Το Μπολιβάρ της Βενεζουέλας βυθίζεται καθώς η Κεντρική Τράπεζα σταματά να παρεμβαίνει και οι δημόσιες δαπάνες αυξάνονται

Η συναλλαγματική ισοτιμία του μπολιβάρ της Βενεζουέλας, του εθνικού νομίσματος fiat της χώρας, έχει υποχωρήσει κατά 35,51% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα ως αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων, φτάνοντας τα 8,70 μπολιβάρ ανά δολάριο ΗΠΑ. Σύμφωνα με οικονομολόγους, αυτό θα προκαλέσει αύξηση των τιμών στο εγγύς μέλλον, με τη συναλλαγματική ισοτιμία να προβλέπεται να φτάσει έως και τα 12 μπολιβάρ ανά δολάριο έως τον Δεκέμβριο.

Η Ρυθμιστική Αρχή των Φιλιππίνων προειδοποιεί το κοινό για συνεργασία με ξένους παρόχους υπηρεσιών κρυπτογράφησης(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το Μπολιβάρ Βενεζουέλας υποχωρεί 35,51% έναντι του USD σε μια εβδομάδα

Πολλές χώρες Latam επηρεάζονται από την ισχύ που έδειξε το δολάριο ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα. Το μπολιβάρ της Βενεζουέλας, το επίσημο νόμισμα της χώρας, έχασε το 35,51% της αξίας του έναντι του δολαρίου ΗΠΑ. Η συναλλαγματική ισοτιμία έφτασε τα 8,70 μπολιβάρ ανά δολάριο ΗΠΑ, υψηλό όλων των εποχών σύμφωνα με το Monitor Dolar , έναν δημοφιλές λογαριασμό Twitter που υπολογίζει κατά μέσο όρο το κόστος του αμερικανικού νομίσματος σε πολλά χρηματιστήρια. Ωστόσο, οι τιμές έφτασαν τα 9 μπολιβάρ ανά δολάριο στο δημοφιλές χρηματιστήριο P2P στο Binance.

Η επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία έφτασε τα 7,10 μπολίβαρ ανά δολάριο ΗΠΑ, 1,60 μπολίβαρ λιγότερο από την παράλληλη τιμή. Ο Asdrubal Oliveros, επικεφαλής της εταιρείας έρευνας αγοράς Ecoanalitica, εξήγησε ότι υπάρχουν δύο παράγοντες που επηρεάζουν τη συναλλαγματική ισοτιμία: Ο πρώτος έχει να κάνει με την αύξηση των δημόσιων δαπανών, η οποία έχει βάλει περισσότερα μπολιβάρ στα χέρια των πολιτών και των εταιρειών που παρασύρονται να αγοράσουν δολάρια για να διατηρήσουν τις αποταμιεύσεις τους.

Τι είναι μια τηλεόραση υψηλής δυναμικής εμβέλειας (HDR) 4K;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ο άλλος παράγοντας έχει να κάνει με την παρέμβαση που έχει κάνει η Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας, βγάζοντας δολάρια σε πώληση μέσω εθνικών τραπεζών. Αυτή η παρέμβαση έχει μειωθεί αυτή την εβδομάδα, με πηγές να αναφέρουν ότι λιγότερο από το 20% αυτού που συνήθως δημοπρατείται προσφέρθηκε αυτή την εβδομάδα.

Οι αρχές των ΗΠΑ προειδοποιούν ότι η απάτη κρυπτογράφησης «κρεοπωλείου χοίρων» γίνεται ανησυχητικά δημοφιλής(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Επιδράσεις, Μέτρα και Προβλέψεις

Για τον Oliveros αυτό θα προκαλέσει απότομη άνοδο των τιμών, που θα επηρεάσει τα νούμερα του πληθωρισμού που ήταν κάπως ελεγχόμενα μέχρι αυτόν τον μήνα. Οι προβλέψεις για το τέλος του έτους προβλέπουν συνεχιζόμενη άνοδο της συναλλαγματικής ισοτιμίας εάν η κεντρική τράπεζα δεν παρέμβει με το ίδιο ποσό κεφαλαίων για να κρατήσει την αγορά τροφοδοτημένη με ξένο νόμισμα.

Υπό αυτή την έννοια, ο Luis Arturo Barcenas, οικονομολόγος από τη Βενεζουέλα, αναμένει ότι η συναλλαγματική ισοτιμία θα ανέλθει μεταξύ 10 και 12 μπολιβάρ ανά δολάριο μέχρι το τέλος του έτους. Ο Barcenas δήλωσε :

Η νομισματική μάζα διπλασιάστηκε μέσα σε 8 μήνες, λόγω των πιέσεων που δέχτηκε η κυβέρνηση για την καταβολή μισθών και επιδομάτων.

Ρώσος κατηγορείται για ξέπλυμα κρυπτονομισμάτων από επιθέσεις ransomware που εκδόθηκε στις ΗΠΑ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας θα οργανώσει μια νέα παρέμβαση για να βάλει 200 ​​εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία στις εθνικές τράπεζες

αυτή την εβδομάδα για να προσπαθήσει να σταματήσει την άνοδο της συναλλαγματικής ισοτιμίας. Η τράπεζα θα δημοπρατήσει το διπλάσιο από αυτό που συνήθως διαπραγματεύεται κάθε εβδομάδα.

Η χώρα χρειάστηκε να εκτελέσει μια μετατροπή νομίσματος πέρυσι, αφαιρώντας έξι μηδενικά από το νόμισμά της για να διευκολύνει το έργο της πραγματοποίησης πληρωμών και του χειρισμού των χρημάτων.

Τι πιστεύετε για την πρόσφατη υποτίμηση του μπολίβαρ της Βενεζουέλας;

Stifel Financial: Το 97% των στελεχών των ΗΠΑ που ερωτήθηκαν ετοιμάζονται για ύφεση(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

από Bitcoin News

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
German German Greek Greek Italian Italian