Windows 11 Build 23493 Παρέχει υποστήριξη Copilot, RAR και 7 Zip

Η Microsoft κυκλοφόρησε την Πέμπτη μια νέα έκδοση των Windows 11 στο κανάλι Dev για Windows Insiders. Ο νέος αριθμός έκδοσης είναι 23493, ο οποίος περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες εκδόσεις, όπως π.χ Προεπισκόπηση Windows Copilotμια νέα αρχική σελίδα Ρυθμίσεις, εγγενής υποστήριξη για RAR, 7-Zip, νέο μείκτη έντασης ήχου και πολλά άλλα.

Windows 11 Build 23493 Παρέχει υποστήριξη Copilot, RAR και 7-Zip

Ας ρίξουμε μια ματιά σε τι είναι νέο στην κατασκευή 23493:

Προεπισκόπηση Windows Copilot

Τον Μάιο, στο συνέδριο προγραμματιστών Build, η Microsoft παρουσίασε το Windows Copilot για Windows 11 – η πρώτη πλατφόρμα υπολογιστή που παρέχει κεντρική βοήθεια AI που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους ανθρώπους να αναλαμβάνουν εύκολα δράση και να κάνουν τα πράγματα.

Για να δοκιμάσετε τη δυνατότητα Copilot, πρέπει να εκτελέσετε Windows Build 23493 ή νεότερη έκδοση στο κανάλι προγραμματιστή και Microsoft Edge έκδοση 115.0.1901.150 ή νεότερη.

Η δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σου, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN ΣτηνΕλλάδα |
Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης : Πώς να αφαιρέσετε τις διαφημίσεις του μενού Έναρξη στα Windows 11 (Πλήρης οδηγός)

Πώς να εκτελέσετε εφαρμογές Windows στο Android

Για να εκκινήσετε τη δυνατότητα, κάντε κλικ στο νέο κουμπί «Copilot». στη γραμμή εργασιών ή χρησιμοποιήστε το Συντόμευση πληκτρολογίου WIN + C. Το Windows Copilot θα χρησιμοποιήσει τον ίδιο λογαριασμό Microsoft (MSA) ή λογαριασμό Azure Active Directory (AAD) για να συνδεθείτε στα Windows. Θα εμφανιστεί ως πλαϊνή γραμμή συνδεδεμένη στη δεξιά πλευρά των Windows 11.

“Δεν θα επικαλύπτεται με το περιεχόμενο της επιφάνειας εργασίας σας και θα εκτελείται ανεμπόδιστα παράλληλα με τα ανοιχτά παράθυρα της εφαρμογής σας, επιτρέποντάς σας να αλληλεπιδράτε με το Windows Copilot όποτε το χρειάζεστε”, δήλωσε η ομάδα των Windows σε μια ανάρτηση. “Το Windows Copilot με το Bing Chat δημιουργεί απαντήσεις που είναι συναφείς και βελτιώνει την εμπειρία σας στα Windows.”

Σε αυτήν την πρώτη, πρώιμη προεπισκόπηση, μπορείτε να θέσετε στο Windows Copilot με τεχνητή νοημοσύνη μια σειρά ερωτήσεων ή να ζητήσετε ενέργειες όπως:

 • “Αλλαγή σε σκοτεινή λειτουργία.”
 • “Ενεργοποιήστε, μην ενοχλείτε.”
 • “Τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης”
 • “Σύνοψη αυτού του ιστότοπου” (Ενεργή καρτέλα στον Microsoft Edge)
 • «Γράψε μια ιστορία για έναν σκύλο που ζει στο φεγγάρι».
 • «Φτιάξτε μου μια φωτογραφία μιας γαλήνιας λίμνης koi με κρίνους».

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια πρώιμη προεπισκόπηση, το Windows Copilot δεν είναι πλήρως λειτουργικό. Για παράδειγμα, το Windows Copilot διαθέτει ένα βασικό σύνολο προσθηκών ρυθμίσεων των Windows, αλλά δεν υποστηρίζει ακόμη προσθήκες τρίτου κατασκευαστή.

Η Microsoft λέει ότι θα προσθέσει λειτουργίες σε μια χρονική περίοδο καθώς βελτιώνει την εμπειρία του Windows Copilot με τα Windows Insiders.

Νέα αρχική σελίδα ρυθμίσεων

Το Build 23493 εισάγει επίσης μια νέα αρχική σελίδα στις Ρυθμίσεις που σας προσφέρει μια δυναμική και εξατομικευμένη εμπειρία. Παρέχει μια επισκόπηση της συσκευής σας, γρήγορη πρόσβαση σε βασικές ρυθμίσεις και βοηθά στη διαχείριση του λογαριασμού σας Microsoft.

Η εταιρεία έχει επίσης δημιουργήσει διαδραστικές κάρτες που αντιπροσωπεύουν διάφορες ρυθμίσεις που σχετίζονται με συσκευές και λογαριασμούς ομαδοποιημένες με κοινές λειτουργίες.

Ακολουθεί μια επισκόπηση κάθε κάρτας:

 • Προτεινόμενες ρυθμίσεις: Αυτή η κάρτα προσαρμόζεται στα συγκεκριμένα μοτίβα χρήσης σας, παρέχοντας έγκαιρες και σχετικές επιλογές ρυθμίσεων. Έχει σχεδιαστεί για να απλοποιεί τη διαχείριση των ρυθμίσεών σας και να σας εξοικονομεί χρόνο.
 • Αποθήκευση στο σύννεφο: Σας δίνει μια επισκόπηση της χρήσης του αποθηκευτικού χώρου στο cloud και σας ενημερώνει πότε πλησιάζετε τη χωρητικότητά σας.
 • Ανάκτηση Λογαριασμού: Αυτό σας βοηθά να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας Microsoft πιο ασφαλή, βοηθώντας σας να προσθέσετε πρόσθετες πληροφορίες ανάκτησης, ώστε να μην κλειδωθείτε ποτέ από τον λογαριασμό σας, ακόμα κι αν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας.
 • Εξατομίκευση: Αυτό φέρνει την προσαρμογή στο προσκήνιο, προσφέροντας πρόσβαση με ένα κλικ για να ενημερώσετε το θέμα φόντου ή να αλλάξετε τη λειτουργία χρώματος.
 • Microsoft 365: Παρέχει μια γρήγορη εικόνα της κατάστασης και των πλεονεκτημάτων της συνδρομής σας, καθώς και τη δυνατότητα να κάνετε ορισμένες βασικές ενέργειες απευθείας στις Ρυθμίσεις αντί να μεταβείτε στον ιστό.
 • Xbox: Όπως και η κάρτα Microsoft 365, μπορείτε να δείτε την κατάσταση της συνδρομής σας και να διαχειριστείτε τη συνδρομή από την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει επτά κάρτες, αλλά η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερες σε μελλοντικές εκδόσεις.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά

Ξεκινώντας από το build 23493 των Windows 11, θα δείτε τις πινέζες για την εφαρμογή του υπολογιστή σας να έχουν αποκατασταθεί στη γραμμή εργασιών και στο μενού Έναρξη, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών επιφάνειας εργασίας που δεν είναι εγκατεστημένες από το Microsoft Store.

Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε κλικ στην καρφίτσα της εφαρμογής για να επαναφέρετε τις εφαρμογές επιτραπέζιου υπολογιστή που είναι διαθέσιμες στο Microsoft Store. Για εφαρμογές που δεν είναι διαθέσιμες στο Microsoft Store, θα κατευθυνθείτε στον Ιστό για να πραγματοποιήσετε λήψη του προγράμματος εγκατάστασης.

Εγγενής υποστήριξη για RAR και 7-Zip

Αυτή η έκδοση προσθέτει εγγενή υποστήριξη για την ανάγνωση πρόσθετων μορφών αρχείων αρχειοθέτησης χρησιμοποιώντας το έργο ανοιχτού κώδικα libarchive, όπως π.χ. “.tar”, .tar.gz”, “.tar.bz2”, “.tar.zst”, “.tar.xz”, “.tgz,” .tbz2,” “.tzst,” .txz,” .rar,” και “.7z” αρχειακές μορφές αρχείων από την Εξερεύνηση αρχείων.

Νέα εμπειρία Volume Mixer σε Γρήγορες ρυθμίσεις

Τα Windows 11 εισάγουν έναν νέο βελτιωμένο μείκτη έντασης ήχου στις Γρήγορες ρυθμίσεις. Η ενημερωμένη εμπειρία γρήγορων ρυθμίσεων ήχου φέρνει έναν σύγχρονο μείκτη έντασης ήχου που επιτρέπει τη γρήγορη προσαρμογή του ήχου ανά εφαρμογή, με πρόσθετο έλεγχο για την εναλλαγή συσκευών εν κινήσει.

Επίσης, μια νέα συντόμευση πληκτρολογίου (WIN + CTRL + V) προστέθηκε για να ανοίξει ο μείκτης έντασης ήχου για ταχύτερο έλεγχο της εμπειρίας.

Επιπλέον, η ομάδα ανάπτυξης έχει κάνει πιο διαχειρίσιμη την ενεργοποίηση της εμπειρίας Windows Sonic με μια λίστα γρήγορης πρόσβασης εγκατεστημένης τεχνολογίας χωρικού ήχου. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Microsoft Store για να βρείτε πρόσθετη τεχνολογία χωρικού ήχου για να διαλέξετε, όπως Dolby και DTS.

Αφηγητής Φυσικές Φωνές στα Ιαπωνικά και Αγγλικά (Μεγάλα Βρετανικά)

Το Build 23493 εισάγει επίσης νέες φυσικές φωνές στα Ιαπωνικά και τα Αγγλικά (Μεγάλα Βρετανικά), επιτρέποντας στους χρήστες του Αφηγητή να περιηγούνται στον ιστό και να διαβάζουν και να γράφουν μηνύματα με άνεση.

Snap Layouts

Σε αυτήν την έκδοση, τα Windows 11 προσθέτουν προτάσεις στο Snap Layouts για να σας βοηθήσουν να συνδυάσετε άμεσα πολλές εφαρμογές. Όταν αιωρείτε πάνω από το “Ελαττώνω” ή “Αυξάνω στον ανώτατο βαθμόκουμπί ” σε μια εφαρμογή (ή WIN + Z) για να εκκινήσετε το πλαίσιο διάταξης, θα δείτε εικονίδια εφαρμογών να εμφανίζονται σε διάφορες επιλογές διάταξης για να σας βοηθήσουν να προτείνετε την καλύτερη επιλογή διάταξης που λειτουργεί καλύτερα.

Εκτός από τις παραπάνω δυνατότητες, το Build 23493 φέρνει πολλές άλλες αλλαγές και βελτιώσεις. Μπορείτε να διαβάσετε την ανάρτηση του ιστολογίου εδώ για να μάθετε για την πλήρη λίστα αλλαγών και γνωστών ζητημάτων.

Διαβάστε επίσης:Πώς να προστατέψετε με κωδικό πρόσβασης αρχεία RAR στα Windows 11

Πώς να ανοίξετε αρχεία RAR στο Android

Κατεβάστε την τελευταία έκδοση του Winrar για Android

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5030

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *