Το Crypto γίνεται πράσινο. Τα φιλικά προς το περιβάλλον κρυπτονομίσματα

Μια σημαντική ανησυχία ακόμη και για τα κορυφαία κρυπτονομίσματα Bitcoin & Ethereum είναι ότι αυτά δεν είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Ο δείκτης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας του Cambridge Bitcoin αποκαλύπτει ότι η ποσότητα ενέργειας που καταναλώνει το Bitcoin για εξόρυξη σε ένα χρόνο είναι υπεραρκετή για να βράσει νερό για όλα τα φλιτζάνια τσαγιού που θα παρασκευαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα επόμενα 30 χρόνια.

Αλλά αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στο Bitcoin. Πολλά άλλα κρυπτονομίσματα αντιμετωπίζουν επίσης το ίδιο πρόβλημα λόγω του μηχανισμού POW. Εάν είστε αρχάριος, χρησιμοποιήστε τον ιστότοπο bitcoin motion για να ανταλλάξετε το Bitcoin με σιγουριά.

Πόσο βλαβερά είναι τα κρυπτονομίσματα για το περιβάλλον;

Το ποσό της κατανάλωσης ενέργειας για την εξόρυξη αυτών των χαρακτηριστικών περιουσιακών στοιχείων ενοχλεί τους περιβαλλοντολόγους. Αυτή η διαδικασία εξόρυξης περιέχει βαρέως τύπου υλικό υπολογιστή που χρειάζεται τεράστια ισχύ για να λειτουργήσει, έτσι ώστε τα άτομα να μπορούν να ανταγωνίζονται για την επικύρωση συναλλαγών για να κερδίσουν νομίσματα. Απαιτεί επίσης μια τεράστια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας για την επίλυση πολύπλοκων μαθηματικών γρίφων. Επιπλέον, χρησιμοποιεί πηγές ενέργειας που δεν είναι καν ανανεώσιμες, όπως ο άνθρακας, τα ορυκτά καύσιμα κ.λπ.

Οι δυσκολίες του Bitcoin Trading(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς τα NFT δεν είναι φιλικά προς το περιβάλλον;

Αυτά είναι τα ψηφιακά διακριτικά που χρησιμοποιούν την τεχνολογία blockchain, ώστε να μπορούν να παρέχουν αποδείξεις για τα υπάρχοντά τους, όπως εικονικά έργα τέχνης και οποιαδήποτε άλλη ψηφιακή ιδιοκτησία. Αυτά τα διακριτικά χρησιμοποιούν συχνά το Ethereum Blockchain για τις λειτουργίες τους και η δημιουργία τους απαιτεί τεράστια ποσότητα τροφοδοσίας.

Υπάρχει κάποιο NFT που δεν είναι κακό για το περιβάλλον;

Έχει ξεκινήσει η ανάπτυξη πιο βιώσιμων κρυπτονομισμάτων. Για παράδειγμα, το Ethereum 2.0 θα καταναλώνει 99,95 τοις εκατό λιγότερη ενέργεια από τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα. Θα χρειαστούν όμως μερικά χρόνια για να λανσαριστεί.

Τηλεόραση LG 65” NANOCELL LED SMART 4K ULTRA HD(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Γιατί το Bitcoin κάνει μεγαλύτερη ζημιά στο περιβάλλον;

Η εξόρυξη του Bitcoin παίρνει μια ποσότητα ενέργειας που είναι μεγαλύτερη από την κατανάλωση ενέργειας ολόκληρης της χώρας. Σύμφωνα με λάτρεις, αυτός ο αντίκτυπος επιταχύνεται από το γεγονός ότι η Κίνα εκτελεί το μεγαλύτερο μέρος της εξόρυξης και αυτό εξαρτάται κυρίως από την ενέργεια από άνθρακα. Οι τιμές του Bitcoin κυμαίνονται συνεχώς. Εάν οι τιμές πάνε ψηλά, θα εκτοξευθεί και η κατανάλωση ορυκτών καυσίμων.

Πέρυσι ο Έλον Μασκ αγόρασε Bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά ανακοίνωσε ότι δεν θα πουλήσει αυτά τα νομίσματα μέχρι και εάν αναπτυχθεί μια πιο βιώσιμη μέθοδος εξόρυξης.

Τα Πράσινα Κρυπτονομίσματα

Οι περιβαλλοντολόγοι πιστεύουν ότι η διαδικασία εξόρυξης χρησιμοποιεί μια ανησυχητική ποσότητα ορυκτών καυσίμων. Όμως, τώρα, ορισμένα νομίσματα είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον και κάνουν λιγότερο κακό. Έτσι, οι ανησυχίες σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και το περιβάλλον μπορούν να αμβλυνθούν. Ακολουθούν μερικά από τα φιλικά προς το περιβάλλον κρυπτονομίσματα.

Cardano

Το Cardano δημιουργείται από έναν από τους συνιδρυτές του Ethereum και εργάζεται σε έναν μηχανισμό απόδειξης στοιχήματος. Χρησιμοποιεί το σύστημα Ouroboros, το οποίο είναι το πρώτο blockchain που έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους και μπορεί να προσαρμοστεί στις παγκόσμιες ανάγκες χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια ή η βιωσιμότητα. Ο χρήστης αγοράζει μάρκες αντί να εξορύξει το νόμισμα για να μπει στο δίκτυο και αφήνει στην άκρη ένα τεράστιο ποσό ισχύος. Η Cardano μπορεί να επεξεργαστεί 1000 συναλλαγές κάθε δευτερόλεπτο.

 

Nano

Το Nano βρίσκεται στην αγορά από το 2015 και θεωρείται χαμηλής ενέργειας χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα. Χρησιμοποιεί τεχνολογία Blockchain Lattice αντί για εξόρυξη που αναπτύσσει blockchain στο νανοδίκτυο για εμπόρους κρυπτογράφησης. Η Nano προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τα απόβλητα που παράγονται από συναλλαγές κρυπτογράφησης. Μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και αυξάνει την απόδοση χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό Open Representative Voting. Το Nano είναι φιλικό προς το περιβάλλον και παράγει άμεσες συναλλαγές χωρίς κόστος.

IOTA

Η IOTA δεν χρειάζεται εξορύκτες για την επεξεργασία των συναλλαγών και χρησιμοποιεί μια εναλλακτική τεχνολογία, το Tangle. Οι μικρότερες συσκευές μπορούν να το χειριστούν εύκολα και η απαιτούμενη παροχή ρεύματος είναι επίσης χαμηλή.

 

Solarcoin

Αυτό το νόμισμα είναι βιώσιμο σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει αναπτυχθεί ειδικά για να προωθήσει τη δημιουργία και τη χρήση της ηλιακής ενέργειας. Τα solarcoins παρέχονται ως αποζημίωση σε αυτόν που τα παράγει. Οι γεννήτριες λαμβάνουν ένα ηλιακό νόμισμα κάθε φορά που παράγουν ενέργεια ενός μεγαβάτ χρησιμοποιώντας ηλιακή τεχνολογία.

 

Bitgreen

Αναπτύχθηκε ως μια πράσινη εναλλακτική στο Bitcoin. Προωθεί τη φιλική προς το περιβάλλον συμπεριφορά ενθαρρύνοντας και ανταμείβοντας τα άτομα για βιώσιμη κατανάλωση καφέ, κοινή χρήση βόλτας και πρόοδο. Μπορείτε να ανταλλάξετε νομίσματα Biz Green στα χρηματιστήρια και μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε με άτομα που έχουν το ίδιο νόμισμα.

 

Τελικές Λέξεις

Οι μηχανισμοί συναίνεσης αναβαθμίζονται και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας χρησιμοποιούνται. Θα μειώσει τη ζημιά που προκαλείται στο περιβάλλον. Λαμβάνονται μέτρα για την εξάλειψη ή την ελαχιστοποίηση των ηλεκτρονικών αποβλήτων.

Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας NFT και να το πουλήσετε δωρεάν(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: