Το αφεντικό της JPMorgan, Jamie Dimon, προειδοποιεί ότι «κάτι χειρότερο» από μια ύφεση μπορεί να έρθει

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, μοιράστηκε τις προβλέψεις του για την οικονομία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας για «κάτι χειρότερο» από μια ύφεση. «Υπάρχουν σύννεφα καταιγίδας», είπε το στέλεχος, αναφέροντας τα επιτόκια, το QT, το πετρέλαιο, την Ουκρανία, τον πόλεμο και την Κίνα.

Οι οικονομικές προβλέψεις του επικεφαλής της JPMorgan, Jamie Dimon

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, φέρεται να μοιράστηκε τις προβλέψεις του για το πού θα πάει η οικονομία των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια μιας κλήσης πελατών την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε το Yahoo Finance το Σάββατο.

Ενώ σημείωσε ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι ισχυρή, με τους ισολογισμούς των καταναλωτών και τις επιχειρήσεις σε καλή κατάσταση, το στέλεχος τόνισε ότι «πρέπει να σκέφτεσαι διαφορετικά» όταν κάνεις προβλέψεις. Ο επικεφαλής της JPMorgan περιέγραψε: «Τι υπάρχει εκεί έξω; Υπάρχουν σύννεφα καταιγίδας. Τιμές, QT, πετρέλαιο, Ουκρανία, πόλεμος, Κίνα.”

Ο Dimon μοιράστηκε: «Αν έπρεπε να βάλω πιθανότητες: soft landing 10%. Δύσκολη προσγείωση, ήπια ύφεση, 20%, 30%. Αυτός πρόσθεσε:

Δυσκολότερη ύφεση, 20%, 30%. Και ίσως κάτι χειρότερο στο 20% με 30%.

«Είναι κακό λάθος να λέμε «εδώ είναι η πρόβλεψή μου για ένα μόνο σημείο», διευκρίνισε.

Οι προβλέψεις του απηχούσαν αυτό που είπε τον Ιούνιο, όταν προειδοποίησε ότι ένας οικονομικός τυφώνας «έρχεται στο δρόμο μας». Συνέστησε στους επενδυτές να προετοιμαστούν.

Ενώ ο Dimon βλέπει την πιθανότητα κάτι χειρότερο από μια ύφεση, τόνισε κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επίσκεψης στο τραπεζικό υποκατάστημα Olneyville της JPMorgan Chase: «Ό,τι κι αν φέρει το μέλλον, η JPMorgan είναι έτοιμη».

Διάφοροι αναλυτές έχουν προβλέψει ότι η αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να βρεθεί σε ύφεση φέτος. Ο επικεφαλής της αμερικανικής οικονομίας της Bank of America, Μάικλ Γκάπεν, δήλωσε στο Fox Business Monday ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για ήπια ύφεση φέτος. Αναμένει ότι η Federal Reserve θα προκαλέσει ακούσια ύφεση με τον πόλεμο κατά του πληθωρισμού. «Αυτός ο κύκλος μάλλον τελειώνει σε μια ήπια ύφεση… Πώς μπορώ να φτάσω σε αυτό; Βασικά είναι απλώς ιστορία. Είναι πραγματικά δύσκολο να πετύχεις μια ομαλή προσγείωση», είπε ο αναλυτής.

Ο οικονομολόγος της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Μέρικλ, διευκρίνισε σε ένα σημείωμα πελάτη την Κυριακή: «Το γενικό μας συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει μια εφικτή αλλά δύσκολη πορεία προς μια ήπια προσγείωση, αν και αρκετοί παράγοντες πέρα ​​από τον έλεγχο της Fed μπορούν να διευκολύνουν ή να περιπλέξουν αυτήν την πορεία και να αυξήσουν ή να μειώσουν τις πιθανότητες της επιτυχίας.”

Τι πιστεύετε για τις οικονομικές προβλέψεις του CEO της JPMorgan, Jamie Dimon; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

από Bitcoin News

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4600

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: