Το σύστημα Starlink του Έλον Μασκ είναι εύκολο να χακαρηστεί , απέδειξε ο ερευνητής

Ο παγκόσμιος δισεκατομμυριούχος Elon Musk είναι ιδιοκτήτης πολλών εταιρειών και πιθανότατα δεν θα ακούσετε το όνομα ορισμένων, αλλά μια από τις εταιρείες με το όνομα Starlink βρέθηκε εύκολο να χακαριστεί από έναν ερευνητή .

Η Starlink ασχολείται με δορυφορικές υπηρεσίες Διαδικτύου και έχει καταναλωτές σε 37 χώρες. Επίσης, κατασκευαστής του είναι η SpaceX.

Το Ransomware είναι ένας τύπος κακόβουλου λογισμικού(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ερευνητής χρησιμοποίησε Gadget $25 για να βρει ελάττωμα στο σύστημα Starlink

Εικόνα: Lennert Wouters

Ένας Βέλγος ερευνητής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ξεπερνά το σύστημα ασφαλείας του Starlink με μια απλή σπιτική συσκευή της οποίας το εξάρτημα κοστίζει μόνο $25 δολάρια . Αυτή η υπέρβαση ασφαλείας δεν θα λογιστεί ως κάτι λάθος.

Το όνομα του ερευνητή της κυβερνοασφάλειας είναι Lennert Wouters, και επίσης πάντα ονειρευόταν να ανακαλύψει οποιοδήποτε ελάττωμα στο σύστημα Starlink, και φαίνεται να έχει εκπληρωθεί τώρα καθώς είναι ο πρώτος που το κάνει αυτό.

Χάκαρε τα τερματικά χρηστών του Starlink και τα δορυφορικά πιάτα (Dishy McFlatface), τα οποία είναι τοποθετημένα σε σπίτια και κτίρια.

Ο Wouters εξέθεσε όλα αυτά τα περιστατικά στο συνέδριο ασφαλείας Black Hat στο Λας Βέγκας , όπου έδειξε επίσης πώς οι εισβολείς μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα Starlink και να χειριστούν τον προσαρμοσμένο κωδικό τους στις συσκευές.

Επίσης, εξήγησε την προσαρμοσμένη πλακέτα κυκλώματος του, η οποία είναι επίσης γνωστή ως τσιπ τροποποίησης που μπορεί να προσαρτηθεί στο πιάτο Starlink μέσω των προσαρμοσμένων κωδικών του. Επιπλέον, ο Wouters έκανε αυτό το εργαλείο διαθέσιμο στο GitHub ως ανοιχτού κώδικα.

Απάντηση του Starlink

Remax Smoking Set πολλαπλών λειτουργιών 3IN1 RT-CL01(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το Starlink απάντησε επίσημα σε αυτό και δημοσίευσε μια επεξήγηση PDF . Θαύμασε τον ερευνητή και είπε: «Βρίσκουμε ότι η επίθεση είναι τεχνικά εντυπωσιακή και είναι η πρώτη επίθεση αυτού του είδους που γνωρίζουμε στο σύστημά μας».

Η εταιρεία διαβεβαίωσε επίσης ότι θα εργαστεί πάνω σε αυτό και θα το επιλύσει και εξέφρασε μια δήλωση σχετικά με αυτό, «οι κανονικοί χρήστες του Starlink δεν χρειάζεται να ανησυχούν για αυτή την επίθεση που τους επηρεάζει ή να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια ως απάντηση».

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4969

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: