Τι είναι ένα τηλέφωνο Burner (και πότε να το χρησιμοποιήσετε);

Τα κινητά τηλέφωνα, έξυπνα ή χαζά, είναι χρήσιμα και ακόμη απαραίτητα για τη σύγχρονη ζωή, αλλά και ένας εφιάλτης ιδιωτικότητας. Τα τηλέφωνα Burner σάς επιτρέπουν να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις ανώνυμα. Αν και, όπως θα δείτε, δεν είναι εντελώς ανώνυμα.

Τα προπληρωμένα τηλέφωνα, γνωστά ως “Burners”, είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές όπως το The Wire, το οποίο επινόησε τον όρο. Είτε πρόκειται για ένα αστυνομικό δράμα είτε για ένα κατασκοπευτικό θρίλερ, ένα τηλέφωνο με καύση είναι η προτιμώμενη λύση κάθε φορά που ένας χαρακτήρας δεν θέλει να παρακολουθείται αλλά εξακολουθεί να θέλει να μείνει σε επαφή.

Τι είναι ένα τηλέφωνο Burner;

Ο όρος “τηλέφωνο Burner ” αναφέρεται συνήθως σε ένα φθηνό τηλέφωνο ή “χαζό τηλέφωνο” που δεν συνδέεται στο Διαδίκτυο και δεν διαθέτει λειτουργίες smartphone. Ένα τηλέφωνο δεν χρειάζεται να είναι τόσο φθηνό τηλέφωνο για να είναι ένα τηλέφωνο καύσης. Αλλά επειδή η ιδέα είναι ότι το τηλέφωνο μπορεί να απορριφθεί ανά πάσα στιγμή, οι άνθρωποι συνήθως θέλουν το πιο φθηνό τηλέφωνο. Η πρόθεση είναι να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα μετά την ενεργοποίηση, επομένως η ποιότητα έχει πολύ μικρότερη σημασία από την τιμή.

Τα τηλέφωνα Burner έχουν μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και χρησιμοποιούνται κυρίως για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, δεδομένου ότι δεν υποστηρίζουν εφαρμογές ή υποστηρίζουν μόνο περιορισμένες εφαρμογές. Ένας φθηνός καυστήρας με νέο αριθμό είναι επιθυμητός για διάφορους λόγους.

HP Notebook 15-db1003nv AMD Ryzen 3-3200U / 4GB / 256GB SSD / Radeon Vega 3 / Full HD(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Γιατί να χρησιμοποιήσετε ένα Burner τηλεφώνο;

Τα τηλέφωνα καύσης συνδέονται κυρίως με περιπτώσεις χρήσης όπου οι άνθρωποι θέλουν να αποφύγουν την επιβολή του νόμου. Τα smartphone συλλέγουν τεράστιες ποσότητες ανιχνεύσιμων πληροφοριών που συνδέονται με την ταυτότητά σας στον πραγματικό κόσμο.

Υπάρχουν επίσης νόμιμες χρήσεις για αυτά τα τηλέφωνα, όπως η χρήση τους ως ανώνυμος πληροφοριοδότης ή η αποφυγή μιας κατασταλτικής κυβέρνησης. Με άλλα λόγια, η εγκληματικότητα δεν είναι ο μόνος λόγος για να θέλεις ένα τηλέφωνο καύσης.

Τα smartphone iOS ή Android συχνά απαιτούν εγγραφή σε εταιρείες όπως η Apple ή η Google, και ακόμη κι αν χρησιμοποιείτε ψευδείς πληροφορίες, εξακολουθούν να υπάρχουν ψίχουλα δεδομένων που μπορούν να συνδεθούν με εσάς. Τα smartphone περιέχουν ασύρματες τεχνολογίες που μπορούν να εντοπιστούν. Το Bluetooth και το Wi-Fi μπορούν να αφήσουν ένα ίχνος σε άλλες συσκευές καθώς περνάτε δίπλα τους, το οποίο μπορεί αργότερα να εξαχθεί μέσω της εγκληματολογίας δεδομένων.

Το ίδιο το τηλέφωνο είναι μόνο μέρος μιας λύσης τηλεφώνου καυστήρα. Η χρήση μιας προπληρωμένης κάρτας SIM είναι το άλλο μέρος του τρόπου ζωής του καυστήρα. Τουλάχιστον στις ΗΠΑ.

Σειρά απώλειας βάρους – GoldTouch Nutrtion(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να αποκτήσετε ένα τηλέφωνο με Burner (με τον σωστό τρόπο)

Η απόκτηση ενός Burner τηλεφώνο δεν αφορά μόνο τον τύπο του ακουστικού ή της κάρτας SIM που αγοράζετε. Σημασία έχει επίσης πώς θα το πιάσεις στα χέρια σου εξαρχής.

Πρώτον, τόσο το τηλέφωνο όσο και η κάρτα SIM πρέπει να αγοραστούν με μετρητά. Μπορείτε επίσης να πληρώσετε με κρυπτονομίσματα, αλλά να γνωρίζετε ότι νομίσματα όπως το Bitcoin δεν είναι πραγματικά ανώνυμα. Η αγορά οτιδήποτε με πιστωτική κάρτα ή τραπεζικό έμβασμα μπορεί εύκολα να εντοπιστεί.

Ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής, μην παραγγείλετε το τηλέφωνό σας και τη SIM από μια διαδικτυακή υπηρεσία όπως η Amazon ή η Walmart, καθώς αυτό δημιουργεί ένα αρχείο της αγοράς. Εάν αγοράζετε το κινητό τηλέφωνο και τη SIM από φυσικό κατάστημα, επιλέξτε ένα κατάστημα που δεν συχνάζετε ποτέ. Είναι καλύτερο να παραλάβετε το Burner σας από ένα κατάστημα που δεν διαθέτει κάμερες.

Τέλος, θα χρειαστεί να φορτώσετε την προπληρωμένη SIM με χρόνο ομιλίας ή (ίσως) δεδομένα. Δεν θέλετε να το πληρώσετε χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα, επομένως η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μια προπληρωμένη χρεωστική ή πιστωτική κάρτα που έχετε αγοράσει σε μετρητά από ένα κατάστημα.

Πλατφόρμα Step Παθητικής Γυμναστικής με Δόνηση για Όλο το Σώμα (Κόκκινο)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Οι κάρτες SIM Burner είναι παράνομες στις περισσότερες χώρες

Δεδομένου ότι οι ανώνυμες κάρτες SIM διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εγκληματική δραστηριότητα, τα περισσότερα έθνη τις έχουν καταστήσει παράνομες. Εκτός από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και μια μικρή χούφτα άλλες χώρες, πρέπει να καταχωρήσετε την προπληρωμένη SIM σας στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου.

Αυτή η εγγραφή απαιτεί επίσημη ταυτότητα και απόδειξη διαμονής. Η παροχή ψευδών πληροφοριών για την ολοκλήρωση της εγγραφής γενικά λογίζεται ως ποινικό αδίκημα. Αυτό το μέτρο εφαρμόστηκε για τη μείωση ορισμένων τύπων εγκληματικότητας και τρομοκρατίας.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, συνδικάτα που ασχολούνται με κάρτες SIM με ψεύτικες εγγραφές υπάρχουν, αλλά η αγορά μιας τέτοιας κάρτας SIM θα ήταν επίσης έγκλημα.

Το απόρρητο του τηλεφώνου Burner μπορεί να νικηθεί

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα τηλέφωνα καύσης είναι η ιδέα ότι προσφέρουν πλήρη προστασία της ιδιωτικής ζωής. Αν και δεν υπάρχει επίσημο ίχνος χαρτιού ανάμεσα σε εσάς, το τηλέφωνο και την κάρτα SIM, εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Αυτό το δίκτυο διατηρεί αρχεία καταγραφής στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση οι αρχές επιβολής του νόμου.

Επιπλέον, οι φωνητικές κλήσεις και τα μηνύματα κειμένου που αποστέλλονται με χρήση τηλεφώνου καύσης δεν είναι κρυπτογραφημένα. Έτσι, ο πάροχος υπηρεσιών μπορεί να καταγράφει και να διατηρεί αρχεία για τα πάντα. Με άλλα λόγια, το ίδιο το περιεχόμενο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκαλύψει την ταυτότητά σας.

Το εξελιγμένο λογισμικό αναγνώρισης και αναγνώρισης φωνής μπορεί να ταιριάζει με τη φωνή σας ή να ακούει λέξεις-κλειδιά που εκφωνούνται κατά τη διάρκεια κλήσεων ή γράφονται σε μηνύματα κειμένου. Για να επικοινωνούν ανώνυμα μέσω κειμένου ή φωνής, οι χρήστες εγγραφής πρέπει να εφαρμόζουν πρόσθετα μέτρα, όπως εναλλάκτες φωνής ή κωδικές λέξεις.

Τα τηλέφωνα καυστήρα μπορούν επίσης να εντοπίσουν την κατά προσέγγιση θέση τους χρησιμοποιώντας τριγωνισμό μεταξύ των πύργων κινητής τηλεφωνίας εντός της εμβέλειας του ακουστικού. Έτσι, ακόμη και χωρίς GPS ή Bluetooth, εξακολουθεί να είναι δυνατή η παρακολούθηση των τηλεφώνων με καύση σε κάποιο βαθμό.

 

Χρήση μιας εφαρμογής Burner Phone

Επειδή η αγορά ενός νέου τηλεφώνου είναι μια ταλαιπωρία και οι Burner είναι παράνομοι σε μεγάλο μέρος του κόσμου, οι εφαρμογές Burner τηλεφώνου έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα. Αυτές οι εφαρμογές σάς δίνουν πρόσβαση σε έναν νέο αριθμό τηλεφώνου καυστήρα γρήγορα, εύκολα και με ακόμη λιγότερα χρήματα από την αγορά μιας συσκευής μιας χρήσης.

Η πιο γνωστή εφαρμογή είναι πιθανώς το Burner ( iOS & Android ), που σας δίνει πρόσβαση σε έναν αριθμό τηλεφώνου των ΗΠΑ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επικοινωνήσετε εντός των ΗΠΑ και του Καναδά.

Το Hushed ( iOS & Android ) είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή και ξεχωρίζει από το Burner προσφέροντας αριθμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Ενώ οι εφαρμογές καύσης όπως αυτές είναι ιδανικές για την προστασία του πραγματικού αριθμού τηλεφώνου σας από τηλεπωλητές ή για τον διαχωρισμό της επιχείρησης από τις ιδιωτικές κλήσεις, πιθανότατα δεν είναι τόσο ασφαλείς όσο ένας πραγματικός καυστήρας όσον αφορά την επιβολή του νόμου και το απόρρητο.

Τσάντες μπλοκαρίσματος σημάτων

Εάν η κύρια ανησυχία σας είναι ότι σας παρακολουθούν ορισμένες στιγμές που έχετε το τηλέφωνό σας μαζί σας, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια τσάντα που εμποδίζει το σήμα. Αυτό ισχύει τόσο για ένα τηλέφωνο καυστήρα όσο και για το κύριο τηλέφωνό σας. Ενώ το τηλέφωνο βρίσκεται στην τσάντα, δεν μπορεί να στείλει ή να λάβει τίποτα, αλλά μόλις το αφαιρέσετε από την τσάντα, θα επανέλθει στο κανονικό.

Υποθέτοντας ότι έχει κατασκευαστεί σωστά, μια τσάντα μπλοκαρίσματος σήματος διασφαλίζει ότι το τηλέφωνό σας δεν θα προδώσει την τοποθεσία ή τη δραστηριότητά σας μέχρι να είστε έτοιμοι να το κάνετε.

Χρήση VPN αντί Burner

Ας υποθέσουμε ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο έχετε ένα τηλέφωνο Burner είναι να κρύβετε την τοποθεσία σας ενώ επικοινωνείτε με κάποιον. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα VPN (Virtual Private Network) είναι μια πιο βολική και αποτελεσματική λύση από τη χρήση ενός δεύτερου τηλεφώνου.

Ρυθμίζοντας το VPN σε σήραγγα σε διακομιστή από άλλη περιοχή ή χώρα, μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις VOIP (Voice Over IP) ενώ αποκρύπτετε την πραγματική σας τοποθεσία. Μπορείτε να συνδυάσετε ένα VPN με μια εφαρμογή αριθμού εγγραφής για ακόμα καλύτερη ασφάλεια.

Κρυπτογραφημένες εφαρμογές από άκρο σε άκρο

Υπάρχουν πολλές φανταστικές επιλογές για εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Αυτό σημαίνει ότι μόνο οι συμμετέχοντες στη συνομιλία ή την κλήση έχουν πρόσβαση στα περιεχόμενα του μηνύματος. ούτε ο πάροχος της εφαρμογής ξέρει τι λέγεται. Το σήμα είναι η καλύτερη συνολική επιλογή για τους περισσότερους ανθρώπους. Το χρησιμοποιεί τελικά ο Edward Snowden!

Χρησιμοποιήστε τηλέφωνο με διπλή κάρτα SIM

Εάν το μόνο που θέλετε είναι δύο ξεχωριστοί αριθμοί τηλεφώνου, ένας για ιδιωτική χρήση και ένας για επαγγελματικούς λόγους, τότε δεν χρειάζεστε δύο τηλέφωνα. Αγοράζοντας ένα ακουστικό με διπλή SIM, μπορείτε να εκτελέσετε δύο κάρτες SIM στο ίδιο τηλέφωνο και να θέσετε σε σίγαση επιλεκτικά αυτήν που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη στιγμή. Αυτό δεν κάνει τίποτα άλλο για το απόρρητο από το να κρατά τον προσωπικό σας αριθμό μακριά από τους τηλεπωλητές, αλλά μπορεί να είναι μια πιο κομψή λύση για μερικούς ανθρώπους.

Εάν το τηλέφωνό σας διαθέτει λειτουργία eSIM, ίσως έχετε την επιλογή να εγγραφείτε με πολλούς αριθμούς χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη eSIM ή να χρησιμοποιήσετε μια παραδοσιακή κάρτα SIM και eSIM παράλληλα. Τα τηλέφωνα διπλής SIM συνήθως δεν πωλούνται στο πλαίσιο τηλεφωνικών προγραμμάτων, καθώς δεν είναι προς το συμφέρον ενός παρόχου κινητής τηλεφωνίας να παρέχει στους συνδρομητές πρόσβαση στη SIM ενός ανταγωνιστή. Τα τηλέφωνα με διπλή SIM είναι σχεδόν πάντα ξεκλειδωμένα μέσω δικτύου, καθώς δεν θα ήταν πολύ χρήσιμα.

Πρέπει να χρησιμοποιείτε τηλέφωνα με Burner ;

Ενώ η χρήση ενός τηλεφώνου Burner μπορεί να σας κάνει να νιώσετε σαν τον James Bond ή τον Jason Bourne, υπάρχουν καλύτεροι και πιο ασφαλείς τρόποι για να επικοινωνείτε ανώνυμα χωρίς να σας παρακολουθούν ή να σας κατασκοπεύουν. Τα ίδια τα τηλέφωνα μπορεί να είναι υπέροχα, να διαρκούν για πάντα με μία μόνο φόρτιση πολύ μετά το θάνατο του iPhone σας. Το Nokia 225 είναι ένα εξαιρετικό τηλέφωνο για να το πάρετε μαζί σας σε μια πεζοπορία ή για να το κρατήσετε στο αυτοκίνητό σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρυφτείς από κανέναν, τουλάχιστον από την κυβέρνηση!

 

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4521

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: