σκοτεινή λειτουργία Σημειωματάριο στα Windows

Τι είναι τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων που υποστηρίζονται από πετρέλαιο;

Τα ψηφιακά νομίσματα που υποστηρίζονται με ένα περιουσιακό στοιχείο δέσμευσης ονομάζονται συνήθως stablecoin. Ένα κρυπτονόμισμα που υποστηρίζεται από το φυσικό περιουσιακό στοιχείο των αποθεμάτων πετρελαίου και περιστασιακά φυσικού αερίου είναι γνωστό ως κρυπτονόμισμα με υποστήριξη πετρελαίου. Ουσιαστικά, αυτό συνεπάγεται την αξιοποίηση των αποθεματικών βαρελιών πετρελαίου για την αύξηση της αξιοπιστίας και της σταθερότητας των τιμών του κρυπτονομίσματος. Ιστοσελίδες όπως bitqt-app παρέχετε μια πλατφόρμα συναλλαγών που σας επιτρέπει να ξεκινήσετε τις συναλλαγές ψηφιακών νομισμάτων σε τρία βήματα. Πρώτον, το λάδι που χρησιμοποιείται για την υποστήριξη του νομίσματος προορίζεται για την καταπολέμηση της αστάθειας που μοιράζονται τα περισσότερα κρυπτονομίσματα. Το περιουσιακό στοιχείο δέσμευσης στην περίπτωση των stablecoin μπορεί να είναι οτιδήποτε, από ένα εμπόρευμα έως ένα πραγματικό νόμισμα.

Πώς να μεταφέρετε το Chromecast iPad Media στην τηλεόραση(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τα σταθερά νομίσματα που υποστηρίζονται από πετρέλαιο ως περιουσιακό στοιχείο αποθεματικού τους αναφέρονται συνήθως ως περιουσιακά στοιχεία με εξασφάλιση εμπορευμάτων. Είναι μια αγορά τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Το προϊόν που εξάγεται περισσότερο παγκοσμίως είναι το αργό πετρέλαιο. Οι αποστολές αργού πετρελαίου ανήλθαν συνολικά σε 841,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017. (Μόλις ένα χρόνο μετά την κατάρρευση της αγοράς του 2016). Η τρέχουσα σταθερότητα της αγοράς μπορεί να κάνει οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα που υποστηρίζεται από πετρέλαιο μια ασφαλή επένδυση. Άλλα εμπορεύματα που μπορούν να υποστηρίξουν ένα κρυπτονόμισμα ή ένα σταθερό νόμισμα είναι ο χρυσός, το ασήμι και άλλα πολύτιμα στοιχεία.

Αυτά τα stablecoins που υποστηρίζονται από πετρέλαιο έχουν διευκολύνει τους ανθρώπους να αποκτήσουν πρόσβαση στις συναλλαγές πετρελαίου. Αυτήν τη στιγμή αναπτύσσεται μια πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων που βασίζεται σε blockchain από τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ (Οργανισμός των Χωρών Εξαγωγής Πετρελαίου) και τη Ρωσία. Αυτός ο στόχος είναι να ανατραπεί το τρέχον εμπόριο πετρελαίου και να ωφεληθούν περισσότερο οι εξαγωγείς. Η διαπραγμάτευση πετρελαίου με πραγματικά αποθέματα πετρελαίου είναι εξαιρετικά δύσκολη, αλλά με αυτά τα νομίσματα, η προσβασιμότητα στις συναλλαγές εμπορευμάτων έχει αυξηθεί.

Ελέγξτε τις ζώνες 5G που υποστηρίζονται στο τηλέφωνό σας (4 καλύτερες μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το Petro και άλλα κρυπτονομίσματα που υποστηρίζονται από πετρέλαιο

Το Petro της Βενεζουέλας είναι το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα που υποστηρίζεται από πετρέλαιο, αλλά για λάθος λόγους. Τα κρυπτονομίσματα που υποστηρίζονται από πετρέλαιο είναι κάτι περισσότερο από ένας έξυπνος τρόπος για να παρακάμψετε τις διεθνείς κυρώσεις λόγω των μύθων και της διαμάχης γύρω από αυτό το ψηφιακό νόμισμα καθώς και της ασταθούς οικονομίας του έθνους.

Η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της Βενεζουέλας είναι εντελώς αδιαφανής και ούτε τα αποθέματα πετρελαίου της χώρας ούτε η ύπαρξη αυτών των βαρελιών που έχουν διαμορφωθεί ως συμβολική μπορούν να προσδιοριστούν. Επιπλέον, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η πραγματική αξία του Petro λόγω των διφορούμενων πληροφοριών που παρέχονται από κυβερνητικές πηγές.

Παρόλα αυτά, το Petro ήταν αναμφισβήτητα ένας τρόπος αλλαγής του παιχνιδιού, καταδεικνύοντας την ανάγκη για κρυπτονομίσματα που υποστηρίζονται από περιουσιακά στοιχεία στην αγορά. Πιο αξιόπιστα κρυπτονομίσματα που υποστηρίζονται από πετρέλαιο κατέστησαν δυνατά λόγω της απεγνωσμένης προσπάθειας του Μαδούρο να απελευθερώσει τη Βενεζουέλα από τον έλεγχο των ΗΠΑ. Για παράδειγμα, το OilCoin συμμορφώνεται με τους νόμους και τα πρότυπα των ΗΠΑ για τα ψηφιακά νομίσματα και υποστηρίζεται από βαρέλια πετρελαίου. Το PetroDollar (PDX) είναι ένα άλλο κρυπτονόμισμα που υποστηρίζεται από πετρέλαιο και διέπεται από τη νομοθεσία των ΗΠΑ.

NFT και ο αντίκτυπός του στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών προϊόντων(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ένα ενεργειακό κρυπτονόμισμα που ονομάζεται Bilur Energy είναι διαθέσιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, το κόστος των βαρελιών πετρελαίου χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της αξίας τους. Η κρατική υποστήριξη απουσιάζει για αυτά τα τρία κρυπτονομίσματα που υποστηρίζονται από πετρέλαιο. Ορισμένα μέλη του ΟΠΕΚ είναι έτοιμα να ξεπεράσουν αυτό το μειονέκτημα αναπτύσσοντας εθνικά κρυπτονομίσματα που υποστηρίζονται από αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ορισμένοι κορυφαίοι εξαγωγείς πετρελαίου εξετάζουν αυτή την επιλογή λόγω του οράματος του Μαδούρο.

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι μέλος του ΟΠΕΚ, η Ρωσία εξακολουθεί να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο. Επιπλέον, η Ρωσία ετοιμάζεται επί του παρόντος να εισαγάγει το Neft-Coin, ένα κρυπτονόμισμα που υποστηρίζεται από πετρέλαιο. Μαζί με τα προφανή οικονομικά πλεονεκτήματα, μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να βοηθήσει το έθνος να εμποδίσει την επιρροή στην αγορά των ΗΠΑ.

Το ρωσικό κρυπτονόμισμα που υποστηρίζεται από το πετρέλαιο θα βοηθούσε τους εμπόρους να αποφύγουν τις αμερικανικές κυρώσεις και θα ενίσχυε τους δεσμούς με εισαγωγείς που προτιμούν να συναλλάσσονται με χώρες άλλες από το δολάριο ΗΠΑ, όπως η Κίνα και η Ινδία.

Το Neft-Coin θα μπορούσε επίσης να ανταλλάσσεται με κρυπτορούβλια πριν γίνει ρούβλια. Ως αποτέλεσμα, οι ρωσικές επιχειρήσεις θα αντιμετώπιζαν λιγότερα εμπόδια καθώς δεν θα χρειαζόταν να ανταλλάσσουν πετρέλαιο σε δολάρια.

Πιθανές συνέπειες στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου

Το αργό πετρέλαιο ιστορικά αποτιμήθηκε σε δολάρια ΗΠΑ, δημιουργώντας μια σύνδεση μεταξύ αυτού του περιουσιακού στοιχείου και του δολαρίου. Επιπλέον, προκάλεσε τον όρο «πετροδολάριο», ο οποίος αναφέρεται σε οποιοδήποτε δολάριο ΗΠΑ που καταβάλλεται σε έθνη που εξάγουν πετρέλαιο σε αντάλλαγμα για πετρέλαιο.

Το πετροδολάριο μπορεί να αντικατασταθεί από κρυπτονομίσματα που υποστηρίζονται από πετρέλαιο, τα οποία θα μειώσουν την επιρροή των ΗΠΑ στην αγορά πετρελαίου. Τα ψηφιακά νομίσματα μπορεί να προσφέρουν έναν τρόπο να παρακάμψουν τους τρέχοντες οικονομικούς περιορισμούς που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για να κυριαρχήσουν στην αγορά πετρελαίου και, με τη σειρά τους, τα έθνη που διαφωνούν με την άποψή τους για την παγκόσμια πολιτική.

Επένδυση σε κρυπτονομίσματα: Γιατί αξίζει τον κόπο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Επιπλέον, οι μικρές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου που δυσκολεύονται να ανταγωνιστούν στην παγκόσμια αγορά μπορεί να κερδίσουν από ένα αποκεντρωμένο σύστημα blockchain. Επιπλέον, μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη δευτερογενών αγορών για την έκδοση εταιρικού χρέους και μετοχών. Τα αποθέματα πετρελαίου σε μικρότερες χώρες θα μπορούσαν να βοηθήσουν αυτά τα έθνη να γίνουν πιο οικονομικά ανεξάρτητα από τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, η χρήση φυσικών αποθεμάτων για την υποστήριξη του νομίσματος σας εκθέτει σε κινδύνους ευαισθησίας τιμών. Στη Βενεζουέλα και σε άλλα έθνη που εξάγουν πετρέλαιο, η ποσότητα των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι δύσκολο να εκτιμηθεί. Οι πολιτισμικές διαφορές μεταξύ των χωρών εξαγωγής θέτουν ένα άλλο ζήτημα που θα μπορούσε να καθυστερήσει την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων στο εμπόριο πετρελαίου. Η αξιοπιστία του έθνους θα καθόριζε τελικά εάν κάθε κρυπτονόμισμα που υποστηρίζεται από πετρέλαιο ήταν επιτυχημένο.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό

Η ασφάλεια των blockchain πρέπει να διορθωθεί. Υπάρχει ένα υψηλότερο κίνδυνος επιθέσεων στις πλατφόρμες που βασίζονται σε κρυπτογράφηση που δημιούργησε οποιαδήποτε από αυτές τις χώρες καθώς οι χώρες ξεκινούν την έναρξη εθνικών νομισμάτων. Και τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι εξίσου καταστροφικά με μια πετρελαιοκηλίδα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top