Το επόμενο βήμα της Google: Προσθήκη γλωσσικών δεξιοτήτων AI σε ρομπότ

Ο τεχνολογικός γίγαντας Google έκανε τώρα ένα ακόμη βήμα στο μέλλον του ρομπότ με την τεχνητή νοημοσύνη. Και το ξεκίνησε προσθέτοντας δεξιότητες γλώσσας AI στα καθημερινά βοηθητικά ρομπότ της εταιρείας, ώστε να μπορούν να κατανοήσουν τους ανθρώπους.

Ο Επιστήμονας Έρευνας της Google έχει καλύψει αυτήν την προσπάθεια στο τελευταίο επεισόδιο των Research Bytes του, οπότε ας το συζητήσουμε εν συντομία παρακάτω.

Πώς να δημιουργήσετε δεξιότητες με τα Blueprints της Alexa(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το ρομπότ της Google μπορεί τώρα να τους σερβίρει τσιπ με εντολή στη μητρική γλώσσα

Σήμερα, πολλές εταιρείες διαθέτουν ρομπότ που μπορούν να κάνουν απλές εργασίες όπως η μεταφορά ποτών και ο καθαρισμός επιφανειών. Η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet, είναι επίσης μία από αυτές, η οποία επίσης τα αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια.

Και καθώς αυτά τα ρομπότ είναι ικανά να αντιδρούν μόνο σε απλές οδηγίες, αλλά τώρα, με τις αναβαθμίσεις γλώσσας τεχνητής νοημοσύνης από τους επιστήμονες, μπορεί να λειτουργούν λίγο πιο έξυπνα από πριν .

Θα κατανοήσει τις συνέπειες των προφορικών προτάσεων, όπως αν δεχτεί εκφράσεις όπως ” έχυσα το ποτό μου, μπορείτε να βοηθήσετε ;” οπότε θα πάει στην κουζίνα να φέρει το σφουγγάρι.

Αντί να ζητά συγγνώμη, θα σας δώσει καλύτερη απάντηση και θα καθορίσει πιθανές ενέργειες για τις εντολές. Αυτή η αναβάθμιση μπορεί να φαίνεται μικρή, αλλά είναι η αρχή για κάτι μπροστά από το χρόνο .

Για παράδειγμα, στο μέλλον, μπορεί να τους δούμε να πιάνουν εντολές απευθείας από την αντίδραση όπως «Ωχ! η κόκα μου μπορεί απλώς να γλίστρησε» και αρχίστε να εργάζεστε για την πιθανή δράση της.

Πώς να δημιουργήσετε μια εφαρμογή χρησιμοποιώντας μια στοίβα MEAN;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η ερευνητική ομάδα της Google έδωσε ένα όνομα σε αυτήν την προσέγγιση, η οποία είναι PaLM-SayCan , και σύμφωνα με αυτούς, τα ρομπότ μπορούν να δώσουν σωστές απαντήσεις σε 101 οδηγίες χρήστη το 84 τοις εκατό των περιπτώσεων.

Και στο 74 τοις εκατό των περιπτώσεων, θα εκτελούνταν με επιτυχία με δεδομένη οδηγία και στο Εργαστήριο Ρομπότ της Google ακόμα, οι ερευνητές εργάζονται πάνω σε αυτό για να βελτιώσουν την κατανόησή του με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Επιπλέον, εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτό, μπορείτε επίσης να ελέγξετε το επίσημο PDF από την Google.

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4605

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: