Πώς να κάνετε χρονολογική ροή ειδήσεων στο Instagram

Πρόσφατα, το Instagram επανέφερε την επιλογή για τους χρήστες να έχουν μια χρονολογική ροή ειδήσεων, μια λειτουργία που είχε καταργηθεί προηγουμένως το 2016. Αντίθετα, έχουν αλλάξει σε μια αλγοριθμική ροή, η οποία προσπαθεί να καταλάβει τι θέλετε να δείτε περισσότερο και σας δείχνει ότι πρώτα. Ωστόσο, σε πολλούς χρήστες δεν αρέσει αυτό το είδος ροής και θέλουν απλώς να βλέπουν τα πράγματα με τη σειρά που δημοσιεύτηκαν.

Έτσι, αυτό οδήγησε στην επανεισαγωγή της χρονολογικής ροής, την οποία οι χρήστες μπορούν πλέον να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν. Το Instagram έχει πλέον διευκολύνει την εναλλαγή μεταξύ των διαφορετικών ροών ανάλογα με τη σειρά που θέλετε να δείτε. Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να αλλάξετε τη ροή του Instagram σε χρονολογική σειρά και άλλες παραγγελίες που μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Δείτε και αυτό:Τρόπος εξαγωγής και εισαγωγής σελιδοδεικτών στο Edge

Πώς να κάνετε το Instagram χρονολογικό

Αν θέλετε να δείτε τι έχουν δημοσιεύσει οι φίλοι σας πρόσφατα, μάλλον θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη ροή χρονολογικής σειράς του Instagram. Μπορείτε να το κάνετε αυτό από την ίδια τη ροή του Instagram. Να πώς.

Στην αρχική σελίδα του Instagram, πατήστε το λογότυπο Instagram.

Στο ανaπτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται, πατήστε στην επιλογή Παρακάτω. Αυτό θα σας δείξει τη ροή όσων ακολουθείτε με χρονολογική σειρά.

Υπάρχει επίσης η επιλογή Favorite, η οποία σας επιτρέπει να βλέπετε πρώτα τις αναρτήσεις των αγαπημένων σας λογαριασμών με χρονολογική σειρά.

Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους χάνουν τη χρονολογική ροή, αλλά υπάρχουν μερικές επιφυλάξεις. Η ροή θα επιστρέψει στον αλγόριθμο εάν κλείσετε και ανοίξετε ξανά την εφαρμογή. Επίσης, δεν θα μπορείτε να δείτε τις Ιστορίες κανενός κατά τη χρήση της χρονολογικής ροής.

Επιπλέον, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη χρονολογική ροή Αγαπημένα, θα πρέπει πρώτα να προσθέσετε λογαριασμούς στη λίστα Αγαπημένων σας.

Πώς να προσθέσετε λογαριασμούς στα αγαπημένα σας

Η προσθήκη λογαριασμών στα αγαπημένα σας μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τη χρονολογική ροή σας, ώστε να βλέπετε πρώτα τις πρόσφατες αναρτήσεις από τους πιο σημαντικούς λογαριασμούς σας. Για να προσθέσετε λογαριασμούς Instagram στα αγαπημένα σας, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

Στην αρχική σελίδα του Instagram, πατήστε το λογότυπο Instagram.

Πατήστε στην επιλογή Αγαπημένα.

Πατήστε στο κουμπί Προσθήκη αγαπημένων.

Χρησιμοποιήστε την επιλογή Αναζήτηση για να βρείτε λογαριασμούς που θέλετε να προσθέσετε και, στη συνέχεια, πατήστε Προσθήκη.

Μπορείτε επίσης να πατήσετε Κατάργηση εάν αλλάξετε γνώμη για έναν λογαριασμό.

Μόλις ολοκληρώσετε τη δημιουργία της λίστας σας, πατήστε Επιβεβαίωση αγαπημένων για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Τώρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ροή Αγαπημένα για να δείτε όλες τις αναρτήσεις από τους αγαπημένους σας λογαριασμούς. Μπορείτε να διαχειριστείτε αυτήν τη λίστα Αγαπημένων πατώντας το εικονίδιο της λίστας αστεριών επάνω δεξιά. Από εκεί, θα μπορείτε να προσθέσετε περισσότερους λογαριασμούς στα Αγαπημένα σας ή να διαγράψετε ορισμένους.

Αλγόριθμος έναντι χρονολογικής ροής: Ποιο είναι καλύτερο;

Εάν δεν είστε βέβαιοι πώς θέλετε να δείτε τη ροή σας στο Instagram, σκεφτείτε ποιος τύπος ροής είναι καλύτερος για τις ανάγκες σας. Και οι δύο τύποι προσφέρουν διαφορετική εμπειρία κατά την περιήγηση στο Instagram και μπορεί να προτιμάτε το ένα από το άλλο για διάφορους λόγους.

Η αλγοριθμική ροή λειτουργεί αναλύοντας τι αλληλεπιδράτε στην εφαρμογή. Οι λογαριασμοί των οποίων οι αναρτήσεις σας αρέσουν ή σχολιάζετε περισσότερα θα εμφανίζονται πρώτα στη ροή σας. Ή, αν αφιερώνετε περισσότερο χρόνο σε αυτές τις αναρτήσεις ή παρακολουθείτε τις ιστορίες τους, είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν νωρίτερα στη ροή σας. Αυτό μπορεί να έχει και θετικά και αρνητικά. Από την άλλη πλευρά, η ροή σας είναι προσαρμοσμένη σε αυτό που θέλετε να δείτε. Ωστόσο, μπορεί να μην γίνονται πάντα σωστά τα πράγματα και μπορεί να αναρωτιέστε τι απέγιναν οι αναρτήσεις του φίλου σας με τις οποίες δεν αλληλεπιδράτε τόσο πολύ, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να δείτε.

Η χρονολογική ροή δεν κάνει πολλές διακρίσεις ως προς το τι εμφανίζεται στη ροή σας. Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις έρχονται πρώτες, οπότε θα ενημερωθείτε για το τι δημοσιεύουν οι φίλοι σας. Αυτή μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν απλώς να χρησιμοποιήσουν το Instagram για να συνδεθούν με τους φίλους και την οικογένειά τους ή δεν θέλουν να αφιερώσουν πολύ χρόνο κάνοντας κύλιση στη ροή τους.

Επίσης, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ αυτών των δύο διαφορετικών τύπων ροών, εάν δεν είστε βέβαιοι ποιος λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Γιατί το Instagram πρόσθεσε ξανά τη χρονολογική ροή;

Αρχικά, όταν το Facebook αγόρασε το Instagram , αναβάθμισαν την εφαρμογή για να διαθέτει μια αλγοριθμική ροή αντί για τη χρονολογική ροή που ήταν συνηθισμένη. Το Facebook το έκανε αυτό για να βελτιστοποιήσει τις διαφημίσεις που εμφανίζονται στους χρήστες εντός της εφαρμογής, επιτρέποντας στην εταιρεία να παράγει περισσότερα έσοδα.

Αυτός ο διακόπτης αντιμετώπισε αντιδράσεις από τους χρήστες του Instagram, αλλά δεν ήταν αυτό που έκανε το Facebook/Meta να προσθέσει ξανά τις χρονολογικές λειτουργίες. Αντίθετα, προετοιμάζονταν για την ψήφιση ενός νομοσχεδίου που στοχεύει εφαρμογές όπως το Instagram, οι οποίες χρησιμοποιούν αλγοριθμικές ροές. Αυτό το νομοσχέδιο, το Filter Bubble Transparency Act , θα απαιτούσε οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων να επιτρέπουν στους χρήστες να απενεργοποιούν τις αλγοριθμικές ροές.

Δείτε τις νέες δημοσιεύσεις πρώτα με μια χρονολογική ροή

Η χρήση της χρονολογικής ροής στο Instagram μπορεί να σας επιτρέψει να δείτε τι δημοσιεύουν οι φίλοι σας ή άλλοι αγαπημένοι σας λογαριασμοί αμέσως μόλις το δημοσιεύσουν. Ως αποτέλεσμα, δεν θα χρειαστεί να περιπλανηθείτε σε ατελείωτες ποσότητες περιττού αλγοριθμικού περιεχομένου για να μεταβείτε στις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

Ποιο είδος ροής Instagram προτιμάτε να χρησιμοποιείτε περισσότερο; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

Δείτε και αυτό:Ειδήσεις Google

Τα podcast του Spotify δεν λειτουργούν;

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4904

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *