13 Καλύτερο λογισμικό μετεγκατάστασης υπολογιστή για Windows 10/11 (Λογισμικό κλωνοποίησης)

Εάν μόλις αγοράσατε έναν νέο υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή, ίσως αναζητάτε τρόπους μεταφοράς δεδομένων από τον παλιό υπολογιστή στον νέο. Δεν έχει σημασία αν είστε επιχείρηση ή οικιακός χρήστης. Η μεταφορά δεδομένων από τον έναν υπολογιστή στον άλλο μπορεί να φαίνεται τρομακτική, ειδικά αν δεν το έχετε ξανακάνει.

Επίσης, δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει τον κίνδυνο απώλειας δεδομένων εάν κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε εργαλεία μετεγκατάστασης δεδομένων για να μεταφέρετε αρχεία και ρυθμίσεις συστήματος σε έναν νέο υπολογιστή. Επί του παρόντος, πολλά εργαλεία μετεγκατάστασης δεδομένων είναι διαθέσιμα για τα Windows 10.

Λίστα με το καλύτερο λογισμικό μετεγκατάστασης δεδομένων για Windows 10/11

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε δωρεάν εργαλεία μετεγκατάστασης δεδομένων για τη μεταφορά αρχείων από τον παλιό σας υπολογιστή σε έναν νέο. Ως εκ τούτου, θα μοιραστούμε μερικά από τα καλύτερα λογισμικά Data Migration για Windows 10 σε αυτό το άρθρο. Ας τσεκάρουμε.

1. Minitool Partition Wizard Free

Minitool Partition Wizard Δωρεάν

Αν ψάχνετε τρόπους για να μετεγκαταστήσετε ένα υπάρχον λειτουργικό σύστημα σε έναν SSD, δοκιμάστε το Minitool Partition Wizard Free. Είναι ένα δωρεάν λογισμικό που εστιάζει κυρίως σε πράγματα που σχετίζονται με διαμερίσματα.

Το Minitool Partition Wizard Free υποστηρίζει συστήματα αρχείων όπως FAT 12/16/32, exFAT, NTFS και Ext2/3/4. Εκτός από αυτό, προσφέρει επίσης άλλες δυνατότητες όπως διαχείριση κατατμήσεων, έλεγχος συστημάτων αρχείων κ.λπ.

2. Εύκολη μεταφορά των Windows

Εύκολη μεταφορά των Windows

Το Windows Easy Transfer δεν υποστηρίζει τα Windows 10, αλλά υποστηρίζει παλαιότερες εκδόσεις όπως τα Windows 7 και τα Windows 8. Επομένως, εάν ψάχνετε λογισμικό για τη μετεγκατάσταση δεδομένων από έναν παλιό υπολογιστή Windows 7 σε έναν νέο Windows 8, τότε το Windows Easy Transfer ενδέχεται να να είναι χρήσιμος.

Το καλό είναι ότι έρχεται προφορτωμένο στην παλαιότερη έκδοση των Windows. Επομένως, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε άλλες εφαρμογές τρίτων. Εκτός από αυτό, το εργαλείο είναι εντελώς δωρεάν στη χρήση.

3. EaseUS Todo PC Trans Free

EaseUS Todo PC Trans Δωρεάν

Αν ψάχνετε τρόπους για να μεταφέρετε ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα σε μια νέα μονάδα δίσκου χωρίς απώλεια δεδομένων, τότε το EaseUS Todo PC Trans Free μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Είναι δωρεάν λογισμικό που υποστηρίζει σχεδόν όλες τις μεγάλες εφαρμογές.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το EaseUS Todo PC Trans Free για να μεταφέρετε το λειτουργικό σύστημα σε SSD ή HDD. Επίσης, σας επιτρέπει να αντιγράψετε τη μονάδα δίσκου συστήματος σε SSD ή HDD. Έτσι, το EaseUS Todo PC Trans Free είναι το καλύτερο λογισμικό PC Migration για Windows 10.

4. PCMover

PCMover

Λοιπόν, το PCMover by Laplink είναι ένα από τα καλύτερα λογισμικά PC Migration που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σήμερα. Το PCMover υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και είναι ένα από τα καλύτερα στον τομέα του. Η Microsoft έχει επίσης συνεργαστεί με τη Laplink για την προώθηση του εργαλείου PCMover για τη μετεγκατάσταση δεδομένων.

Με το PCMover, μπορείτε να μετακινήσετε γρήγορα αρχεία συστήματος, ρυθμίσεις, προγράμματα κ.λπ., από έναν υπολογιστή σε άλλο. Υποστηρίζει επίσης USB 3.0 για μεγαλύτερη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων κατά τη μετεγκατάσταση.

5. ForensiT TransWiz

ForensiT TransWiz

Σε αντίθεση με κάθε άλλο λογισμικό μετεγκατάστασης δεδομένων υπολογιστή, το ForensiT TransWiz υποστηρίζει επίσης κάθε έκδοση των Windows 10. Το υπέροχο με το ForensiT TransWiz είναι ότι μετατρέπει αυτόματα τα προφίλ των Windows 7 σε Windows 10 κατά τη διαδικασία μετεγκατάστασης.

Η διεπαφή χρήστη του ForensiT TransWiz φαίνεται επίσης απλή. Το ForensiT TransWiz μπορεί να μεταφέρει εφαρμογές, ρυθμίσεις συστήματος, προφίλ χρηστών, δεδομένα κ.λπ., από παλιό υπολογιστή σε νέους.

6. Paragon Drive Copy Professional

Paragon Drive Copy Professional

Αν ψάχνετε για αξιόπιστο λογισμικό μετεγκατάστασης δεδομένων για τη μεταφορά των δεδομένων ή του οικιακού λειτουργικού σας συστήματος, μην ψάχνετε άλλο από το Paragon Drive Copy Professional.

Το υπέροχο πράγμα για το Paragon Drive Copy Professional. είναι ότι σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας, να διαχειρίζεστε κατατμήσεις, να μεταφέρετε δεδομένα, να κλωνοποιείτε το λειτουργικό σύστημα σε μια μονάδα USB και πολλά άλλα.

7. NovaBACKUP

NovaBACKUP

Το NovaBACKUP είναι ένα άλλο πρόγραμμα μετεγκατάστασης δεδομένων υψηλής ποιότητας στη λίστα που μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να μετεγκαταστήσετε δίσκους, λειτουργικά συστήματα και μεμονωμένα αρχεία.

Μάντεψε? Το εργαλείο μετεγκατάστασης υπολογιστή συνοδεύεται από αποθήκευση αντιγράφων ασφαλείας τοπικού και cloud. Επιπλέον, σας παρέχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και κρυπτογράφησης.

8. Clonezilla

Clonezilla

Αν ψάχνετε για δωρεάν λογισμικό μετεγκατάστασης δεδομένων για απεικόνιση και κλωνοποίηση δίσκου, τότε μην ψάχνετε άλλο από το Clonezilla. Το Clonezilla είναι ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα που σας βοηθά με τη μετεγκατάσταση και την ανάκτηση δεδομένων.

Ωστόσο, το Clonezilla είναι αρκετά δύσκολο στη χρήση. Πρέπει να ρυθμίσετε πολλά πράγματα στο Clonezilla για μετεγκατάσταση δεδομένων.

9. Laplink PCmover

Laplink PCmover

Το Laplink PCmover ισχυρίζεται ότι είναι το μόνο λογισμικό που μετακινεί τις εφαρμογές, τα αρχεία και τις ρυθμίσεις σας. Επιπλέον, είναι πλήρως συμβατό με την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows – Windows 11.

Είναι μια εφαρμογή premium που μπορεί να μετεγκαταστήσει όλα όσα επιλέγετε. Επίσης, μπορείτε να μεταφέρετε εφαρμογές και καταλόγους cloud.

10. Macrium Reflect 8

Macrium Reflect 8

Το Macrium Reflect 8 είναι ένα λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, κλωνοποίησης και απεικόνισης δίσκου διαθέσιμο για πλατφόρμες υπολογιστών. Αν και είναι ένα πρόγραμμα premium, έχει μια δωρεάν έκδοση που λειτουργεί εξαιρετικά.

Η δωρεάν έκδοση προσφέρει λειτουργίες όπως απεικόνιση/κλωνοποίηση αφαιρούμενων μέσων, δημιουργία εικόνας λειτουργικού λειτουργικού συστήματος Windows, επαναφορά συστημάτων χωρίς εκκίνηση, άμεση κλωνοποίηση δίσκου κ.λπ.

11. Βοηθός Partition AOMEI

AOMEI Partition Assistant

Αν ψάχνετε για πλήρες λογισμικό διαμερισμάτων σκληρού δίσκου για τον υπολογιστή σας με Windows, τότε μην ψάχνετε άλλο από το AOMEI Partition Assistant.

Το AOMEI Partition Assistant είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα διαχείρισης διαμερισμάτων για Windows που παρέχει διάφορες δυνατότητες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για αλλαγή μεγέθους, συγχώνευση ή δημιουργία κατατμήσεων.

Εκτός από αυτά, το AOMEI Partition Assistant ειδικεύεται στη μετεγκατάσταση συστήματος, την κλωνοποίηση δίσκων, την κατάτμηση κλώνων κ.λπ.

12. Zinstall

Zinstall

Το Zinstall είναι ένα λογισμικό μετεγκατάστασης υπολογιστή που μπορεί να αντιγράψει προγράμματα, ρυθμίσεις και αρχεία στον νέο σας υπολογιστή Windows 11 ή Windows 10.

Το Zinstall διαθέτει ένα προϊόν που ονομάζεται Migration Kit Pro που σας επιτρέπει να μεταφέρετε χωρίς σύνδεση δικτύου, να μεταφέρετε σε SSD, Virtual Machine και υπολογιστές που φιλοξενούνται στο cloud.

13. Ακρόνις

Ακρόνης

Το Acronis είναι ένα κορυφαίο προϊόν δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, κλωνοποίησης δίσκων και προστασίας στον κυβερνοχώρο για το λειτουργικό σύστημα Windows.

Ενώ τα σχέδια της Acronis είναι ακριβά, αξίζουν την τιμή τους. Οι δυνατότητες του εργαλείου σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα πλήρες αντίγραφο των δεδομένων σας ως αντίγραφο ασφαλείας ή ως τρόπο μετεγκατάστασης σε μια νέα μονάδα δίσκου ή υπολογιστή.

Παρέχει επίσης πλήρεις δυνατότητες προστασίας στον κυβερνοχώρο, όπως antivirus και ransomware.

Έτσι, αυτά είναι το καλύτερο λογισμικό μετεγκατάστασης υπολογιστή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σήμερα. Ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω εάν γνωρίζετε οποιοδήποτε άλλο τέτοιο λογισμικό. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης :Οι καλύτερες εφαρμογές κλωνοποίησης για την εκτέλεση πολλών λογαριασμών στο Android

12 καλύτερα εργαλεία για έλεγχο και επιδιόρθωση σφαλμάτων σκληρού δίσκου το 2023

Windows 11 Antivirus -τα καλύτερα δωρεάν

Πως να κατεβασω το free fire στον υπολογιστη

Microsoft PC Manager: Λήψη & Εγκατάσταση στα Windows 10

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *