Πόσο ασφαλή είναι τα δεδομένα σας σε περίπτωση κλοπής του φορητού υπολογιστή σας;

Στον σημερινό κόσμο, δεν σκεφτόμαστε τη φυσική κλοπή όταν εξετάζουμε το έγκλημα στον κυβερνοχώρο. Με τα πάντα στο διαδίκτυο, φαίνεται πολύ πιο πιθανό κάποιος να λάβει τα δεδομένα σας μέσω εισβολής στον λογαριασμό σας στο cloud ή από παραβίαση δεδομένων μιας μεγάλης εταιρείας.

Όταν εξετάζουμε τη φυσική κλοπή, οι σκέψεις μας γενικά περιορίζονται στον οικονομικό αντίκτυπο. Εάν έχετε ασφάλεια κλοπής για το φορητό υπολογιστή σας , μπορείτε απλά να το αντικαταστήσετε αμέσως. Εφόσον έχετε φυσικό αντίγραφο ασφαλείας ή αντίγραφο στο cloud, μπορείτε να επιστρέψετε στο κανονικό σας σε ελάχιστο χρόνο.

Ωστόσο, υπάρχει πραγματικά μεγάλος κίνδυνος διαρροής των δεδομένων σας εάν κάποιος κλέψει τον φορητό υπολογιστή σας. Τι κινδυνεύει; Πώς το προλαμβάνουμε;

Τι είναι σε κίνδυνο;

Οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές απαιτούν έναν κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείτε στο προφίλ σας. Μόλις μπείτε, όλα είναι ευάλωτα. Οι κωδικοί πρόσβασής σας που αποθηκεύονται από το λειτουργικό σύστημα είναι προσβάσιμοι με τον ίδιο κωδικό πρόσβασης.

Ακόμα κι αν ο κλέφτης μπήκε με κάποιο τρόπο στον φορητό υπολογιστή σας χωρίς να αποκρυπτογραφήσει τον κωδικό πρόσβασής σας, τα προγράμματα περιήγησής σας θα συνδεθούν αυτόματα στους λογαριασμούς σας. Το άτομο μπορεί να λάβει το είδος των δεδομένων που είναι απαραίτητα για την κλοπή ταυτότητας. Η κλοπή ταυτότητας είναι μια κοινή απειλή σήμερα και μπορεί να σας κοστίσει πολλά χρήματα.

Η πνευματική σας ιδιοκτησία κινδυνεύει επίσης. Εάν έχετε αποθηκευμένα έργα, είτε για δουλειά είτε για δικές σας δημιουργικές αναζητήσεις, το άτομο μπορεί να τα διεκδικήσει ή να τα διαρρεύσει.

Εφόσον κινδυνεύουν τόσα πολλά, πώς θα διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό;

Πώς να απενεργοποιήσετε το εσωτερικό πληκτρολόγιο φορητού υπολογιστή στα Windows 11

6 τρόποι για να προστατέψετε το απόρρητό σας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κλοπή ταυτότητας

Πώς αποτρέπετε την κλοπή δεδομένων;

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αποτρέψετε την κλοπή δεδομένων ακόμα κι αν κλαπεί ο φορητός σας υπολογιστής. Τα κακά νέα είναι ότι απαιτεί από εσάς να αποδεχτείτε κάποια ταλαιπωρία. Τελικά, ο κύριος στόχος σας είναι να εμποδίσετε το άτομο να εισέλθει στον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, στους λογαριασμούς σας.

Κωδικοί πρόσβασης και έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων

Καταρχάς, δεν χρειάζεται να πούμε ότι ο κωδικός πρόσβασής σας για τον φορητό υπολογιστή σας θα πρέπει να είναι αδύνατο να σπάσει. Αυτό δεν απαιτεί να θυμάστε μια σειρά αριθμών και γραμμάτων. Αντίθετα, απαιτεί απλώς να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης που είναι μεγάλος και τυχαίος .

Υπάρχουν πολλές παρανοήσεις σχετικά με τους κωδικούς πρόσβασης. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε, πρωτίστως, είναι ότι το ficusmicbookcable (τα πράγματα στο γραφείο μου) είναι πολύ πιο ασφαλές από το P4$$w0rd! Το τελευταίο θα επαρκεί για τους ξεπερασμένους κανόνες των περισσότερων ιστότοπων, αλλά ο πρώτος θα κρατήσει τους αποκωδικοποιητές κωδικών πρόσβασης εκτός.

Θα πρέπει επίσης να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων στους λογαριασμούς σας. Εάν δεν θέλετε να το κάνετε για τα πάντα, τουλάχιστον κάντε το για τους πιο σημαντικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς που ασχολούνται με τραπεζικές εργασίες και εργασία.

Διαγραφή του φορητού υπολογιστή σας (χρησιμοποιώντας το Find My)

Ανεξάρτητα από το πόσο προετοιμασμένοι είστε με τους κωδικούς πρόσβασης και τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, εξακολουθεί να υπάρχει η πιθανότητα ο κλέφτης να βρει τον δρόμο του στο φορητό υπολογιστή και στους λογαριασμούς σας. Ως εκ τούτου, είναι προς το συμφέρον σας να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα να βρείτε. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την εφαρμογή Εύρεση μου.

Αυτή η εφαρμογή θα παρακολουθεί τον φορητό υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας υπηρεσίες τοποθεσίας και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να εντοπίσετε πιθανώς τον κλέφτη. Ωστόσο, η κύρια χρήση του θα πρέπει να είναι η διαγραφή του φορητού υπολογιστή σας το συντομότερο δυνατό.

Η απομακρυσμένη διαγραφή του φορητού υπολογιστή σας διασφαλίζει ότι ο κλέφτης δεν μπορεί να λάβει τις πληροφορίες σας ανεξάρτητα από το τι. Διαμορφώνει το φορητό υπολογιστή σας, διαγράφοντας τα πάντα αδιακρίτως. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε ότι ο φορητός σας υπολογιστής λείπει.

Τι θα συμβεί αν καταφέρετε να πάρετε πίσω το φορητό υπολογιστή σας; Ευτυχώς, είναι πιο εύκολο από ποτέ να θέσετε σε λειτουργία τον φορητό υπολογιστή σας με τις αρχικές ρυθμίσεις και τα αρχεία σας, αρκεί να έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας. Μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες, αλλά θα απαιτήσει πολύ μικρή συμβολή από εσάς. Η θυσία αξίζει τον κόπο για να εμποδίσετε κάποιον να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας .

Ζούμε μεγάλο μέρος της ζωής μας σε έναν εικονικό κόσμο. Για αυτόν τον λόγο, πολλοί άνθρωποι φοβούνται πολύ περισσότερο μήπως παραβιαστούν παρά κλοπή των φορητών υπολογιστών τους. Ωστόσο, ένας κλεμμένος φορητός υπολογιστής κινδυνεύει να παραβιαστεί και τα δεδομένα σας θα μπορούσαν να είναι εύκολα προσβάσιμα εάν δεν είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5006

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *