Τρεις τρόποι με τους οποίους τα smartphone έφεραν επανάσταση στο gaming

Τα smartphone έχουν επηρεάσει σχεδόν κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας και τα παιχνίδια δεν αποτελούν εξαίρεση. Παρακάτω θα ρίξουμε μια ματιά σε τρεις βασικούς τρόπους με τους οποίους τα smartphone έφεραν επανάσταση στην παγκόσμια βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών $300 δισεκατομμυρίων δολαρίων .

Εισήγαγε νέα δημογραφικά στοιχεία στη βιομηχανία

Η αγορά των smartphone είναι η μεγαλύτερη αγορά παιχνιδιών στον κόσμο, λόγω του γεγονότος ότι αυτές οι συσκευές είναι απίστευτα συνηθισμένες. Αυτό σημαίνει ότι τα δημογραφικά στοιχεία εκτός της βασικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών έχουν ολοένα και μεγαλύτερη πρόσβαση σε εμπειρίες gaming . Αυτό οδήγησε στην ανάπτυξη των λεγόμενων hyper-casual τίτλων, που έχουν σχεδιαστεί για να απευθύνονται σε άτομα που έχουν ελάχιστο χρόνο ή ενδιαφέρον να επενδύσουν για να αντιμετωπίσουν τους μηχανισμούς ενός παιχνιδιού.

Τα ακουστικά AR/VR της Apple υποδεικνύονται τώρα από τον CEO της εταιρείας “Tim Cook”(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Επιπλέον, κοιτάζοντας πέρα ​​από τους περιορισμούς του καταστήματος εφαρμογών, μπορεί κανείς να δει ότι μερικά από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια που παίζονται σήμερα σε κινητά χρησιμοποιούν τα ενσωματωμένα προγράμματα περιήγησης ιστού αυτών των συσκευών για πρόσβαση σε μια τεράστια γκάμα περιεχομένου που απλά δεν μπορεί να βρεθεί σε άλλες πλατφόρμες.

Ένας βασικός τομέας που αντιπροσωπεύει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό τυχερών παιχνιδιών σε smartphone είναι αυτός του τζόγου για κινητά , ο οποίος κατέχει δημογραφική διαφορά από τα παιχνίδια της κονσόλας Triple A, και που μέχρι τώρα περιοριζόταν σε επιτραπέζιους υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές. Με τη δυνατότητα να παρέχουν εμπειρίες gaming σε ανθρώπους που η συμβατική βιομηχανία παλεύει να συλλάβει, τα smartphone έχουν συμβάλει στην τεράστια επέκτασή του τα τελευταία 10 χρόνια.

Πώς να βελτιώσετε την απόδοση των εφαρμογών με τη λειτουργία παιχνιδιού των Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Νομιμοποίησε το μοντέλο Free-2-Play

Τα smartphone έχουν χρησιμεύσει ως σημείο μηδέν για μια σειρά πειραμάτων δημιουργίας εσόδων από παιχνίδια. Το πιο διάσημο από αυτά είναι το μοντέλο freemium. Τα παιχνίδια Freemium επιτρέπουν στους παίκτες περιορισμένη πρόσβαση στους τίτλους τους, ενώ συγκρατούν την προσφορά αγοράς του πλήρους τίτλου για να ξεκλειδώσουν τα πλήρη χαρακτηριστικά του.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν αγοράζουν ποτέ ένα παιχνίδι freemium, προτιμώντας αντ’ αυτού να ανέχονται τους επιβαλλόμενους περιορισμούς χρόνου και περιεχομένου της δωρεάν έκδοσης. Ανεξάρτητα από αυτό, έχει αποδειχθεί εξαιρετικά επιτυχημένη.

Ένα άλλο σχετικό μοντέλο, γνωστό ως Free-2-Play, προσφέρει στους παίκτες πλήρη πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες ενός παιχνιδιού, με την επιλογή αγοράς ψηφιακών στοιχείων μέσω μικροσυναλλαγών, προκειμένου να προσαρμόσουν και να επιμεληθούν την εμπειρία τους.

Έχουν αποδειχθεί δημοφιλείς και γνωστές, τόσο σε smartphone όσο και σε οικιακά συστήματα . Τώρα, τίτλοι όπως το Fortnite και το PUBG , ενώ είναι διαθέσιμοι σε όλες τις πλατφόρμες, βρίσκουν όλο και περισσότερο ότι η πλειοψηφία των χρηστών τους επιλέγει να παίξει σε smartphone, ευνοώντας την ευκολία πρόσβασης και την ευκολία της πλατφόρμας.

Κανονικοποιημένη λειτουργικότητα μεταξύ πλατφορμών

Οι οργανισμοί που εργάζονται στον κλάδο των παιχνιδιών, όπως σε όλα τα εγχειρήματα που κερδίζουν χρήματα, βραβεύουν την αποκλειστική χρήση πνευματικών ιδιοτήτων ως βασικό μέσο για να ανταγωνιστούν τους αντιπάλους τους. Αυτή η τάση είναι εμφανής σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες παιχνιδιών , αν και στο παρελθόν ήταν πολύ πιο έντονη.

Σήμερα, η συντριπτική πλειονότητα των τίτλων Triple A κυκλοφορεί ταυτόχρονα τόσο στο Xbox Series X όσο και στο PlayStation 5, καθώς αυτό δίνει στο παιχνίδι μέγιστη έκθεση και, συνεπώς, μέγιστη πιθανή απόδοση στην επένδυση των προγραμματιστών. Ένας βασικός παράγοντας που επηρεάζει αυτό είναι ότι το υλικό του παιχνιδιού έχει συγκλίνει με την πάροδο του χρόνου, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σχετικά απλό να μεταφέρετε ένα παιχνίδι μεταξύ αυτών των κονσολών. Πολύ περισσότερο από ό,τι θα ήταν η βελτιστοποίηση ενός πρωτότυπου παιχνιδιού Xbox για το PS2 ή το αντίστροφο.

Πώς να εκχωρήσετε μια στατική διεύθυνση IP σε υπολογιστή με Windows 11/10(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αυτή η τάση μεταξύ πλατφορμών έχει επίσης επηρεαστεί μαζικά από την ανάπτυξη του παιχνιδιού smartphone. Καθώς το υλικό των smartphone έχει γίνει πιο ισχυρό, έχει καταστεί βιώσιμο να μεταφέρει τίτλους κονσόλας και υπολογιστών τόσο σε iOS όσο και σε Android. Επιπλέον, καθώς αυτή αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά τυχερών παιχνιδιών, το βάρος βαρύνει τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν παιχνίδια από την αρχή με συμβατότητα για αυτές τις πλατφόρμες όποτε είναι βιώσιμα.

Κατά τη δημιουργία παιχνιδιών που μπορούν να μεταφερθούν σε πλατφόρμες για κινητές συσκευές, η συμβατότητα πλατφορμών ευρείας κλίμακας σε PC, Xbox, PlayStation, Nintendo Switch, iOS και Android γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη στον κλάδο. Εκτός από αυτό, πολλά παιχνίδια διαθέτουν επίσης cross-play – που σημαίνει ότι οι άνθρωποι που παίζουν το ίδιο παιχνίδι σε διαφορετικές πλατφόρμες έχουν τη δυνατότητα να παίζουν μεταξύ τους ή εναντίον τους.

Πόσο κοστίζουν στην Epic, τα free games του Epic Games Store; Έφτασε η ώρα να το μάθουμε!(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4536

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: