Το WhatsApp είναι έτοιμο να αποκλειστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο αντί να αποδυναμώσει την ασφάλεια

Το WhatsApp θα μπορούσε να αποκλειστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, λέει ο CEO της WhatsApp

Μπορεί να είναι μια κακή είδηση ​​για τους χρήστες WhatsApp στο Ηνωμένο Βασίλειο ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Γουίλ Κάθκαρταποκάλυψε επίσημα ότι η εφαρμογή τους μπορεί να απαγορευτεί στη χώρα για κάποιους λόγους.

Το WhatsApp, που ανήκει στο μετα-μετα, έχει στην πραγματικότητα την επιλογή να διατηρήσει την πλατφόρμα του στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά πιστεύουν ότι πρέπει αποδυναμώσει την ασφάλεια της πλατφόρμας του γι’αυτό. Ας συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες παρακάτω.

Πώς να μάθετε αν κάποιος σας έχει μπλοκάρει στο Facebook(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

WhatsApp Είναι έτοιμος να αποκλειστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο Αντί να αποδυναμώσετε την ασφάλεια

Το WhatsApp θα μπορούσε να αποκλειστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, λέει ο CEO της WhatsApp

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το WhatsApp είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, η πλατφόρμα του είναι πιο ασφαλής από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων με συνομιλίες κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο.

 

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση της χώρας εισήγαγε «Το νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο», το οποίο τέθηκε από Μπόρις Τζόνσοναλλά αυτό το νομοσχέδιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση έγκρισης από τη Βουλή.

Με αυτό το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση απαιτεί από την εταιρεία να σαρώσει μηνύματα για παιδική κακαποίηση ή οποιοδήποτε τρομοκρατικό υλικό.

Για να ικανοποιηθεί αυτή η απαίτηση, πλατφόρμες όπως το WhatsApp πρέπει να μειώσουν την ασφάλεια των μηνυμάτων και απόσυρση κρυπτογράφησης για συνομιλίες.

Οι συνομιλίες κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο του WhatsApp σημαίνουν ότι η εταιρεία δεν μπορεί να ελέγξει ή να ελέγξει το περιεχόμενο μεταξύ των συνομιλιών, παρόλο που εκτελούν την υπηρεσία.

Διόρθωση: Αυτό το άτομο δεν είναι διαθέσιμο στο Messenger (4 καλύτεροι τρόποι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Διευθύνων Σύμβουλος της δημοφιλής πλατφόρμας μηνυμάτων της Meta, Will Cathcart, έδειξαν διαφωνία εναντίον αυτού και, σε επίσημη δήλωση, εξέφρασαν ότι δεν πρόκειται να συμμορφωθούν με αυτό το νομοσχέδιο εάν ψηφιστεί.

Όπως πιστεύει ότι η σάρωση των μηνυμάτων των χρηστών σημαίνει αποδυνάμωση του απορρήτου των κρυπτογραφημένων μηνυμάτωνκαι για αυτό, είναι έτοιμοι ακόμη και να αποκλειστούν στη χώρα.

Δεδομένα WhatsApp 500 εκατομμυρίων χρηστών διαθέσιμα προς αγορά, αναφέρει η έκθεση(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Γουίλ Κάθκαρτ είπε, «Δεν θα μειώσουμε την ασφάλεια του WhatsApp. Δεν το κάναμε ποτέ αυτό – και δεχθήκαμε να μας μπλοκάρουν σε άλλα μέρη του κόσμου».

Η Cathcart αποκάλυψε επίσης ότι περίπου το 98% των χρηστών της είναι εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου και ποτέ δεν ζήτησαν να χαμηλώστε την ασφάλεια του προϊόντος καθώς θέλουν και αυτοί ασφάλεια όπως άλλοι.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top