Πώς να διορθώσετε το Gmail “Αυτός ο αριθμός τηλεφώνου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επαλήθευση”.

Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες email αυτές τις μέρες, αλλά μία που χρησιμοποιούν κυρίως οι άνθρωποι είναι το Gmail. Το Gmail είναι μακράν η καλύτερη υπηρεσία email που έχω χρησιμοποιήσει και είναι γνωστό για την απλότητά του.

Το Gmail παρέχει επίσης βασικές λειτουργίες ασφαλείας για την προστασία των λογαριασμών email μας. Ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι η επαλήθευση σε 2 βήματα που αποτρέπει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Ωστόσο, πρόσφατα, οι χρήστες λαμβάνουν ένα μήνυμα λάθους που λέει “Αυτός ο αριθμός τηλεφώνου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επαλήθευση”. Το μήνυμα σφάλματος εμφανίζεται κατά την επαλήθευση του αριθμού τηλεφώνου στο λογαριασμό ή κατά την ενεργοποίηση της επαλήθευσης σε 2 βήματα.

Ψάχνετε για υπηρεσία VPN; Ο συνεργάτης του DirectVortex private interne taccess  έχει μερικές εξαιρετικές προσφορές.

Διαβάστε επίσης :Πώς να δημιουργήσετε ομάδες στο Gmail

Γιατί εμφανίζεται το σφάλμα;

Το μήνυμα σφάλματος “Αυτός ο αριθμός τηλεφώνου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επαλήθευση” στο Gmail εμφανίζεται συνήθως όταν προσπαθείτε να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό με έναν αριθμό τηλεφώνου που χρησιμοποιείται υπερβολικά.

Είναι πιθανό ο αριθμός τηλεφώνου που χρησιμοποιείτε να έχει χρησιμοποιηθεί ήδη πάρα πολλές φορές, είτε από εσάς είτε από οποιονδήποτε άλλο χρήστη.

Μπορεί ακόμη και εν αγνοία σας να χρησιμοποιήσετε έναν ανακυκλωμένο αριθμό τηλεφώνου που χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως για την επαλήθευση λογαριασμού Google.

Από την άλλη πλευρά, εάν λάβετε ένα παρόμοιο μήνυμα σφάλματος κατά την ενεργοποίηση της επαλήθευσης σε 2 βήματα στον λογαριασμό σας στο Gmail, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο αριθμός τηλεφώνου χρησιμοποιείται ήδη για αυτόν τον σκοπό σε άλλο λογαριασμό.

Γιατί η Google χρειάζεται να επαληθεύσει τον λογαριασμό σας;

Η Google πρέπει να επαληθεύσει τον λογαριασμό σας για να σας προστατεύσει από κατάχρηση. Θα σας ζητήσει να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ προσθέτοντας έναν ενεργό αριθμό τηλεφώνου.

Για να επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας, θα χρειαστείτε μια κινητή συσκευή. Η Google θα σας στείλει τον κωδικό επαλήθευσης μέσω μηνύματος κειμένου ή φωνητικής κλήσης.

Κατά την επαλήθευση του λογαριασμού σας, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα όπως το τηλέφωνό σας να μην λαμβάνει μηνύματα κειμένου ή κλήσεις. Αυτά τα προβλήματα είναι φυσιολογικά και συχνά οφείλονται σε κακή συνδεσιμότητα δικτύου.

Ωστόσο, εάν λάβετε σφάλματα όπως “Αυτός ο αριθμός τηλεφώνου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επαλήθευση”, θα πρέπει απλώς να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό αριθμό τηλεφώνου.

Πιθανοί τρόποι για τη διόρθωση “Αυτός ο αριθμός τηλεφώνου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επαλήθευση”

Εάν εντοπίσετε αυτό το σφάλμα κατά τη δημιουργία ενός νέου λογαριασμού ή την προσθήκη ενός αριθμού τηλεφώνου στον υπάρχοντα λογαριασμό σας, θα πρέπει απλώς να χρησιμοποιήσετε έναν διαφορετικό αριθμό τηλεφώνου.

Επίσης, είναι σημαντικό να σημειώσετε μερικά πράγματα προτού σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό αριθμό τηλεφώνου για επαλήθευση.

  • Η Google Περιορίζει τον αριθμό των λογαριασμών που μπορεί να δημιουργήσει κάθε αριθμός τηλεφώνου.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αριθμό τηλεφώνου του μέλους της οικογένειάς μας για επαλήθευση.
  • Το Google μπορεί να προσθέσει σε μαύρη λίστα τον αριθμό τηλεφώνου σας εάν υπάρχει υποψία ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.
  • Για να σας προστατεύσει από κατάχρηση, η Google περιορίζει επίσης τον αριθμό των φορών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας αριθμός για επαλήθευση.

1. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τον δευτερεύοντα αριθμό τηλεφώνου σας

Αν μόλις αντιμετωπίσατε αυτό το μήνυμα σφάλματος και έχετε έναν δευτερεύοντα αριθμό τηλεφώνου, αξίζει να δοκιμάσετε αυτόν για επαλήθευση.

Ο δευτερεύων αριθμός τηλεφώνου σας μπορεί να μην έχει χρησιμοποιηθεί τόσο συχνά για τη δημιουργία ή την επαλήθευση λογαριασμού, μειώνοντας τις πιθανότητες ενεργοποίησης των ορίων ασφαλείας.

Πριν προσθέσετε τον δευτερεύοντα αριθμό τηλεφώνου σας, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργός και ότι μπορεί να λαμβάνει μηνύματα κειμένου ή κλήσεις.

2. Χρησιμοποιήστε τον αριθμό τηλεφώνου του μέλους της οικογένειάς σας

Η Google σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τον αριθμό τηλεφώνου ενός μέλους της οικογένειας για επαλήθευση λογαριασμού. Επομένως, εάν δεν μπορείτε να ξεπεράσετε την οθόνη επαλήθευσης, ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε τον δευτερεύοντα αριθμό τηλεφώνου σας, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε τον αριθμό τηλεφώνου ενός μέλους της οικογένειας.

Ωστόσο, φροντίστε να ενημερώσετε τα μέλη της οικογένειάς σας ότι οι αριθμοί τηλεφώνου τους θα συνδεθούν με τον λογαριασμό σας, ώστε να μπορούν να σας μεταβιβάσουν τους κωδικούς επαλήθευσης.

3. Αποφύγετε τη χρήση των εφαρμογών VPN ή Proxy

Η Google σας ζητά να επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας επειδή έχει ήδη επισημάνει τη σύνδεσή σας ως ύποπτη.

Ο πρωταρχικός ρόλος μιας εφαρμογής VPN ή Proxy είναι να συγκαλύψει την ταυτότητά σας εκχωρώντας στη συσκευή σας μια διαφορετική τοποθεσία. Αυτό κάνει την Google να πιστεύει ότι η σύνδεσή σας είναι δόλια, οδηγώντας σε αποκλεισμούς λογαριασμών ή ζητήματα επαλήθευσης.

Επομένως, είναι καλύτερο να αποφύγετε τη χρήση εφαρμογών VPN ή Proxy κατά τη χρήση του Gmail ή τη δημιουργία νέου λογαριασμού.

4. Περιμένετε

Εάν έχετε υπομονή, μπορείτε να περιμένετε μερικές ημέρες προτού προσπαθήσετε να επαληθεύσετε ξανά τον λογαριασμό σας. Μερικές φορές, η Google αποκλείει προσωρινά τη χρήση αριθμών τηλεφώνου ως επαλήθευσης.

Αυτές ονομάζονται σκιώδεις απαγορεύσεις και συνήθως αίρονται μέσα σε λίγες ημέρες ή εβδομάδες. Επομένως, μπορείτε να περιμένετε μερικές ημέρες και στη συνέχεια να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε τον κύριο ή τον δευτερεύοντα αριθμό τηλεφώνου σας για επαλήθευση.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι εάν το Gmail αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, πιθανόν να διορθωθεί εντός λίγων ημερών.

5. Λάβετε έναν εικονικό αριθμό τηλεφώνου

Οι υπηρεσίες εικονικών αριθμών τηλεφώνου είναι μια άλλη επιλογή, εάν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Πρέπει να λάβετε έναν εικονικό αριθμό τηλεφώνου από οποιαδήποτε από τις διαθέσιμες υπηρεσίες.

Αυτές οι υπηρεσίες σάς παρέχουν έναν προσωρινό αριθμό τηλεφώνου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λήψη κωδικών επαλήθευσης. Ένα πλεονέκτημα της χρήσης Υπηρεσίες εικονικού αριθμού τηλεφώνου είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε έναν αριθμό τηλεφώνου με οποιονδήποτε κωδικό χώρας.

Ωστόσο, όταν επιλέγετε μια υπηρεσία εικονικού αριθμού τηλεφώνου, προσέξτε ποια υπηρεσία θα επιλέξετε. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μια αξιόπιστη επιλογή, ώστε να είστε βέβαιοι ότι ο αριθμός που λαμβάνετε δεν έχει ήδη επισημανθεί από την Google.

Αυτά είναι τα λίγα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από το σφάλμα “Αυτός ο αριθμός τηλεφώνου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επαλήθευση” στο Gmail. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια σχετικά με αυτό το θέμα, συζητήστε το μαζί μας στα σχόλια.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *