Γιατί το τηλέφωνό μου δεν μου επιτρέπει να κάνω κλήσεις;

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από το να προσπαθείς να πραγματοποιήσεις μια κλήση στη συσκευή σου Android και να αποτύχει. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το τηλέφωνό σας ενδέχεται να μην σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε κλήσεις σε Android—μερικοί είναι εκτός ελέγχου. Ως επί το πλείστον, ωστόσο, συνήθως μπορείτε να αντιμετωπίσετε και να διορθώσετε τα προβλήματα κλήσεων στη συσκευή σας μόνοι σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε πρακτικές λύσεις και συμβουλές για την επίλυση προβλημάτων κλήσεων στη συσκευή σας Android. Θα καλύψω μια σειρά βημάτων αντιμετώπισης προβλημάτων, από τον έλεγχο για ενημερώσεις λογισμικού έως την επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου για να σας βοηθήσω να επανακτήσετε την πλήρη χρήση του τηλεφώνου σας.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης : Πώς να εντοπίσετε κλήσεις φωνητικής απάτης AI στο Android

Το private internet access PIA -VPN- Eχει τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα 2 χρόνια+ 4 μήνες  δωρεάν με 1.85€/μήνα

Γιατί το τηλέφωνό μου δεν μου επιτρέπει να κάνω κλήσεις Android;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το τηλέφωνό σας Android ενδέχεται να μην σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε ή να λαμβάνετε κλήσεις. Ως επί το πλείστον, ωστόσο, θα συνοψιστούν σε αυτά τα βασικά ζητήματα:

  • Θέματα δικτύου: Μια καλή αρχή είναι να ελέγξετε για διακοπές δικτύου ή προβλήματα με τον πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας σας. Μερικές φορές, η συμφόρηση ή η συντήρηση του δικτύου μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να πραγματοποιείτε κλήσεις, ειδικά εάν είναι εντοπισμένη στη συγκεκριμένη περιοχή σας.
  • Προβλήματα κάρτας SIM: Εάν έχετε υποστεί κάποια ζημιά στο τηλέφωνό σας (ή ακόμα και ένα γρήγορο ντους βροχής), η κάρτα SIM μπορεί να έχει πρόβλημα. Νερό, χνούδι ή απλώς μια κακώς ευθυγραμμισμένη κάρτα SIM μετά την αφαίρεση και την επανατοποθέτησή της μπορεί να σας εμποδίσει να πραγματοποιήσετε κλήσεις.
  • Προβλήματα λογισμικού: Το Android είναι ένα αρκετά σταθερό σύστημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι εφαρμογές που εκτελείτε στο τηλέφωνό σας είναι σταθερές. Μια κακή εφαρμογή τρίτου μέρους θα μπορούσε να αποκλείσει τις κλήσεις σας, όπως και το ξεπερασμένο υλικολογισμικό της συσκευής ή οι εσφαλμένες ρυθμίσεις της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.
  • Ισχύς σήματος: Μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθείτε για να πραγματοποιήσετε μια κλήση σε πολλές περιπτώσεις. Η αδύναμη ισχύς σήματος ή η κάλυψη δικτύου μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα της κλήσης σας ή να σας εμποδίσει να πραγματοποιήσετε κλήσεις. Η κλήση μέσω Wi-Fi μπορεί να είναι μια λύση εάν η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας την υποστηρίζει, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο Wi-Fi για να λειτουργήσει.

Συμβουλές για την επίλυση προβλημάτων με τις τηλεφωνικές κλήσεις στο τηλέφωνό σας

Το οικοσύστημα Android δεν χρησιμοποιεί τυπική διεπαφή, αλλά τα βήματα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να επιλύσετε προβλήματα κλήσεων στο τηλέφωνό σας Android είναι περίπου τα ίδια, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να επιλύσετε τα ζητήματα κλήσεων που αντιμετωπίζετε.

Επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας

Δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε τηλεφωνικές κλήσεις; Πριν δοκιμάσετε οτιδήποτε άλλο, απενεργοποιήστε και ενεργοποιήστε ξανά το τηλέφωνό σας Android. Η επανεκκίνηση είναι ένας καλός τρόπος για να διορθώσετε τυχόν προσωρινά σφάλματα που μπορεί να έχει το τηλέφωνό σας, ειδικά εάν λειτουργεί χωρίς επανεκκίνηση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μην υποτιμάτε αυτό το παλιό κόλπο πληροφορικής. Η επανεκκίνηση θα διαγράψει την ενεργή μνήμη της συσκευής σας και θα αναγκάσει τη συσκευή σας να επανασυνδεθεί στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σας.

Απενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης

Εάν έχετε αλλάξει κατά λάθος λειτουργία αεροπλάνου ενεργοποιημένη για τη συσκευή σας Android, δεν θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήση. Θα μπορείτε να καταλάβετε αν συμβαίνει αυτό επειδή θα δείτε ένα σύμβολο επίπεδου να εμφανίζεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας Android.

Στο Android, σύρετε προς τα κάτω από την κορυφή και πατήστε το εικονίδιο λειτουργίας πτήσης στις επιλογές γρήγορων ρυθμίσεων για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης. - γιατί-είναι-my-phone-not-allowing-me-to-make-calls-android-ott-2-compressed
Στο Android, σύρετε προς τα κάτω από την κορυφή και πατήστε το εικονίδιο λειτουργίας πτήσης στις επιλογές γρήγορων ρυθμίσεων για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης. - γιατί-είναι-my-phone-not-allowing-me-to-make-calls-android-ott-2-compressed

Αυτή είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση που πρέπει να επιλύσετε εάν συμβεί αυτό. Σύρετε προς τα κάτω στο επάνω μέρος της οθόνης σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα γρήγορων ρυθμίσεων της συσκευής σας, αναζητήστε το εικονίδιο της λειτουργίας πτήσης και, στη συνέχεια, πατήστε το για να το απενεργοποιήσετε. Μπορείτε επίσης να το βρείτε στο μενού ρυθμίσεων του τηλεφώνου σας.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του δικτύου σας

Εσφαλμένες ρυθμίσεις εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σας εμποδίζει να συνδεθείτε με τον πάροχο δικτύου σας και μπορεί να προκαλέσει πτώση των κλήσεων. Η χρήση λανθασμένου τύπου δικτύου (όπως 3G σε περιοχή με δυνατότητα 4G) μπορεί επίσης να αποτρέψει δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σωστά το τηλέφωνό σας.

Μπορείτε να ελέγξετε εάν χρησιμοποιείτε τις σωστές ρυθμίσεις μέσω του μενού ρυθμίσεων δικτύου της συσκευής σας. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να το ελέγξετε μόνοι σας. Αυτά τα βήματα έχουν γραφτεί έχοντας κατά νου ένα Samsung Galaxy, αλλά θα πρέπει να είναι παρόμοια με αυτά σε άλλες συσκευές Android.

  1. Μεταβείτε στο Ρυθμίσεις στη συσκευή σας.
  2. Παρακέντηση Συνδέσεις ή Δίκτυο & Internet. Εάν δεν βλέπετε κανένα από τα δύο, αναζητήστε επιλογές που σχετίζονται στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σας.
Στο μενού Ρυθμίσεις, πατήστε Συνδέσεις. - γιατί-είναι-my-phone-not-allowing-me-to-make-calls-android-ott-3-compressed
Στο μενού Ρυθμίσεις, πατήστε Συνδέσεις. - γιατί-είναι-my-phone-not-allowing-me-to-make-calls-android-ott-3-compressed
  1. Επιλέγω Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.
Στο μενού Συνδέσεις, πατήστε Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. - γιατί-είναι-my-phone-not-allowing-me-to-make-calls-android-ott-4-compressed
  1. Επιβεβαιώστε ότι ο προτιμώμενος τύπος δικτύου (4G ή 5G) είναι ενεργοποιημένος στο Λειτουργία δικτύου μενού.
  2. Βεβαιωθείτε ότι το σωστό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και τυχόν ρυθμίσεις δικτύου είναι σωστές και επιλεγμένες στο χειριστές δικτύου και Ονόματα σημείων πρόσβασης μενού.
Αλλάξτε τις ρυθμίσεις, όπως απαιτείται, στα μενού λειτουργίας δικτύου, Ονόματα σημείων πρόσβασης και χειριστές δικτύου. - γιατί-είναι-my-phone-not-allowing-me-to-make-calls-android-ott-5-compressed
  1. Περιμένετε να ενεργοποιηθούν τυχόν αλλαγές. Εάν δεν το κάνουν, επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας για να επιβάλετε τις αλλαγές.

Ελέγξτε για ενημερώσεις συσκευής

Το τηλέφωνό σας Android θα πρέπει να λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις για τη διόρθωση σφαλμάτων και τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας. Εάν δεν έχετε ελέγξει ή εγκαταστήσει πρόσφατα ενημερώσεις Android, καλό είναι να το κάνετε στη συνέχεια.

  1. Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή.
  2. Αναζητήστε το σχετικό Ενημέρωση λογισμικού μενού. Αυτό μπορεί να έχει τη δική του επιλογή ή να βρίσκεται σε ένα υπομενού όπως π.χ Γενικός.
Συμβουλές για την επίλυση προβλημάτων με τις τηλεφωνικές κλήσεις στο τηλέφωνό σας Εικόνα - γιατί-το-τηλέφωνό μου-δεν-μου-επιτρέπει-να-πραγματοποιώ-κλήσεις-android-ott-6-συμπιέζεται
  1. Πατήστε το Λήψη και εγκατάσταση επιλογή για να εγκαταστήσετε τυχόν διαθέσιμες ενημερώσεις στη συσκευή σας.
Πατήστε Λήψη και εγκατάσταση για να ξεκινήσετε τη λήψη μιας νέας ενημέρωσης συστήματος Android. - γιατί-είναι-my-phone-not-allowing-me-to-make-calls-android-ott-7-compressed

Αφαιρέστε, καθαρίστε και τοποθετήστε ξανά την κάρτα SIM σας

Εκτός εάν χρησιμοποιείτε ηλεκτρονική κάρτα SIM, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η φυσική σας κάρτα SIM είναι σε πλήρη λειτουργία. Μια βρώμικη ή κακώς τοποθετημένη κάρτα SIM θα σας εμποδίσει να πραγματοποιήσετε κλήσεις. Για να επιλύσετε αυτά τα ζητήματα, απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας, αφαιρέστε την κάρτα SIM, καθαρίστε τη γρήγορα και, στη συνέχεια, τοποθετήστε την ξανά.

Ένα παράδειγμα τηλεφώνου με αφαιρεμένη την κάρτα SIM και εμφανίζει το εργαλείο αφαίρεσης κάρτας SIM. - γιατί-είναι-my-phone-not-allowing-me-to-make-calls-android-ott-8-compressed

Θα χρειαστεί να ελέγξετε για συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο αφαίρεσης της κάρτας SIM της συσκευής σας, αλλά συνήθως χρειάζεστε ένα εργαλείο εξαγωγής SIM για να αφαιρέσετε πρώτα την κάρτα SIM. Εάν το κάνετε αυτό, καθαρίστε την κάρτα SIM με ένα στεγνό πανί και οινόπνευμα εντριβής (αν έχετε λίγο) και μετά τοποθετήστε την ξανά στη συσκευή.

Καταργήστε τυχόν εφαρμογές τρίτων που επηρεάζουν τις κλήσεις

Η εύρεση εφαρμογών τρίτων που μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητά σας να καλέσετε στη συσκευή σας Android είναι σπάνια αλλά όχι αδύνατη. Εάν χρησιμοποιείτε εφαρμογές που επηρεάζουν τη χρήση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας σας, όπως σας αναγκάζουν να χρησιμοποιήσετε έναν συγκεκριμένο τύπο δικτύου, αυτές οι εφαρμογές ενδέχεται να αποκλείσουν τις κλήσεις σας.

Το ίδιο ισχύει και για τις εφαρμογές γονικού ελέγχου στη συσκευή σας και εφαρμογές κλήσεων τρίτων. Θα χρειαστεί να κοιτάξετε τη λίστα των εφαρμογών σας και να προσδιορίσετε εάν υπάρχουν εφαρμογές που είναι πιθανώς ένοχοι. Αν αν εντοπίσετε οποιαδήποτε, μπορείτε να τα αφαιρέσετε χρησιμοποιώντας αυτά τα βήματα.

  1. Ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή.
  2. Πατήστε το Εφαρμογές ή Εφαρμογές μενού.
Συμβουλές για την επίλυση προβλημάτων με τις τηλεφωνικές κλήσεις στο τηλέφωνό σας εικόνα 2 - γιατί-είναι-το τηλέφωνό μου-δεν-μου-επιτρέπει-να-πραγματοποιώ-κλήσεις-android-ott-9-συμπιεσμένο
  1. Εντοπίστε την εφαρμογή που μπορεί να αποκλείει τις κλήσεις σας.
  2. Παρακέντηση Force Stop για να σταματήσει να λειτουργεί προσωρινά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δείτε εάν επαναφέρει τη λειτουργία κλήσης σας.
  3. Εάν συμβαίνει, πατήστε Απεγκατάσταση ή Αφαιρώ για να το αφαιρέσετε από τη συσκευή σας και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τυχόν πρόσθετες οδηγίες στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.
Στο μενού ρυθμίσεων εφαρμογής, πατήστε Αναγκαστική διακοπή ή Απεγκατάσταση για να διακόψετε ή να αφαιρέσετε την εφαρμογή από τη συσκευή σας. - γιατί-είναι-το-τηλέφωνό μου-δεν-με-επιτρέπει-να-κάνω-κλήσεις-android-ott-10-συμπιεσμένο

Εκτελέστε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, ίσως αξίζει να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων θα επαναφέρει τη συσκευή σας στην προεπιλεγμένη διαμόρφωση, διαγράφοντας τυχόν εφαρμογές ή ρυθμίσεις που ενδέχεται να επηρεάζουν κρυφά την ικανότητά σας να καλείτε. Θα επαναφέρει επίσης τις ρυθμίσεις δικτύου της συσκευής σας.

Αυτό το βήμα θα πρέπει να είναι η τελευταία λύση, επειδή θα αφαιρέσει δεδομένα από το τηλέφωνό σας (εκτός εάν επιλέξετε μια λιγότερο επεμβατική μέθοδο επαναφοράς).

Για να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών δεδομένων στο τηλέφωνό σας πρώτα.
  2. Ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή.
  3. Αναζητήστε τις επιλογές επαναφοράς στο Γενική διαχείριση ή Σύστημα μενού.
Στο μενού Ρυθμίσεις, πατήστε Γενική διαχείριση. - γιατί-είναι-my-phone-not-allowing-me-to-make-calls-android-ott-11-compressed
  1. Παρακέντηση Επαναφορά.
Πατήστε την επιλογή Επαναφορά ρυθμίσεων. - γιατί-είναι-my-phone-not-allowing-me-to-make-calls-android-ott-12-compressed
  1. Επιλέξτε το Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων και ακολουθήστε τις υποδείξεις στην οθόνη για να επιβεβαιώσετε τη διαδικασία.
Πατήστε την επιλογή επαναφοράς εργοστασιακών δεδομένων για να ξεκινήσει η διαδικασία επαναφοράς. - γιατί-είναι-my-phone-not-allowing-me-to-make-calls-android-ott-13-compressed
  1. Η συσκευή σας θα επανεκκινηθεί κατά την επαναφορά της συσκευής σας. Αυτό μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο για να ολοκληρωθεί.
  2. Μόλις ολοκληρωθεί η επαναφορά, η συσκευή σας θα επανεκκινήσει και θα πρέπει να τη ρυθμίσετε ξανά. Δοκιμάστε να τηλεφωνήσετε για να δείτε εάν επιλύθηκαν τα προβλήματα.

Διαχείριση ζητημάτων κλήσεων στο Android

Δεν υπάρχει πάντα μια προφανής αιτία πίσω από τα προβλήματα κλήσεων σε ένα smartphone Android. Εάν το τηλέφωνό σας δεν σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε κλήσεις σε Android, μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα που περιέγραψα παραπάνω για να σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα.

Αυτές οι επιδιορθώσεις είναι μια καλή αρχή, αλλά αν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ή τον κατασκευαστή της συσκευής σας για περαιτέρω υποστήριξη. Εάν η συσκευή σας εξακολουθεί να είναι υπό εγγύηση, μπορείτε να ζητήσετε επισκευή σε περίπτωση βλάβης υλικού.

— Ισίδωρος
— Ισίδωρος

΄Ενας Φανταστικός χαρακτήρας με πολύ αγάπη για την τεχνολογία.

Άρθρα: 4794

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *