Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν θα ακούσει την υπόθεση ευρεσιτεχνίας Apple-Qualcomm

Η Apple και η Qualcomm μπορεί να έχουν τελειώσει το μεγαλύτερο μέρος της διαμάχης τους το 2019, αλλά ο αγώνας μπορεί να μην έχει τελειώσει ακόμα. Το Verge αναφέρει ότι το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Apple για ακρόαση για πιθανή ακύρωση δύο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Qualcomm που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις προσπάθειες του 2017 να απαγορεύσουν τις πωλήσεις Apple Watch, iPad και iPhone λόγω φερόμενης παραβίασης της τεχνολογίας μόντεμ. Το δικαστήριο δεν εξήγησε γιατί απέρριψε το αίτημα, αλλά μια φιλική ενημέρωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης από τον Μάιο υποστήριξε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία που να δείχνουν ότι οι πατέντες βλάπτουν τις επιχειρήσεις της Apple.

Ενώ οι εταιρείες συνήψαν μια εξαετή συμφωνία αδειοδότησης για να διευθετήσουν την κύρια διαφορά τους, η συμφωνία επέτρεψε να συνεχιστεί μια υπόθεση του Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ που αφορούσε τα δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Η Apple έχασε μια απόπειρα ακύρωσης των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με το Συμβούλιο Δοκιμών και Εφέσεων για Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας του USPTO και απέτυχε και πάλι όταν ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα έφεσης της Apple βάσει του διακανονισμού. Όταν η Apple πήγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε την υποστηρικτική του υπόμνημα αντικρούοντας το αίτημα.

 

Η Apple υποστήριξε στο αίτημά της ότι η Qualcomm ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για να μηνύσει εκ νέου όταν η συμφωνία αδειοδότησης λήξει το 2025 ή (αν παραταθεί) το 2027. Δεν είναι σίγουρο τι θα κάνει στη συνέχεια καμία από τις δύο εταιρείες. Ζητήσαμε σχόλια τόσο από την Apple όσο και από την Qualcomm. Ωστόσο, το τοπίο μπορεί να αλλάξει σημαντικά μέσα στα επόμενα χρόνια. Η Apple φημολογείται ότι εγκαταλείπει την Qualcomm υπέρ της χρήσης των δικών της μόντεμ 5G από το 2023 και δεν είναι ακόμη σαφές πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την τρέχουσα εκεχειρία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Generated by Feedzy