Το Twitter κάνει DM κρυπτογραφημένα και προσθέτει βίντεο και φωνητική συνομιλία, σύμφωνα με τον Elon Musk

Ο Musk ισχυρίζεται ότι ο προγραμματιστής του Signal ενδιαφέρεται να βοηθήσει στη δημιουργία ενός συστήματος στο οποίο «δεν μπορώ να κοιτάξω τα DM κανενός εάν κάποιος έχει τοποθετήσει ένα όπλο στο κεφάλι μου».

Σύμφωνα με ηχογράφηση της συνάντησης που έλαβαν οι πηγές, ο Μασκ είπε στους υπαλλήλους στα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο τη Δευτέρα ότι η εταιρεία θα κρυπτογραφήσει τα DM και θα εργαστεί για να προσθέσει κρυπτογραφημένες βιντεοκλήσεις και φωνητικές κλήσεις μεταξύ λογαριασμών, πλαισιωμένες από διαφάνειες παρουσίασης με τίτλο «Twitter 2. 0 .» “Αν κάποιος έχει ένα όπλο στο κεφάλι μου, δεν θα πρέπει να μπορώ να κοιτάξω τα DM κανενός.”

«Αν υπάρχει όπλο στο κεφάλι μου, δεν θα πρέπει να μπορώ να δω τα DM κανενός», είπε στους συναδέλφους του τη Δευτέρα. Δήλωσε ότι μίλησε με την ιδρυτή του, Moxie Marlinspike, η οποία είναι τώρα «πιθανώς πρόθυμη να βοηθήσει» με την κρυπτογράφηση των απευθείας μηνυμάτων στο Twitter.

«Κατά ειρωνικό τρόπο, η Moxie Marlinspike εργαζόταν στο Twitter και στην πραγματικότητα ήθελε να κάνει κρυπτογραφημένα DM πριν από αρκετά χρόνια, [αλλά] αρνήθηκε», είπε ο Musk. Ο Μασκ συνέχισε, «Θέλουμε επίσης να μπορούμε να κάνουμε συνομιλία φωνής και βίντεο μέσω DM».

Αναγνώρισε ότι το Signal απαιτεί την ανταλλαγή ενός αριθμού τηλεφώνου για να ξεκινήσει ένα νήμα και ότι, χάρη στο σύστημα λογαριασμών του, το Twitter μπορεί να διευκολύνει τις ασφαλείς κλήσεις «ώστε να μην χρειάζεται να δώσετε σε κάποιον τον αριθμό τηλεφώνου σας». Η Signal έχει δηλώσει από το 2020 ότι εργάζεται για να απομακρυνθεί από τη χρήση αριθμών τηλεφώνου, αν και αυτή η δυνατότητα δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί.

 

 

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4605

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: