Οι νομοθέτες των ΗΠΑ δημιουργούν την πρώτη υποεπιτροπή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων του «Κονγκρέσου».

Η «πρώτη» υποεπιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία δημιουργήθηκε ως μέρος της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ρυθμιστικό νομικό πλαίσιο για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία… που θα κάνει την Αμερική ηγέτη από την άποψη της καινοτομίας, αλλά προστατεύει επίσης τους καταναλωτές και τους επενδυτές», εξήγησε ο βουλευτής French Hill, ο οποίος θα ηγηθεί της υποεπιτροπής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Γιατί τα ψηφιακά πορτοφόλια Cloud είναι καλά για μικρές επιχειρήσεις;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αμερικανοί νομοθέτες σχημάτισαν την πρώτη υποεπιτροπή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στο Κογκρέσο

Η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των ΗΠΑ δημιούργησε μια υποεπιτροπή με θέμα «Ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, χρηματοοικονομική τεχνολογία και ένταξη». Ο βουλευτής Patrick McHenry (R-NC), πρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, σχολίασε:

Είμαι περήφανος που ανακοινώνω τον βουλευτή French Hill ως Πρόεδρο της πρώτης Υποεπιτροπής Ψηφιακών Πόρων του Κογκρέσου και αντιπρόεδρο της πλήρους Επιτροπής.

Τα καθήκοντα της νέας υποεπιτροπής περιλαμβάνουν «την παροχή σαφών κανόνων πορείας μεταξύ των ομοσπονδιακών ρυθμιστικών αρχών για το οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, την ανάπτυξη πολιτικών που προωθούν την χρηματοοικονομική τεχνολογία για να προσεγγίσει τις υποεξυπηρετούμενες κοινότητες, [και] τον εντοπισμό βέλτιστων πρακτικών και πολιτικών που συνεχίζουν να ενισχύουν την ποικιλομορφία και την ένταξη στο το οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων», εξήγησε η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής.

Ο McHenry πιστεύει ότι ο Congressman Hill (R-AR), πρώην κοινοτικός τραπεζίτης και αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, έχει την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία για να αντιμετωπίσει αυτό το εγχείρημα. «Δεν υπάρχει κανένας στον οποίο εμπιστεύομαι περισσότερο μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές μου», τόνισε.

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του για να παράσχω σαφείς κανόνες δρόμου για αυτό το οικοσύστημα που προστατεύουν τους καταναλωτές, επιτρέποντας παράλληλα στην καινοτομία να ευδοκιμήσει εδώ στις ΗΠΑ», πρόσθεσε ο McHenry, σημειώνοντας:

Το Fintech — ιδιαίτερα τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία — υπόσχεται τεράστιες δυνατότητες ως εργαλείο για την οικοδόμηση ενός χρηματοπιστωτικού συστήματος με μεγαλύτερη περιεκτικότητα.

Το Ελ Σαλβαδόρ εγκρίνει το νόμο για την έκδοση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

«Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία είναι κάτι που χρειάζονται επίβλεψη και χρειάζονται προστασία των καταναλωτών και χρειάζονται το σωστό πλαίσιο», διευκρίνισε ο Hill στο CNBC απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με το εάν τα κρυπτονομίσματα πρέπει να είναι νόμιμα στις ΗΠΑ ή εάν πρόκειται για σχήμα Ponzi.

«Θέλουμε η καινοτομία για το fintech και η χρήση του blockchain να είναι διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες», συνέχισε, εξηγώντας:

Θέλουμε οι ΗΠΑ να είναι ηγέτιδες, επομένως θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ρυθμιστικό νομικό πλαίσιο για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών πληρωμών, που θα κάνει την Αμερική ηγέτη από την άποψη της καινοτομίας, αλλά και προστατεύει τους καταναλωτές και τους επενδυτές.

Σε δήλωση που εξέδωσε την Πέμπτη, ο Hill είπε: «Είμαι χαρούμενος που στο 118ο Συνέδριο, θα υπηρετήσω στον πρωτοποριακό ρόλο του προέδρου της Υποεπιτροπής Ψηφιακών Περιουσιακών Στοιχείων, Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας και Ένταξης της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής».

Πώς να ξεκινήσετε την πρώτη σας επένδυση Bitcoin;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τι πιστεύετε για το Κογκρέσο των ΗΠΑ που συγκροτεί μια υποεπιτροπή αφιερωμένη στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

από Bitcoin News

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4988

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: