Πώς να απεγκαταστήσετε εφαρμογές συστήματος στο Android

Πώς να απεγκαταστήσετε εφαρμογές συστήματος στο Android

Εάν είστε χρήστης Android, το τηλέφωνό σας μπορεί να έχει πολλές εφαρμογές συστήματος που είναι άχρηστες. Οι κατασκευαστές smartphone εγκαθιστούν συχνά τις εσωτερικές τους εφαρμογές για να ενισχύσουν τη χρήση εφαρμογών.

Ναι, μπορείτε να αποκτήσετε ένα τηλέφωνο με στοκ Android για να απαλλαγείτε από πολλές εφαρμογές κατασκευαστών, αλλά ορισμένες εφαρμογές θα εξακολουθούν να είναι άχρηστες και να καταναλώνουν χώρο αποθήκευσης.

Λοιπόν, είναι δυνατή η απεγκατάσταση εφαρμογών συστήματος σε ένα smartphone Android; Αυτό το άρθρο θα συζητήσει λεπτομερώς αυτό το θέμα.

Μπορείτε να απεγκαταστήσετε εφαρμογές συστήματος στο Android;

Οι εφαρμογές συστήματος γενικά διατηρούνται κρυφές και δεν εμφανίζονται στο συρτάρι εφαρμογών. Είναι επίσης γνωστά ως bloatware, το οποίο έρχεται προεγκατεστημένο στο smartphone Android σας.

Μερικά κοινά παραδείγματα εφαρμογών συστήματος είναι οι εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας για πράγματα όπως η διαχείριση λογαριασμού, η διαχείριση αρχείων, ο τηλεφωνητής κ.λπ.

Στη Samsung, λαμβάνετε εφαρμογές κατασκευαστών όπως το Samsung Bixby και άλλες. Ομοίως, εάν έχετε ένα απόθεμα Android, θα έχετε προεγκατεστημένες εφαρμογές όπως το Google Drive, το Google Photos, το YouTube κ.λπ.

Αν και οι εφαρμογές συστήματος δεν εγείρουν ζητήματα ασφάλειας ή απορρήτου, μερικές φορές μπορούν να εμφανίζουν διαφημίσεις. Για παράδειγμα, η προεπιλεγμένη εφαρμογή διαχείρισης αρχείων των τηλεφώνων Realme εμφανίζει πολλές διαφημίσεις.

Είναι πιθανό οι περισσότερες από τις εφαρμογές συστήματος στο smartphone σας να μείνουν αχρησιμοποίητες. Ως εκ τούτου, είναι λογικό να τα απεγκαταστήσετε ή να τα απενεργοποιήσετε.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης : 15 καλύτερες εφαρμογές Android για τη δημιουργία απεριόριστων ταπετσαριών

15 εκπληκτικές εφαρμογές για βελτίωση της μουσικής εμπειρίας στο Android

Πώς να απεγκαταστήσετε εφαρμογές συστήματος στο Android;

Δεν μπορείτε να απεγκαταστήσετε τις εφαρμογές συστήματος στο Android σας, αλλά μπορείτε να απεγκαταστήσετε τις ενημερώσεις εφαρμογών ή να τις απενεργοποιήσετε. Η απενεργοποίησή τους είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις εφαρμογές συστήματος στο Android.

1. Απενεργοποιήστε την εφαρμογή συστήματος στο Android

Ο καλύτερος τρόπος για να απενεργοποιήσετε μια εφαρμογή συστήματος στο Android είναι να τη διατηρήσετε απενεργοποιημένη. Με αυτόν τον τρόπο, η εφαρμογή θα απενεργοποιηθεί και καμία από τις διεργασίες της δεν θα εκτελείται στο παρασκήνιο.

Αφού απενεργοποιήσετε την εφαρμογή, μπορείτε να διαγράψετε τα δεδομένα και την προσωρινή μνήμη για να μειώσετε την κατανάλωση αποθήκευσης. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Εκκινήστε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο τηλέφωνό σας Android.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, πατήστε στο Εφαρμογές.

Εφαρμογές

3. Στις Εφαρμογές, πατήστε Διαχείριση εφαρμογών.

Διαχείριση εφαρμογών

4. Στη συνέχεια, πατήστε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Εμφάνιση συστήματος.

Εμφάνιση συστήματος

5. Βρείτε και πατήστε την εφαρμογή που θέλετε να απενεργοποιήσετε.

6. Στην οθόνη πληροφοριών εφαρμογής, πατήστε Καθιστώ ανίκανο.

Καθιστώ ανίκανο

7. Μόλις απενεργοποιηθεί, πατήστε στο Χρήση αποθήκευσης.

Χρήση αποθήκευσης

8. Στη συνέχεια, πατήστε στο Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης και μετά Εκκαθάριση δεδομένων.

Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης

Αυτό είναι! Αυτό θα απενεργοποιήσει την εφαρμογή συστήματος στο smartphone Android σας.

2. Απεγκαταστήστε τις ενημερώσεις εφαρμογής συστήματος

Εάν δεν μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση αποθηκευτικού χώρου, μπορείτε να δοκιμάσετε να απεγκαταστήσετε τις ενημερώσεις της εφαρμογής. Η απεγκατάσταση των ενημερώσεων θα επαναφέρει την εφαρμογή στην εργοστασιακή της κατάσταση. Μπορείτε επίσης να απεγκαταστήσετε τις ενημερώσεις της εφαρμογής εάν μια εφαρμογή δεν λειτουργεί σωστά.

1. Εκκινήστε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο τηλέφωνό σας Android.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, πατήστε Εφαρμογές.

Εφαρμογές

3. Στην οθόνη εφαρμογών, πατήστε Διαχείριση εφαρμογών.

Διαχείριση εφαρμογών

4. Στη συνέχεια, πατήστε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Εμφάνιση συστήματος.

Εμφάνιση συστήματος

5. Τώρα, βρείτε την εφαρμογή που θέλετε να τροποποιήσετε και πατήστε σε αυτήν.

6. Στην οθόνη πληροφοριών εφαρμογής, πατήστε το τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Απεγκατάσταση ενημερώσεων.

Απεγκατάσταση ενημερώσεων

Αυτό είναι! Αυτό θα απεγκαταστήσει όλες τις ενημερώσεις που είναι εγκατεστημένες στην εφαρμογή. Αυτό θα επαναφέρει την εφαρμογή στην εργοστασιακή κατάσταση.

3. Καταργήστε την εφαρμογή συστήματος με το εργαλείο Debloater

Το εργαλείο debloater είναι ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος για να αφαιρέσετε το bloatware από ένα τηλέφωνο Android. Ωστόσο, η κατάργηση εφαρμογών συστήματος με τη βοήθεια του εργαλείου Debloater είναι λίγο περίπλοκη.

Πρέπει να ενεργοποιήσετε τις επιλογές προγραμματιστή στο τηλέφωνό σας, να το συνδέσετε στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB και, στη συνέχεια, να εκτελέσετε το εργαλείο Debloater.

Το εργαλείο debloater θα εντοπίσει όλες τις ενημερώσεις συστήματος και θα σας επιτρέψει να το απεγκαταστήσετε.

Έχουμε μοιραστεί έναν λεπτομερή οδηγό για Πώς να αφαιρέσετε το bloatware από το Android με το εργαλείο Debloater. Φροντίστε να ακολουθήσετε τα βήματα που έχουμε μοιραστεί σε αυτόν τον οδηγό.

4. Rooting του τηλεφώνου σας

Ένας άλλος τρόπος για να απεγκαταστήσετε εφαρμογές συστήματος στο Android είναι να έχετε πρόσβαση root. Πολλές εφαρμογές τρίτων στο φόρουμ XDA ή ομάδες Android μοιράζονται εργαλεία για την κατάργηση εφαρμογών συστήματος.

Οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές απαιτούν πρόσβαση root και γενικά δεν είναι ασφαλείς στη χρήση. Δεν συνιστούμε να κάνετε root το τηλέφωνό σας, επειδή κάτι τέτοιο θα ακυρώσει την εγγύησή σας και θα καταστρέψει τη συσκευή σας.

Αυτές είναι απλές μέθοδοι για την απεγκατάσταση εφαρμογών συστήματος σε ένα τηλέφωνο Android. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια με αυτό το θέμα, ενημερώστε μας στα σχόλια. Επίσης, αν σας φανεί χρήσιμος αυτός ο οδηγός, μην ξεχάσετε να τον μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης :Πώς να μετατρέψετε το τηλέφωνό σας Android σε έναν απόλυτο εργαλείο γυμναστικής

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5030

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *