Το Ελ Σαλβαδόρ εγκρίνει το νόμο για την έκδοση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων

Το Ελ Σαλβαδόρ εγκρίνει το νόμο για την έκδοση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων

Η Νομοθετική Συνέλευση του Ελ Σαλβαδόρ ενέκρινε τον Νόμο για την Έκδοση Ψηφιακών Περιουσιακών Στοιχείων, ένα πλαίσιο που θα επιτρέψει στη χώρα να εκδίδει χρεόγραφα που σχετίζονται με κρυπτογράφηση. Ο εγκεκριμένος νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε χάρη στην πλειοψηφία που έχει ο πρόεδρος Nayib Bukele στο Κογκρέσο, χρησιμεύει ως βάση για την έκδοση των πολυαναμενόμενων ομολόγων ηφαιστείου.

Το Ελ Σαλβαδόρ ψηφίζει το νόμο για τα ψηφιακά ομόλογα

Το Ελ Σαλβαδόρ έκανε ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας blockchain με τις οικονομικές λειτουργίες του κράτους. Η Νομοθετική Συνέλευση ενέκρινε τελικά τον Νόμο για την Έκδοση Ψηφιακών Περιουσιακών Στοιχείων, ο οποίος θεσπίζει τους κανόνες για το κράτος να ανοίγει δημόσιες προσφορές που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα.

Ο νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε με πλειοψηφία λόγω της υποστήριξης του κόμματος του Nayib Bukele, έχει ως στόχο «να δημιουργήσει το νομικό πλαίσιο που παρέχει ασφάλεια δικαίου για τη μεταφορά πράξεων σε οποιονδήποτε τίτλο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που χρησιμοποιούνται για την έκδοση δημοσίων προσφορών που πραγματοποιούνται έξω στο Ελ Σαλβαδόρ».

Το έγγραφο δημιουργεί επίσης την υπηρεσία διαχείρισης κεφαλαίων bitcoin, ένα αυτόνομο ίδρυμα που θα διαχειρίζεται τα κεφάλαια που θα αποκτήσει το κράτος με την έκδοση ομολόγων που βασίζονται σε κρυπτονομίσματα και θα έχει άμεση σχέση με το Υπουργείο Οικονομικών του Ελ Σαλβαδόρ.

Πώς να ξεκινήσετε την πρώτη σας επένδυση Bitcoin;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Επιπτώσεις και περαιτέρω εξελίξεις

Η έγκριση αυτού του νόμου, ο οποίος εισήχθη τον Νοέμβριο, έρχεται να χρησιμεύσει ως βάση για την έκδοση των από καιρό ανακοινωθέντων ομολόγων volcano, ενός συνόλου χρεογράφων που θα χρησιμοποιηθούν εν μέρει για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του Bitcoin City της χώρας . Η πόλη, η οποία θα ήταν αφορολόγητη και ουδέτερη από εκπομπές άνθρακα, θα κατασκευαστεί με 1 δισεκατομμύριο δολάρια που θα προέρχονται από αυτά τα ομόλογα και θα τροφοδοτείται από γεωθερμική ενέργεια.

Τα ομόλογα του ηφαιστείου προβλεπόταν να εκδοθούν από το Ελ Σαλβαδόρ πέρυσι, αλλά η κυβέρνηση καθυστέρησε επανειλημμένα την έκδοση λόγω των συνθηκών της αγοράς κρυπτονομισμάτων και της άνοδος της σύγκρουσης Ουκρανίας-Ρωσίας, σύμφωνα με δηλώσεις του Alejandro Zelaya, υπουργού Οικονομικών η χώρα.

Ωστόσο, δεν υποστήριξαν όλοι οι βουλευτές αυτόν τον νόμο, καθώς ορισμένοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που ψήφισε. Ο Τζόνι Ράιτ, μέλος του συνασπισμού της αντιπολίτευσης, δήλωσε :

Το iPhone 14 Pro μπορεί να διαθέτει 21% μεγαλύτερο αισθητήρα για κάμερα 48 Megapixel(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το Ελ Σαλβαδόρ δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ένα οικοσύστημα που διευκολύνει το ξέπλυμα χρήματος και τη φοροδιαφυγή.

Επιπλέον, η βουλευτής Claudia Ortiz επικρίνει ότι αυτός ο νόμος ανοίγει την πόρτα στην κυβέρνηση του Bukele να εκδώσει ομόλογα χωρίς κανέναν έλεγχο. Ακόμα κι έτσι, δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για την έκδοση των ομολόγων του ηφαιστείου.

Τι πιστεύετε για την έγκριση του νόμου για την έκδοση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στο Ελ Σαλβαδόρ; Πείτε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

από Bitcoin News

Ισίδωρος
Ισίδωρος
Άρθρα: 5425