Τύποι Chromecast

Τύποι Chromecast | Προδιαγραφές, Τιμή – Σύγκριση

Η Google κυκλοφόρησε την πρώτη της συσκευή Chromecast στις 24 Ιουλίου 2013. Για σχεδόν μια δεκαετία, το Chromecast έχει δει πολλές ενημερώσεις και αλλαγές. Από τώρα (Ιανουάριος 2023), η σειρά του Chromecast έχει επτά συσκευές. Το πιο πρόσφατο είναι το Chromecast με Google TV HD . Καθώς η σειρά μεγάλωνε, ορισμένες από τις παλαιότερες συσκευές Chromecast δεν ήταν σε πώληση και σταμάτησαν την παραγωγή τους. Ας δούμε τους διαφορετικούς τύπους συσκευών Chromecast και πώς διαφέρουν μεταξύ τους.

Η Apple θα παράγει λιγότερες μονάδες του μεγαλύτερου μοντέλου της σειράς 8 ρολογιών(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τύποι Chromecast

Η Google κυκλοφορεί ένα νεότερο μοντέλο ψηφιακών συσκευών αναπαραγωγής πολυμέσων κάθε τόσο με κάποιο είδος αυτοσχεδιασμού. Ομοίως, τα τρέχοντα μοντέλα δεν μοιάζουν με τα αρχικά τους μοντέλα. Επομένως, είναι σημαντικό για οποιονδήποτε να γνωρίζει τις εξελίξεις που έχει περάσει το Chromecast μέχρι στιγμής. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στους τύπους των μοντέλων Chromecast που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή, μαζί με τις δυνατότητες.

Chromecast Πρώτης γενιάς

Chromecast δεύτερης γενιάς

Chromecast Audio

Chromecast Ultra

Chromecast Τρίτης γενιάς

Chromecast με Google TV (4K)

Chromecast με Google TV (HD)

1. Chromecast Πρώτης γενιάς

Η πρώτη γενιά του Google Chromecast κυκλοφόρησε στις 24 Ιουλίου 2013, με τιμή 35 $. Έχει μήκος περίπου 2,83 ίντσες και ζυγίζει περίπου 34 γραμμάρια. Οι πωλήσεις αυτού του μοντέλου διακόπηκαν στις 29 Σεπτεμβρίου 2015, με την κυκλοφορία των μοντέλων Chromecast δεύτερης γενιάς. Το σώμα της συσκευής αναπαραγωγής πολυμέσων περιελάμβανε το ενσωματωμένο βύσμα HDMI . Το Chromecast πρώτης γενιάς μοιάζει λίγο πολύ με το memory stick.

Διόπτρα

Αριθμός μοντέλου: H2G2-42

System-on-chip: Marvell Armada 1500 Mini 88DE3005-A1

Επεξεργαστής: ARM Cortez-A9

Μνήμη RAM: 512 MB RAM DDR3L

Αποθηκευτικός χώρος Flash: 2 GB

Οθόνη: 1080p

Τροφοδοσία: Micro USB

Συνδεσιμότητα: HDMI, WiFi, Ethernet

Πού να αγοράσετε: Δεν διατίθεται σε πώληση

2. Chromecast δεύτερης γενιάς

Έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις στο μοντέλο Chromecast πρώτης γενιάς. Η Google κυκλοφόρησε αρχικά τη δεύτερη γενιά στις 29 Σεπτεμβρίου 2015, στα 35 $. Έχει μήκος σχεδόν 2,04 ίντσες και ζυγίζει περίπου 39,1 g. Το σώμα του έμοιαζε με σχήμα δίσκου και, από την άλλη πλευρά, είχε συνδεδεμένο ένα εύκαμπτο κοντό καλώδιο HDMI. Ωστόσο, αυτό το μοντέλο Chromecast διακόπηκε στις 10 Οκτωβρίου 2018.

Διόπτρα

Αριθμός μοντέλου: NC2-6A5

Σύστημα σε τσιπ: Marvell Armada 1500 Mini Plus 88DE3006

Επεξεργαστής: Dual ARM Cortex-A7

Μνήμη RAM: 512 MB

Αποθηκευτικός χώρος Flash: 256 MB

Οθόνη: 1080p, 720p

Τροφοδοσία: Micro USB

Συνδεσιμότητα: HDMI, WiFi, Ethernet

Πού να αγοράσετε: Δεν διατίθεται σε πώληση

3. Chromecast Audio

Το Chromecast Audio κυκλοφόρησε μαζί με το μοντέλο δεύτερης γενιάς Chromecast στις 29 Σεπτεμβρίου 2015, με τιμή 35 $. Ωστόσο, έχει αναπτυχθεί ως παραλλαγή του Chromecast δεύτερης γενιάς και χρησιμοποιείται για τη ροή εφαρμογών ήχου. Το Chromecast Audio είναι ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση στο Sonos. Σίγουρα, η συσκευή μοιάζει με κυκλική αυλάκωση στη μία πλευρά και έχει μήκος περίπου 2,04 mm. Ζυγίζει περίπου 30,7 g και οι πωλήσεις του διακόπηκαν τον Ιανουάριο του 2019. Το Chromecast Audio υποστηρίζει αναπαραγωγή σε πολλούς χώρους και το πιο σημαντικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την εφαρμογή Google Home.

Διόπτρα

Σύστημα σε τσιπ: Marvell Armada 1500 Mini Plus 88DE3006

Μνήμη RAM: 256 MB

Αποθηκευτικός χώρος Flash: 256 MB

Οθόνη: Δεν ισχύει

DAC ήχου: AKM AK4430 192 kHz 24-bit DAC

Τροφοδοσία: Micro USB

Συνδεσιμότητα: υποδοχή ήχου 3,5 mm, υποδοχή mini TOSLINK, WiFi, Ethernet

Αριθμός μοντέλου: RUX-J42

Πού να αγοράσετε: Δεν διατίθεται σε πώληση

4. Chromecast Ultra

Το Chromecast Ultra είναι παρόμοιο με αυτό του μοντέλου δεύτερης γενιάς. Ωστόσο, έχει αναβαθμισμένο υλικό και ο χρήστης μπορεί να κάνει streaming βίντεο 4K και υψηλό δυναμικό εύρος χρησιμοποιώντας μορφές HDR10 και Dolby Vision. Κυκλοφόρησε στις 6 Νοεμβρίου 2016, με κόστος περίπου $69. Ζυγίζει περίπου 47 g και έχει μήκος περίπου 2,29 mm.

Διόπτρα

Αριθμός μοντέλου: GA3A00403A14

Οθόνη: 4K Ultra HD, Υψηλό δυναμικό εύρος

Τροφοδοσία: Micro USB

Συνδεσιμότητα: HDMI, WiFi, Ethernet

Πού να αγοράσετε: Δεν διατίθεται σε πώληση. Διατίθεται όμως σε τρίτους λιανοπωλητές.

5. Chromecast Τρίτης γενιάς

Το μοντέλο τρίτης γενιάς Chromecast κυκλοφόρησε στις 10 Οκτωβρίου 2018, με τιμή 35 $. Μοιάζει με κυκλικό dongle με ενσωματωμένο καλώδιο HDMI στη μία πλευρά ενώ η άλλη έχει θύρα micro USB. Έχει μήκος περίπου 2,04 mm και ζυγίζει περίπου 40 g. Πάνω απ ‘όλα, φορτώνει βίντεο με ταχύτερο ρυθμό και λειτουργεί με πολλές εφαρμογές. Το Chromecast Τρίτης γενιάς λειτουργεί με την εφαρμογή Google Home. Το Chromecast 3rd gen είναι μια ενημερωμένη έκδοση του Chromecast 2nd gen αλλά μια υποβαθμισμένη έκδοση του Chromecast Ultra.

Διόπτρα

Αριθμός μοντέλου: GA00439

Οθόνη: 1080p

Τροφοδοσία: Micro USB

Συνδεσιμότητα: HDMI, WiFi, Ethernet

Πού να αγοράσετε: Δεν διατίθεται σε πώληση. Διατίθεται όμως σε τρίτους λιανοπωλητές όπως το Amazon .

Τα ακουστικά AR/VR δεύτερης γενιάς της Apple ενδέχεται να κυκλοφορήσουν το 2025(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Chromecast vs. Chromecast Ultra – Ποιο πρέπει να αγοράσετε;

Το Chromecast τρίτης γενιάς και το Chromecast Ultra είναι τα μόνα δύο μοντέλα που είναι διαθέσιμα σε καταστήματα λιανικής. Εάν πρόκειται να αγοράσετε ένα Google Chromecast, τότε μπορείτε να δείτε την παρακάτω ενότητα για να βρείτε τον καλύτερο κόφτη καλωδίων.

Το Chromecast Ultra είναι για όσους αγαπούν τη ροή περιεχομένου βίντεο 4K HDR . Από την άλλη πλευρά, το Chromecast 3ης γενιάς υποστηρίζει μόνο 1080p. Καθώς το Chromecast τρίτης γενιάς είναι το βασικό εργαλείο ροής πολυμέσων και, ως εκ τούτου, κοστίζει λιγότερο από το Ultra. Επιπλέον, στη διπλή τιμή, θα έχετε την υποστήριξη 4K με το μοντέλο Ultra. Εκτός από αυτό το χαρακτηριστικό, το μοντέλο Ultra διαθέτει θύρα Ethernet με βελτιωμένα στοιχεία, ενώ το βασικό μοντέλο στερείται υποστήριξης. Πάνω απ ‘όλα, τα βίντεο θα φορτώνονται πιο γρήγορα σε σύγκριση με το βασικό Chromecast. Και τα δύο υποστηρίζουν συνδεσιμότητα HDMI και WiFi με 802.11 b/g/n/ac στα 2,4/5 GHz. Ωστόσο, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στη σχεδίαση και τη διεπαφή του Chromecast Ultra και του Chromecast.

6. Chromecast με Google TV (4K)

Η Google έσπασε το μοτίβο των συσκευών μετάδοσης και κυκλοφόρησε μια ολοκληρωμένη συσκευή ροής, το Chromecast με Google TV . Η συσκευή διαθέτει αποκλειστικό λειτουργικό σύστημα (Google OS), αυτόνομη διεπαφή χρήστη και τηλεχειριστήριο, τα οποία έλειπαν στις προηγούμενες συσκευές. Το Google TV μοιάζει περισσότερο με το Android TV. Η συσκευή μοιάζει με ραβδί ροής αλλά με οβάλ σχήμα. Έχει διαστάσεις 162 mm x 61 mm x 12,5 mm. Κοστίζει 49,99 $ στις ΗΠΑ.

Διόπτρα

Αριθμός μοντέλου: GA01919

Επεξεργαστής: Amlogic S905X3

RAM: 2 GB

Μνήμη: 8 GB

Οθόνη: Έως 4K HDR με 60 FPS

Τροφοδοσία: Micro USB

Συνδεσιμότητα: Wi-Fi2,4 GHz / 5 GHz) και Bluetooth.

Πού να αγοράσετε: Google Store και Amazon .

Πώς να αποκτήσετε το Kodi σε τηλεόραση συνδεδεμένη με Chromecast [Όλα τα μοντέλα](Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

7. Chromecast με Google TV (HD)

Το Chromecast με Google TV (HD) είναι η πρόσφατη προσθήκη στους τύπους Chromecast. Είναι μια υποβαθμισμένη έκδοση των μοντέλων 4K. Οι διαστάσεις και οι προδιαγραφές είναι σχεδόν ίδιες. Τα μοντέλα HD κοστίζουν 29,99 $. Στην έκδοση HD, η έξοδος βίντεο περιορίζεται σε ποιότητα HD. Δεν μπορείτε να κάνετε ροή βίντεο 4K στα μοντέλα HD. Αυτή είναι η μεγάλη καθυστέρηση στη συσκευή. Το μοντέλο 4K είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα, δηλαδή Snow, Sunrise και Sky. Το μοντέλο HD διατίθεται μόνο σε ένα χρώμα, το Snow.

Οι καλύτερες συσκευές Chromecast

Μεταξύ των διαθέσιμων συσκευών Chromecast, το Chromecast με Google TV (4K) είναι το πιο προηγμένο και κατάλληλο για κάθε σκοπό ροής. Μέχρι στιγμής, είναι η καλύτερη συσκευή Chromecast από την Google. Μπορείτε να αγοράσετε τη συσκευή από το Google Store. Εάν θέλετε μια συσκευή μετάδοσης, μπορείτε να προμηθευτείτε το Chromecast 3rd Gen από το Amazon ή οποιοδήποτε άλλο κατάστημα λιανικής.

Λόγω της επιτυχίας του Google TV OS, πολλές επωνυμίες Smart TV όπως η Sony, η TCL και η Hisense κυκλοφορούν τις τηλεοράσεις τους με το Google OS. Αυτοί είναι οι επτά τύποι Chromecast που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής από την Google. 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top