Το Crypto θα «διαδραματίσει σημαντικό ρόλο» στο μελλοντικό εμπόριο των ΗΑΕ, λέει ο υπουργός

Ο υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) λέει ότι τα κρυπτονομίσματα «θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο για το εμπόριο των ΗΑΕ στο μέλλον». Τόνισε: «Το πιο σημαντικό είναι να διασφαλίσουμε την παγκόσμια διακυβέρνηση όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα και τις εταιρείες κρυπτογράφησης».

Crypto για να παίξει σημαντικό ρόλο στα ΗΑΕ

Ο υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Thani Al Zeyoudi, μίλησε για τα κρυπτονομίσματα την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Bloomberg στο Νταβός της Ελβετίας.

Μοιράστηκε ότι ένας τομέας που τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιθυμούν να επεκτείνουν είναι τα κρυπτονομίσματα, προσθέτοντας:

Το Crypto θα παίξει σημαντικό ρόλο για το εμπόριο των ΗΑΕ στο μέλλον.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα “Το Spotify δεν μπορεί να το παίξει αυτήν τη στιγμή” στα Windows(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι διασφαλίζουμε την παγκόσμια διακυβέρνηση όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα και τις εταιρείες κρυπτογράφησης», περιέγραψε ο Al Zeyoudi.

«Ξεκινήσαμε να προσελκύουμε ορισμένες από τις εταιρείες στη χώρα με στόχο να οικοδομήσουμε μαζί τη σωστή διακυβέρνηση και νομικό σύστημα, που χρειάζονται», σημείωσε ο αξιωματούχος.

Ο Omar Sultan Al Olama, υπουργός Τεχνητής Νοημοσύνης, Ψηφιακής Οικονομίας και Εφαρμογών Απομακρυσμένης Εργασίας των ΗΑΕ, μίλησε επίσης για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων την περασμένη εβδομάδα σε μια συνεδρία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ με τίτλο «Εύρεση της σωστής ισορροπίας για κρυπτογράφηση» στο Νταβός. Επιβεβαίωσε ότι δεν έχει αδειοδοτηθεί καμία ανταλλαγή κρυπτογράφησης στα ΗΑΕ, τονίζοντας ότι τα ρυθμιστικά πλαίσια για τα κρυπτονομίσματα στα ΗΑΕ «δεν είναι ελαφριά». Ο υπουργός είπε:

Ο υπουργός Οικονομικών της Ινδίας ζητά από τους επενδυτές κρυπτογράφησης να είναι προσεκτικοί καθώς οι αρχές ερευνούν τις ανταλλαγές(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τα ΗΑΕ δεν έχουν εκδώσει ούτε ένα αδειοδοτημένο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ούτε η Binance ούτε η FTX… κανείς δεν μπόρεσε να εγκαταστήσει πελάτες ακόμη και την περασμένη εβδομάδα.

Η Ρυθμιστική Αρχή Εικονικών Περιουσιακών Στοιχείων του Ντουμπάι (VARA), που ιδρύθηκε τον Μάρτιο, αναφέρει επίσης στον ιστότοπό της ότι δεν έχει χορηγήσει καμία άδεια λειτουργίας μέχρι σήμερα. Η VARA είναι υπεύθυνη για την αδειοδότηση και τη ρύθμιση του τομέα κρυπτογράφησης στο Εμιράτο του Ντουμπάι και στις περιοχές της ελεύθερης ζώνης του (εξαιρουμένου του DIFC) σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΑΕ.

Ωστόσο, ορισμένα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων – συμπεριλαμβανομένων των Binance , FTX , Okx , Bitoasis και Coinmena – έχουν λάβει προσωρινή άδεια από τη VARA. Η ρυθμιστική αρχή διευκρίνισε πρόσφατα ότι αυτές οι πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων βρίσκονται στο πρώτο στάδιο μιας διαδικασίας έγκρισης τεσσάρων σταδίων.

Σύμφωνα με την έκθεση «Digital Lifestyle» 2022 που δημοσιεύτηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Τηλεπικοινωνιών και Ψηφιακής Κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (TDRA), περίπου το 11,4% των κατοίκων των ΗΑΕ κατέχουν ή έχουν επενδύσει σε κρυπτονομίσματα.

Συμφωνείτε με τον Υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου Thani Al Zeyoudi ότι η κρυπτογράφηση θα παίξει σημαντικό ρόλο στο εμπόριο των ΗΑΕ; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

από Bitcoin News

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4596

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: