Πώς να αναγνωρίσετε ψεύτικες εφαρμογές στο Google Play Store

Το μόνο πράγμα που διαφοροποιεί το Android από τους ανταγωνιστές του είναι το τεράστιο οικοσύστημα εφαρμογών του. θα βρείτε εφαρμογές και παιχνίδια σε διάφορες κατηγορίες.

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι το Google Play Store φιλοξενεί επίσης ψεύτικες εφαρμογές. Αν και η Google λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για να αποτρέψει τη διάδοση ψεύτικων εφαρμογών, εξακολουθούν να υπάρχουν στο Play Store.

Οι ψεύτικες εφαρμογές Android στο Google Play Store ήταν πάντα πρόβλημα για τους χρήστες. Οι ψεύτικες εφαρμογές χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για να βομβαρδίσουν την οθόνη σας Android με διαφημίσεις. Οι προγραμματιστές δημιουργούν συχνά καταχωρίσεις που μοιάζουν ακριβώς με τις δημοφιλείς εφαρμογές, χρησιμοποιώντας το ίδιο εικονίδιο και όνομα, αλλά είναι ψεύτικες.

Το VPN είναι απαραίτητο, προτείνουμε το ATLASVPN

Διαβάστε επίσης :Πώς να δημιουργήσετε ψεύτικη διεύθυνση email μέσα σε δευτερόλεπτα

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Η συσκευή σας δεν είναι συμβατή με αυτήν την έκδοση του Play Store

Πώς να αναγνωρίσετε ψεύτικες εφαρμογές στο Google Play Store

Οι ψεύτικες εφαρμογές θα μπορούσαν ακόμη και να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας σε ορισμένες περιπτώσεις. Με τόσες πολλές εφαρμογές στο Google Play Store, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη μερικά πράγματα πριν εγκαταστήσετε μια εφαρμογή. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικούς απλούς τρόπους για να εντοπίσετε ψεύτικες εφαρμογές Android στο Google Play Store.

1. Ελέγξτε το όνομα της εφαρμογής

Όνομα εφαρμογής

Ένα από τα πιο κοινά πράγματα στις ψεύτικες εφαρμογές είναι το όνομά τους. Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στο όνομα της εφαρμογής που αναφέρεται στη σελίδα αναζήτησης καθώς οι προγραμματιστές προσπαθούν να αλλάξουν μερικές λέξεις στο όνομα. Για παράδειγμα, η ψεύτικη εφαρμογή Swiftkey Keyboard μπορεί να εμφανίζεται ως “Swift Keyboard”.

Επομένως, είναι απαραίτητο να κοιτάξετε προσεκτικά το όνομα της εφαρμογής. Το όνομα δείχνει πολλά για την εφαρμογή και είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να ελέγξετε.

2. Διαβάστε προσεκτικά την περιγραφή της εφαρμογής

Διαβάστε προσεκτικά την περιγραφή της εφαρμογής

Ακόμα κι αν το όνομα της εφαρμογής φαίνεται νόμιμο και έχει αρκετό αριθμό θετικών κριτικών, είναι σημαντικό να διαβάσετε προσεκτικά την περιγραφή.

Πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά το κείμενο και να δώσετε προσοχή σε γραμματικά και ορθογραφικά λάθη.

Οι εφαρμογές που προέρχονται από αξιόπιστους προγραμματιστές δεν θα έχουν σφάλματα πληκτρολόγησης, επειδή είναι συνήθως γραμμένες από επαγγελματίες.

Έτσι, αν εντοπίσετε ανόητα σφάλματα στην περιγραφή της εφαρμογής, η εφαρμογή πιθανότατα θα είναι ψεύτικη. Είναι καλύτερο να αποφύγετε τέτοιες εφαρμογές ή να τις διερευνήσετε περισσότερο.

3. Ελέγξτε το Όνομα προγραμματιστή

Ελέγξτε το όνομα προγραμματιστή

Ας παραδεχτούμε ότι κατά την εγκατάσταση οποιασδήποτε εφαρμογής στο Android, σπάνια ελέγχουμε το όνομα του προγραμματιστή. Ωστόσο, πρέπει να ελέγξετε το όνομα του προγραμματιστή ακόμα κι αν φαίνεται νόμιμο.

Μπορείτε να αναζητήσετε το όνομα της εφαρμογής στο Google για να επαληθεύσετε το όνομα ενός προγραμματιστή. Εάν το όνομα του προγραμματιστή δεν αποτελεί άμεση ένδειξη, πρέπει να ελέγξετε τις άλλες εφαρμογές του. Μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ στο όνομα του προγραμματιστή στην καταχώριση του Play Store.

4. Ελέγξτε τις Κριτικές και αξιολογήσεις χρηστών

Ελέγξτε τις Κριτικές και τις αξιολογήσεις χρηστών

Οι κριτικές και οι αξιολογήσεις χρηστών λένε πολλά για την εφαρμογή που πρόκειται να εγκαταστήσετε. Στη σελίδα της εφαρμογής, κάντε κύλιση προς τα κάτω και βρείτε την ενότητα αξιολόγησης και κριτικών χρηστών.

Πρέπει να ελέγξετε την κριτική της εφαρμογής. Εάν η εφαρμογή είναι ψεύτικη, πολλοί χρήστες μπορεί να έχουν παραπονεθεί για αυτήν στην ενότητα κριτικής.

Επίσης, η εφαρμογή θα έχει ως επί το πλείστον αρνητικές βαθμολογίες. Επομένως, συνιστάται να ελέγξετε τουλάχιστον 4-5 κριτικές για να αναλύσετε την εφαρμογή πριν την εγκαταστήσετε.

5. Ελέγξτε τα ποσοστά λήψης

Ελέγξτε τα ποσοστά λήψης

Το επόμενο καλύτερο πράγμα για να αναγνωρίσετε μια ψεύτικη εφαρμογή είναι να ελέγξετε την ενεργή εγκατάσταση. Οι δημοφιλείς και νόμιμες εφαρμογές είναι πιθανό να έχουν πολλές εγκαταστάσεις. Από την άλλη πλευρά, οι ψεύτικες εφαρμογές θα είχαν λιγότερες εγκαταστάσεις.

Ας πάρουμε το WhatsApp ως παράδειγμα—είναι μία από τις εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις στο Google Play Store, με περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο εγκαταστάσεις. Τι γίνεται όμως αν η καταχώριση που εξετάζετε έχει μόνο 10.000 λήψεις; Είναι σαφής ένδειξη ψεύτικης εφαρμογής. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη τον συνολικό αριθμό των λήψεων πριν εγκαταστήσετε μια εφαρμογή.

6. Προβάλετε τα Στιγμιότυπα οθόνης της εφαρμογής

Δείτε τα Στιγμιότυπα οθόνης της εφαρμογής

Η ανάλυση του στιγμιότυπου οθόνης μιας εφαρμογής είναι ένας άλλος καλύτερος τρόπος για να εντοπίσετε μια ψεύτικη εφαρμογή. Λόγω προβλημάτων πνευματικών δικαιωμάτων, οι προγραμματιστές ενδέχεται να μην χρησιμοποιούν τα στιγμιότυπα οθόνης μιας επίσημης εφαρμογής.

Ακόμα κι αν τα στιγμιότυπα οθόνης φαίνονται αυθεντικά, πρέπει να διαβάσετε το κείμενο στις εικόνες. Οι προγραμματιστές που προσπαθούν να αναπαράγουν μια εφαρμογή θα άφηναν κάποιες ενδείξεις. ο απώτερος στόχος σας είναι να τα αναγνωρίσετε.

7. Χρησιμοποιήστε την Αναζήτηση Google

Χρησιμοποιήστε την Αναζήτηση Google

Αυτός είναι ένας άλλος καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε εάν η εφαρμογή είναι ασφαλής. Πρέπει να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στο Google για “Είναι το (όνομα εφαρμογής) ασφαλές ή όχι” ή “Εάν (όνομα εφαρμογής) είναι ασφαλές για εγκατάσταση”. Η αναζήτηση Google θα σας εμφανίσει σχετικά αποτελέσματα.

Πρέπει να ανοίξετε σχετικούς και αξιόπιστους ιστότοπους και να ελέγξετε τις κριτικές. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε το όνομα της εφαρμογής στο Quora ή στο Reddit για να μάθετε εάν η εφαρμογή είναι ασφαλής ή όχι. Έτσι, λίγη αναζήτηση Google θα σας βοηθήσει να μάθετε πολλά για την εφαρμογή που πρόκειται να εγκαταστήσετε.

8. Ελέγξτε τα δικαιώματα

Ελέγξτε τα δικαιώματα

Ο έλεγχος των αδειών πριν από την εγκατάσταση οποιασδήποτε εφαρμογής είναι πολύ σημαντικός. Συνήθως, δεν δίνουμε προτεραιότητα στις άδειες εφαρμογής, αλλά δείχνει μια σαφή εικόνα της εφαρμογής που πρόκειται να εγκαταστήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε.

Είναι σύνηθες για μια εφαρμογή όπως το Skype να έχει άδεια πρόσβασης στα αρχεία καταγραφής κλήσεων, στα SMS και στα αρχεία πολυμέσων. Ωστόσο, υπάρχει κάτι τρομακτικό εάν μια εφαρμογή αριθμομηχανής ζητήσει το ίδιο.

Επομένως, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την κοινή λογική για να καθορίσετε τα δικαιώματα της εφαρμογής. Εάν μια εφαρμογή ζητά περισσότερα δικαιώματα από όσα χρειάζεται, αυτό είναι κακό.

Αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι για να αναγνωρίσετε μια ψεύτικη εφαρμογή στο Google Play Store. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν θέλετε να μοιραστείτε περισσότερες συμβουλές για τον εντοπισμό ψεύτικων εφαρμογών στο Play Store, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

Διαβάστε επίσης :Καλύτερες εφαρμογές ψεύτικων εισερχόμενων κλήσεων

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5434

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *