Τα μοντέλα iPhone 2024 της Apple θα χρησιμοποιούν όλα τσιπ TSMC 3nm

Μια αναφορά ισχυρίζεται ότι όλα τα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν σε δύο χρόνια από τώρα θα διαθέτουν τσιπ 3nm από την TSMC. Η TSMC θα έχει διάφορα επίπεδα 3nm προγραμματισμένα για το μέλλον, λιγότερο ακριβά μοντέλα iPhone 16 ενδέχεται να χρησιμοποιούν τσιπ πρώτης γενιάς 3nm το 2024 Μια αναφορά της Morgan Stanley που καλύπτεται από την ομάδα του Charlie Chan, όπως φαίνεται από την Economic Daily News, συζητά τις φιλοδοξίες επέκτασης των 3nm της TSMC.

Δυστυχώς, ο παραγωγός γκοφρέτας πυριτίου υποστηρίζεται ότι μειώνει την ικανότητα κατασκευής κόμβων αιχμής από 80.000 γκοφρέτες το μήνα σε 60.000 γκοφρέτες ανά μήνα. Ωστόσο, πρόκειται για μια τεράστια παραγωγή, τα περισσότερα από τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από την Apple για επεξεργαστές iPhone το 2024. Ο τεχνολογικός γίγαντας είχε προηγουμένως φημολογηθεί ότι θα μεταβεί στους επεξεργαστές 3nm της TSMC για όλα τα iPhone το 2024, αλλά εδώ είναι που οι περισσότεροι αναγνώστες μπορούν μπερδευτείτε.

Το TSMC έχει πολλά επίπεδα 3nm έτοιμα για πελάτες όπως η Apple, με κάθε επανάληψη να βελτιώνεται σε σχέση με την προηγούμενη. Υποθέτοντας ότι τα σχέδια της εταιρείας για την κυκλοφορία τεσσάρων νέων μοντέλων iPhone πηγαίνουν όπως είχε προγραμματιστεί, τα λιγότερο δαπανηρά iPhone 16 και iPhone 16 Plus θα χρησιμοποιούν σχεδόν σίγουρα ένα SoC μαζικής παραγωγής στην τεχνολογία 3nm πρώτης γενιάς, ενώ η σειρά «Pro» ενδέχεται να αλλάξει σε πιο ενεργειακά αποδοτικός τύπος δεύτερης γενιάς.

Η Apple εικάζεται ότι θα χρησιμοποιήσει τη διαδικασία 3 nm δεύτερης γενιάς της TSMC για τη μαζική παραγωγή των M3 και A17 Bionic, με τα δύο chipsets να είναι προγραμματισμένα να φτάσουν το επόμενο έτος, αλλά το Cupertino juggernaut μπορεί να σώσει τη νέα διαδικασία κατασκευής για το A18 Bionic, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024.

Φυσικά, όλα αυτά εξαρτώνται από την ικανότητα της TSMC να συνεχίσει να παράγει τον ίδιο αριθμό γκοφρετών κάθε μήνα χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα παραγωγής, καθώς εταιρείες όπως η Qualcomm και η MediaTek θα θέλουν επίσης να χρησιμοποιήσουν αυτήν την τεχνολογία για το δικό τους πυρίτιο για κινητά.

 

 

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4600

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: