Πώς να χρησιμοποιήσω ένα Springform

Πώς να χρησιμοποιήσω ένα Springform

Τα τηγάνια Springform είναι ένα εξαιρετικό αντικείμενο για να έχετε στη διάθεσή σας στην κουζίνα σας, διευκολύνοντας το ψήσιμο κέικ, cheesecakes, τάρτες, ακόμα και πίτες. Αυτός ο τύπος τηγανιού διατίθεται σε δύο κομμάτια και διαθέτει ελατήριο για να κρατά τα δύο κομμάτια μαζί. Για να χρησιμοποιήσετε ένα ταψί με ελατήριο, ξεκινήστε επιλέγοντας το ανοιχτόχρωμο τηγάνι με αντικολλητικό φινίρισμα. Στη συνέχεια, προετοιμάστε το ταψί για ψήσιμο και αφαιρέστε το κέικ, την τάρτα ή την πίτα σας από το ταψί σωστά, ώστε να έχετε ένα όμορφο τελικό προϊόν, έτοιμο για σερβίρισμα.

Βήματα

Επιλογή πλαισίου Springform

Πάρτε ένα ανοιχτόχρωμο ταψί. Αναζητήστε ένα ταψί με ελατήριο που είναι ανοιχτό γκρι ή λευκό. Αποφύγετε τα τηγάνια που είναι σκούρα γκρι ή μαύρα, καθώς το σκούρο χρώμα μπορεί να προκαλέσει υπερβολικό ψήσιμο των ψητών σας στο φούρνο.

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα σκούρο ταψί με ελατήριο, θα πρέπει να συνηθίσετε να χάνετε μερικά λεπτά από τον προτεινόμενο χρόνο ψησίματος για να αποφύγετε το κάψιμο ή το ροδισμό των ψημένων προϊόντων σας.
Μπορείτε να βρείτε ταψιά με ελατήρια στο τοπικό κατάστημα με είδη αρτοποιίας ή στο διαδίκτυο.
Βρείτε ένα ταψί με αντικολλητικό φινίρισμα. Ελέγξτε την ετικέτα στο ταψί για να επιβεβαιώσετε ότι έχει αντικολλητικό φινίρισμα, καθώς αυτό θα διευκολύνει την αφαίρεση των ψημένων προϊόντων σας από το τηγάνι. Τα περισσότερα τηγάνια με ελατήριο θα έχουν αντικολλητική επίστρωση.

Επιλέξτε ένα τηγάνι με βάση το μέγεθος. Μπορείτε να αγοράσετε ένα τηγάνι με ελατήριο σε διάφορα μεγέθη, από έως . Οι περισσότερες συνταγές για κέικ και πίτες απαιτούν ένα ταψί, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ένα μέγεθος με βάση τις ανάγκες σας.

Ορισμένα καταστήματα πωλούν τηγάνια με ελατήριο σε σετ των τριών, που κυμαίνονται από έως τηγάνια.
Ελέγξτε ότι το ελατήριο ασφαλίζει σωστά. Πριν αγοράσετε το τηγάνι με ελατήριο, δοκιμάστε να ανοίξετε και να κλείσετε το κλείδωμα του ελατηρίου μερικές φορές. Τραβήξτε το ελατήριο στο στρογγυλό μέρος του ταψιού ανοιχτό και μετά κλείστε το για να επιβεβαιώσετε ότι λειτουργεί σωστά.

Θα πρέπει να ακούσετε έναν ήχο θραύσης όταν το ελατήριο κλειδώσει. Αγοράστε μόνο ένα τηγάνι με ελατηριωτό σχήμα που έχει κλειδαριά που λειτουργεί.

Ψήσιμο με το ταψί Springform

Κλειδώστε το κάτω μέρος και την ταινία μαζί. Βάλτε τη ζώνη με το ελατήριο σε ένα τραπέζι ή πάγκο. Βεβαιωθείτε ότι το ελατήριο είναι ανοιχτό στην ταινία. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το κάτω μέρος στην ταινία. Τραβήξτε το ελατήριο κλειστό για να ασφαλίσετε τα δύο κομμάτια μεταξύ τους.

Κρατήστε ψηλά το ταψί για να βεβαιωθείτε ότι τα δύο κομμάτια είναι κλειδωμένα μεταξύ τους, καθώς δεν θέλετε να ξεκολλήσουν κατά το ψήσιμο.
Γυρίστε τον πάτο του ταψιού έτσι ώστε η κοίλη εσοχή να είναι στραμμένη προς τα κάτω. [5]
Ελέγξτε το τηγάνι για διαρροές με νερό. Βεβαιωθείτε ότι το τηγάνι δεν έχει διαρροές γεμίζοντας το δοχείο με ελατήριο με νερό. Κρατήστε το τηγάνι πάνω από το νεροχύτη και παρατηρήστε εάν διαρρέει νερό από το τηγάνι. [6]

Εάν υπάρχει διαρροή νερού, τυλίξτε το ταψί με δύο στρώσεις αλουμινόχαρτο. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι το κέικ ή η τάρτα σας δεν θα διαρρεύσει κατά το ψήσιμο.
Εάν δεν υπάρχει διαρροή νερού, έχετε μια λεκάνη με ελατήριο χωρίς διαρροές. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς να το τυλίξετε πρώτα σε αλουμινόχαρτο.
Συνήθως είναι καλή ιδέα να βάζετε το ταψί σας σε σχήμα ελατηρίου σε ένα ταψί για την περίπτωση που υπάρχουν διαρροές κατά το ψήσιμο. [7]
Στρώνουμε τον πάτο του ταψιού με λαδόκολλα. Χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι για να κόψετε το λαδόκολλα ώστε να ταιριάζει στον στρογγυλό πάτο του ταψιού. Αυτό θα διευκολύνει την αφαίρεση του κέικ ή της τάρτας από το τηγάνι όταν το κόβετε για το σερβίρισμα.

Ψήστε ένα cheesecake , ένα κέικ ή μια τάρτα στο τηγάνι. Τα τηγάνια Springform είναι ιδανικά για το ψήσιμο τυρόπιτες, κέικ και τάρτες, καθώς δεν απαιτούν να αναποδογυρίσετε το ψημένο προϊόν για να αφαιρέσετε το τηγάνι. Ετοιμάζετε την κρούστα για το κέικ ή την τάρτα στο ταψί με ελατήριο και μετά ρίχνετε μέσα το κουρκούτι. Ψήστε το προϊόν με βάση τις οδηγίες της συνταγής.

Μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε αλμυρά είδη, όπως γεμιστή πίτσα, κις ή ντιπ στο ταψί.

Αφαίρεση του στοιχείου από το Pan

Αφήστε το αντικείμενο να κρυώσει. Μόλις τελειώσετε το ψήσιμο ενός είδους όπως κέικ ή τάρτα στο ταψί, το βγάζετε από το φούρνο και το τοποθετείτε σε μια σχάρα ψύξης. Αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 10-20 λεπτά. Αυτό θα δώσει στο ψημένο αντικείμενο την ευκαιρία να σταθεροποιηθεί. Θα διευκολύνει επίσης το χειρισμό του τηγανιού.

Τοποθετούμε το ταψί σε υπερυψωμένη επιφάνεια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βάση για κέικ σε χαμηλό τραπέζι ή πάγκο. Σε ένα τσίμπημα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μεταλλικό κουτί ή ένα βάζο με καπάκι για να σηκώσετε το τηγάνι από το τραπέζι ή τον πάγκο.

Αφήστε το ελατήριο στο τηγάνι. Πιάστε τη στρογγυλή ταινία με το ένα χέρι. Με το άλλο χέρι, αφήστε προσεκτικά το ελατήριο στην ταινία, ώστε να ανοίξει. Στη συνέχεια, η ταινία πρέπει να χωριστεί από τον πάτο του τηγανιού.

Σηκώστε την ταινία από τον πάτο του ταψιού. Μόλις απελευθερωθεί η ταινία, χρησιμοποιήστε και τα δύο χέρια για να την σηκώσετε από τον πάτο του τηγανιού με μια κίνηση προς τα πάνω. Θα πρέπει να ξεκολλήσει καθαρά και εύκολα, αφήνοντάς σας ένα όμορφο φούρνο, έτοιμο για σερβίρισμα.

Μπορείτε επίσης να σηκώσετε την ταινία από το τηγάνι με μια κίνηση προς τα κάτω, τοποθετώντας την στο τραπέζι ή στον πάγκο.
Πεπερασμένος.

Αναφορές

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4902

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *