Το καλύτερο οικονομικό μικρόφωνο για το 2023;

Αν μόλις ξεκινάτε ένα κανάλι στο YouTube για να μοιράζεστε τα βίντεο παιχνιδιών σας ή θέλετε να ξεκινήσετε το podcasting, πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τον εξοπλισμό ήχου. Για να μπορέσει το κοινό σας να απολαύσει τα βίντεό σας, ο ήχος που προέρχεται από ένα παλιό σετ μικροφώνου-ακουστικού δεν θα είναι αρκετός. Ταυτόχρονα, εάν δεν κερδίζετε ακόμα χρήματα από το κανάλι/το ιστολόγιο/το podcast σας, ξοδεύετε 100 $+ σε Μπλε Γιέτι μπορεί να μην είναι βιώσιμο.

Ο Maono δημιούργησε ένα φιλικό προς τον προϋπολογισμό πυκνωτικό μικρόφωνο που θα μπορούσε να είναι η απάντηση στις προσευχές σας. Ρίξτε μια ματιά στο δικό μας Μικρόφωνο Vision DM30 ελέγξτε για να δείτε εάν θα πρέπει να το αγοράσετε ως το επόμενο μικρόφωνο συμπυκνωτή USB.

Maono DM30 Προγραμματιζόμενο πυκνωτικό μικρόφωνο USB: Πρώτες εντυπώσεις & προδιαγραφές

Αν ψάχνετε για ένα οικονομικό μικρόφωνο USB για να ολοκληρώσετε τη ρύθμισή σας, αλλά είστε μπερδεμένοι από την ποικιλία των διαθέσιμων επιλογών, θέλετε να έχετε την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής. Το DM30 φαίνεται σαν μια κατάλληλη επιλογή εδώ, καθώς έρχεται με πολλά υποσχόμενες προδιαγραφές μικροφώνου παιχνιδιών, ενώ δεν ξεπερνά τα $50 (ακόμα και κάτω από $35 εάν καταφέρετε να πετύχετε μια πώληση στο Amazon).

Το DM30 διατίθεται στην αγορά ως μικρόφωνο παιχνιδιών και θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή για ζωντανή ροή των συνεδριών παιχνιδιών σας στο Twitch ή στο Discord. Ωστόσο, αν ψάχνετε για ένα μικρόφωνο για να κάνετε podcasting ή οποιαδήποτε άλλη εργασία στο στούντιο του σπιτιού σας, αυτό δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει από το να επιλέξετε το DM30.

Αυτό το μικρόφωνο συνοδεύεται από επαγγελματικό chipset ήχου που εξασφαλίζει εξαιρετική ποιότητα ήχου, καρδιοειδές λήψη υψηλής ευαισθησίας, καλή αντοχή χάρη στα υψηλής ποιότητας μεταλλικά και πλαστικά υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του και φωτισμό RGB με διαφορετικές λειτουργίες που μπορείτε να ελέγξετε μέσω φυσικής κουμπί στο μικρόφωνο ή στην εφαρμογή Maono Link.

Ειλικρινά, όλα αυτά ακούγονται σαν περισσότερα από όσα θα περίμενε κανείς με μια τέτοια τιμή. Πριν ξεκινήσουμε την κριτική μας για το Maono DM30, ακολουθεί η πλήρης λίστα των τεχνικών προδιαγραφών αυτού του συμπυκνωτικού μικροφώνου USB:

 • Βάρος: 16,9 oz (480 g)
 • Τύπος συσκευής παραλαβής: συμπυκνωτής
 • Πολικό μοτίβο: καρδιοειδές
 • Συνδεσιμότητα: USB 2.0, USB type-C, υποδοχή ακουστικών 3,5 mm
 • Ευαισθησία: -4dBFS (1V/PA στο 1 kHz)
 • Απόκριση συχνότητας: 20Hz – 20kHz
 • Συμβατότητα: Windows, macOS, Linux
 • Λειτουργίες RGB: 7 συμπαγή χρώματα + εφέ ουράνιου τόξου
 • Χρώμα: μαύρο, μωβ, ροζ, λευκό
 • Τιμή: από 33,59 $ (με έκπτωση) στο Αμαζόνα ή 49,99 $ στο Ιστοσελίδα Vision.

Σχεδιασμός και αποσυσκευασία

Τυπικά, δεν θα περιμένατε πολλά όσον αφορά τη σχεδίαση και την ποιότητα κατασκευής από ένα οικονομικό μικρόφωνο. Θα εκπλαγείτε ευχάριστα όταν μάθετε ότι το Maono DM30 πήγε στην αντίθετη κατεύθυνση και επικεντρώθηκε πραγματικά και στις δύο αυτές περιοχές. Ενώ το μικρόφωνο ακολουθεί το τυπικό απλό σχήμα, ο Maono κατάφερε να το κάνει να φαίνεται κομψό και, τολμώ να πω, ιδιόρρυθμο, ειδικά αν επιλέξετε μία από τις πολύχρωμες επιλογές – λευκό, ροζ ή μοβ (είχα το DM30 σε μοβ χρώμα για δοκιμή ).

Τι υπάρχει στο κουτί

Εδώ είναι όλα όσα θα βρείτε κατά την εμπειρία unboxing του Maono DM30:

 • Προγραμματιζόμενο συμπυκνωτικό μικρόφωνο USB Maono DM30
 • Καλώδιο USB-A σε USB-C
 • Επιτραπέζια βάση
 • Εγχειρίδιο χρήσης

Η ποιότητα κατασκευής είναι αρκετά εντυπωσιακή. Το μικρόφωνο είναι σχετικά ελαφρύ, αλλά η μεταλλική βάση είναι συμπαγής και εκπληκτικά βαριά (έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως το ανατρέψετε κατά λάθος). Η βάση έχει επίσης κόλλες στο κάτω μέρος, εάν θέλετε να τοποθετήσετε τη βάση του μικροφώνου σας στο γραφείο του υπολογιστή σας πιο μόνιμα.

Χάρη στο εύκαμπτο πόμολο στο πλάι του μικροφώνου, η βάση είναι ρυθμιζόμενη και σας επιτρέπει να περιστρέψετε το μικρόφωνό σας έως και 300 μοίρες για να φιλοξενήσετε ένα μεγάλο εύρος κίνησης.

Εάν θέλετε περισσότερο έλεγχο στη θέση του μικροφώνου σας, μπορείτε να αγοράσετε ξεχωριστά μια βάση βραχίονα με μπούμα. Μερικοί σας επιτρέπουν επίσης να κρύψετε τα καλώδια τοποθετώντας τα μέσα στο πλαίσιο του προβόλου για να αποφύγετε να κρέμονται. Στη συνέχεια, μπορείτε να τοποθετήσετε το DM30 στον βραχίονα της μπούμας αφαιρώντας το κάτω μέρος της πλήρως μεταλλικής βάσης του μικροφώνου και χρησιμοποιώντας την οπή για τη βίδα στο κάτω μέρος του.

Ο Maono έχει κατασκευάσει το περιφερειακό σχεδόν εξ ολοκλήρου από μέταλλο, εκτός από το πλαστικό επάνω μέρος και τα κουμπιά. Το κύριο κουμπί είναι το κουμπί στο μπροστινό μέρος του μικροφώνου – το κουμπί έντασης ήχου των ακουστικών. Εκτός από τον έλεγχο της έντασης του ήχου, λειτουργεί ως κουμπί σίγασης και επιτρέπει τη ρύθμιση ελέγχου απολαβής μικροφώνου. Κάτω από το κουμπί υπάρχουν δύο λυχνίες LED, μία για το μικρόφωνο, η οποία γίνεται πράσινη όταν συνδέετε το μικρόφωνό σας και γίνεται κόκκινη όταν το μικρόφωνο είναι σε σίγαση και μία για τα ακουστικά, η οποία είναι πάντα σβηστή εκτός εάν συνδέσετε ακουστικά.

Στο κάτω μέρος του μικροφώνου, θα βρείτε μια θύρα USB-C, μια υποδοχή 3,5 mm και ένα κουμπί για τον έλεγχο του φωτισμού RGB. Το καλώδιο USB που συνοδεύει το DM30 είναι ένα καλώδιο USB-C και USB-A δύο σε ένα που είναι χρήσιμο όταν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μικρόφωνο για εγγραφή σε διαφορετικές συσκευές, όπως ένα smartphone με θύρα USB-C ή υπολογιστή με θύρες USB-A μόνο. Η υποδοχή ακουστικών σάς επιτρέπει να συνδέσετε τα ακουστικά σας για παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο του τι καταγράφει το DM30.

Το κάτω μέρος του DM30 έχει μια σειρά από οπές για τα φώτα RGB. Υπάρχουν 9 λειτουργίες φωτισμού RGB από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε: κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, κυανό, μπλε, μωβ, βρόχος ουράνιου τόξου και εκτός λειτουργίας. Η λειτουργία ουράνιου τόξου είναι απλώς ένας βρόχος, δεν υπάρχουν φανταχτερά εφέ όπως το Breathe ή το Strobe. Μπορείτε να αλλάξετε τις λειτουργίες χρησιμοποιώντας το φυσικό κουμπί στο κάτω μέρος του μικροφώνου ή μέσω του λογισμικού Maono.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια πιο πολύχρωμη ατμόσφαιρα στο γραφείο του υπολογιστή σας, ρίξτε μια ματιά στο μικρόφωνο Maono DM30RGB. Είναι ένα παρόμοιο μοντέλο που διαθέτει περισσότερο φωτισμό RGB – όχι μόνο το κάτω μέρος αλλά και το σώμα του μικροφώνου ανάβει επίσης.

Ποιότητα & Χαρακτηριστικά Ήχου

Το Maono DM30 είναι εξαιρετικά εύκολο στη ρύθμιση με συνδεσιμότητα plug-and-play. Δοκίμασα το μικρόφωνο με το Mac μου και ένα smartphone Android. Το Maono DM30 προσφέρει εξαιρετική ποιότητα ήχου για την τιμή του. Μπορείτε να περιμένετε η φωνή σας να ακούγεται καθαρή στις ηχογραφήσεις σας ακόμα κι αν απομακρυνθείτε ελαφρώς από το μικρόφωνο κατά την εγγραφή.

Το μικρόφωνο καταγράφει πολλές λεπτομέρειες, καθιστώντας το DM30 μια εξαιρετική επιλογή για να ηχογραφήσετε το τραγούδι σας ή να παίζετε μουσικά όργανα. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Maono Link για να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις ήχου και να κάνετε τη φωνή σας να ακούγεται πιο βαθιά, αλλάζοντας τις προκαθορισμένες λειτουργίες ήχου. Το DM30 θα ήταν καλό ως μικρόφωνο podcasting, καθώς κάνει τη φωνή σας να ακούγεται καθαρή και καθαρή.

Το μικρόφωνο έχει καρδιοειδές πολικό μοτίβο και είναι ευαίσθητο στην κατεύθυνση, κάτι που είναι πιο σημαντικό αν είστε gamer ή streamer. Αυτό σημαίνει ότι το DM30 λαμβάνει ήχους σε σχήμα καρδιάς μπροστά από το μικρόφωνο, φιλτράροντας αποτελεσματικά τους θορύβους του φόντου που ακούγονται από απόσταση. Ωστόσο, εάν τοποθετήσετε το μικρόφωνο απευθείας στο γραφείο σας και το χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, είναι πιθανό να σηκώσει αυτά τα κλικ στο πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Εάν συμβαίνει αυτό, σκεφτείτε να επενδύσετε σε ένα βραχίονα για να τοποθετήσετε το μικρόφωνό σας πάνω από το γραφείο και όχι από πάνω.

Το DM30 διαθέτει πυρήνα μικροφώνου πυκνωτή υψηλής ευαισθησίας με ρυθμό δειγματοληψίας 24-bit/48 kHZ. Αυτό σας επιτρέπει να λαμβάνετε καλές ηχογραφήσεις ακόμα κι αν δεν κάθεστε κοντά στο μικρόφωνο.

Εφαρμογή και συμβατότητα

Το Maono DM30 είναι ένα μικρόφωνο plug-and-play, επομένως είναι έτοιμο για χρήση μόλις το συνδέσετε. Ωστόσο, εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο προηγμένες επιλογές προσαρμογής, μπορείτε να κάνετε λήψη του Λογισμικό Vision Link από τον ιστότοπο της εταιρείας και εγκαταστήστε το στη συσκευή σας.

Στην εφαρμογή, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις πλήρεις δυνατότητες του μικροφώνου. Η διεπαφή της εφαρμογής χωρίζεται σε δύο τομείς: Πρότυπο και Προχωρημένος. Η καρτέλα Standard έχει μερικά βασικά χειριστήρια μικροφώνου, ενώ η καρτέλα Για προχωρημένους σας επιτρέπει να τροποποιήσετε τις υπόλοιπες ρυθμίσεις του μικροφώνου. Υπάρχει επίσης μια ενότητα που σας επιτρέπει να αλλάξετε τα καθεστώτα φωτισμού RGB. Υπάρχει μια εναλλαγή που σας επιτρέπει να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε το RGB, μια ενότητα για να επιλέξετε το χρώμα και μια επιλογή για να ρυθμίσετε τη Φωτεινότητα του Λαμπτήρα.

Σύμφωνα με το Πρότυπο καρτέλα, λαμβάνετε τον έλεγχο απολαβής μικροφώνου, την οθόνη ακουστικών και τον έλεγχο έντασης ακουστικών – όλες τις λειτουργίες που μπορείτε να ελέγξετε χειροκίνητα χρησιμοποιώντας τα κουμπιά στο σώμα του μικροφώνου. Το ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η αλλαγή τόνου. Μπορείτε να επιλέξετε από 4 προεπιλογές: Deep, Natural, Bright και Legacy. Μπορείτε να δοκιμάσετε και τα τέσσερα μέχρι να βρείτε τις τέλειες ρυθμίσεις φωνής. Προσωπικά προτιμώ τη ρύθμιση Deep, καθώς κάνει τη φωνή μου να έχει περισσότερο βάρος και να ακούγεται λιγότερο αφρώδης.

Όταν πας στο Προχωρημένος καρτέλα, θα βρείτε όλα τα ίδια χειριστήρια και μερικά ακόμη για περαιτέρω προσαρμογή των ηχογραφήσεων σας. Υπάρχει ένας ισοσταθμιστής που σας επιτρέπει να επιλέξετε από τέσσερις διαφορετικές προεπιλογές: μία για επίπεδο ήχο, μία με φίλτρο υψηλής διέλευσης, μία για ενίσχυση της παρουσίας στη μεσαία κατηγορία και συνδυασμό των δύο μεσαίων επιλογών. Δεν υπάρχει επιλογή να δημιουργήσετε τη δική σας προσαρμοσμένη προεπιλογή EQ. Σε αυτήν την καρτέλα, θα βρείτε επίσης προηγμένες επιλογές για να τροποποιήσετε την είσοδο ήχου, όπως τα στοιχεία ελέγχου Limiter και Compressor.

Πρέπει να αγοράσετε το μικρόφωνο USB Maono DM30;

Το DM30 δεν είναι το πρώτο μικρόφωνο που δοκίμασα. Εξέτασα προηγουμένως το Maono WM821 και εντυπωσιάστηκα από το πόσα ο Maono κατάφερε να συσκευάσει στο διπλό ασύρματο σύστημα μικροφώνου του. Ενώ το DM30 είναι ένα εντυπωσιακό μικρόφωνο USB, δεν θα το συνιστούσα σε επαγγελματίες που αναζητούν περιφερειακό κορυφαίας ποιότητας λόγω της έλλειψης προηγμένων χαρακτηριστικών ήχου.

Ταυτόχρονα, το Maono DM30 είναι ένα από τα καλύτερα εισαγωγικά μικρόφωνα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά και είναι ένα κλέψιμο για όποιον θέλει να αγοράσει ένα οικονομικό μικρόφωνο.

Διαβάστε επίσης:7 καλύτερα πληκτρολόγια gaming

Τα κορυφαία 7 αθόρυβα μηχανικά πληκτρολόγια για κρυφή πληκτρολόγηση και παιχνίδια

Η Τεχνολογία σε μια σελίδα | DirectVortex

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5432

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *