίσετε ένα απλό τηλεχειριστήριο Roku

Θέλετε να αντιστοιχίσετε ένα τυπικό (ή απλό) τηλεχειριστήριο Roku; Δεν χρειάζεται. Όπως αναφέρθηκε, το απλό τηλεχειριστήριο Roku χρησιμοποιεί υπέρυθρο φως για να χειριστεί τη συσκευή (όπως τα περισσότερα σύγχρονα τηλεχειριστήρια τηλεόρασης). Το μόνο που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε ένα απλό τηλεχειριστήριο Roku είναι ένα νέο σετ μπαταριών.

Αφού τοποθετήσετε τις μπαταρίες στο τηλεχειριστήριο, στρέψτε το τηλεχειριστήριο στη συσκευή Roku. Θα χρειαστεί μια άμεση οπτική επαφή με τη συσκευή Roku που χρησιμοποιείτε για να λειτουργήσει, επομένως φροντίστε να καθαρίσετε τυχόν εμπόδια από τη διαδρομή.

Μπορείτε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το απλό τηλεχειριστήριο Roku αμέσως πατώντας οποιοδήποτε από τα κουμπιά στο τηλεχειριστήριο—δεν απαιτείται σύζευξη. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα μεταξύ της συσκευής και του τηλεχειριστηρίου που εμποδίζει το σήμα υπερύθρων.

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει τη συσκευή σας Roku για λίγο, ίσως χρειαστεί να απενεργοποιήσετε τις μπαταρίες. Αυτό θα διασφαλίσει ότι υπάρχει αρκετή ισχύ για εσάς Το τηλεχειριστήριο Roku για να λειτουργεί σωστά.

Πώς να αντιστοιχίσετε ένα τηλεχειριστήριο φωνής Roku

Σε αντίθεση με το απλό τηλεχειριστήριο, το φωνητικό τηλεχειριστήριο Roku απαιτεί σύζευξη με τη συσκευή σας Roku για να λειτουργήσει, καθώς χρησιμοποιεί Wi-Fi για να στείλει τις απομακρυσμένες εντολές σας. Δεν απαιτεί άμεση οπτική επαφή, αλλά πρέπει πρώτα να το συνδυάσετε.

Για να αντιστοιχίσετε ένα τηλεχειριστήριο Roku με φωνητικό έλεγχο Wi-Fi, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  1. Ενεργοποιήστε και την τηλεόρασή σας και τη συσκευή Roku.
  2. Αφαιρέστε το κάλυμμα της μπαταρίας στο πίσω μέρος του τηλεχειριστηρίου φωνής Roku—θα χρειαστείτε πρόσβαση σε αυτό αργότερα.
  3. Μεταβείτε στην αρχική οθόνη του Roku πατώντας το κουμπί αφετηρίας στο τηλεχειριστήριό σας ή χρησιμοποιώντας τα χειριστήρια πλοήγησης της τηλεόρασής σας για να μεταβείτε στη σωστή είσοδο.
  1. Αποκτήστε πρόσβαση στις ρυθμίσεις Roku κάνοντας κύλιση προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά μέχρι να το βρείτε Ρυθμίσεις επιλογή στην οθόνη σας και επιλέξτε την.
  1. Στο Ρυθμίσεις μενού, επιλέξτε Τηλεχειριστήρια & Συσκευές > Τηλεχειριστήρια > Προσθέστε ένα νέο τηλεχειριστήριο για να ξεκινήσετε τη διαδικασία σύζευξης για το τηλεχειριστήριο Roku με φωνητικό έλεγχο Wi-Fi.
  1. Στο πίσω μέρος του τηλεχειριστηρίου σας, πατήστε το κουμπί αντιστοίχισης στο τηλεχειριστήριό σας κοντά στη θήκη της μπαταρίας σας. Κρατήστε το τηλεχειριστήριο κοντά στη συσκευή Roku κατά τη σύζευξη.
  1. Περιμένετε να γίνει η φωτεινή ένδειξη κατάστασης στο τηλεχειριστήριό σας αναβοσβήνουν πράσινο— αυτό θα υποδείξει ότι το τηλεχειριστήριο γίνεται σύζευξη με τη συσκευή σας Roku.

Μόλις η λυχνία κατάστασης σταματήσει να αναβοσβήνει και παραμείνει σταθερά πράσινη, το τηλεχειριστήριο Roku με φωνητικό έλεγχο Wi-Fi θα πρέπει να αντιστοιχιστεί επιτυχώς με τη συσκευή ροής Roku. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωνητικές εντολές για να ελέγξετε το Roku σας και να βελτιώσετε την εμπειρία ροής σας.

Αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων με τη σύζευξη τηλεχειριστηρίων Roku

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη σύζευξη του τηλεχειριστηρίου Roku; Θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσετε ορισμένα κοινά ζητήματα με τη διαδικασία.

Θα πρέπει πρώτα να ελέγξετε αν οι μπαταρίες σας έχουν αρκετή ισχύ. Εάν δεν μπορείτε να αντιστοιχίσετε το τηλεχειριστήριο Roku, αφαιρέστε τις παλιές μπαταρίες και αντικαταστήστε τις με νέες.

Να θυμάστε ότι μια σταθερή σύνδεση Wi-Fi είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία της συσκευής σας Roku και του τηλεχειριστηρίου της. Εάν δεν είναι συνδεδεμένο στο δίκτυό σας Wi-Fi, ελέγξτε τις ρυθμίσεις του δρομολογητή σας για να διασφαλίσετε ότι το δίκτυό σας είναι διαθέσιμο για σύνδεση της συσκευής. Ίσως χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον δρομολογητή σας για να επιλύσετε τυχόν προβλήματα εδώ.

Εάν εξακολουθεί να μην λειτουργεί, μπορείτε να προσπαθήσετε να απενεργοποιήσετε τη συσκευή σας Roku—μια γρήγορη επανεκκίνηση μπορεί να είναι το μόνο που απαιτείται για την επίλυση του προβλήματος. Για να βεβαιωθείτε ότι η τροφοδοσία της συσκευής σας Roku έχει αποφορτιστεί πλήρως, αποσυνδέστε τη συσκευή Roku από την πηγή τροφοδοσίας της, περιμένετε τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, συνδέστε την ξανά.

Μόλις επανεκκινηθεί η συσκευή, επαναλάβετε τη διαδικασία σύζευξης—θα πρέπει να επιλυθεί το πρόβλημα.

Διαχείριση της συσκευής σας Roku

Εάν θέλετε να μάθετε πώς να αντιστοιχίσετε ένα τηλεχειριστήριο Roku, τα παραπάνω βήματα θα σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε τη διαδικασία γρήγορα. Μια συσκευή Roku είναι α καλή εναλλακτική λύση Chromecastοπότε αν έχετε κάνει τη βουτιά, τα παραπάνω βήματα θα σας βοηθήσουν να κάνετε το μηχάνημα να λειτουργεί σωστά.

Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε άλλα προβλήματα με τη συσκευή σας Roku. Για παράδειγμα, κοιτάξτε τη λειτουργία ήχου και τις ρυθμίσεις εισόδου εάν η συσκευή σας Roku δεν έχει ήχο.

Τέλος, δεν έχετε τίποτα να παρακολουθήσετε; Θα μπορούσατε πάντα να δοκιμάσετε τη ροή, όπως μπορείτε παρακολουθήστε το Twitch στη συσκευή σας Roku χρησιμοποιώντας μεθόδους τρίτων.

Διαβάστε επίσης :Δωρεάν εφαρμογές εγγραφής φωνής για Android

Πώς να αλλάξετε τον τύπο λογαριασμού στα Windows 11

Πώς να ζευγαρώσετε το τηλεχειριστήριο Firestick

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4924

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: