Πώς να διορθώσετε ότι οι Χάρτες Google δεν λειτουργούν σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας

Οι Χάρτες Google είναι σίγουρα η καλύτερη εφαρμογή πλοήγησης για smartphone Android. σας επιτρέπει να εξερευνήσετε νέα μέρη, να βρείτε οδηγίες βήμα προς βήμα και πολλά άλλα.

Μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύντροφός σας σε μια νέα πόλη ή χώρα. Ωστόσο, τι θα συμβεί αν έχετε αλλάξει σε μια νέα τοποθεσία και η εφαρμογή Χάρτες Google σταματήσει να λειτουργεί σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας;

Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν προβληματικά, έτσι δεν είναι; Πρόσφατα, πολλοί χρήστες των Χαρτών Google βρήκαν ότι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Σύμφωνα με τους χρήστες, η εφαρμογή Χάρτες Google για Android σταμάτησε όταν άλλαξε σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Πώς να διορθώσετε ότι οι Χάρτες Google δεν λειτουργούν σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας

Εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, μπορείτε να τερματίσετε την απογοήτευσή σας κάνοντας μερικές αλλαγές στην εφαρμογή Χάρτες Google και στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας. Ακολουθούν οι καλύτεροι τρόποι για να διορθώσετε τους Χάρτες Google που δεν λειτουργούν σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να διορθώσετε τις εφαρμογές ροής που δεν λειτουργούν σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας στο iPhone

Πώς να διορθώσετε τους Χάρτες Google που δεν λειτουργούν στο Android

1. Βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας είναι ενεργοποιημένα

Προτού βρείτε λύσεις για να διορθώσετε ότι οι Χάρτες Google δεν λειτουργούν στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, είναι σημαντικό να ελέγξετε εάν τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας είναι πραγματικά ενεργοποιημένα.

Εάν τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας είναι απενεργοποιημένα στο τηλέφωνό σας, η αποσύνδεση από ένα δίκτυο WiFi θα σταματήσει το διαδίκτυο, με αποτέλεσμα οι Χάρτες Google να μην λειτουργούν σε ζητήματα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Ανοίξτε το κλείστρο ειδοποιήσεων του smartphone Android και ελέγξτε το εικονίδιο Mobile Data. Εάν δεν είναι ενεργοποιημένο, ενεργοποιήστε το και απολαύστε τη χρήση της εφαρμογής Χάρτες Google.

2. Ελέγξτε εάν τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας λειτουργούν

Παρόλο που τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας είναι ενεργοποιημένα, πρέπει να ελέγξετε αν λειτουργεί. Υπάρχουν φορές που έχετε ένα ενεργό πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας με προνόμια Διαδικτύου, αλλά το Διαδίκτυο δεν θα λειτουργεί λόγω προβλημάτων δικτύου.

Μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο fast.com για να ελέγξετε εάν τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας λειτουργούν. Εάν δεν είναι, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πάροχο υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και να του ζητήσετε να επιλύσουν το πρόβλημα.

3. Επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας Android

Επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας

Το επόμενο καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να επιλύσετε τους Χάρτες Google που δεν λειτουργούν σε ζητήματα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας είναι να επανεκκινήσετε το τηλέφωνό σας Android.

Είναι απολύτως πιθανό οι Χάρτες Google να μην λειτουργούν σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας λόγω σφάλματος ή σφάλματος. Μπορείτε να εξαλείψετε τέτοια σφάλματα και δυσλειτουργίες επανεκκινώντας το τηλέφωνό σας Android.

Απλώς πατήστε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας του τηλεφώνου σας Android και επιλέξτε Επανεκκίνηση. Μετά την επανεκκίνηση, χρησιμοποιήστε κανονικά την εφαρμογή Χάρτες Google.

4. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία WiFi Only στην εφαρμογή Google Maps

Η εφαρμογή Χάρτες Google για Android διαθέτει λειτουργία μόνο WiFi που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες πλοήγησης μόνο όταν είστε συνδεδεμένοι σε WiFi.

Εάν αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, οι Χάρτες Google δεν θα λειτουργούν σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Ως εκ τούτου, πρέπει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία WiFi μόνο στην εφαρμογή Χάρτες Google για Android. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Εκκινήστε το Χάρτες Google εφαρμογή στο Android smartphone σας.

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Χάρτες Google, πατήστε στο εικόνα προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία.

εικόνα προφίλ

3. Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

4. Στις Ρυθμίσεις, απενεργοποιήστε την εναλλαγή για Μόνο WiFi.

Μόνο WiFi

Αυτό είναι! Αφού κάνετε τις αλλαγές, κλείστε και ανοίξτε ξανά την εφαρμογή Χάρτες Google. Αυτή τη φορά, οι Χάρτες Google θα λειτουργούν σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

5. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων

Η λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων συχνά έρχεται σε διένεξη με τις υπηρεσίες τοποθεσίας, οδηγώντας σε πρόβλημα με τη μη λειτουργία των Χαρτών Google. Ως εκ τούτου, συνιστάται να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων του τηλεφώνου σας για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης.

Χρήση δεδομένων

  • Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας Android.
  • Στη συνέχεια, πατήστε στο Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.
  • Επιλέξτε την Ενεργή κάρτα SIM και πατήστε Εξοικονόμηση δεδομένων.
  • Στην επόμενη οθόνη, απενεργοποιήστε τη λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων.

Αυτό είναι! Η επιλογή πρόσβασης στην εξοικονόμηση δεδομένων ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τον κατασκευαστή του τηλεφώνου. Ωστόσο, η επιλογή βρίσκεται συνήθως στις Ρυθμίσεις > Δίκτυο και Διαδίκτυο.

6. Ενεργοποιήστε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας για την εφαρμογή Χάρτες Google

Οι σύγχρονες εκδόσεις του Android σάς επιτρέπουν να επιλέξετε ποιες εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιούν τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας. Οι πιθανότητες είναι ότι έχετε απενεργοποιήσει κατά λάθος τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας για την εφαρμογή Χάρτες Google. Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε αυτό το σφάλμα.

1. Πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής Χάρτες Google στην αρχική οθόνη και επιλέξτε Πληροφορίες εφαρμογής.

Πληροφορίες εφαρμογής

2. Στην οθόνη πληροφοριών εφαρμογής, επιλέξτε Χρήση δεδομένων.

Χρήση δεδομένων

3. Στην επόμενη οθόνη, σβήνω την εναλλαγή για «Απενεργοποίηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας».

σβήνω

Αυτό είναι! Αφού κάνετε τις αλλαγές, ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google ενώ είστε συνδεδεμένοι σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

7. Ενεργοποιήστε τη χρήση δεδομένων παρασκηνίου για τους Χάρτες Google

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ενεργοποιήσετε τη χρήση δεδομένων παρασκηνίου για την εφαρμογή Χάρτες Google για να διορθώσετε το πρόβλημα. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη χρήση δεδομένων παρασκηνίου για την εφαρμογή Χάρτες Google για Android.

1. Πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής Χάρτες Google στην αρχική οθόνη και επιλέξτε Πληροφορίες εφαρμογής.

Πληροφορίες εφαρμογής

2. Στην οθόνη πληροφοριών εφαρμογής, επιλέξτε Χρήση δεδομένων.

Χρήση δεδομένων

3. Στη συνέχεια, επιτρέπω η εναλλαγή για Τα δεδομένα παρασκηνίου.

Τα δεδομένα παρασκηνίου

8. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη των Χαρτών Google

Η παλιά προσωρινή μνήμη είναι ένας άλλος σημαντικός λόγος για τον οποίο οι Χάρτες Google δεν λειτουργούν σε ζητήματα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Μπορείτε να αποκλείσετε την παλιά ή κατεστραμμένη κρυφή μνήμη εκκαθαρίζοντας το υπάρχον αρχείο προσωρινής μνήμης. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής Χάρτες Google στην αρχική οθόνη και επιλέξτε Πληροφορίες εφαρμογής.

Πληροφορίες εφαρμογής

2. Στην οθόνη Πληροφορίες εφαρμογής, επιλέξτε Χρήση αποθήκευσης.

Χρήση αποθήκευσης

3. Στην επόμενη οθόνη, πατήστε στο Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης.

Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης

Αυτό είναι! Αφού διαγράψετε την προσωρινή μνήμη των Χαρτών Google, ξεκινήστε την εφαρμογή. Αυτό μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

9. Δοκιμάστε άλλες εφαρμογές πλοήγησης για Android

Λοιπόν, οι Χάρτες Google δεν είναι η μόνη εφαρμογή πλοήγησης που είναι διαθέσιμη για Android. Έχετε και πολλές άλλες επιλογές.

Επομένως, εάν οι Χάρτες Google εξακολουθούν να μην λειτουργούν σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, η εναλλαγή σε διαφορετική εφαρμογή πλοήγησης είναι η καλύτερη. Ελέγξτε τη λίστα μας με τα καλύτερες εφαρμογές πλοήγησης για να ανακαλύψετε τις καλύτερες επιλογές.

Επομένως, αυτές είναι μερικές απλές μέθοδοι για να διορθώσετε τους Χάρτες Google που δεν λειτουργούν σε ζητήματα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την επιδιόρθωση των Χαρτών Google που λειτουργούν μόνο σε προβλήματα WiFi, ενημερώστε μας στα σχόλια. Επίσης, αν βρίσκετε χρήσιμο αυτόν τον οδηγό, μην ξεχάσετε να τον μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης :Ταχύτητα Δικτύου Wi-Fi: Τι Εξαρτάται;

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5235

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *