Το Ιράν και η Ρωσία εξετάζουν το ενδεχόμενο έκδοσης Stablecoin με χρυσό

Η Τεχεράνη και η Μόσχα συζητούν την πιθανή έναρξη ενός stablecoin για διεθνείς διακανονισμούς, αποκάλυψε ο ρωσικός Τύπος. Ωστόσο, για να κόψουν το νόμισμα που υποστηρίζεται από χρυσό, οι αρχές θα πρέπει πρώτα να ρυθμίσουν τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, σημείωσε ένας νομοθέτης.

Ας ρίξουμε μια ματιά στις θετικές πτυχές των Bitcoin!(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ρώσοι και ιρανοί εκπρόσωποι μιλούν χρησιμοποιώντας σταθερό νόμισμα με χρυσό στο εξωτερικό εμπόριο

Η κεντρική τράπεζα του Ιράν εξετάζει τη δυνατότητα δημιουργίας, με τη συμμετοχή της Ρωσίας, ενός ψηφιακού διακριτικού για τη διευκόλυνση του εμπορίου στην περσική περιοχή, σύμφωνα με έκθεση που επικαλείται τον επικεφαλής του οργανισμού κρυπτογράφησης στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Το νόμισμα θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό ως μέσο πληρωμής σε διεθνείς διακανονισμούς, δήλωσε στην επιχειρηματική εφημερίδα Vedomosti ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ρωσικής Ένωσης Κρυπτοοικονομικών, Τεχνητής Νοημοσύνης και Blockchain (Racib), Alexander Brazhnikov και διευκρίνισε:

Υποτίθεται ότι το διακριτικό θα υποστηρίζεται από χρυσό, θα είναι ένα stablecoin.

Τα stablecoins είναι κρυπτονομίσματα, η αξία των οποίων είναι συνήθως συνδεδεμένη με κρατικά νομίσματα fiat ή πολύτιμα μέταλλα. Ενώ οι ρωσικές αρχές αναβάλλουν την υιοθέτηση περιεκτικών κανονισμών για το bitcoin και άλλα παρόμοια, με την Τράπεζα της Ρωσίας να αντιτίθεται στη νομιμοποίησή τους στη χώρα, κυκλοφόρησε πέρυσι μια πρόταση να επιτρέπεται η χρήση σταθερών νομισμάτων με χρυσό.

Η Tascombank Pilots της Ουκρανίας με βάση το Stellar E-hryvnia(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πρώτα πρέπει να ρυθμιστούν τα κρυπτονομίσματα, λέει ο βουλευτής του ρωσικού κοινοβουλίου

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα που υποστηρίζεται από φυσικό χρυσό σύμφωνα με τον εκδότη, το PAX Gold, κατατάσσεται επί του παρόντος στην 74η θέση ως προς την κεφαλαιοποίηση, με κεφαλαιοποίηση άνω των 511.000.000 $. Είναι ένα διακριτικό ERC20 που βασίζεται στο blockchain Ethereum.

Την είδηση ​​των διαπραγματεύσεων επιβεβαίωσε ο Άντον Τκάτσεφ, μέλος της Επιτροπής Πληροφοριακής Πολιτικής, Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Κρατικής Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου. Ωστόσο, παρατήρησε ότι το θέμα θα συζητηθεί ενεργά σε κρατικό επίπεδο μόνο αφού ρυθμιστούν πλήρως τα κρυπτονομίσματα.

Η Ρωσία και το Ιράν, και οι δύο υπό δυτικές οικονομικές και χρηματοπιστωτικές κυρώσεις, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης ως μέσο για να παρακάμψουν τους περιορισμούς. Τον Αύγουστο, το Ιράν υπέβαλε την πρώτη του επίσημη παραγγελία εισαγωγής χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα, ενώ η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο νομιμοποίησης των διασυνοριακών πληρωμών με κρυπτογράφηση . Τα δύο έθνη αναπτύσσουν επίσης ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών ( CBDC ), το ψηφιακό ρούβλι και το κρυπτοριάλ .

Πιστεύετε ότι το Ιράν και η Ρωσία θα εκδώσουν τελικά ένα σταθερό νόμισμα με χρυσό; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας για το θέμα στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

από Bitcoin News

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5430

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *