Πώς να διορθώσετε το Snipping Tool που δεν λειτουργεί σε λειτουργία πλήρους οθόνης

Τα Windows 11 διαθέτουν εγγενή λήψη οθόνης και ένα εργαλείο εγγραφής που ονομάζεται Snipping Tool. Έχετε επίσης άλλα προγράμματα λήψης οθόνης στα Windows 11, όπως μια γραμμή παιχνιδιών Xbox, αλλά το εργαλείο αποκοπής έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης.

Το νέο εργαλείο Snipping των Windows 11 μπορεί ακόμη και να καταγράψει την οθόνη σας. Το εργαλείο αποκοπής είναι ένα εξαιρετικό βοηθητικό πρόγραμμα και εξαλείφει την ανάγκη για ένα εργαλείο στιγμιότυπου οθόνης τρίτου κατασκευαστή, αλλά μερικές φορές μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα.

Πολλοί χρήστες των Windows 11 ανέφεραν πρόσφατα προβλήματα κατά τη χρήση του βοηθητικού προγράμματος Snipping Tool. Σύμφωνα με τους χρήστες, το Snipping Tool δεν λειτουργεί σε λειτουργία πλήρους οθόνης.

Πώς να διορθώσετε το Snipping Tool που δεν λειτουργεί σε λειτουργία πλήρους οθόνης

Κάθε φορά που οι χρήστες πατούν το πλήκτρο Windows + Shift + S ενώ παίζουν ένα παιχνίδι ή περιηγούνται στον ιστό, τους στέλνει στην επιφάνεια εργασίας αντί να τραβήξει το στιγμιότυπο οθόνης πλήρους οθόνης. Το πρόβλημα εμφανίζεται μετά την εγκατάσταση της πιο πρόσφατης ενημέρωσης των Windows 11.

Έτσι, εάν έχετε αντιμετωπίσει το ίδιο ή παρόμοιο πρόβλημα, συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικές απλές μεθόδους για να διορθώσετε το Snipping Tool που δεν λειτουργεί σε λειτουργία πλήρους οθόνης. Ας αρχίσουμε.

1. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή με Windows 11

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να επιλύσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το εργαλείο αποκοπής είναι να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας με Windows 11.

Η επανεκκίνηση είναι μια αειθαλής λύση σε διάφορα προβλήματα υπολογιστή και πιθανώς θα αφαιρέσει τυχόν σφάλματα ή δυσλειτουργίες που ενδέχεται να εμποδίζουν τη λειτουργία του εργαλείου αποκοπής.

Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε την επιλογή Τροφοδοσία. Στην Επιλογή ενέργειας, επιλέξτε επανεκκίνηση.

2. Επανεκκινήστε την Εξερεύνηση αρχείων των Windows

Εάν βρίσκεστε στη μέση του παιχνιδιού και δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας, μπορείτε τουλάχιστον να επανεκκινήσετε την Εξερεύνηση αρχείων των Windows.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Snipping Tool είναι ένα υποσύνολο της υπηρεσίας File Explorer και το πρόβλημα πιθανότατα θα ενεργοποιηθεί από την Εξερεύνηση αρχείων των Windows.

Επομένως, μπορείτε να δοκιμάσετε να επανεκκινήσετε τη διαδικασία της Εξερεύνησης των Windows από τη Διαχείριση εργασιών των Windows 11. Δείτε τι πρέπει να κάνετε.

1. Πληκτρολογήστε Task Manager στην Αναζήτηση των Windows 11. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Διαχειριστής εργασιών εφαρμογή από τη λίστα με τα καλύτερα αποτελέσματα αγώνων.

Διαχειριστής εργασιών

2. Όταν ανοίξει η Διαχείριση εργασιών, μεταβείτε στο Διαδικασίες αυτί.

Διαδικασίες

3. Στη λίστα των διεργασιών, βρείτε την Εξερεύνηση των Windows. Κάντε δεξί κλικ στην Εξερεύνηση των Windows και επιλέξτε Επανεκκίνηση.

Επανεκκίνηση

Μόλις κάνετε κλικ στο Restart, η γραμμή εργασιών και η ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας θα εξαφανιστούν για λίγα δευτερόλεπτα. Αυτό επιβεβαιώνει ότι η διαδικασία της Εξερεύνησης των Windows έχει επανεκκινηθεί.

3. Προσαρμόστε τα επίπεδα της κλίμακας

Μερικοί ανεξάρτητοι σύμβουλοι στο φόρουμ της Microsoft ισχυρίζονται ότι οι εσφαλμένες ρυθμίσεις κλιμάκωσης είναι η κύρια αιτία της αδυναμίας του εργαλείου Snipping να καταγράψει την πλήρη οθόνη.

Μπορείτε να αποκλείσετε τα προβλήματα κλιμάκωσης αλλάζοντας τις ρυθμίσεις κλιμάκωσης στα Windows 11. Δείτε τι πρέπει να κάνετε.

Προσαρμόστε τα επίπεδα της κλίμακας

  • Πατήστε το πλήκτρο Windows + I για να ανοίξετε το Ρυθμίσεις.
  • Στις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Σύστημα > Οθόνη.
  • Στη συνέχεια, βρείτε το Κλίμακα & Διάταξη Ενότητα.
  • Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο Scale & Layout και επιλέξτε 100% ή οτιδήποτε είναι συνιστάται.

Αφού κάνετε τις αλλαγές, φροντίστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας με Windows 11. Μετά την επανεκκίνηση, χρησιμοποιήστε το εργαλείο Snipping για να τραβήξετε ξανά στιγμιότυπο οθόνης πλήρους οθόνης.

4. Αναγκαστικό κλείσιμο του εργαλείου αποκοπής

Είναι πιθανό το Snipping Tool να έχει αντιμετωπίσει προβλήματα κατά τη λήψη ενός στιγμιότυπου οθόνης πλήρους σελίδας, επομένως δεν μπορεί να το κάνει. Επομένως, το αναγκαστικό κλείσιμο του εργαλείου αποκοπής από τη Διαχείριση εργασιών είναι σημαντικό. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Ανοίξτε το Διαχειριστής εργασιών εφαρμογή από την Αναζήτηση των Windows 11.

Διαχειριστής εργασιών

2. Όταν ανοίξει η Διαχείριση εργασιών, μεταβείτε στο Διαδικασίες αυτί.

Διαδικασίες

3. Τώρα επιλέξτε το Εργαλείο αποκοπής επεξεργαστείτε και επιλέξτε Τέλος εργασίας.

Τέλος εργασίας

4. Μόλις τελειώσετε, ανοίξτε το Εργαλείο κοπής από την Αναζήτηση των Windows 11 ξανά.

Windows Key + S

Αφού ανοίξετε ξανά το εργαλείο Snipping, προσπαθήστε να τραβήξετε ξανά ένα στιγμιότυπο οθόνης πλήρους σελίδας.

5. Επαναφέρετε το Snipping Tool

Μερικές φορές, τα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά, ειδικά κατά την αντιμετώπιση σφαλμάτων. Επειδή κανείς δεν ξέρει γιατί το εργαλείο Snipping απέτυχε να τραβήξει στιγμιότυπα οθόνης πλήρους οθόνης, η επαναφορά μπορεί να βοηθήσει.

Η επαναφορά της εφαρμογής Snipping tool θα επιστρέψει τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις και πιθανότατα θα διορθώσει το πρόβλημα. Δείτε πώς μπορείτε να επιδιορθώσετε το εργαλείο Snipping στα Windows 11.

1. Εκκινήστε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στα Windows 11. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Εφαρμογές Ενότητα.

Εφαρμογές

2. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο Εγκατεστημένες εφαρμογές.

Εγκατεστημένες εφαρμογές

3. Βρείτε το εργαλείο αποκοπής. Κάντε κλικ στις τρεις τελείες δίπλα και επιλέξτε Προχωρημένες επιλογές.

Προχωρημένες επιλογές

4. Στην επόμενη οθόνη, κάντε κλικ στο Επαναφορά κουμπί.

Επαναφορά

5. Στην προτροπή επιβεβαίωσης, πατήστε Επαναφορά πάλι.

Επαναφορά

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναφοράς, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 11. Μετά την επανεκκίνηση, εκκινήστε το εργαλείο Snipping και τραβήξτε ξανά το στιγμιότυπο οθόνης πλήρους οθόνης.

6. Ενημερώστε τα Windows 11

Ελεγχος για ενημερώσεις

Σφάλματα και δυσλειτουργίες του λειτουργικού συστήματος μπορεί μερικές φορές να επηρεάσουν τη λειτουργικότητα του εργαλείου Snipping. Όταν συμβεί αυτό, το εργαλείο Snipping μπορεί να αρχίσει να λειτουργεί περίεργα.

Επομένως, συνιστάται η ενημέρωση των Windows 11, καθώς πιθανότατα θα αποκλείσει προβλήματα συμβατότητας.

Για να ενημερώσετε τα Windows 11, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ενημερώσεις των Windows. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο κουμπί Έλεγχος για ενημερώσεις. Από εδώ, τα Windows 11 θα βρουν τις διαθέσιμες ενημερώσεις και θα τις εγκαταστήσουν αυτόματα.

7. Εγκαταστήστε ξανά το Snipping Tool

Εάν το Snipping Tool δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, ήρθε η ώρα να το εγκαταστήσετε ξανά. Ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω για να εγκαταστήσετε ξανά το εργαλείο Snipping στα Windows 11.

1. Πληκτρολογήστε Εργαλείο αποκοπής στην Αναζήτηση των Windows 11.

2. Κάντε δεξί κλικ στο εργαλείο Snipping και επιλέξτε Ρυθμίσεις εφαρμογής.

Ρυθμίσεις εφαρμογής

3. Στις Ρυθμίσεις εφαρμογής, κάντε κλικ στο Απεγκατάσταση κουμπί.

Απεγκατάσταση

4. Μόλις απεγκατασταθεί, ανοίξτε το Microsoft Store στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, αναζητήστε και ανοίξτε την καταχώριση της εφαρμογής Snipping Tool. Απλώς κάντε κλικ στο Παίρνω κουμπί για λήψη του εργαλείου Snipping από το Microsoft Store.

Παίρνω

Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη και η εγκατάσταση, εκκινήστε το εργαλείο Snipping και τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης πλήρους οθόνης. Τα πράγματα πρέπει να λειτουργήσουν τώρα.

8. Χρησιμοποιήστε το Greenshot για λήψη στιγμιότυπου οθόνης πλήρους οθόνης

Το Greenshot είναι ένα εργαλείο στιγμιότυπων οθόνης τρίτου κατασκευαστή για Windows που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για το Snipping Tool.

Το εργαλείο στιγμιότυπων οθόνης τρίτου κατασκευαστή είναι δωρεάν για λήψη και χρήση και σας παρέχει περισσότερες δυνατότητες από το εργαλείο Snipping. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Greenshot για να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης πλήρους οθόνης στα Windows.

1. Κατεβάστε την πιο πρόσφατη σταθερή έκδοση του Greenshot από αυτό Σύνδεσμος.

2. Μετά τη λήψη, εκτελέστε το πρόγραμμα εγκατάστασης και ολοκληρώστε το μέρος εγκατάστασης.

ολοκληρώστε το μέρος εγκατάστασης

3. Μόλις εγκατασταθεί, το greenshot θα τοποθετηθεί στο δίσκο συστήματος.

4. Απλώς κάντε κλικ στο εικονίδιο Greenshot και επιλέξτε Λήψη πλήρους οθόνης.

Λήψη πλήρους οθόνης

5. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το CTRL + Prnt Scrn συντόμευση για λήψη πλήρους οθόνης.

Αυτό είναι! Το Greenshot είναι μακράν η καλύτερη εναλλακτική λύση Snipping Tool. Μπορεί επίσης να τραβήξει στιγμιότυπα οθόνης πλήρους οθόνης, όπως και το Snipping Tool.

Αυτοί είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να διορθώσετε ότι το Snipping Tool δεν μπορεί να καταγράψει πλήρη οθόνη. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης σε λειτουργία πλήρους οθόνης στα Windows 11.

Πώς να κρύψετε κείμενο από στιγμιότυπα οθόνης στα Windows 11

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5429

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *