Το Google Chrome θα απαιτεί σύντομα δακτυλικό αποτύπωμα για καρτέλες ανώνυμης περιήγησης

Ορισμένες τελευταίες αναφορές υποδηλώνουν ότι οι καρτέλες ανώνυμης περιήγησης του Google Chrome ενδέχεται να γίνονται πιο ιδιωτικές από ό,τι με μια νέα δυνατότητα πρόσβασης με δακτυλικά αποτυπώματα .

Μπορεί να φαίνεται συνηθισμένο για συσκευές iOS, καθώς τα iPhone έχουν τη φύση της ασφάλειας FaceID πάνω από το σύστημα και τις εφαρμογές, αλλά για smartphone Android , είναι ξεχωριστό. Ας εμβαθύνουμε στις λεπτομέρειες παρακάτω.

Το Chrome για Android Γίνεται πιο ιδιωτικό με την πρόσβαση στα δακτυλικά αποτυπώματα

14 καλύτερα θέματα Google Chrome που πρέπει να δοκιμάσετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το 9to5Google έχει κοινοποιήσει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν την ικανότητα. Ανέφεραν ότι στο σταθερό κανάλι του Chrome 105, βρήκαν μια νέα ρύθμιση που τους επιτρέπει να κλειδώνουν τις καρτέλες ανώνυμης περιήγησης και μπορούν να ανοίξουν με το δακτυλικό αποτύπωμα.

Όπως μπορείτε να δείτε σε αυτήν την επιλογή στην παραπάνω εικόνα που αναφέρει “Χρήση κλειδώματος οθόνης για να δείτε ανοιχτές καρτέλες ανώνυμης περιήγησης”.

Αυτό σημαίνει ότι εάν χρησιμοποιούσατε καρτέλες ανώνυμης περιήγησης και κλειστό Chrome, μπορείτε να τις δείτε ξανά χρησιμοποιώντας το δακτυλικό σας αποτύπωμα για να τις ξεκλειδώσετε. Και θα εξακολουθείτε να έχετε μια επιλογή στη γραμμή ειδοποιήσεων για να κλείσετε όλες τις καρτέλες ανώνυμης περιήγησης.

Ο κατάλογος αυτής της επιλογής είναι Ρυθμίσεις > Απόρρητο και ασφάλεια > Κλείδωμα καρτελών ανώνυμης περιήγησης και πιθανότατα σκέφτεστε ποιο δακτυλικό αποτύπωμα θα χρησιμοποιήσει για να ανοίξει τις κλειδωμένες καρτέλες ανώνυμης περιήγησης.

Έτσι θα ανιχνεύσει το κυρίως επιλεγμένο δακτυλικό αποτύπωμα του smartphone. Εκτός αυτού, μπορεί επίσης να υπάρχει η δυνατότητα να τα ξεκλειδώσετε με ένα PIN όπως οι τρεις τελείες που δίνονται παραπάνω.

Πώς να περιηγηθείτε ανώνυμα στο Reddit το 2022(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Και η επιλογή “Ξεκλείδωμα ανώνυμης περιήγησης”, υπάρχει επίσης μια επιλογή χρήσης μιας άλλης καρτέλας, η οποία μπορεί να σχετίζεται με τη χρήση μιας κανονικής καρτέλας ή μπορεί να αφορά μια νέα ενότητα καρτέλας Ανώνυμης περιήγησης.

Πότε θα κυκλοφορήσει

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το αν θα κυκλοφορήσει σε iOS ή όχι, αλλά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την άφιξή του σε smartphone Android. Και δεν είναι πιθανό να έρθει πολύ αργότερα.

Αυτό σημαίνει ότι έρχεται πολύ σύντομα στη σταθερή έκδοση του προγράμματος περιήγησης Chrome, καθώς είναι ήδη διαθέσιμο στο σταθερό κανάλι του Chrome 105.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top