Η τηλεόραση LG συνεχίζει να σβήνει: Λόγοι και επιδιορθώσεις DIY που πρέπει να δοκιμάσετε

Θα είναι απογοητευτικό όταν προσπαθείτε να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες ή εκπομπές και η τηλεόρασή σας LG σβήνει συχνά. Αυτό το πρόβλημα προκαλείται για διάφορους λόγους, όπως χαμηλή τροφοδοσία ρεύματος, ξεπερασμένο υλικολογισμικό της τηλεόρασης LG, κ.λπ. Δεν χρειάζονται όλα τα προβλήματα στην τηλεόρασή σας LG συμβουλές ειδικού ή τεχνικό χέρι για να επιδιορθωθούν. Μπορείτε εύκολα να απαλλαγείτε από το πρόβλημα απενεργοποίησης της τηλεόρασης LG χρησιμοποιώντας τις βασικές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων που αναφέρονται παρακάτω. Επιπλέον, αυτές οι μέθοδοι είναι επίσης χρήσιμες για την επίλυση άλλων προβλημάτων στην τηλεόρασή σας LG, όπως το πάγωμα εφαρμογών, προβλήματα ήχου και άλλα.

Διαβάστε επίσης:Πώς να ενεργοποιήσετε το AirPlay σε LG Smart TV

Κύριοι λόγοι για το πρόβλημα συνεχούς απενεργοποίησης της LG Smart TV

Μερικοί από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι τηλεοράσεις LG απενεργοποιούνται αυτόματα παρατίθενται παρακάτω.

  • Θέμα υπερθέρμανσης.
  • Λανθασμένη παροχή ρεύματος.
  • Υπερβολικά αρχεία κρυφής μνήμης.
  • Ζητήματα λογισμικού ή υλικού.
  • Κατεστραμμένο καλώδιο.
  • Ξεπερασμένο υλικολογισμικό.

για τη διόρθωση της LG Smart TV που σβήνει συνεχώς

Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε ορισμένες μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων για την επίλυση του ζητήματος απενεργοποίησης της τηλεόρασης LG.

Τηλεοράσεις απο 99,00€ 

Απενεργοποιήστε το Sleep Timer

Εάν η τηλεόρασή σας LG απενεργοποιείται αυτόματα μετά από 2 ώρες, 4 ώρες κ.λπ., αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία Sleep Timer είναι ενεργοποιημένη στην τηλεόρασή σας. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που η τηλεόρασή σας LG σβήνει κάθε λίγες ώρες.

Ελέγξτε και απενεργοποιήστε το Λειτουργία χρονοδιακόπτη ύπνου αν δεν απαιτείται. Το Sleep Timer μπορεί να απενεργοποιηθεί χρησιμοποιώντας τις διαδικασίες που αναφέρονται παρακάτω.

1. Ενεργοποιήστε την τηλεόραση LG και πατήστε το Ρυθμίσεις κουμπί στο τηλεχειριστήριο.

2. Κάντε κλικ Όλες οι Ρυθμίσεις και πατήστε την επιλογή Γενικός.

2. Χτυπήστε το Σύστημα επιλογή.

3. Επιλέξτε Time & Timer και μετά επιλέξτε Χρονοδιακόπτες.

4. Τέλος, απενεργοποιήστε τη λειτουργία Χρονοδιακόπτη ύπνου στην LG Smart TV σας.

Απενεργοποιήστε τη λειτουργία Eco

Τα περισσότερα μοντέλα τηλεοράσεων LG διαθέτουν ένα Λειτουργία Eco χαρακτηριστικό. Η λειτουργία ECO είναι μια λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας στην τηλεόραση LG που απενεργοποιεί αυτόματα την τηλεόραση μετά από συγκεκριμένο χρόνο αδράνειας.

Εάν δεν θέλετε να απενεργοποιήσετε την LG Smart TV σας μετά από μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, απενεργοποιήστε αυτήν την επιλογή ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Χτυπήστε το Κουμπί αφετηρίας στο τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης LG.

2. Πλοηγηθείτε στο Ρυθμίσεις και πηγαίνετε στο Γενικός Ενότητα.

4. Κάντε κλικ στο Λειτουργία Eco και κλείσ ‘το.

Αποσυνδέστε την LG Smart TV από την πρίζα

Εάν χρησιμοποιείτε την τηλεόραση LG χωρίς να την απενεργοποιήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να υπερθερμανθεί και να απενεργοποιηθεί αυτόματα. Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, αποσυνδέστε την τηλεόραση LG από την πρίζα και συνδέστε την ξανά μετά από 5-10 λεπτά. Είναι η πιο κοινή επιδιόρθωση που σας βοηθά να επιλύσετε μικρές τεχνικές βλάβες στην τηλεόρασή σας LG. Τώρα, ενεργοποιήστε ξανά την τηλεόραση LG και εκτελέστε την για λίγο για να ελέγξετε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί ή όχι.

Αποσυνδέστε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές

Μερικές φορές, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στη συνδεδεμένη συσκευή ροής. Για να το επιβεβαιώσετε, αποσυνδέστε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές από την τηλεόρασή σας LG. Στη συνέχεια, επανεκκινήστε την τηλεόραση LG. Μετά την επανεκκίνηση, τρέξτε την τηλεόραση LG ξεχωριστά χωρίς να συνδέσετε καμία συσκευή. Εάν η τηλεόρασή σας LG δεν σβήνει, αλλάξτε τη συνδεδεμένη συσκευή.

Ελέγξτε το τροφοδοτικό

Εάν η τηλεόραση LG συνεχίζει να απενεργοποιείται και δεν μπορεί να την ενεργοποιήσει, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ακατάλληλη παροχή ρεύματος. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε το κατάλληλο τροφοδοτικό για την τηλεόρασή σας LG. Εάν λαμβάνετε σπάνια τροφοδοσία ρεύματος στην τηλεόρασή σας, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην λειτουργεί η τηλεόρασή σας.

Για να το διορθώσετε, αποσυνδέστε το καλώδιο της τηλεόρασής σας από την πρίζα και επιλύστε το πρόβλημα τροφοδοσίας. Στη συνέχεια, ελέγξτε το καλώδιο της τηλεόρασης. Εάν είναι κατεστραμμένο, η αλλαγή του καλωδίου είναι η μόνη επιλογή για να επαναφέρετε την τηλεόρασή σας LG στο κανονικό.

Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης στην LG Smart TV

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε συχνά την προσωρινή μνήμη της τηλεόρασής σας LG για να αποτρέψετε το πρόβλημα απενεργοποίησης της τηλεόρασης LG. Εάν χρησιμοποιείτε συχνά εφαρμογές και προγράμματα περιήγησης στην τηλεόρασή σας LG, ορισμένα προσωρινά αρχεία αποθηκεύονται στην τηλεόρασή σας LG. Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης θα απαλλαγεί από αυτά τα αρχεία στην τηλεόρασή σας LG και θα την κάνει να λειτουργεί σωστά.

Εφόσον αυτή η λειτουργία δεν θα διαγράψει σημαντικές πληροφορίες ή αρχεία από την τηλεόρασή σας LG, μπορείτε να εκκαθαρίζετε συχνά τα αρχεία της προσωρινής μνήμης. Επιπλέον, το κλείσιμο των εφαρμογών που εκτελούνται στο παρασκήνιο της τηλεόρασής σας LG θα αφαιρέσει τις κρυφές μνήμες που δημιουργήθηκαν πρόσφατα.

  • Cache εφαρμογής: Αρχική σελίδα → Ρυθμίσεις → Ρυθμίσεις συστήματος → Διαχείριση εφαρμογών → Επιλέξτε την εφαρμογή → Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης.
  • Προσωρινή μνήμη προγράμματος περιήγησης: Πρόγραμμα περιήγησης → Μενού → Ρυθμίσεις → Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης → Εκκαθάριση όλων των δεδομένων περιήγησης.

Ενημέρωση υλικολογισμικού LG TV

Εάν η τηλεόρασή σας LG λειτουργεί με παλιό υλικολογισμικό, θα απενεργοποιείται συχνά. Εφόσον οι ενημερώσεις λογισμικού έρχονται περιστασιακά για τηλεοράσεις LG, φροντίστε να τις ενημερώσετε για να αποφύγετε το πρόβλημα. Κάθε ενημέρωση λογισμικού διορθώνει τα σφάλματα και προσθέτει νέες δυνατότητες στην τηλεόρασή σας LG. Ελέγξτε για τις ενημερώσεις και ενημερώστε το υλικολογισμικό της τηλεόρασής σας LG ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Διακόπτης Επί και συνδέστε την τηλεόρασή σας LG στο Wi-Fi.

2. Ανοίξτε Ρυθμίσεις και πλοηγηθείτε στο Γενικός μενού.

3. Επιλέξτε το Σχετικά με αυτήν την τηλεόραση επιλογή από τη λίστα μενού.

4. Κάντε κλικ στην επιλογή Ελεγχος για ενημερώσεις.

5. Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, κάντε κλικ στο Ναί κουμπί για να ενημερώστε την τηλεόρασή σας LG.

Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων LG Smart TV

Η εργοστασιακή επαναφορά της τηλεόρασής σας LG είναι η τελευταία εύχρηστη επιλογή αντιμετώπισης προβλημάτων όταν καμία από τις παραπάνω επιδιορθώσεις δεν λειτουργεί. Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων θα καταργήσει όλα τα προσωπικά δεδομένα, τις προσαρμοσμένες ρυθμίσεις, τις εφαρμογές κ.λπ. από την τηλεόρασή σας LG. Όλες οι ρυθμίσεις θα επιστρέψουν στις κανονικές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Η σκληρή επαναφορά είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διορθώσετε τα κύρια προβλήματα της τηλεόρασης LG.

  • Εργοστασιακή επανεκκίνηση: Αρχική σελίδα → Ρυθμίσεις → Γενικά → Σύστημα → Επαναφορά στις αρχικές ρυθμίσεις.

Εάν καμία από τις παραπάνω διορθώσεις δεν λειτουργήσει, επικοινωνήστε με την υποστήριξη LG TV για βοήθεια. Σας προτείνουμε να αποφύγετε να κάνετε επιδιορθώσεις υλικού χωρίς καμία επαγγελματική συμβουλή.

Συχνές Ερωτήσεις

1. Πώς μπορώ να φτιάξω την τηλεόραση LG που σβήνει συνέχεια κάθε 5 δευτερόλεπτα;

Εάν η τηλεόρασή σας LG συνεχίζει να σβήνει κάθε 5 δευτερόλεπτα, επανεκκινήστε την τηλεόραση LG για να σταματήσει η απενεργοποίηση της τηλεόρασης.

2. Γιατί η τηλεόρασή μου LG αποσυνδέεται συνεχώς από το Wi-Fi;

Η τηλεόρασή σας LG ενδέχεται να λάβει ασθενές σήμα από το δρομολογητή Wi-Fi. Κάντε επανεκκίνηση του δρομολογητή Wi-Fi και βεβαιωθείτε ότι έχετε σταθερή και ισχυρή σύνδεση Wi-Fi.

Αποκάλυψη: Εάν μας αρέσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, μπορεί να τα παραπέμψουμε στους αναγνώστες μας μέσω συνδέσμου συνεργάτη, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να λάβουμε προμήθεια παραπομπής από την πώληση εάν αγοράσετε το προϊόν που προτείναμε. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στην αποκάλυψη συνεργατών μας.

Διαβάστε επίσης:Πώς να εγκαταστήσετε το Netflix σε LG Smart TV

Πώς να εγκαταστήσετε κIPTV σε LG Smart TV

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *