Το WhatsApp Backup έχει κολλήσει ή διαρκεί πολύ;

Το WhatsApp Backup έχει κολλήσει ή διαρκεί πολύ; 14 τρόποι για να διορθώσετε

 

Προσπαθείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της συνομιλίας σας στο WhatsApp, αλλά συνεχίζει να κολλάει; Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα μεταξύ των χρηστών του WhatsApp και το αντίγραφο ασφαλείας της συνομιλίας WhatsApp που διαρκεί πολύ μπορεί να προκληθεί από διάφορα ζητήματα.

Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε τεχνικές αντιμετώπισης προβλημάτων για να διορθώσετε το αντίγραφο ασφαλείας του WhatsApp που έχει κολλήσει στην ίδια οθόνη.

Γιατί η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας WhatsApp διαρκεί πολύ;

WhatsApp δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των συνομιλιών σας σε μια συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα. Μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας WhatsApp στο Google Drive ή στο iCloud και, στη συνέχεια, το WhatsApp θα αποθηκεύσει αυτόματα ένα αντίγραφο των δεδομένων σας σε μία από αυτές τις υπηρεσίες cloud και ένα άλλο στον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης του τηλεφώνου σας. Με το Google Drive και το iCloud, μπορείτε να επιλέξετε πόσο συχνά το WhatsApp ανανεώνει τα δεδομένα συνομιλίας σας: Ποτέ, Μόνο όταν πατήσωΑντιγράφων ασφαλείας», Καθημερινά, Εβδομαδιαίοςή Μηνιαίο.

Ορισμένες άλλες επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που μπορείτε να προσαρμόσετε περιλαμβάνουν το να το κάνετε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με χρήση κινητής τηλεφωνίας και Συμπεριλάβετε βίντεο. Για να βρείτε όλες αυτές τις ρυθμίσεις, ανοίξτε την εφαρμογή WhatsApp στο smartphone σας και ακολουθήστε τη διαδρομή Περισσότερες επιλογές > Ρυθμίσεις > Συνομιλίες > Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συνομιλίας.

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων της συνομιλίας WhatsApp σάς βοηθά να αποφύγετε τυχόν απώλεια δεδομένων και να μεταφέρετε με ασφάλεια το ιστορικό συνομιλιών WhatsApp όταν μετάβαση από iPhone σε Android, Android σε Android ή iPhone σε iPhone. Όταν αποκτάτε ένα νέο τηλέφωνο, μπορείτε να επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας του WhatsApp και να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή χωρίς να χάσετε κανένα από τα δεδομένα σας.

Ποιοι είναι λοιπόν οι παράγοντες που καθυστερούν ή εμποδίζουν τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του WhatsApp; Όταν διαπιστώσετε ότι το αντίγραφο ασφαλείας της συνομιλίας σας WhatsApp έχει κολλήσει, αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορα ζητήματα, όπως το τηλέφωνό σας που δεν έχει αρκετό χώρο για να αποθηκεύσει το νέο αντίγραφο ασφαλείας, σφάλματα δικτύου, το λογισμικό που δημιουργεί προβλήματα σε διένεξη, το μη ενημερωμένο υλικολογισμικό του τηλεφώνου σας, και ακόμη και κάποια εσωτερικά σφάλματα στην εφαρμογή WhatsApp.

Αντί να προσπαθείτε να εντοπίσετε την αιτία του προβλήματος, αντιμετωπίστε ένα προς ένα το πρόβλημα για να δείτε εάν κάποιο από αυτά λύνει το πρόβλημα.

Πώς να διορθώσετε το WhatsApp Backup Stuck στο Android

Σε Android βεβαιωθείτε ότι έχετε σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο (κατά προτίμηση ισχυρό δίκτυο Wi-Fi) και ότι ο λογαριασμός σας WhatsApp είναι συνδεδεμένος με έναν ενεργό λογαριασμό Google. Μπορείτε να το ελέγξετε στο WhatsApp Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συνομιλίας ρυθμίσεις κάτω από λογαριασμός.

1. Επανεκκινήστε την εφαρμογή

Εάν το ιστορικό συνομιλιών WhatsApp έχει κολλήσει στο αντίγραφο ασφαλείας, υπάρχει πιθανότητα να έχει κολλήσει και ο πελάτης WhatsApp. Το πρώτο πράγμα που συνιστούμε να δοκιμάσετε είναι να επανεκκινήσετε την εφαρμογή και να εκτελέσετε ξανά το αντίγραφο ασφαλείας.

Για να επανεκκινήσετε την εφαρμογή, πρώτα ανοίξτε όλες τις εφαρμογές που εκτελούνται στη συσκευή σας Android. Πώς να το κάνετε εξαρτάται από το μοντέλο Android που διαθέτετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας το μικρό τετράγωνο εικονίδιο στην κάτω αριστερή γωνία ή σύροντας προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης.

Στη συνέχεια, βρείτε το WhatsApp κάρτα και σύρετέ την από την οθόνη.

Επανεκκινήστε το WhatsApp και προσπαθήστε να ολοκληρώσετε ξανά ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας.

2. Εξαίρεση βίντεο από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Εάν υπάρχουν πάρα πολλά βίντεο που έχετε ανταλλάξει με άλλους χρήστες στο WhatsApp, αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος για τον οποίο η εφαρμογή δυσκολεύεται να ολοκληρώσει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Τα βίντεο WhatsApp καταλαμβάνουν πολύ χώρο αποθήκευσης και μπορεί να κολλήσουν το αντίγραφο ασφαλείας σας.

Για να το διορθώσετε, ξεκινήστε το WhatsApp και ανοίξτε τις Ρυθμίσεις WhatsApp. Στη συνέχεια, ακολουθήστε το μονοπάτι Ρυθμίσεις > Συνομιλίες > Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συνομιλίας. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και απενεργοποιήστε το Συμπεριλάβετε βίντεο επιλογή.

3. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη WhatsApp

Όταν η εφαρμογή συγκεντρώνει πολλές κρυφές μνήμες, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα κατά τη φόρτωση της εφαρμογής και την εκτέλεση του αντιγράφου ασφαλείας συνομιλίας. Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης μπορεί να σας βοηθήσει να το διορθώσετε. Για να αφαιρέσετε την προσωρινή μνήμη στο WhatsApp, ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο smartphone σας και επιλέξτε Εφαρμογές (ή Διαχείριση εφαρμογών).

Από τη λίστα εφαρμογών, επιλέξτε WhatsApp.

Κάτω από Χρήση αποθήκευσης > Κρύπτηεπιλέξτε Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης.

4. Κλείστε το πρόγραμμα WhatsApp Beta

Οι χρήστες Android WhatsApp μπορούν να εγγραφούν στο Το πρόγραμμα WhatsApp beta. Αυτό το πρόγραμμα σάς επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση και να δοκιμάσετε νέες ενημερώσεις πριν από την επίσημη δημόσια κυκλοφορία τους.

Ωστόσο, η έκδοση beta της εφαρμογής μπορεί μερικές φορές να καθυστερήσει και να προκαλέσει προβλήματα όπως το να κολλήσει το αντίγραφο ασφαλείας της συνομιλίας WhatsApp. Δοκιμάστε να κλείσετε το πρόγραμμα beta για να δείτε αν αυτό βελτιώνει τη συνολική εμπειρία στο smartphone σας.

5. Διαγραφή παλιού αντιγράφου ασφαλείας από το Google Drive

Εάν έχετε ήδη δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των συνομιλιών σας στο WhatsApp στον λογαριασμό σας στο Google Drive, ενδέχεται τα παλιά αρχεία αντιγράφων ασφαλείας να προκαλούν προβλήματα με το πιο πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας.

Μεταβείτε στο Google Drive και επιλέξτε Αποθήκευση από το μενού στην αριστερή πλευρά της οθόνης για τη διαχείριση του αποθηκευτικού χώρου.

Επιλέγω Αντίγραφα ασφαλείας στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

Βρείτε ένα παλιό αντίγραφο ασφαλείας που δεν χρειάζεστε και θέλετε να διαγράψετε, κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Διαγραφή αντιγράφων ασφαλείας.

6. Ενημερώστε το WhatsApp

Όταν η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των μηνυμάτων WhatsApp διαρκεί πολύ, μπορεί να οφείλεται σε μια παλιά έκδοση της εφαρμογής που χρησιμοποιείτε. Για να βεβαιωθείτε ότι το WhatsApp σας είναι ενημερωμένο, μεταβείτε στο Google Play Store και αναζητήστε WhatsApp.

Στη σελίδα της εφαρμογής, επιλέξτε Εκσυγχρονίζω. Εάν η έκδοσή σας είναι ήδη ενημερωμένη, θα δείτε Ανοιξε αντί Εκσυγχρονίζω.

Μπορείτε ακόμη και να απεγκαταστήσετε το WhatsApp, να κατεβάσετε την πιο πρόσφατη έκδοση από το Play Store και να την εγκαταστήσετε ξανά.

Μόλις ενημερωθεί η εφαρμογή, ανοίξτε το WhatsApp για να δείτε αν αυτό διορθώθηκε το πρόβλημα.

7. Ενημερώστε τις Υπηρεσίες Google Play

Εάν πιστεύετε ότι ένα εξωτερικό σφάλμα προκαλεί το πρόβλημα με την εφαρμογή WhatsApp, μπορείτε να δοκιμάσετε να ενημερώσετε την εφαρμογή Υπηρεσίες Google Play. Παρόλο που δεν τη χρησιμοποιείτε απευθείας, αυτή η εφαρμογή επηρεάζει σχεδόν κάθε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή στο τηλέφωνό σας. Εάν δεν έχετε κατεβάσει ποτέ ενημερώσεις λογισμικού για τις υπηρεσίες Google Play, ενδέχεται να εκτελείτε μια παλιά έκδοση που προκαλεί προβλήματα με άλλες εφαρμογές στο smartphone σας.

Για να ενημερώσετε αυτήν την εφαρμογή, μεταβείτε στο Google Play Store και αναζητήστε Google Υπηρεσίες παιχνιδιού. Στη συνέχεια επιλέξτε Εκσυγχρονίζω για λήψη όλων των πιο πρόσφατων διορθώσεων σφαλμάτων και λειτουργιών ασφαλείας.

10 καλύτερες εφαρμογές Android για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

8. Επανεκκινήστε τη συσκευή σας Android

Δοκιμάστε μία από τις καθολικές λύσεις σε μικρά προβλήματα με το smartphone σας — επανεκκίνηση του Android smartphone σας. Αυτή η διαδικασία ανανεώνει το λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου σας και μπορεί να διορθώσει ζητήματα που σχετίζονται με την απόδοση που προκαλούν δυσλειτουργία των εφαρμογών σας.

Πώς να διορθώσετε τη λήψη αντιγράφων ασφαλείας WhatsApp που διαρκεί πολύ στο iOS

Εάν διαθέτετε συσκευή iOS και παρατηρήσετε ότι το αντίγραφο ασφαλείας της συνομιλίας WhatsApp έχει κολλήσει, δοκιμάστε τις παρακάτω τεχνικές για να διορθώσετε το πρόβλημα.

9. Ελέγξτε εάν έχετε χώρο στο iCloud

Το πρόβλημα με το αντίγραφο ασφαλείας του WhatsApp μπορεί να προκύψει επειδή απλά δεν έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο αποθήκευσης στη μονάδα iCloud. Πριν δοκιμάσετε οτιδήποτε άλλο, ελέγξτε πόσος χώρος σας απομένει.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το iCloud Ρυθμίσεις στο iPhone σας. Ελεγχος Αποθήκευση iCloud για να δείτε πόσο χώρο έχετε διαθέσιμο.

Ίσως χρειαστεί ελευθερώστε λίγο χώρο πριν προσπαθήσετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του WhatsApp ξανά.

Πώς να δημιουργήσετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας συστήματος του υπολογιστή σας με Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

10. Διαγράψτε ένα υπάρχον αντίγραφο ασφαλείας από το iCloud

Εάν έχετε δημιουργήσει παλαιότερα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων WhatsApp στον λογαριασμό σας iCloud, τότε αυτό μπορεί να είναι που προκαλεί προβλήματα με την τρέχουσα διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Για να διορθώσετε γρήγορα το αντίγραφο ασφαλείας του WhatsApp που έχει κολλήσει στην ίδια σελίδα, ανοίξτε το iCloud Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας και ακολουθήστε τη διαδρομή Αποθήκευση > Αντιγράφων ασφαλείας.

Διαγράψτε οποιοδήποτε παλιό αντίγραφο ασφαλείας WhatsApp που θα βρείτε εκεί.

Αφού διαγράψετε ένα υπάρχον αντίγραφο ασφαλείας iCloud, εκκινήστε το WhatsApp και προσπαθήστε να δημιουργήσετε ξανά αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας.

11. Ελέγξτε εάν ο διακομιστής iCloud λειτουργεί

Αν και απίθανο, μπορεί να είναι εκτός λειτουργίας οι διακομιστές iCloud, γεγονός που προκαλεί το πρόβλημα με το αντίγραφο ασφαλείας του WhatsApp. Η Apple θα μπορούσε να έχει σταματήσει την υποστήριξη iCloud για συντήρηση και άλλα ζητήματα, επομένως αξίζει να ελέγξετε αυτήν τη δυνατότητα.

Πώς να επαναφέρετε το iPhone το 2022 (2 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Για να ελέγξετε εάν ο διακομιστής iCloud λειτουργεί, επισκεφτείτε το Κατάσταση συστήματος Apple ηλεκτρονική σελίδα και μάθετε εάν οι διακομιστές iCloud είναι ενεργοί ή όχι αυτήν τη στιγμή. Θα δείτε μια πράσινη κουκκίδα δίπλα τους εάν είναι διαθέσιμα. Εάν ο διακομιστής είναι εκτός λειτουργίας, περιμένετε μέχρι να είναι ξανά διαθέσιμος πριν ξεκινήσετε ένα άλλο αντίγραφο ασφαλείας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη σελίδα για να Επικοινωνήστε με την υποστήριξη και λάβετε βοήθεια για το πρόβλημά σας από την ομάδα υποστήριξης της Apple.

12. Ενημέρωση υλικολογισμικού

Εάν το iPhone σας εκτελεί μια παλιά έκδοση iOS, αυτό θα μπορούσε να είναι πηγή πολλών διαφορετικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών. Εάν έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που ενημερώσατε το υλικολογισμικό στο τηλέφωνό σας, κάντε το πριν επιχειρήσετε ένα άλλο αντίγραφο ασφαλείας δεδομένων WhatsApp.

Για να ενημερώσετε την έκδοση iOS, μεταβείτε στο τηλέφωνό σας Ρυθμίσεις > Γενικός > Αναβάθμιση λογισμικού. Εκεί θα δείτε την πιο πρόσφατη έκδοση iOS που είναι διαθέσιμη σε εσάς.

Επιλέγω Λήψη και εγκατάσταση και περιμένετε να εγκατασταθεί το νέο υλικολογισμικό στο iPhone σας.

Μετά από αυτό, ανοίξτε το WhatsApp και δείτε αν αυτό διορθώθηκε το πρόβλημα αργής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Το Samsung Galaxy S23 μπορεί να έχει κολλήσει με τις κάμερες του S22(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

13. Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου

Οι ρυθμίσεις δικτύου σας ενδέχεται να επηρεάζουν και τη λειτουργία του WhatsApp. Μπορεί να έχετε αντικαταστήσει κατά λάθος τις ρυθμίσεις δικτύου ή το δίκτυο μπορεί να είναι ασταθές ή αποσυνδεδεμένο. Η επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου θα σας βοηθήσει να το διορθώσετε.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το τηλέφωνό σας Ρυθμίσεις > Γενικός > Επαναφορά. Επιλέγω Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου. Στη συνέχεια, ανοίξτε ξανά το WhatsApp και συνεχίστε τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

14. Επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας

Τέλος, μπορείτε να επανεκκινήσετε το iPhone σας εάν τίποτα άλλο δεν φαίνεται να διορθώνει το πρόβλημα. Μπορείτε να κάνετε μια απλή επανεκκίνηση ή μαλακή επαναφορά της συσκευής σας για να επαναφέρετε τον κύκλο τροφοδοσίας του iPhone και να απαλλαγείτε από τυχόν ανεπιθύμητα δεδομένα προσωρινής μνήμης στη διαδικασία.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι επανεκκίνησης ενός iPhone, ανάλογα με το μοντέλο που χρησιμοποιείτε. Στο σεμινάριο μας, μπορείτε να μάθετε πώς να το κάνετε επανεκκινήστε οποιοδήποτε μοντέλο iPhone εύκολα.

Το Telegram έχει κολλήσει στην ενημέρωση; 6 καλύτεροι τρόποι για να το διορθώσετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Χρησιμοποιήστε μια εναλλακτική μέθοδο για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων WhatsApp

Τι θα συμβεί αν εξακολουθείτε να μην καταφέρνετε πουθενά με το αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων WhatsApp αφού δοκιμάσετε όλες τις πιθανές διορθώσεις; Σε αυτήν την περίπτωση, συνιστούμε να εξετάσετε μια εναλλακτική μέθοδο για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του WhatsApp. Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων της εφαρμογής σας σε έναν υπολογιστή χωρίς καμία ταλαιπωρία χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή, όπως το MobileTrans για Android σε αντίγραφο ασφαλείας υπολογιστή ή το iTunes για iPhone σε Mac.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top