10 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις VLC για υπολογιστή με Windows το 2023

Το VLC Media Player είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές αναπαραγωγής πολυμέσων που είναι διαθέσιμες για Windows, iOS, Android και Linux. Το καλύτερο πράγμα για το VLC είναι ότι υποστηρίζει σχεδόν όλες τις μορφές βίντεο και παρέχει καλύτερη εμπειρία παρακολούθησης βίντεο.

Ωστόσο, το VLC δεν είναι το μοναδικό στο είδος του εκεί έξω. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές εξαιρετικές και πλούσιες εφαρμογές αναπαραγωγής πολυμέσων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για VLC. Αυτό το άρθρο θα απαριθμήσει μερικές από τις καλύτερες εναλλακτικές του VLC Media Player.

Πώς να κάνετε ροή βίντεο και ήχου χρησιμοποιώντας το VLC Media Player(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Λίστα με τις 10 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις VLC για Windows 10

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκατοντάδες εφαρμογές αναπαραγωγής πολυμέσων είναι διαθέσιμες για Windows και η αναφορά όλων αυτών δεν είναι δυνατή σε ένα μόνο άρθρο.

1. Media Player Classic

Είναι ένα από τα καλύτερα και κορυφαία προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων για το λειτουργικό σύστημα Windows. Το υπέροχο με το Media Player Classic είναι ότι υποστηρίζει διάφορες μορφές αρχείων βίντεο.

Όχι μόνο αυτό, αλλά το Media Player Classic προσφέρει επίσης στους χρήστες μερικές επιλογές προσαρμογής για τη βελτίωση της εμπειρίας παρακολούθησης βίντεο.

Πώς να παρακολουθήσετε ταινίες 3D σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το VLC Media Player(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. PotPlayer

Potplayer

Όπως το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων VLC, το PotPlayer υποστηρίζει διάφορες μορφές αρχείων βίντεο και ήχου. Επιπλέον, το περιβάλλον εργασίας χρήστη του PotPlayer είναι ανώτερο από το VLC Media player και προσφέρει μερικές επιλογές προσαρμογής.

Η εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων για υπολογιστή θα μπορούσε επίσης να ασχοληθεί με μεγαλύτερους τύπους αρχείων. Το μόνο μειονέκτημα του PotPlayer είναι ότι δεν ενημερώνεται τακτικά.

3. GOM Media Player

GOM Media player

Αν και το GOM Media Player υποστηρίζει μόνο δημοφιλείς μορφές αρχείων, η διεπαφή χρήστη εξακολουθεί να είναι απαράμιλλη με οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι το GOM Media Player διαθέτει επίσης μια βιβλιοθήκη υποτίτλων που αναζητά αυτόματα και κατεβάζει υπότιτλους για την αναπαραγωγή ενός βίντεο.

Το μόνο μειονέκτημα του GOM Media Player είναι ότι η διεπαφή φαίνεται ξεπερασμένη και δεν έχει ενημερωθεί για λίγο.

4. DivX Player

DivX Player

Αν και πολλές εφαρμογές αναπαραγωγής βίντεο είναι διαθέσιμες για Windows, δεν μπορούν όλες να αναπαράγουν αρχεία HEVC. Για όσους δεν γνωρίζουν, το HEVC είναι μια νέα μορφή αρχείου που μειώνει το μέγεθος του αρχείου βίντεο υψηλής ανάλυσης, όπως 4K και 8K.

Το DivX Player μπορεί να αναπαράγει αρχεία HEVC με ευκολία. Υποστηρίζει επίσης άλλες κύριες μορφές αρχείων. Έτσι, αν ψάχνετε για μια καλή εναλλακτική λύση VLC, τότε το πρόγραμμα αναπαραγωγής DivX μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

5. MPV

MPV

Εάν αναζητάτε μια προηγμένη εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων για υπολογιστή, πρέπει να δοκιμάσετε το MPV. Υποστηρίζει διάφορες μορφές αρχείων πολυμέσων, κωδικοποιητές ήχου και βίντεο.

Το MPV media player είναι ανοιχτού κώδικα και υποστηρίζεται σε πολλές πλατφόρμες. Είναι επίσης εντελώς δωρεάν για λήψη και χρήση. Το MPV media player έχει επίσης υπότιτλους και υποστήριξη επιτάχυνσης υλικού.

6. KM Player

KMPlayer

Το KM Player είναι για όσους αναζητούν μια όμορφη και εξαιρετικά προσαρμόσιμη εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων. Είναι λιγότερο ισχυρό από το VLC, αλλά κάνει τα βασικά πράγματα.

Υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα μορφών αρχείων πολυμέσων και προσφέρει εξαιρετική αναπαραγωγή. Επιπλέον, το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων είναι εντελώς δωρεάν για λήψη και χρήση. Η τελευταία έκδοση του KM Player μπορεί ακόμη και να αναπαράγει αρχεία βίντεο 4K.

Πώς να κόψετε βίντεο χρησιμοποιώντας το VLC Media Player στα Windows 10/11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

7. Πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο Parma

Πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο Parma

Λοιπόν, το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο Parma είναι διαθέσιμο στο κατάστημα της Microsoft και είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα Windows. Το εργαλείο μπορούσε να βρει και να παραθέσει όλα τα αρχεία βίντεο που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή. Επιπλέον, υποστηρίζει σχεδόν όλες τις κύριες μορφές αρχείων βίντεο και ήχου.

Μόλις εγκατασταθεί, σαρώνει αυτόματα τον χώρο αποθήκευσης του υπολογιστή σας και παραθέτει όλα τα αρχεία πολυμέσων. Επιπλέον, το Parma Video υποστηρίζει επίσης αρχεία υπότιτλων .srt.

Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το VLC στο Apple TV(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

8. 5KPlayer

5KPlayer

Σε σύγκριση με τη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων VLC, το 5KPlayer είναι πιο προηγμένο. Ωστόσο, όπως το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων VLC, το 5KPlayer μπορεί επίσης να μεταδίδει περιεχόμενο βίντεο από διάφορους ιστότοπους κοινής χρήσης βίντεο.

Όσον αφορά τη συμβατότητα μορφής αρχείου, το 5kPlayer είναι συμβατό με σχεδόν όλες τις κύριες μορφές βίντεο και ήχου.

Πώς να εγκαταστήσετε το VLC Media Player στο Firestick / Fire TV(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

9. SM Player

SM Player

Οι παίκτες μπορούν να αναπαράγουν σχεδόν όλες τις μορφές βίντεο και ήχου εύκολα. Το υπέροχο με το SMPLayer είναι ότι έχει ενσωματωμένους κωδικοποιητές. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνετε μη αυτόματη αναζήτηση και εγκατάσταση πακέτων κωδικοποιητή για αναπαραγωγή συγκεκριμένης μορφής αρχείου.

Εκτός από αυτό, μπορεί επίσης να αναπαράγει βίντεο από τη δημοφιλή πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο YouTube. Επιπλέον, το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο, καθώς συνοδεύεται από πολλά θέματα και εικονίδια.

10. AllPlayer

AllPlayer

Το ALLPlayer είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές αναπαραγωγής πολυμέσων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον υπολογιστή σας. Όχι μόνο υποστηρίζει όλες τις μορφές αρχείων βίντεο και ήχου, αλλά μπορεί επίσης να σαρώσει και να κατεβάσει υπότιτλους. Επιπλέον, η εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων κατεβάζει αυτόματα τους αντίστοιχους υπότιτλους σε όλες τις γλώσσες.

Όλες οι συσκευές αναπαραγωγής έλαβαν επίσης DVD, δύο οθόνες και υποστήριξη τηλεόρασης. Διαθέτει επίσης υποστήριξη για Dolby Surround, SPDIF και 3D Audio.

11. RealPlayer

RealPlayer

Ενώ το RealPlayer έχει δωρεάν και premium εκδόσεις, η δωρεάν έκδοση είναι η πιο δημοφιλής. Είναι μια ολοκληρωμένη εφαρμογή διαχείρισης βίντεο που σας επιτρέπει να αναπαράγετε, να οργανώσετε, να μεταδώσετε και να κατεβάσετε βίντεο σε υπολογιστή.

Το RealPlayer δεν είναι απλώς μια εναλλακτική λύση για το VLC Media Player. θα το χρειαστείτε για πλήρη διαχείριση πολυμέσων στον υπολογιστή. Η τελευταία έκδοση του RealPlayer μπορεί ακόμη και να κατεβάζει βίντεο από ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

12. VSO Media Player

VSO Media Player

Αν ψάχνετε για μια ελαφριά και εύχρηστη εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων για τον υπολογιστή σας με Windows, δοκιμάστε το VSO Media Player.

Είναι μια συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων all-in-one για υπολογιστή που διαβάζει όλα τα αρχεία βίντεο και ήχου. Το εργαλείο είναι 100% δωρεάν για λήψη και χρήση και δεν έχει adware.

Όσον αφορά τη συμβατότητα αρχείων, το VSO Media Player υποστηρίζει σχεδόν όλες τις κύριες μορφές αρχείων βίντεο και ήχου.

Παρόλο που έχουμε πολλές εναλλακτικές λύσεις αναπαραγωγής πολυμέσων VLC, το VLC εξακολουθεί να θεωρείται το καλύτερο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων για υπολογιστή. Εάν χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων στον υπολογιστή σας, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5432

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *