Το PS Plus Premium περιλαμβάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια PS2 στη σειρά του

Το ολοκαίνουργιο PS Plus είναι εδώ και σας περιμένει ένα απόλυτο κόσμημα παιχνιδιού τρόμου.

Το PS Plus προσφέρει τώρα τρία επίπεδα συνδρομής: Essential, Extra και Premium. Το τελευταίο έρχεται με όλα τα προνόμια που θα μπορούσατε να ζητήσετε και είναι το πιο ακριβό της δέσμης. Ένα από αυτά τα πλεονεκτήματα είναι η πρόσβαση ροής cloud σε μια ολόκληρη ορδή παιχνιδιών OG PlayStation, PS2, PS3, PS4 και PSP. 

Ανάμεσα στους τίτλους του PS2 βρίσκεται το Siren. Ή Απαγορευμένη Σειρήνα, ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεστε. Κυκλοφόρησε το 2003, ορισμένοι από εσάς σίγουρα θα έχετε κοιμηθεί σε αυτήν. Γιατί είτε κοιμόσασταν σε μια κούνια κάπου, είτε κάνατε ουρά στην αφετηρία των σπερματοζωαρίων. Αλλά τώρα είναι η ευκαιρία σας να προλάβετε τους υπόλοιπους από εμάς, για λιγότερο από 20 $ το μήνα.

[WooZoneProducts asin=”amz-B09BJFP67H”][/WooZoneProducts]

Τι είναι το Siren;

Ξέρετε ότι τα πράγματα θα γίνουν φρικτά όταν εμπλέκεται ο δημιουργός του Silent Hill, Keiichiro Toyama. Ο Toyama ήταν στο τιμόνι της Siren ως σκηνοθέτης, καθώς και στο σενάριο του παιχνιδιού μαζί με τον συνάδελφο του Silent Hill, Naoko Sato.

Εξερευνώντας θέματα απομόνωσης και ανησυχίας, η Siren το έριξε έξω από το πάρκο όσον αφορά την ιστορία και την καταπιεστική του ατμόσφαιρα. Αλλά δεν ήταν μόνο το σκηνικό, οι μηχανισμοί του παιχνιδιού δημιουργούν ένα απίστευτα αγχωτικό παιχνίδι τρόμου.

Καθώς ανοίγει η Σειρήνα, βρίσκεστε σε ένα χωριό που βρίσκεται βαθιά σε μια ιαπωνική οροσειρά. Ήδη απομονωμένο, το χωριό έχει αποκοπεί ακόμη περισσότερο από μια παράξενη τάφρο κόκκινων νερών. Παγιδευμένοι στη λάθος πλευρά του νερού, έχετε κολλήσει στην πόλη με τους κατοίκους που έχουν ανταποκριθεί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς με το να γίνουν απίστευτα εχθρικοί με όποιον δεν είναι «ένας από εμάς!». Αν το περίεργο νερό δεν ήταν αρκετό, οι χωρικοί έχουν μολυνθεί από μια μυστηριώδη πανούκλα που έχει το πρόσθετο αποτέλεσμα να τους κάνει να φαίνονται και να ακούγονται ανατριχιαστικό AF. Καλύτερα να κρυφτείς μέσα από το παιχνίδι παρά να πάρεις κατάματα τους κατοίκους της πόλης. 

[WooZoneProducts asin=”amz-B08MT4MY9J”][/WooZoneProducts]

Παρόμοια με το εκτεταμένο καστ χαρακτήρων του Until Dawn, το Siren είναι γεμάτο από ένα ρόστερ οικείων προσώπων που θα γνωρίσετε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, πολλά από τα οποία δεν θα φτάσουν στους τίτλους λήξης. Ένας μηχανικός που ξεχώρισε το Siren από άλλα παιχνίδια εκείνη την εποχή ήταν το σύστημα «εφέ πεταλούδας» του, όπου οι ενέργειές σας σε ένα τμήμα του παιχνιδιού μπορούσαν να πυροδοτήσουν δράση και στόχους σε διάφορα μέρη του χωριού. 

Από την άλλη πλευρά, ετοιμαστείτε για πολλές αποστολές συνοδείας. Θυμάμαι να σέρνω πολλά NPC, κάτι που είναι βασικά τρόμος από μόνο του, ανεξάρτητα από το είδος του. 

Το Sight jacking είναι ένας άλλος μηχανικός που φαίνεται να έχει χωριστούς οπαδούς, αναμφισβήτητα ότι δεν προσφέρει αρκετά για να δικαιολογήσει την παρουσία του. Σας επιτρέπει να κλέβετε το POV των γύρω χωρικών, ώστε να μπορείτε να βρείτε ένα ασφαλές μονοπάτι. Προετοιμαστείτε για πολύ συριγμό, βαριά αναπνοή όταν γλιστρήσετε πίσω από τα αιμορραγικά μάτια των ντόπιων. 

Οι δημιουργοί του Silent Hill για το τι κάνει το Siren τόσο τρομακτικό

Τόσο ο Keiichiro Toyama όσο και ο Naoko Sato έχουν μιλήσει για τη Siren, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η ανάπτυξή της επηρεάστηκε από τη δουλειά τους στο Silent Hill. 

Σε μια συνέντευξη με το Siren Maniacs (μέσω του FFTranslations ), ο Σάτο αφηγείται πώς, κατά τη διάρκεια της δουλειάς του στο Silent Hill, σκεφτόταν ήδη το επόμενο εγχείρημά του τρόμου που θα ήταν λίγο πιο κοντά στο σπίτι του. Το σκηνικό του Silent Hill ήταν αιτία αυτοαμφιβολίας. Ο Sato λέει ότι συχνά τον βασάνιζε ενοχλητικές σκέψεις για το πόσο ακριβές ήταν το σκηνικό, καθώς ήταν Ιάπωνας ιθαγενής. 

Η προοπτική της μετάβασης στην Ιαπωνία άνοιξε την ευκαιρία να εξερευνήσετε τη μυθολογία του τρόμου και τις συμπεριφορές γύρω από αυτήν, καθώς και να κάνετε τις κοσμικές, καθημερινές πτυχές να φαίνονται πολύ πιο ρεαλιστικές.

[WooZoneProducts asin=”amz-B09BQZRKJS”][/WooZoneProducts]

Ο Sato και εγώ (και πιθανώς πολλοί από εσάς εκεί έξω) είμαστε στην ίδια σελίδα όσον αφορά το είδος τρόμου. Ο ιαπωνικός τρόμος λερώνει τα παντελόνια με τρόπο που σίγουρα δεν είναι το δυτικό αντίστοιχό του. 

«Ήθελα να βασίσω [τη Σειρήνα] στο σκοτάδι της χώρας, που οι περισσότεροι Ιάπωνες νιώθουν σωματικά, με το υγρό κλίμα της, ένα είδος δυσφορίας που είναι δύσκολο να εξηγηθεί», λέει ο ΝΑΤΟ.

«Πάντα πίστευα ακράδαντα ότι ο αληθινός τρόμος βρίσκεται στον ιαπωνικό τρόμο. Για παράδειγμα, τα τέρατα νοσοκόμα από το Silent Hill σχεδιάστηκαν από εμένα, αλλά αυτό που φανταζόμουν καθώς σκέφτηκα πράγματα όπως οι κινήσεις τους ήταν ο Sadako από την ταινία «The Ring».

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΡΟΛΟΙ GANT TIME PARK HILL II MIDSIZE(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Σχετικά με τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι πολιτισμοί προσεγγίζουν τον τρόμο, ο ΝΑΤΟ λέει: «Αυτό μπορεί να προέρχεται από μια διαφορά νοοτροπίας, αλλά στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στην Αμερική, φαίνεται να υπάρχει πολύ περισσότερος φόβος που προέρχεται από σωματικό τραυματισμό. Ωστόσο, μου φαίνεται ότι η ιαπωνική ιδέα του τρόμου είναι κυρίως το είδος που σε κυνηγά ψυχικά, αυτό το είδος αβοήθητης απόγνωσης».

Αν έχετε ασχοληθεί με την τρομακτική ποικιλία ταινιών τρόμου στον ιαπωνικό κινηματογράφο, θα είστε πολύ εξοικειωμένοι με το τι μιλάει το ΝΑΤΟ. Σκεφτείτε πώς στο Ring, όπου οι θεατές μιας καταραμένης βιντεοκασέτας έχουν μόλις επτά ημέρες ζωής αφού την παρακολουθήσουν, δεν είναι ο βίαιος θάνατος στο τέλος των επτά ημερών που είναι ο πραγματικός τρόμος, αλλά η ενδιάμεση στιγμή όπου το θύμα μαστίζεται από το πόσο αβοήθητο πρόκειται να ξεφύγουν από τη μοίρα τους.

(Πίστωση εικόνας: Βάση δεδομένων διεπαφής χρήστη παιχνιδιού)

Η «επανασχεδιασμένη» Siren: Blood Curse στο PS3 (επίσης στο PS Plus Premium) παρουσίασε μια σειρά από νέες δυνατότητες που βασίστηκαν στο αρχικό παιχνίδι PS2, τις οποίες η Toyama επεξεργάζεται σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο ιστολόγιο του PlayStation .

Η προσθήκη των χαρακτήρων γουέστερν, για παράδειγμα, ήταν μια νέα εξέλιξη που σχεδιάστηκε για να ενισχύσει τα «αισθήματα απομόνωσης και τρόμου». Η Toyama προσθέτει ότι δίνει επίσης στους παίκτες γουέστερν χαρακτήρες με τους οποίους «είναι πιο εύκολο να σχετιστείς». Για να μην αναφέρουμε τα «αναπόφευκτα προβλήματα επικοινωνίας» που μεγεθύνουν «την απογοήτευση που νιώθουν οι διάφοροι χαρακτήρες για την κατάστασή τους».

Άγκιστρο Στερέωσης Σε Πόρτα Amila 88173(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η ανανέωση είδε επίσης μια νέα επεισοδιακή δομή που ήταν μεγάλη υπόθεση εκείνη την εποχή. Εκτός από το να το κάνει πιο διαχειρίσιμο, με τη δομή που μοιάζει με τηλεόραση, η Toyama εξηγεί ότι απαιτούσε περισσότερη εμφάνισή του στο τμήμα ιστορίας, το οποίο ενίσχυσε την ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Το Sight jacking αναμόρφωσε τη διαίρεση της οθόνης, με τους παίκτες να μπορούν ακόμα να κινούνται ενώ τρελαίνονταν στα κεφάλια των νεκρών χωρικών. Μια πολύ χρήσιμη κίνηση που μείωσε μερικές από τις απογοητεύσεις από τη Σειρήνα OG. Η δυσκολία ήταν σίγουρα μια μήτρα της έριδος με τη Siren, οπότε σκεφτείτε το Blood Curse ως το do-over που εξαλείφει τα περισσότερα από αυτά τα niggles. 

[WooZoneProducts asin=”amz-B09NDF9TVL”][/WooZoneProducts]

Σας πουλάω στο Siren

Φυσικά, όντας ένα παιχνίδι εποχής PS2/ PS3, το Siren θα φαίνεται αρκετά φανταχτερό. Και η φωνητική δράση δεν είναι εκπληκτική, όπως αποδεικνύεται από το σύντομο βίντεο παιχνιδιού παραπάνω. Αλλά το σημείο πώλησης του είναι σε μεγάλο βαθμό οι J-horror ρίζες του. Αυτό ήταν κάτι πολύ τρομακτικό στην εποχή μας, και παρόλο που μπορεί να φαίνεται παρωχημένο, αξίζει να το πάτε αν αυτό είναι η μαρμελάδα σας.

Η Toyama εμβαθύνει σε αυτό όταν μιλάει για το τι προσφέρει η Siren που δεν προσφέρουν το Silent Hill και το Resident Evil.

«Δύο πράγματα που προσφέρει το Siren Blood Curse που δεν προσφέρουν αυτοί οι τίτλοι είναι μια αίσθηση τρόμου που γίνεται δυνατή σε ένα ιαπωνικό περιβάλλον και το ανθρώπινο δράμα που δημιουργείται από τις αλληλεπιδράσεις των διαφορετικών χαρακτήρων…

«Το ενδιαφέρον για το J-Horror που προκλήθηκε από την επιτυχία των ριμέικ του Χόλιγουντ όπως το «The Ring» και το «The Grudge» βοήθησε να μειωθεί το εμπόδιο στην πρόσβαση στη Δύση με παιχνίδια τρόμου όπως το Siren που βασίζονται σε ιαπωνικό σκηνικό».

Τα 10 καλύτερα παιχνίδια χωρίς διαφημίσεις στο Android(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εφόσον ξέρετε ότι αντιμετωπίζετε λίγη επίθεση στους βολβούς των ματιών, βυθίζοντας μια γενιά περίπου πίσω, η Siren αξίζει τον χρόνο σας. Έσπασε νέους δρόμους όσον αφορά τη μηχανική και το gameplay, με ορισμένα από αυτά τα χαρακτηριστικά, όπως οι συνέπειες της επιλογής σας να επηρεάζουν τη μοίρα των χαρακτήρων, μεταφέροντας τίτλους όπως το Until Dawn και ο Alan Wake. 

Μάλλον θα πήγαινα κατευθείαν στο Blood Curse, το οποίο ήταν το «πρώτο παιχνίδι τρόμου επόμενης γενιάς» εκείνη την εποχή, αν θέλετε μια πιο εκλεπτυσμένη εμπειρία. Αλλά το Siren είναι ένα ιστορικό κομμάτι του J-horror στα καλύτερά του, και πραγματικά δεν πρέπει να αρνηθείτε στον εαυτό σας μια γεύση. 

[WooZoneProducts asin=”amz-B09DL3ZJL4″][/WooZoneProducts]

directVortex
directVortex
Άρθρα: 5049

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

%d