Τί είναι το Android Τv Box?

Τι είναι TV Box;

Ένα Tv Box είναι ένα “κουτί”, ένα μικρό ηλεκτρονικό εξάρτημα (μικρότερο και από router) το οποίο συνδέεται στην τηλεόραση ή σε μία οθόνη και την μετατρέπει σε smart συσκευή (smart τηλεόραση).

Το tv-box προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες, ειδικά σε τηλεοράσεις που δεν είναι smart. Έτσι μπορείτε να κάνετε πλοήγηση στο internet, να δείτε κανάλια, να διαλέξετε ένα τεράστιο κατάλογο από ταινίες, παιδικές σειρές, αθλητικά events, να ακούτε μουσική και πολλά ακόμα. Μπορείτε να αγοράσετε ένα κουτί τηλεόρασης σε ένα ειδικό κατάστημα ή στην ιστοσελίδα dropshipingu (στα ουκρανικά, сайти дропшипінгу).

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σύνδεση στο internet μιας και όλο το περιεχόμενο προέρχεται από εκεί!

Πώς να ενημερώσετε το πρόγραμμα περιήγησης Internet Samsung(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς λειτουργεί ένα Tv Box

Το tv box χρησιμοποιεί όπως είπαμε μια οθόνη ή τηλεόραση ως συσκευή εξόδου (σύνδεση μέσω καλωδίου HDMI) και μέσω καλωδίου ethernet ή ασύρματα μέσω WiFi συνδέεται στο ρούτερ, δηλαδή στο internet, από όπου γίνεται και “όλο το παιχνίδι”.

Τα πιο διαδεδομένα Tv Boxes είναι αυτά που τρέχουν λειτουργικό Android, το λειτουργικό που τρέχουν και η πλειοψηφία των smartphones. Καταλαβαίνουμε δηλαδή ότι τις ενέργειες που κάνουμε σε ένα smartphone (κατέβασμα εφαρμογών από το Playstore, πλοήγηση στο Internet κτλ) θα μπορούμε να τις κάνουμε και στην τηλεόραση μας ή πιο σωστά στο tv box μέσω μάλιστα ενός τηλεχειριστηρίου! Φυσικά αν το επιλέξουμε μπορούμε να συνδέσουμε πληκτρολόγιο και mouse πάνω στο tv-box, μέσω θυρών usb που είναι διαθέσιμες στα περισσότερα tv boxes της αγοράς.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο Instagram για Android(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Διαφορές μεταξύ Tv Box

Πλέον στην αγορά υπάρχουν πάρα πολλά “κουτιά-τηλεόρασης” για να διαλέξουμε. Μπορούμε να βρούμε tv box στο μέγεθος ενός USB στικ αλλά και usb box στο μέγεθος ενός ρουτερ. Μπορούμε να βρούμε tv box με 20 ευρώ, αλλά και με 200.

Γιατί όμως υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές; Ο βασικός λόγος είναι τα χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες:

android box

Επεξεργαστής και RAM

Όπως συμβαίνει σε όλα τα προϊόντα τεχνολογίας, όσο μεγαλύτερη μνήμη και ταχύτερο επεξεργαστή έχει το tv box, τόσο πιο ομαλή θα είναι η λειτουργία του. Τα περισσότερα tv boxes έχουν τον ίδιο επεξεργαστή (Cortex A53) με μόνη διαφορά στους πυρήνες (1, 2, 3, 4). Διαφορές υπάρχουν στην μνήμη, αφού τα πιο οικονομικά έχουν μόνο 1GB RAM, ενώ τα πιο καλά έχουν 2GB.

Εσωτερικός Χώρος Αποθήκευσης

Τα πιο οικονομικά tv-boxes έρχονται με εσωτερικό χώρο αποθήκευσης στα 8GB. Ωστόσο θα σας συμβουλεύαμε να ψάξετε για tv-box στα 16 GB (ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης αναγράφεται και ως Flash Memory, ή και ROM). Στην ROM είναι εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα και οι εφαρμογές, οπότε όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα. Φυσικά, όλα τα tv boxes έχουν υποδοχή για SD κάρτα, αλλά και πάλι καλό είναι η ROM να έχει όσο πιο πολλά GB γίνεται.

Ο πιο πλήρης οδηγός εγκατάστασης Kodi: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να χρησιμοποιήσετε το Kodi(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αποκωδικοποίηση βίντεο

Επίσης σημαντικό είναι και τι αποκωδικοποίηση βίντεο μπορεί να κάνει. Υπάρχουν κουτιά που έχουν δυνατότητες μέχρι 1020p ενώ άλλα που τα καταφέρνουν περίφημα ακόμα και σε 4K.

Κεραία WiFi

Πλέον τα περισσότερα tv boxes δίνουν την δυνατότητα για ασύρματη σύνδεση στο internet. Από το πόσο μακριά βρίσκεται το tv box από το router εξαρτάται αν θα επιλέξετε κάποιο κουτί με εξωτερική κεραία ή απλώς με εσωτερική(φθηνότερο από το πρώτο). Πάντως ακόμα και χωρίς κεραία δεν θα έχετε πρόβλημα εκτός και αν μένετε σε κάστρο με πέτρινους τοίχους και μπουντρούμια ή σε κάποια τρίπατη μεζονέτα.

Πώς να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Internet Samsung(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μα έχω smart tv γιατί να πάρω tv-box

Δεν γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά της smart τιβί σας αλλά συνήθως μετά από κάποια χρόνια δεν “σηκώνουν” αναβαθμίσεις στο λειτουργικό, ή ακόμα χειρότερα η ίδια η εταιρία να μην σας αφήνει να βάλετε χέρι στις ήδη εγκατεστημένες εφαρμογές. Αντιθέτως τα tv-boxes είναι πιο ευέλικτα σε αναβαθμίσεις και εγκατάσταση εφαρμογών και ακόμη και αν “περάσει η μπογιά τους” τα πετάς και παίρνεις ένα πιο καινούργιο μοντέλο (λόγω της προσιτής τιμής τους). Αντιθέτως να πετάξεις μια smart-τηλεόραση μόνο και μόνο γιατί το λειτουργικό της είναι ξεπερασμένο είναι λίγο ασύμφορο.

Τα (android) tv-boxes ήρθαν για να μείνουν. Ωστόσο ο ντόρος που έχει αρχίσει να γίνεται δεν θα ήταν τόσο μεγάλος αν δεν υπήρχε ένα υπέροχο, μαγικό, ιδιοφυέστατο πρόγραμμα ανοικτού λογισμικού, το οποίο μπορούμε να εγκαταστήσουμε στα tv-boxes και να μας φέρει ταινίες, και σειρές με ελληνικούς υπότιτλους, αθλητικά κανάλια, παιδικά κανάλια, ντοκιμαντέρ, μουσικές εκπομπές… στο πιάτο μας!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: